- 19 Şubat 2024
- 1.211
- 1.043
- 31
hay Allah ya. benim de bir keresinde 8 saat filan açılmadı ama hemen olmuyor mastit canım, Allah korusun olmazsın inşallah. bebişe emzirmeye devam et bi noktada açılırHala açılmadı grubun ilk mastiti ben olcam sanırım
Kız amuda kalkıcam nerdeyse bu ne biçim bi şeymiş ya. İnş olmaz diğer memeyi de sağmak zorunda kalıyorum sürekli çok zorhay Allah ya. benim de bir keresinde 8 saat filan açılmadı ama hemen olmuyor mastit canım, Allah korusun olmazsın inşallah. bebişe emzirmeye devam et bi noktada açılırbenim öyle oldu hep. Bi de farklı pozisyonda emzirmeye denedin mi? ters tutuş filan
Bu yumru açılmazsa olcak işte açılır umarım hemenMastıt için enfeksiyonda olması lazım. O maya çalış bilye oynar gibi oynayın diyorlar
40 günlüğüz. 2. Mastitim. Çok zor. Antibiyotik kullanıyorsunuz değil mi?Hala açılmadı grubun ilk mastiti ben olcam sanırım
Sanırım öyle canım. Ben doğduğu günden beri benim sütüm az olamaz kafasındaydım. Öyle de emziriyordum, hala da emziriyorum. O beni bırakmazsa hayatta bırakmam ama miktar yetmiyor, arza göre vücut üretir diyorlar ama benim öyle olmadı. Nerdeyse bütün gün memede duracak çocuk yine de ona yetmiyor. Anca her emzirme sonrası ve maksimum 2 saatte sağma yaparsak düzenli olarak artar belki ama minimum 2-3 haftada etki gösterir diyorlar. Her emzirme sonrası sağ, kaba al, yıka, sterilize et, kurut, tekrar hazırla derken çocuk tekrar acıkıyor tekrar emziriyorum, süt az gelirse strese giriyor daha çok üzülüyorum falan filan uzar gider. Çok yıprattı beni bu mevzu ki daha her görenin “aaa mama mı veriyosun sütün yetmiyor mu” baskıları eklenecek üstüne.. Cidden çok zormuş, Allah herkese bebeğine yetecek bol bol süt versin, kendi beslediğiyle doyurma imkanı versin. Bu da benim imtihanım diye düşünüyorum..ben de bu saatte bunu düşünğyodum 1 bardak az su içsem çaput oluyor meme, yapmadığım tarif kalmadı. bu kadar mı pamuk ipliğine bağlı diyorum ya ben de çıkmazlardayım, sağsam dolması saatler buluyor benim bebiş saat başı kalkar gece bile. o da mümkün değil bana. bence hormonal bu durum. nasip kader yani bana göre
Sanırım öyle canım. Ben doğduğu günden beri benim sütüm az olamaz kafasındaydım. Öyle de emziriyordum, hala da emziriyorum. O beni bırakmazsa hayatta bırakmam ama miktar yetmiyor, arza göre vücut üretir diyorlar ama benim öyle olmadı. Nerdeyse bütün gün memede duracak çocuk yine de ona yetmiyor. Anca her emzirme sonrası ve maksimum 2 saatte sağma yaparsak düzenli olarak artar belki ama minimum 2-3 haftada etki gösterir diyorlar. Her emzirme sonrası sağ, kaba al, yıka, sterilize et, kurut, tekrar hazırla derken çocuk tekrar acıkıyor tekrar emziriyorum, süt az gelirse strese giriyor daha çok üzülüyorum falan filan uzar gider. Çok yıprattı beni bu mevzu ki daha her görenin “aaa mama mı veriyosun sütün yetmiyor mu” baskıları eklenecek üstüne.. Cidden çok zormuş, Allah herkese bebeğine yetecek bol bol süt versin, kendi beslediğiyle doyurma imkanı versin. Bu da benim imtihanım diye düşünüyorum..
