2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Benim annem başka şehirde ve çalışıyo kadın gelemedi hamileliğimde. Kız kardeşim falan da yok. Kayınvalidem 10 dk mesafede oturuyo karnım burnumda ev temizledim kan ter içinde çocuğun kıyafetlerini yıkadım ütüledim günlerce bi yardıma geleyim demedi. Hamilelikten önce de aramız iyi değildi zaten içten içe biliyorum hiç sevmiyo beni başından beri.

Kız bizim problemlerimiz çok benziyor Yavrum sevse zaten yardıma gelir gelemese bile nezaketten teklif eder bi yol hal çare bulurdu yani yeter ki yardım etmek istesin.
Bizim de ailelerimiz aynı şehirde, biz eşimle başka şehirdeyiz, benim annem engelli olduğu için her hafta terapiye gidiyor. Kaynanam ev hanımı, 2 tane de küçük görümcem var biri liseden yeni mezun oldu diğeri çalışıyor. Ne kızları 1 haftasonu bana yardıma gönderdi ne de kendi gelmeyi teklif etti, nezakaeten sormadı bile. Ama nerdeyse her haftasonu ve istisnasız her tatil günü köye gittiler köy evlerine keyif için varenda inşa etmeye.. Eşime sorsan anası babası bizi çok seviyor

Benim de prematüre doğdu. Biberonla besliyoruz. Aynı senin bebek gibi gece olunca iştahı yok zorla beslemeye çalışıyoruz o da maksimum 50-60 içiyor. Gündüzleri iştahı güzel . Ancak gece 4 saatte bir uyanıyor genelde. Bizim doktorumuz bebek kendi belirlesin dedi.

canım bizim de uykulu bi bebemiz var ama genelde o kadar uzun uyumuyor. az az sık sık uyuyor. prematüre bebekler uykuya düşkün mü oluyor acaba diye düşündüm. gece genelde max. 3 saat uyuyor, sonra da acıkıp ağlıyor. gündüz de hemen hemen öyle.

hahaahahaa ya kıyamam çok tanıdık geldi bunlar bizimki de bebek ağlamasın diye yürüyor evin içinde sürekli. ağlayınca istiyorum çünkü. bu arada annem de aynı kjjjfjfj emme vakti geliyor çocuğun, mümkün olsa kendi memesini verecek

Çok saol canım cevabın için. Demek ki bizim minikler böyle istiyor. Ya dün rsv aşısı oldu sanırım ondan çok uyudu ama genelde 4-4.5 saatte uyanıyor dediğin gibi anca 60-65 arası içiyor. Bana da doktor zorlama dedi de işte ana yüreği aç kaldı diye diye kendimi strese soktum.

Benimki 12m30-06m30 sesi
Şimdi teyzenin kızı taktiysa çeyrek evet sizde ona çeyrek takmalisiniz ama yoksa takamazsın. Çocuğuna takarsın falan. Ama teyze taktiysa o anne babanın borcu seni bağlamaz.

Canım benim oğlan babasına çekmiş bence bir de bazen o kadar uzun uyuyor bazen 3 saat uyuyor. Bir günü bir gününü tutmuyor

Ayy ömür törpüsü gibi vermemek için dolanmak nedir gene iyi bozmamışsın bugüne kadar

Kilo alımı normal ise hiç kendini sayı hesabı yaparken bulma bence. Belki diğer bebeklerde geceleri az içiyor olabilir . Kaç hafalık doğmuştu rsv bize henüz söylemediler.

Benimki 12m30-06m30 sesi

Şimdi teyzenin kızı taktiysa çeyrek evet sizde ona çeyrek takmalisiniz ama yoksa takamazsın. Çocuğuna takarsın falan. Ama teyze taktiysa o anne babanın borcu seni bağlamaz.
Heh ayyyynen öyle. Teyzenin kızı hiç birşey takmadı ki düğünümüze gelmemiş bile olabilir. Eşimin annesiyle babası kendi borçlarını bize ödetiyor böyle böyle. Ya nerde görülmüş böyle adet Allah aşkına. Eşime de aynen dedim bunu. Eşim de örf adet bilmez, anası babası adet böyle demiş bizimki sorgulamadan kabul ediyor... Anası babası bizi söğüşler, oğullarına zerre kadar acımazlar her türlü ameleliği yaptırırlar
örn: biz eşimle ailelerden farklı şehirdeyiz, oğlumun doğumu için hayvan almıştık, akika kurbanı için. Kayınpederim doğumdan sonra başladı papağan gibi 'pazar günü geliyorsun dimi, pazar gel, kurban kescez, bıçakları da getir, kaçta gelirsin' diye 7 gün boyunca her Allah'ın günü eşimi arayıp darladı. Hayvanın olduğu köy de bizim eşimle yaşadığımız şehirle ailesinin yaşadığı şehrin arasındaki mesafesinden daha uzak. Yani köye gitmek için x2 yol yapması lazım. Doğum yapalı 1 hafta olmuş ve son dakika sezaryen olmuşum beter haldeyim yatakta tek başıma doğrulamıyorum bile, her işime eşim koşuyor, bebeğe beraber bakıyoruz, ev işlerini yemek dahil eşim annelerle beraber yapıyor, daha bunun alışverişi pazarı vs var, eşim o yorgunlukla uykusuzlukla taaa oraya gitti, hayvanı kesti eve getirdi bir de burada parçaladı falan.. Babası da sanki ön koltuk prensesi, adeta bir süs köpeği gibi gezdi, kendi evine geri geldi. Herif demedi ki "parasını vereyim de buradaki adamlardan birine kestireyim yazık oğlum yorgundur bi hayrım dokunsun" diye. Bi de bu yorgunluğun yanında benzin parası da bize kaçtı tabi.. Eşim de bunları anlamaz görmez hala daha anam da anam babam da babam der... Ve bu tek olay da değil yani düşün o çok sevgili anasıyla babası eşimi nasıl kullanıyor

Canım benim oğlan babasına çekmiş bence bir de bazen o kadar uzun uyuyor bazen 3 saat uyuyor. Bir günü bir gününü tutmuyor
kan değerlerine baktırmış mıydınız? yakın zamanda yani. bebişlerde çok hızlı değişebiliyor canım ona da baktırın. biz şimdi kontrole geldik onun için

kızlar ya doğumdan sonra kolesterol değerleriniz normale döndü mü? hamilelikte hepimizin yüksek çıkıyordu sanırım. benim hâlâ düzelmemiş. sizin nasıl acaba?

Benim ki uzamış sarılık gece 2saate bitlr uykusunda besliyorum. Beslemek zorundayım yoksa sapsarı oluyor ve düşmüyor sarıligi. Mesela şu an ona kalktım. Gazını alamıyorum. Sabah alıyorum. Bazen gaz sorun oluyor malesef..malesef emmedigi için biberon
Ay cidden ne düşüncesizlermjs. Allah sabir versin cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…