2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Aynı şeyleri hissediyoruz hamilelikte ve çocuktan sonra bi arkadaşa çok ihtiyaç duydum benim annem de çok sık gelmiyo çok yalnız kaldım. Hastane dışında evden çıktığım çok nadirdir napalım bize de bu kısmetmiş
Ben de bazen bu duruma içerliyorum. Kimse yanımda olmadı vs diye ama sonra diyorum kimseye güvenerek yapmadık bu çocuğu, takılma kızım oyna devam. Belki de şikayet etmediğimden, hallediyorum gibi gözüktüğümdendir bilmiyorum. Günüm günümü tutmuyor, bir gün full motive bir gün anca temel ihtiyaçları gidermece ama yuvarlanıp gidiyoruz. Bence kadınların çoğu kocadan dahi destek görmediği için kendilerine güvenip öyle yapmalı çocuk. Ve en çok da kendilerine önem vermeliler çünkü başkasından hayır yok.
Ben bide çok aktiftm hiç durmazdm yerimde bekarken şimdi o yüzden de ağır geliyor bizde öyle bi market bi hastane başka yk , hava o kadar güzel ki şuan mesela içim gidiyor koca işte

Yaa aktiflik deyince de biz 😅 Yine gelecek bence o günler, yeri gelecek çocukla, yeri gelecek çocuksuz ama aktif günler yine olacak ya ben inanıyorum. 🤓

Son düzenleme:
Ben de bazen bu duruma içerliyorum. Kimse yanımda olmadı vs diye ama sonra diyorum kimseye güvenerek yapmadık bu çocuğu, takılma kızım oyna devam. Belki de şikayet etmediğimden, hallediyorum gibi gözüktüğümdendir bilmiyorum. Günüm günümü tutmuyor, bir gün full motive bir gün anca temel ihtiyaçları gidermece ama yuvarlanıp gidiyoruz. Bence kadınların çoğu kocadan dahi destek görmediği için kendilerine güvenip öyle yapmalı çocuk. Ve en çok da kendilerine önem vermeliler çünkü başkasından hayır yok.

Yaa aktiflik deyince de biz 😅 Yine gelecek bence o günler, yeri gelecek çocukla, yeri gelecek çocuksuz ama aktif günler yine olacak ya ben inanıyorum. 🤓
😅😅😅

Eklentiler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    39 KB · Görüntüleme: 15
Ben de öyle. Evin gündüz halini bilmiyordum hiç, ya çalışıyordum ya dışardaydım. Biz yine baya dışarı çıkıyoruz ama bana yetmiyor, beni eylemek gibi geliyor. Eski beni unutup yeni bir ben olma hissi beni biraz üzdü maalesef. Kesinlikle kızım için herşeyi yaparım, canımdan çok seviyorum. Ama o ayrı bu ayrı maalesef. Artık hiç eskisi gibi olamayacağımı düşünüp ağlıyordum ama biraz kabullenmeye başladım. Umarım büyüdükçe daha kolaylaşır 🙏🏻

Dün mesela hayatta neyden keyif alıyordum ben diye düşündüm, aklıma bir şey de gelmedi ne acı. Dediğin gibi bebeğimi çok seviyorum ama bir kısır döngüdeymiş gibi hissetmekten kendimi alamıyorum. Yeni kimliklerimize de alışacağız diye umuyorum.

Dün mesela hayatta neyden keyif alıyordum ben diye düşündüm, aklıma bir şey de gelmedi ne acı. Dediğin gibi bebeğimi çok seviyorum ama bir kısır döngüdeymiş gibi hissetmekten kendimi alamıyorum. Yeni kimliklerimize de alışacağız diye umuyorum.
Ben bazen şöyle düşünüyorum, şu gün şuraya gitmiştim iyi ya oraları da görmüşüm Allah'tan falan diyorum kendi kendime 😅😅 artık gidemiceğim yerleri sayıklıyorum kendime ama gittin ya olsun iyiki de gitmişsin ya gitmeseydin hiç görmemiş olacaktın diyorum 😅😅