öyle ya çok beter bişey. İlk yaşadığımda o kadar ağrılıydı ki on kere doğururum bunu çekene kadar diyordumKız amuda kalkıcam nerdeyse bu ne biçim bi şeymiş ya. İnş olmaz diğer memeyi de sağmak zorunda kalıyorum sürekli çok zor
Onu almıştım zaten Humana yoktu bende onu da bu bitince söylerim diyordum. Günde 1-2 kez içebiliyorum eğer atlamazsam. Sen de mi öyle içiyorsun? Benim şuan önerilen herhangi bişeyi yapmadığım olmadı sanırımCanım hipp still tea bir kaç gündür kullanıyorum sanırım fark etti bende biraz denemende fayda var. Humana yazmıştım ben yanlışlıkla o en iyisi demişlerdi bana fiyat farkı var diye benim de pek inancım olmadığından hipp deneyeyim dedim ben sen hangisini istersen onu al ama bence şans ver deriminşallah bol bol süt olsun şimdiden seni çok iyi anlıyorum
Bende de aynı sorun var emzirmeden önce sağmamı söyledi doktor onu da denedim yine de bir şey değişmiyor. Bugün yatarak emzirmeyi denedim ilk kez o zaman boğazına kaçmadı birkaç kez daha deneyeceğim emzirirken bu yöntemiKızlar sütüm aşırı tazyikli ve çocukta çok gaz oldu bugün hatta bogluyor gibi oluyor sanırım süt geliyor ağzına çok korktum az önce
Büyüyor annesi ne güzel işte uyku düzeni oluşturabilirsinBenim oğlum memede de uyumuyo artık eskisi kadar meme istemiyo gibi bi de ya çok üzülüyorum niye böyle oldu
Bizim de öyle hiçbir iş yapamıyorum çok zorBizim daha uzun süre olmuştur ama gece olmasa da gündüz böyle cidden. Ben artık gündüz uyutamıyorumkısa kısa kestiriyor ama uyumuyor maalesef.
Oyy iki çocuk daha zor tabi Allah kolaylık versinYatağa yatırdığım an uyanıyor. Kucakta saatlerce uyur. Bütün gün koltukta yatakta oturup kucağımda uyutuyorum. Bir kızım daha var yedi yaşında onu ihmal ediyorum öğretmeni bile dedi geriledi üzerine düşün biraz diye
Bizde gece özellikle hiç gaz çıkmıyor canım öylece yatırıyoruz mecburençocuğum emdi emdi bi tane bile gaz çıkarmıyorsizin de böyle oluyor mu? mecburen yatırıcam bu şekilde
Benimde gögüslerim biraz emzirmesem hemen taş gibi oluyor ve çok hızlı geliyor bebek emerken yoruluyor nefes nefese kalıyor çözüm bulan varmı böyle olupta kızlar yaHala açılmadı grubun ilk mastiti ben olcam sanırım
maalesef canım benim de öyle ve şimdilik tek çözümüm önden elimle sağmak. en azından biraz hafifletiyorum yoksa çocuk tıkanıyor çok korkutuyor beniBenimde gögüslerim biraz emzirmesem hemen taş gibi oluyor ve çok hızlı geliyor bebek emerken yoruluyor nefes nefese kalıyor çözüm bulan varmı böyle olupta kızlar ya
Benim de öyle geriye yaslanıp emziriyorum yine de nefes nefese kalıyo yavrumBenimde gögüslerim biraz emzirmesem hemen taş gibi oluyor ve çok hızlı geliyor bebek emerken yoruluyor nefes nefese kalıyor çözüm bulan varmı böyle olupta kızlar ya
Arkadaşım süt ile İlgili hiç bir şeyi derdetme, akışına bırak, bebişin ihtiyacına göre vücut sütü üretecek, ben artık sağma olayınk bıraktım, doktora da dedim, benim de bi psikolojim var artık kaldıramıyorum dedim, şu yıkama kurutma vs. kısmı, ellerimin çatlakları cabası. Artık tesellim şu yönde, eskiden sağma diye bir şey yokmuş, bir şekilde herkes emzirmiş veya ek mama vermiş, meme kendini bir şekilde terbiye ediyor. Mamayı zehir gibi gösterenlerden bıktım artık, ben çocuğuma asla mama kullanmadım zihniyetinden de, hastanelerde asılı ilk 6 ay yalnızca anne sütü broşürlerimden de.. Bu konuyu kafanda büyüttükçe insan stres oluyor.. Bebişin kilo alımı iyiyse şükür demek lazım. Takviye kullanabilirsin, solgar brewers yeast with b12 tabletleri ve ebebekteki malt