Kuşum en temizi şu, kimsenin kucağına vermiceksin. Vereceksen de kısa süreliğine. Öyle bişey ki elini verirsen kolunu kaptırırsın.
Bak biz geçen memlekete gittik. Kaynanamgilde yemekteyken bebeğim huzursuzlandı, küçük görümceme bebeği verdim, evde gezdiriyodu bebişim rahatlasın diye. Yemek sonunda eşim sigara içmeye gitti babasıyla, kaynanam bebeği görümcemden aldı salona gitti. Ben de kalkıp peşlerinden gittim. Öncesinde de öpmeyin, suratınızı bebeğin suratına yaklaştırmayın diye defalarca uyardığım halde bi gördüm kaynanamın suratı bebeğimin suratına yapışık, dudağı yanağına temas ediyor sorsan kokluyorum der ve adım gibi eminim ben gelmeden önce de kesin öptü. Ertesi günü bi baktım kaynanamın ağzında kafam kadar uçuk çıkmış...
Bu cumartesi diğer görümcemin nişanı var ona gidicez. Yine kucağına almak için her fırsatı kollayacak. Zaten ağzından düşmez "alıyım mı, alayım, ver istersen, alayım istersen" lafları. Önceleri nadiren kucağına veriyordum ama artık kucak hiç bir şekilde yok
Velhasıl bacım, hiiiiç çekinme. Evlat senin evladın. Allah korusun esirgesin, hasta olsa sen bakacaksın, sen ağlayacaksın, sen bebeğin başını bekleyeceksin. O sıcacık yatağında afedersin osura osura uyuyacak. Hiç bişey ve hiç kimse evladından kıymetli değil. Dinlemiyorsa laf anlatmakla uğraşma. Bak ben de o kadar uyardım ettim konuştum tınlamadılar. Şimdi direkt faaliyete geçicem ve kucaklarına vermicem. Sana da tavsiye ederim