Ben bazen şöyle düşünüyorum, şu gün şuraya gitmiştim iyi ya oraları da görmüşüm Allah'tan falan diyorum kendi kendime 😅😅 artık gidemiceğim yerleri sayıklıyorum kendime ama gittin ya olsun iyiki de gitmişsin ya gitmeseydin hiç görmemiş olacaktın diyorum 😅😅
Nasıl delirdik isimli romanımızdan bir kesit 😂😂

Doğru ama iyi ki gezmişiz, iyi ki bir sürü etkinlik yapmışız. Bir de yapmamış olmanın derdini çekmesi yok en azından.. 🥹

Kızlar Bizim uyku düzenimiz gece uykusuna geçme dişinda güzeldi gündüzleri uyurdu ama dün ocean d vitamini ne başladım ve ondan sonra uyumadı 6-7dan gece 3 e kadar . Normalde 2 saatten fazla uyumadan duramazdı. Bu ocean yapıyor mu böyle ya
Kaçta veriyorsun canım sabah en geç 11’e kadar vermek lazım

Aralarda emiyo sakinleyip, bazen 20 saniye bazen 1-2 dk sonra meme ağzından çıkıyo sinirlenip tekrar başa… çok üzücü bir döngü ve psikolojik olarak da etkileniyorum reddedilmişlik hissi gibi
gazı olmadığına emin misin? gazı olduğunda aynısını yapıyor benimki. ya karnı şiş oluyor ya da sırtına pıt pıt vurunca çıkıyor gazı rahatlıyor. burnu tıkalı olabilir mi ya da?

Nasıl delirdik isimli romanımızdan bir kesit 😂😂

Doğru ama iyi ki gezmişiz, iyi ki bir sürü etkinlik yapmışız. Bir de yapmamış olmanın derdini çekmesi yok en azından.. 🥹
Tabii ay hiç yapmadık demek var ayy iyiki yapmışım var ama ucunda bidaha yapamıcam olmasaydı iyiydi 😅😅

Rüyamda evlenmeden önceki halimi görüyorum sürekli tam evden gezmeye çıkcam aa benim bebeğim var çıkamam emzirmem lazım diyorum nasıl işlemişse artık bilinçaltıma🥲
Yaaa kıyamam 😂 özellikle de emzirmem lazım kısmı 🥲🫠
Biraz büyüdüklerinde keyifli hale dönüşeceğine eminim ama dediğin gibi de onun yeri de ayrı oluyormuş ben hep bebeğim olsun çok yanlızım bana can olur diyordum ama o hissi bu götürmüyomuş gerçekten . Yorgunluk da hiç bitmiyormış Eşim anlamıyor yoruldum diyince evdesin diyor ben 9 saat ayaktayım diyor ama eve geldiğinde ve haftada 1 buçuk gün yatıp uzanıyorsun izinde her hafta bunu biliyosun Mesela eşimi abisi balığa çağırdı o tek başına çıkıp gidebilicek biz artık hep bir sorumluluk var üzerimizde gece acaba üstünü açtı mı acaba döndü mü vb. Gündüz karnı mı acıktı gazı mı var uykusu mu geldi. Yorgunluk sadece bedenen olan bişey değilmiş. Ben ciddi anlamda çalışıyorken daha az yoruluyodum. Ama buna da alışıcaz eminim.
Kesinlikle yorgunluk hiç bitmiyor, bi sonu da yok ya bazen sabahları çok zor geliyor herşey. Sonra bi güç kahvaltı yapıp toparlıyorum. Ama kesinlikle ve kesinlikle işe gitmekle falan kıyaslanamaz, kim ne derse desin. İstersen maden işçisi ol yine de o yorgunluk içimizdeki kaygı, stresle birleşen bir bebek bakımıyla kıyaslanamaz. Sorumluluk hissi çok acayip bişey, gerçekten annelere neden böyle kutsal denildiğini yeni anlıyorum. Babalar istedikleri kadar ilgili, istedikleri kadar sevgi dolu olsun aynı şey olamıyor. Umarım bi an önce alışırız, daha kolay günler gelir 🙏🏻
Ya evet bu daha mantıklı gibi geliyor bana çünkü şunu fark ettim bu kriz zamanlarında mamayı biberonla alıp sakinleşiyor sonra beni emiyor gayet güzel. Yani çok açken biberon sonra meme ile götürebileceğimize inansam hiç sorun yok (aslında bu zamana kadar böyle gidiyordu ama bu günde bir sefer oluyordu, artık günde 5-6 defa olmaya başladı… ileride hiç emmez diye korkum). Eşim de annem de bana kızıyorlar ne var yani biberonla mama alsın bu meme reddi değildir seni de emiyor sonuçta diyorlar ısrarla. Ama benim içim hiç rahat değil.