içeceği, dereotu, tahin kuru dut, still-tea ve bol su, en önemlisi dinlen. Uyumaya çalış, her gğn duş al, memelere duşta sıcak masaj yap. İnşallah sütün çoğalır, ama bunu düşünerek yapma. Nasıl ki çocuk sahibi olmaya çalışırken akışına bırak olur diyorlar, süt içinde en önemlisi bu bence.Sanırım öyle canım. Ben doğduğu günden beri benim sütüm az olamaz kafasındaydım. Öyle de emziriyordum, hala da emziriyorum. O beni bırakmazsa hayatta bırakmam ama miktar yetmiyor, arza göre vücut üretir diyorlar ama benim öyle olmadı. Nerdeyse bütün gün memede duracak çocuk yine de ona yetmiyor. Anca her emzirme sonrası ve maksimum 2 saatte sağma yaparsak düzenli olarak artar belki ama minimum 2-3 haftada etki gösterir diyorlar. Her emzirme sonrası sağ, kaba al, yıka, sterilize et, kurut, tekrar hazırla derken çocuk tekrar acıkıyor tekrar emziriyorum, süt az gelirse strese giriyor daha çok üzülüyorum falan filan uzar gider. Çok yıprattı beni bu mevzu ki daha her görenin “aaa mama mı veriyosun sütün yetmiyor mu” baskıları eklenecek üstüne.. Cidden çok zormuş, Allah herkese bebeğine yetecek bol bol süt versin, kendi beslediğiyle doyurma imkanı versin. Bu da benim imtihanım diye düşünüyorum..
içimden geçenleri yazmışsınız ben de bıktım övünerek hiç mama vermedim diyenlerden aaa mama mı, verme bence diyenlerden bunu diyenler de anne üstelik. Ben de iki üç saatte bir sağım yapmayı kaldıramam benim psikolojim de önemli sağmayı bekle sütü sakla steril et bu döngüyü kaldıramıyorum. Ben de akışına bıraktım yetmediği yerde de mama.Arkadaşım süt ile İlgili hiç bir şeyi derdetme, akışına bırak, bebişin ihtiyacına göre vücut sütü üretecek, ben artık sağma olayınk bıraktım, doktora da dedim, benim de bi psikolojim var artık kaldıramıyorum dedim, şu yıkama kurutma vs. kısmı, ellerimin çatlakları cabası. Artık tesellim şu yönde, eskiden sağma diye bir şey yokmuş, bir şekilde herkes emzirmiş veya ek mama vermiş, meme kendini bir şekilde terbiye ediyor. Mamayı zehir gibi gösterenlerden bıktım artık, ben çocuğuma asla mama kullanmadım zihniyetinden de, hastanelerde asılı ilk 6 ay yalnızca anne sütü broşürlerimden de.. Bu konuyu kafanda büyüttükçe insan stres oluyor.. Bebişin kilo alımı iyiyse şükür demek lazım. Takviye kullanabilirsin, solgar brewers yeast with b12 tabletleri ve ebebekteki malt içeceği, dereotu, tahin kuru dut, still-tea ve bol su, en önemlisi dinlen. Uyumaya çalış, her gğn duş al, memelere duşta sıcak masaj yap. İnşallah sütün çoğalır, ama bunu düşünerek yapma. Nasıl ki çocuk sahibi olmaya çalışırken akışına bırak olur diyorlar, süt içinde en önemlisi bu bence.
öğlen gibi geçti çocuğu zorla habire emzirdimöyle ya çok beter bişey. İlk yaşadığımda o kadar ağrılıydı ki on kere doğururum bunu çekene kadar diyordumama bi anda açılıyor vazgeçme
Kuşum en temizi şu, kimsenin kucağına vermiceksin. Vereceksen de kısa süreliğine. Öyle bişey ki elini verirsen kolunu kaptırırsın.Amin inşallah canım çok sağol. Nazara inanmıyordum ama insanların bebeğimi gördükten sonraki konuşmalarından sonra çocuğun huysuzlanmasından anladım. Kimseye göstermesem bile kaynanam sağolsun herkese yayıyor fotosunu. Kesinlikle laflarımı kaale almıyor. 20 günlükken çocuğumu ayak üstünde tutmaya çalışıyordu kaç kere yapma dememe rağmen yine herkesin içinde yapıyordu özellikle kayınpederimin yanında yapıyordu sesimi etmeyeyim diye. Ayağında sallama alışmasın diyordum bişey olmaz diyordu. Yine diretiyorum anlamıyor. Sonunda lafı ağzına tıkacagım gününü bekliyorum.