2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar bir şey soracağım, ben çok kilo verdim, hamilelikten önceki kilodan 1 kilo eksiğim. Zayıflıktan hep muzdariptim. Almak istiyorum. Lohusa yağını kullananlarda kilo artışı var mı, öyleyse ben de kullanayım.
Aldıysam da yagdan değildir 😂😂😂😂1 kaşık yag kilo aldırmaz bence normal beslenmene eklicegin 1 kaşık cok kilo artırmaz baya bol bol içmek lazım. En guzel kilo alımı dengeli kalıri artırımı. Yani örnegin 4 porsiyon protein/ 1 porsiyon ekmek benzeri / sebze yiyorsak sen bu miktarları artırarak gene dengeli yemelisin 6-8 porsiyon belki.

Benim görünmüyor ya idare eklememiş halen raporumu belli ki, ben yarın arayayım
E o zaman ek ders yatmıyor mu size?
valla ben de 2 saatten çok uzatırsam anamı ağlatıyor. haklı da yavrum. sütün tamamen sindirilmesi 1 buçuk saat filan sürüyormuş. acıkıyor doğal olarak. ama kusmaması için 2 saat beklemeye çalışıyorum. o süreçte de altını değiştiriyorum, yeni emzirme hazırlıklarına başlıyorum, ağzına emzik veriyorum filan biraz oyalanmış oluyor. hiç durmazsa ayakta dolaştırıp bir ev turu attırıyorum kesin susuyor o zaman. hareket halinde olmayı çok seviyor. ama dediğim gibi 2 saatten sonra bekletmek zaten yazık ya 🥲 emsin yavrucaklar. seninki kaç saatte acıkıyor? aralığı uzatmaya mı çalışıyorsun?
Bizimki bugün ilk kez 3 saat uyudu ve uyandırdım. Uzun zamandır biberonu ağzında geveliyordu. 1saatte anca 60 mli zor iciriyordum. Bu uyku sonrası masallah 160 içti. Biraz kustu ama içti yani şaşırırdim.
banyoyu her gün yaptırıyor musunuz? ben günaşırı yapıyordum bu zamana kadar ama o kadar gazı oluyor ki bu aralar artık üşümeye başladığını düşündüm ve 4 güne çıkardım banyo aralığını 😬 genelde kaka da yapmış oluyor 4. gün ve hemen sonrasında banyo yaptırıyoruz. bu sıcaklık, üşüme konusunu çözemiyorum ya. gece yatarken uyku tulumu giydiriyorum, üstüne ne örtsem açıyor çünkü. ama banyo zamanı sıcaklığı ne kadar yapıcam, ekstra elektrik sobası açıyorum doğru mu yapıyorum hiç bilmiyorum😵‍💫
Ya ben evi 24 derecede sabit tutuyorum. Sonrasinda rahat davranıyorum. Sadece ilk uyandığında hırka giydirmeye çalışıyorum. Uyurken de kundak yapıp ince yorgan örtüyorum. Kendim gibi yapıyorum. Aslında bana çok dediler elektrikli soba kullan diye yani UFO ama unutmuştum şimdi sen yazınca hatırladım. Banyo yapınca aslında iyi olabilir.
Bu memede ağlama benim sabrımı çok sınıyor ve çok üzülüyorum ya. Meme reddi mi diye düşünüyorum halen ama her seferinde yapmıyor mesela şimdi gayet güzel emdi, gece uyanıp çok güzel emdi sonra altını değiştirdim sonra memeyi almadı çok uğraştım çok ağladı ama 90 cc biberonun 70’ini bitirdi. Sonra yatarken yine emdi yatarak. Asla anlamıyorum çözemiyorum
Of ya bak benimde böyle olmuştu. Bende sarılık yüzünden biberon verdim. Artık alıştı çooook nadir emiyor beni. Devamlı süt sağiyorum. Artık şu şarjlı sutyene takılan makinelerden aldım gelmesini bekliyorum. Onunla çekebildiğim kadar çekip sonra Philips ile kalanı cekitiricem. Günde 3 kez sağiyorum. Alsın sorun değil ama bitmesinden çok korkuyorum. Emince daha iyi oluyor aslında ama biberondan gece iyi oluyor. Rüya beslenmesi için VS. Sağma işini halledersen meme reddinden korkma. Ayrıca çevremizdeki şu insanlar neden emmek önemsiz gibi konuşuyor anlamadım. Benimde eşimle annem öyle dedi dedi çocuk işte emmeyi bıraktı. Dinleme onları.
Ğ

Sütün tazyikli olabilir mi? Baktın mı hiç
Bunu nasıl anlarız?
Canım aynısını biz de yaşadık. Gerçekten çok yorucu ve üzücü bişey. O her ağladığında ben 2 katı ağlıyordum. Ben de hep mantığını kavramaya, sorunu anlamaya çalıştım ama ben stres oldukça o daha da uzaklaştı memeden. Biz EDS ile tekrar memeye döndürebilmiştik. Çok sevinmiştim, hem mamayı da aldığı için aç da kalmamıştı. Sonradan ona da ağladı, kaşık biberonda da çok stres oldu vs. derken biz tekrar biberona döndük ama ben avent kullanıyorum, öncesinde başlığını değiştirip 1+ olanı 3 numarayı almıştım, tekrar 0+ 2 numara olanı takıp verdik. Hala da yavaş akışlı veriyorum. Çok açsa zaten artık büyüdüğü için hızlı çekebiliyor ama değilse en azından yavaş geliyor. Burda biraz sakin kalmak, kendine ve bebeğe güvenmek gerekiyor. Aslında okuduğum kadarıyla meme reddi oranı çok çok düşük. O yüzden hemen reddetti diye üzülüp ağlamadan ısrarla devam et bence. Isrardan kastım ağlatarak değil ama. O an istemiyorsa daha sakin bi anda, karnı tokken mesela ya da pilates topu üzerinde zıplayarak veya ayakta yürüyerek deneyebilirsin. Bir daha meme reddi olmaz diye de bişey yok, şimdi de etrafı izlicem diye zaman zaman az emiyor ya da gazdan yine ağlıyor ama ben daha sakin yaklaşıyorum. O an hemen mama ya da sağdığım sütü verip onu da bi sakinleştiriyoruz. Bizi bizden başka anlayan yok. Benim eşim de artık bi yerden sonra yeter demişti bana, emmeyiversin bu kadar önemli mi mama verelim işte dedi. Ama işte anne olmayanların ya da bizim şuandaki duygu durumumuzu bilmeyenlerin çok anlayabileceği bişey değil. Umarım sizin de sorunsuz ilerler süreç 🙏🏻 Ben memeyi isteyeceğine kesinlikle inanıyorum 🙏🏻

Dün mesela hayatta neyden keyif alıyordum ben diye düşündüm, aklıma bir şey de gelmedi ne acı. Dediğin gibi bebeğimi çok seviyorum ama bir kısır döngüdeymiş gibi hissetmekten kendimi alamıyorum. Yeni kimliklerimize de alışacağız diye umuyorum.
Of ben çarşamba günü büyük adım attım. ortalıkta hep kitaplarım olurdu. Hepsini topladım. Kitap sepetim olurdu. Onu da kutladım kaldırdım. Sadece 1, 2 kitap bıraktım. Onları a okuyamıyorum zaten. Gözlerim dolmuştu eşime anlatırken. O da okey jokey. Normal hayatını yaşamaya devam edip sinir ediyor beni. Gerçi çok takdir de ediyor ama neyse.

X