2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Kızlar birde şunu sormak istiyorum. Önceden sağıp beslediğim için bebeği 2 saate bir sağım yapıyordum.şimdi bebek kendi emdiği için sagim yapmasam mı? Siz napiyorsunuz? Sağiyor musunuz? Emziren anneler?
Hem emiyordu ama ben yinede Başta sağıyordum ne olur ne olmaz diye ama artık baktım ki emiyor şuan bıraktım çünkü buzlukta bile sütlerim doldu

Bazen yutkunuyor bazense boş boş emiyor. Bazende bir emiyor bir kafasını çekiyor tekrar aranıyor emiyor.
Rahatlıyorlar memede. Bi de yağlı süte geçince daha çok çekmesi gerekiyor, yavaş geliyor, onlar da yoruluyor. İyi bi denge herhalde. Bekliyor hem süt hem bebek

Kızlar birde şunu sormak istiyorum. Önceden sağıp beslediğim için bebeği 2 saate bir sağım yapıyordum.şimdi bebek kendi emdiği için sagim yapmasam mı? Siz napiyorsunuz? Sağiyor musunuz? Emziren anneler?
Ben sabahları sağıyorum çünkü kızım gece emmiyor sabaha kadar süt dolmuş oluyor sabah da tek tarafı emzirip tek tarafı sağıyorum gün içinde sağacak bir süt olmuyor zaten bebeğe ancak yetiyor olan

Canım çok sevindim inşallah 2 yaşına kadar ayrılmasın hiç Bizimki de krize girerse ayakta emziriyorum ben de. Sen ne zaman isterse ver yine, saat tut 3 saati geçirme çünkü sütünün gelmesi için de önemli. Bence emme süresine hiç takılma o bebekten bebeğe çok değişiyor. Yani ilk 5 dakikada memede toplanmış olanı alıyorlar ama benimki mesela yarım saat emmiş oluyor ağzından çekiyorum yine süt akıyor, o alabiliyor yani. Kendisi kafasını çeker bırakırsa bittiğini öyle anlayabilirsin. Biraz zaman ver ikinize de o yüzden ne kadar emerse o kadar ver bence
Birde kızlar bizim doktor menenjit aşılarını 6. Ayda yapacağız dedi. Çok gec değil mi? Çok fazla aşı var. Bünyesine ağır yazık falan dedi ama içim rahat değil?
Yok menenjit her yaşta yapılabiliyormuş, 80 yaşında hacca giderken de yapılabilir mesela demişti Osman Gönülal. O yüzden iyi olmuş aslında ertelemek, çünkü ağır bi aşıymış. İçini ferah tut Bizim tek ateş çıkaran ve ağrı yapan aşımız o oldu.
Bazen yutkunuyor bazense boş boş emiyor. Bazende bir emiyor bir kafasını çekiyor tekrar aranıyor emiyor.
Olsun memeyi uyarması da iyi bişey, boş boş emse de emsin. O öyle rahatlayacak, güven duyacak, sana daha da bağlanacak
Bence sağımı fırsat buldukça yap canım. Hazır çoğalmışken sütün azalmasın. Benim şuanki aklım olsa ben doğum yaptığım günden itibaren düzenli sağardım. Çünkü benim bebeğim küçük doğmuştu, ilk başlarda memedeki sütü bitiremiyordu ve memede kalıyordu. Hala o ilk günkü miktara ulaşamıyor benim sağdığım süt. Ben fırsat buldukça emzirme sonrası sağıp ara ara da powerpumping yapıyorum. Buzluğa atıyorum fazlasını ama çoğu kez gün içinde veriyorum tekrar.
Evet her türlü memeden süt geldiği için yetiyor. Benim bazen sağdıktan hemen sonra da emzirdiğim oluyor, sıkıntı olmuyor hiç

Benim hiç sağmaya vaktim olmuyo ya gün içinde. Gece de onla beraber uyuyorum. Zaten benim süt kanalları gerideymiş çok masaj yapa yapa sağmak gerekiyor zaman alıyor

Evet her türlü memeden süt geldiği için yetiyor. Benim bazen sağdıktan hemen sonra da emzirdiğim oluyor, sıkıntı olmuyor hiç
Benimki az gelince sinirleniyor emmek istemiyor o yüzden sağdıktan sonra verdiğimle yetinemiyor yakında işe başlayacağım o zaman nasıl süt yetiştireceğim bilmiyorum