Bi de ben süt sağamıyorum iki farklı makine var evde ikisinden de çok az süt çıkıyor elimle sağınca çok çok fazla geliyor fışkırıyor neredeyse. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum bugün sağarken biraz masaj yaptım göğsüme o zaman fışkırarak gelmeye başladı ama hemen durdu, tekrar masaj yaptım tekrar geldi vs onun mantığını da anlamadım hiçbir zaman 30’u geçmedi sağdığım süt
Valla canım sanki ben yazıyorum 😂 öyle bi benzerlik. Annemle eşim aynı dediğin gibiydi, lohusalıkla daha da çok ağlatmışlardı beni. En son evde, süt gelmese bile emziricem diye bağırıyodum. Süt de aynen 30 ml çıkıyordu anca. Sağmanla değil de stresten sütünün baskılanmasıyla ilgili olabilir. Benim en çok süt sağdığım gün kızkardeşimle baş başa havadan sudan muhabbet edip güldüğümüz gündü. Hatta ona da sütüm az diye anlatıyordum. Biraz daha kendini sakinleştirip süt arttırıcıları kullan ve düzenli sağım çok önemli. Ben bir gün üşenmeden her emzirme sonrası sağdım, geceleri emzirme sonrası mutlaka sağdım. Sonraki günlerde de gün içinde 1-2 kez sağıp 1 kez de powerpumping yapmaya çalıştım. Her gün aynı olmuyor, her zaman yapılamıyor ama mutlaka fırsat buldukça emzirme sonrası kalan sütü 10 ml bile olsa sağ. Sonra düzene girecek inşallah 🙏🏻
Evet ya o kısır döngüden hep çıkacakmışım gibi düşününce ben daha da boğuldum. Kabullenince daha iyi hissettim ama evet ben de eski fotoğraflarıma bakıp ne keyifliymişim diyorum 🥲
Yaaa var ya en büyük iyi ki bu bence 😂 yeni evlilere tavsiye edeceğim tek şey canınız istediği kadar gezin tozun 😂 şimdi üç kişi de güzel olacak ama o baş başa tatillerin güzelliği o zamanda kaldı 😅 iyi ki gitmişiz😬

Pilates topu öneriniz var mı link verebilir misiniz
Canım bunu önerebilirim ama kendi boyuna göre olanı seç istersen. Oturduğunda çömeliyor gibi olmaman gerekiyor.

Bu memede ağlama benim sabrımı çok sınıyor ve çok üzülüyorum ya. Meme reddi mi diye düşünüyorum halen ama her seferinde yapmıyor mesela şimdi gayet güzel emdi, gece uyanıp çok güzel emdi sonra altını değiştirdim sonra memeyi almadı çok uğraştım çok ağladı ama 90 cc biberonun 70’ini bitirdi. Sonra yatarken yine emdi yatarak. Asla anlamıyorum çözemiyorum
Canım meme reddi değilse bile biberon verirsen ona alışır meme reddi başlar. Benim kizimda çok dövüşüyor memeyle genelde uykusu olunca, yeni uyandiginda ve gece çok güzel emiyor mesela

Ben bide çok aktiftm hiç durmazdm yerimde bekarken şimdi o yüzden de ağır geliyor bizde öyle bi market bi hastane başka yk , hava o kadar güzel ki şuan mesela içim gidiyor koca işte

Ben de öyle. Evin gündüz halini bilmiyordum hiç, ya çalışıyordum ya dışardaydım. Biz yine baya dışarı çıkıyoruz ama bana yetmiyor, beni eylemek gibi geliyor. Eski beni unutup yeni bir ben olma hissi beni biraz üzdü maalesef. Kesinlikle kızım için herşeyi yaparım, canımdan çok seviyorum. Ama o ayrı bu ayrı maalesef. Artık hiç eskisi gibi olamayacağımı düşünüp ağlıyordum ama biraz kabullenmeye başladım. Umarım büyüdükçe daha kolaylaşır 🙏🏻

