2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Boyu uzamış 20 günde 4 cm acaba o yüzden mi az alıyo diye düşündüm. Başka doktora gittik de boy üst sınırda kilosu az dedi canım sıkıldı biraz
Kaç kilosu boyu ki. Bide ole az demez genelde doktor yaa. Bana gecen ay ebe 500 gram alsa yeter demişti. Boyunu benğmkinin heryerde farklı ölçüyolar yaa. Bide bu boy kilo olayında dogum kilosu yaşadıgı durumlar önemli ya mesela kğvezde kalması sarışık gecirmesi vs vs

Kızlar uyku arkadaşı kullanan var mı? Önerilerinizi bekliyorum 🥹
4. Aydan sonra bu uykuları duzene sokmak lazım artık. Çünkü bende huni takicam yoksa artık. Reflü yatağıyla ayağimda sallayarak uyutuyorum 🥺 nadiren kucağımda uyuya kalıyor yerine koyunca devam ediyor. 4. Aydan sonra uyku gerilemeleri bitecekmiş inşallah 🙏 ondan sonra bir uyku rutini oluşturmak şartmış. Suanda da yapmaya çalışıyorum ama tabii patron kendisi nasıl isterse öyle oluyor 😂

Allahım hepimizin bebeleri yatağa koydugumuz an kendi kendine uyusa ya 🥹🥹🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Ben aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüz 🥹🙏🏻

Rapor işleri yüzünden çıldırmak üzereyim. Belki bilen biri çıkar buraya yazayım dedim. Kaç gündür çocukla mı ilgileneyim bu saçma işlerle mi şaşırdım. Doğum öncesinde çalışır raporu almıştım, ben öğretmenim yaz tatiline denk gelince bu raporun bir işlevselliği olmuyormuş fakat yine de alın bazı milli eğitimler görmezden geliyor dediler ben de aldım, aldığım rapordan dolayı doğumdan sonra verilen doğum izni belgesinde izin tarihine doğum öncesi 5 hafta da eklenmiş. Doğum 23 Eylülde oldu benim doğum sonrası izin raporuna göre 5 hafta eklendiği için 22 Aralık'ta işe başlıyormuşum gibi görünüyordu. Ama milli eğitimin sisteminde 17 Kasım'da raporum bitti. Ben de 18 inde işe başlamak yerine doktoruma gittim ve 10 günlük bir rapor aldım ama aldığım rapor zaten raporlu göründüğüm için sisteme işleyemedi. Hastane de doğum sonrası raporu silip 10 günlük raporu sisteme koydu çalışır raporunu aldığım doktora sildirmemi doğum sonrası raporunu sonra almamı söyledi. Zor bela doktoru buldum ama doğum gerçekleştiği için çalışır raporu silinmiyormuş. O silinmeden doğum sonrası raporunu da tekrar alamıyorum alırsam yine 22 Aralık tarihli veriyor sistem ama benim şimdi 18 Aralık'ta aldığım 10 günlük rapor iptal oluyor o zaman da 5 gündür işe gitmemiş oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım

20 günde 450 gr almış benim oğlan az almış gübi geldi bana ya ne diyosunuz? ama başka tartıydı belki o yüzden de olabilir bilmiyorum
Giderek azalacak canım kilo alımı bence gayet de iyi kafaya takacak bir şey yok. Benim 2.ayda 21 güne kadar sadece 300 gram almıştı sonra 10 günde bir toparladı 700 gram daha ekledi yani 1 ay olarak baz alman daha doğru bence ve doğum kilosuyla oranla.
Ya bizim kız hala öyle 🫠 hatta ilk zamanlardan daha çok bi bağlılık oldu, hep emmek istiyor, memede uyuyor. Yenidoğanken emzirirdim, uyurdu, yatağına koyardım 2 saat sonra uyandırır tekrar emzirirdim. Minimum 1 saat uyuyordu. Şimdi tüm uykularını memede yapıyor, saat başı emmek istiyor. Gazı da olsa emmeye geliyor 🥹 Düzensizliğin içinde bir debeleniş 🥲
Bizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor araları🥲

Kaç kilosu boyu ki. Bide ole az demez genelde doktor yaa. Bana gecen ay ebe 500 gram alsa yeter demişti. Boyunu benğmkinin heryerde farklı ölçüyolar yaa. Bide bu boy kilo olayında dogum kilosu yaşadıgı durumlar önemli ya mesela kğvezde kalması sarışık gecirmesi vs vs
3290 gr 48 cm doğdu ama hastanede kaldı ya benim oğlum 3080 gr olarak aldık hastaneden. Bizim doktor hastane çıkış kilosundan hesaplıyo 5150 gr 62 cm şu an

• Beğen
Reactions: Gao
Giderek azalacak canım kilo alımı bence gayet de iyi kafaya takacak bir şey yok. Benim 2.ayda 21 güne kadar sadece 300 gram almıştı sonra 10 günde bir toparladı 700 gram daha ekledi yani 1 ay olarak baz alman daha doğru bence ve doğum kilosuyla oranla.

Bizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor araları🥲
Haftaya kendi doktorumuza gidicez zaten bu doktorun tartısı falan da eski bi şeydi en iyisi kendi doktor randevumuzu bekleyeyim kafama takmıcam bunu

Ben aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüz 🥹🙏🏻

Nasıl bir şey aldın bende bu konuya baya yoğunlaştım bu ara okuyorum sürekli. Ben de aa ağlatma taraftarı değilim kendimize göre bir duzsn kuracağız inşallah. Banyo rutini bizde de var ama havalar soğuduğu için biraz sekteye uğruyor. Kitap okuma vs gibi bir şey daha sürdürdürulebilir oluyormuş canım bir de aklında olsun. Tek dileğim uykusu geldiğinde yatağına koyayim ve kendi kendine uykuya geçsin ☹️ suanda asla bunu yapamıyoruz çünkü uykuya sallanmadan geçemiyor ve maalesef çok kısa sürüyor sürekli başında bekliyoruz bir saat uyusun diye. Çünkü uyuyamadığı zaman çok huysuz oluyor gece uykusuna yansıyor. Çocuklar kesinlikle duzen seviyor bunu anladım. Suanda düzensiz bir duzen içindeyiz ama 😁 inanıyorum hepimizin duzelecek

ya ben de rutine banyoyu eklemek istiyorum ama çok zor oluyo her gün küveti hazırla kaldır banyom küçük koridorda yapıyoruz daha pratik bi yolunu bulsam yapıcam.

Ya halbuki hamileliğimde de doğumdan sonra da çok yardımcı oldu pervane oldu bildiğin ama son 1.5 aydır adama bi şey oldu testosteron başına vurdu bence artık😄
Benimki ne hamileyken ne doğumdan donra yardım etmedi alışmışım demekki bu duruma😂 Biraz akşam kucağında tutuyor o tek yardımı

Nasıl bir şey aldın bende bu konuya baya yoğunlaştım bu ara okuyorum sürekli. Ben de aa ağlatma taraftarı değilim kendimize göre bir duzsn kuracağız inşallah. Banyo rutini bizde de var ama havalar soğuduğu için biraz sekteye uğruyor. Kitap okuma vs gibi bir şey daha sürdürdürulebilir oluyormuş canım bir de aklında olsun. Tek dileğim uykusu geldiğinde yatağına koyayim ve kendi kendine uykuya geçsin ☹️ suanda asla bunu yapamıyoruz çünkü uykuya sallanmadan geçemiyor ve maalesef çok kısa sürüyor sürekli başında bekliyoruz bir saat uyusun diye. Çünkü uyuyamadığı zaman çok huysuz oluyor gece uykusuna yansıyor. Çocuklar kesinlikle duzen seviyor bunu anladım. Suanda düzensiz bir duzen içindeyiz ama 😁 inanıyorum hepimizin duzelecek
Benim oğlum sallanmayı da sevmiyo emzik de almıyo sadece ayakta göğsüme yaslayıp yürüdüğüm zaman uyuyo ben çok sling kullandım ilk zamanlar galiba ordan alışkanlık oldu. Temas etmeden de uyumuyo illa eli kolu bi yerinin bana değmesi lazım. Ağlatmadan strese sokmadan kendi yatağında uyumaya alıştırmam lazım ama çok zor görünüyor ya.

Benimki ne hamileyken ne doğumdan donra yardım etmedi alışmışım demekki bu duruma😂 Biraz akşam kucağında tutuyor o tek yardımı
Dövmelik kocaymış seninki😄 yok hakkını yemeyeyim doğumdan sonra bana baktı üstümü başımı giydirdi hep temzlik yemek bile yaptı heralde o da yorgun artık stres dolduk

Benim oğlum sallanmayı da sevmiyo emzik de almıyo sadece ayakta göğsüme yaslayıp yürüdüğüm zaman uyuyo ben çok sling kullandım ilk zamanlar galiba ordan alışkanlık oldu. Temas etmeden de uyumuyo illa eli kolu bi yerinin bana değmesi lazım. Ağlatmadan strese sokmadan kendi yatağında uyumaya alıştırmam lazım ama çok zor görünüyor ya.
Aynen benim kızımda öyle ne emzik aldı ne sallanmayi seviyor. Meme de emmiyor uykusu gelince kucağımda geze geze uyuyor. Ama büyüdükçe zorlaşıyor hep.mi böyle olcak bilmiyorum

Dövmelik kocaymış seninki😄 yok hakkını yemeyeyim doğumdan sonra bana baktı üstümü başımı giydirdi hep temzlik yemek bile yaptı heralde o da yorgun artık stres dolduk
İyi maşallah baya yardım etmiş aynen yorulmuş demekki. Sanki biz yorulmuyoz 😂
Evet iyi bı döven olsa bende rahatlarim 😂😂

Aynen benim kızımda öyle ne emzik aldı ne sallanmayi seviyor. Meme de emmiyor uykusu gelince kucağımda geze geze uyuyor. Ama büyüdükçe zorlaşıyor hep.mi böyle olcak bilmiyorum
Gece uykusuna meme emerek geçiyo ama artık gündüz memede uyumuyo napcaz ya bu işleri benim en büyük derdim beşiğine koyamamak. Aldık süs gibi duruyo odada asla yatmıyo orda🤦‍♀️

Ya bu memede uyuma işi sıkıntı arkadaşlar, ilk kızımı memeden kesene kadar memede uyudu ve gece her uyandığında memeyle uykuya geçmek istiyordu ve çok sık uyanıyordu. Bu kızımda memede uyuyor🤯 uykuyla meme arasındaki bağlantıyı kesmek lazım ama çok zor geliyor ya, bi tarafım aman emsin uyusun bağ kurarız diyor, bir tarafım bi 2 seneye daha hazır mısın diyor 😂

Ya var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.
Ya çocuklar büyüyüp parka oyun gruplarına gitmeye başlayınca çok güzel arkadaşlıklar oluyor, yalnızlık çok zor özellikle çocukla sana kocaman sarılıyorum aynı şehirde olsak buluşur konuşurduk ama burasıyla idare edeceğiz artık 😂

Ya var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.
Aynen iyi oluyor bura gerçektende. Kayınvaliden gelmiyor mu artık hergun😂

X