Benim bebeğim de korkmayı artık öğreniyor sanırım yüksek seslerde ağlamaya başladı eşimin kucağındaydı eşim bana seslendi nasıl ağladı, elimden bir şey düşürdüm ses çıktı ağladı ay bi de korku ifadesi ile ağlıyor içim gidiyor

Benim hiç sağmaya vaktim olmuyo ya gün içinde. Gece de onla beraber uyuyorum. Zaten benim süt kanalları gerideymiş çok masaj yapa yapa sağmak gerekiyor zaman alıyor
Geride olduğu nasıl anlaşıldı canım?
Benimki az gelince sinirleniyor emmek istemiyor o yüzden sağdıktan sonra verdiğimle yetinemiyor yakında işe başlayacağım o zaman nasıl süt yetiştireceğim bilmiyorum
Benimki direk uykuya geçtiği için heralde sinirlenmiyor pek bi de mama da alıyo benim, seninki sadece emiyor ya ondandır. Keşke sadece emzirmeyle olabilseydi benim de ama kilo alımı yavaşlıyor hemen. Biraz uykudan feragat edip gece sağsan, gece daha çok oluyodu benim süt mesela?
Ay evet bizimkinde de öyle bi dudak büzme oluyor korkunca bugün de gök gürledi, korktu bana baktı, ben gülünce gülmek zorunda kaldı kıyamam
Rüyamda kayınvalidem bebeğime memesini veriyo ben bunu görüp delirince kalp grizi geçiriyo bu yüüzden kocamla boşanıyorum bilinçaltıma bakar mısınız
Oooo yeeee rüyan tam Brezilya pembe dizisi modunda

Emzirme danışmanı ebe Tülin bulur’dan danışmanlık aldım. Ona anlattım, elimle sıkıyorum süt fışkırıyor ama makineler sağamıyor, göğsümdeki sertlik inmiyor vs diye. O söyledi, bazı kadınların (ki kendi de öyleymiş) süt kanalları daha geride oluyormuş meme ucuna yakın değil de. Sağdan soldan bir sürü yerden masaj yapmak gerekiyor ki süt çıksın. Annemin de öyleymiş. Öyle de ellerim acıyo artık hiç sevmiyorum sağmayı

Aaa benim de öyle olabilir mi acaba elimle sıkınca geliyo sağınca yok

maşallah bebişe canım onun için süre söylemek zor, emdiği kadar ver o zaten kendisi ayarlayacaktır. fazla geldiği yerde çıkarır ya da az geldiği zaman ağlar. yani biraz bebeğin verdiği işaretlere göre hareket edeceksin

Aaa hiç bilmiyodum bak böyle bişeyi. Elle sağım çok zor ya, ben tıkanıklık olduğu zaman yapıyordum da beceremiyorum öyle. Bu arada Tülin Hanım nasıl, memnun kaldın mı? Ben en çok onu takip ediyordum da çok merak ediyodum nasıl olduğunu, yardımcı olabildi mi?

Aaa benim de öyle olabilir mi acaba elimle sıkınca geliyo sağınca yok
Olabilir evet, kendi de öyleymiş hiç müdahale etmezsem 40-50 cc çıkıyo ama elle ordan burdan masaj yapa yapa sağınca 100-110 çıkıyo dedi. Ben daha hiç 60 üstü göremedim 60 için de cidden epey uğraştım ellerim acıdı yani. Bi de emzirme sonrası mecbur. Hiç iki üç saat emzirmediğim olmadı çünkü gündüz. Gece de uyuyorum valla hiç sağmadım gece

Daha bir kere görüştük online olarak, bu akşam da görüşeceğiz videolar üzerinden yazışıyoruz hep. Şimdiye kadar çok memnun kaldım çünkü beni çok rahatlattı yaklaşımı ilgisi bilgisi vs. Hiperlaktasyondan şüphelenmişti ama videolar ve emme süresine göre bakacağız demişti. Bugün görüşeceğiz bakalım akşam ne diyecek

Ay bende kaç saatte bir Emzirmem gerekir diye soracaktım. Çok teşekkürler. :)

Rüyamda kayınvalidem bebeğime memesini veriyo ben bunu görüp delirince kalp grizi geçiriyo bu yüüzden kocamla boşanıyorum bilinçaltıma bakar mısınız
Ben hamileliğimin başlarında rüyamda görmüştüm kv emzirmesini. Kabus ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…