R rowantree kız aynı dediğini dusundum evin gunduz haliini bilmiyormusum bende😂😂 hiç bekarken bile evde durmadım ben😂 öğrenciyken bile yazları stajlarım olurdu her yaz. Napılır inan bilmiyorum. Tv hiç açmıyorum da Ulen diom napıyoşar evde temizlik yemek dısında. Hoş onları da yapamıyorum da😂😂😂
Linakiz Linakiz kız ben hiç. gidemicekmişim gibi dusunmuyorum ya mesela eşimin izin azamanım gelince gidicem gibi 😂 zaten işten güçten vakit bulup gitmek ole kolay değildi. Şimdide aynı sanki😂😂😂

Yaaa kıyamam 😂 özellikle de emzirmem lazım kısmı 🥲🫠

Kesinlikle yorgunluk hiç bitmiyor, bi sonu da yok ya bazen sabahları çok zor geliyor herşey. Sonra bi güç kahvaltı yapıp toparlıyorum. Ama kesinlikle ve kesinlikle işe gitmekle falan kıyaslanamaz, kim ne derse desin. İstersen maden işçisi ol yine de o yorgunluk içimizdeki kaygı, stresle birleşen bir bebek bakımıyla kıyaslanamaz. Sorumluluk hissi çok acayip bişey, gerçekten annelere neden böyle kutsal denildiğini yeni anlıyorum. Babalar istedikleri kadar ilgili, istedikleri kadar sevgi dolu olsun aynı şey olamıyor. Umarım bi an önce alışırız, daha kolay günler gelir 🙏🏻

Valla canım sanki ben yazıyorum 😂 öyle bi benzerlik. Annemle eşim aynı dediğin gibiydi, lohusalıkla daha da çok ağlatmışlardı beni. En son evde, süt gelmese bile emziricem diye bağırıyodum. Süt de aynen 30 ml çıkıyordu anca. Sağmanla değil de stresten sütünün baskılanmasıyla ilgili olabilir. Benim en çok süt sağdığım gün kızkardeşimle baş başa havadan sudan muhabbet edip güldüğümüz gündü. Hatta ona da sütüm az diye anlatıyordum. Biraz daha kendini sakinleştirip süt arttırıcıları kullan ve düzenli sağım çok önemli. Ben bir gün üşenmeden her emzirme sonrası sağdım, geceleri emzirme sonrası mutlaka sağdım. Sonraki günlerde de gün içinde 1-2 kez sağıp 1 kez de powerpumping yapmaya çalıştım. Her gün aynı olmuyor, her zaman yapılamıyor ama mutlaka fırsat buldukça emzirme sonrası kalan sütü 10 ml bile olsa sağ. Sonra düzene girecek inşallah 🙏🏻

Evet ya o kısır döngüden hep çıkacakmışım gibi düşününce ben daha da boğuldum. Kabullenince daha iyi hissettim ama evet ben de eski fotoğraflarıma bakıp ne keyifliymişim diyorum 🥲

Yaaa var ya en büyük iyi ki bu bence 😂 yeni evlilere tavsiye edeceğim tek şey canınız istediği kadar gezin tozun 😂 şimdi üç kişi de güzel olacak ama o baş başa tatillerin güzelliği o zamanda kaldı 😅 iyi ki gitmişiz😬
Hiç hoşlanmıyorum süt sağmaktan ve vakit de zor oluyor ama deneyeceğim :KK43:

Canım bunu önerebilirim ama kendi boyuna göre olanı seç istersen. Oturduğunda çömeliyor gibi olmaman gerekiyor.

Boyum 164 bunu alacağım canım uygun görünüyor çok teşekkür ederim

Ya zaten benim derdim gelsinler işimi yapsınlar değil ki. Hamilelikte olsun çocuk doğduktan sonra olsun bi telefon açıp ya nasılsın bi şeyr ihtiyacın var mı desinler isterdim. Ben zaten ihtiyacım yok sağolun dicem sormaları yeterdi. Manevi desteğe çok ihtiyaç duydum annem gelsin sarsın sarmalasın istedim o da senin bana ihtiyacın yok diyip gitti.

X