Canım çok sevindim
inşallah 2 yaşına kadar ayrılmasın hiç
Bizimki de krize girerse ayakta emziriyorum ben de. Sen ne zaman isterse ver yine, saat tut 3 saati geçirme çünkü sütünün gelmesi için de önemli. Bence emme süresine hiç takılma o bebekten bebeğe çok değişiyor. Yani ilk 5 dakikada memede toplanmış olanı alıyorlar ama benimki mesela yarım saat emmiş oluyor ağzından çekiyorum yine süt akıyor, o alabiliyor yani. Kendisi kafasını çeker bırakırsa bittiğini öyle anlayabilirsin. Biraz zaman ver ikinize de o yüzden ne kadar emerse o kadar ver bence
Yok menenjit her yaşta yapılabiliyormuş, 80 yaşında hacca giderken de yapılabilir mesela demişti Osman Gönülal. O yüzden iyi olmuş aslında ertelemek, çünkü ağır bi aşıymış. İçini ferah tut
Bizim tek ateş çıkaran ve ağrı yapan aşımız o oldu.
Olsun memeyi uyarması da iyi bişey, boş boş emse de emsin. O öyle rahatlayacak, güven duyacak, sana daha da bağlanacak
Bence sağımı fırsat buldukça yap canım. Hazır çoğalmışken sütün azalmasın. Benim şuanki aklım olsa ben doğum yaptığım günden itibaren düzenli sağardım. Çünkü benim bebeğim küçük doğmuştu, ilk başlarda memedeki sütü bitiremiyordu ve memede kalıyordu. Hala o ilk günkü miktara ulaşamıyor benim sağdığım süt. Ben fırsat buldukça emzirme sonrası sağıp ara ara da powerpumping yapıyorum. Buzluğa atıyorum fazlasını ama çoğu kez gün içinde veriyorum tekrar.
Evet her türlü memeden süt geldiği için yetiyor. Benim bazen sağdıktan hemen sonra da emzirdiğim oluyor, sıkıntı olmuyor hiç