2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Çok geçmiş olsun anne karnında farkedilen bir şey değil mi bu? Sonradan olabiliyor muymuş🙁
Normalde oluyormuş doğduğunda delik ama kapanması lazımmış bu zamana ama bizimki kapanmamış bir tanesi ve boyutu da büyük dedi doktor 3 ay sonra Bi daha çağırdı düzenli takip edecek inşallah kapanır ya kapanma ihtimali yüzde 15 ama yüzde 75 de genelde kapanmıyor sizin çocuğunuza bağlı dedi zamanla göreceğiz rabbim onu korusun Bi evlat kaybettim 8.5 aylık bir tane daha kaybetmek istemiyorum

Kızlar anakucagı kullanıyor musunuz,? Kasım indirimlerinde almak istiyorum bir tane. Sizce ne alayım? Çok seçenek var. Elektrikli ve manueller var. Siz ne önerirsiniz.?

Kızlar anakucagı kullanıyor musunuz,? Kasım indirimlerinde almak istiyorum bir tane. Sizce ne alayım? Çok seçenek var. Elektrikli ve manueller var. Siz ne önerirsiniz.?
İkisi de bende var ama ikisinde de durmuyor elektrikli de asla ama asla durmuyor 3 ayda iki kere belki kullandık basbas bağırıyor benim kızçe Manuel olan da biraz da olsa oyalayabiliyorum yemek yerken
Elektrikli olan baby plus cloud marka fiyatı da uygundu e bebekten aldım ben Manuel olanı da trenduol dan almıştım o da baya uygundu
1000003466.jpg
1000003465.jpg

Son düzenleme:
Normalde oluyormuş doğduğunda delik ama kapanması lazımmış bu zamana ama bizimki kapanmamış bir tanesi ve boyutu da büyük dedi doktor 3 ay sonra Bi daha çağırdı düzenli takip edecek inşallah kapanır ya kapanma ihtimali yüzde 15 ama yüzde 75 de genelde kapanmıyor sizin çocuğunuza bağlı dedi zamanla göreceğiz rabbim onu korusun Bi evlat kaybettim 8.5 aylık bir tane daha kaybetmek istemiyorum
Dur bakalım hemen karaları bağlama kötüyü çekme kendine. Senin bebeğin prematüre değil mi belki daha geç kapanacaktır kapanmasa bile tedavisi olan bir şey. Başka doktorlardan da görüş alın bence mutlaka.

Manuel olanı sevdi benin oğlum yemek yaparken vs ayağımla sallıyorum

Kızlar kötü bir haberim var normal çocuk doktorumuz muayene de kalbinde üfürme sesi olduğunu kardiyolojiye gitmemiz gerektiğini söylemişti bugün kardiyolojiye gittik normalde iki delik oluyormuş deliğin biri kapanmış ama diğer delik çok büyük dedi doktor 1,5 cm kalbinde delik varmış düzenli takip edilecek dedi yüzde 15 düzelme şansı varmış düzelmezse ameliyat diyorlar 😭
allah şifa versin canım 😞 şimdiye kadar fark edilmemiş miydi yani yeni olan bir şey mi acaba yoksa kapansın diye mi bekliyorlardı? inşallah kapanır hiçbir şey kalmaz ❤️‍🩹

Yüzüstü koluna yatır, kafası el tarafında olacak bacaklarını ata biner gibi iki taraftan sarkıt elinle göğsünden kavra kafasını otomatik kaldırır o zaman etrafa bakmak için😀 o şekilde evde gezdirebilirsin madem yatarak yapmayı sevmiyor
Öyle gezmekten çok korkuyorum Allah korusun düşürürsem diye çünkü benim bıdık aniden kendini yana atabiliyor kendini 😂 ama bi deniyim ya belki işe yarar

Benim eltimin çocuğununda kalbi delikmiş. 36. Gün nabzı 300 e çıkınca anladılar. 4. Aya kadar öyleydi sonra kapandı . Allahtan Umut kesilmez

Kızlar selam 👋🏻
Benim oğlan 2 ay 8 günlük oldu. Tummy time yaptırmaya çalışıyorum. Ama çocuğu yüz üstü yatağa da yatırsam, göğsüme de yatırsam, koltuk altına destek de koysam çocuk yatıyor dinleniyor adeta 😅 kafasını kaldırmaya teşebbüs bile etmiyor. Bıraksam uyur yani. Burnunu temizlerken çok güzel kaldırıyor kafasını ama tummy time etkinlikleri yapamıyoruz. Dinlenir gibi yatıyor, yatmazsa da zemini emmeye çalışıyor, meme arıyor aç olmasa bile. Sizde durumlar ne? Bebeği böyle yapan ve bunu düzelten var mı, varsa nasıl düzelttiniz?
ilgisini çeken bir şey sunmayı başarırsam kafayı kaldırıyor ama onun dışında dediğin gibi canım 🥲 göğsüme yatırdığım biraz daha hevesli oluyor, yüzüme bakmak için başını kaldırıyor ama yere bırakırsam ağlamaya başlıyor

Kızlar bebeğim grip olmuş. Bugün burnunu temizlerken azıcık kanlı sümük bile geldi. Bugün 8 10 kere burnunu temizledim siz ne kada tıkandığını düşünün artık 🤦🏼‍♀️ balgamı var atamıyor uyurken bogulur gibi olup morarıyor. Şu balgamı nasıl atarız acaba?

Kızlar bebişim yarın tam 5 haftalık olacak. İki gündür filan akşamları memede kavga ediyo memeyle :KK43: kundaklayınca rahatlıyo. Bacaklarını kendine çekiyo acaba gaz sancısı var da ondan mı memede ağlıyor? Kiraz çekirdekli kemer sipariş ettim kullanan var mı?
Canım bizim de tam o aralar öyle olmuştu. Emerken gaz olabiliyor o sebeple olabilir, arada durup gaz çıkarıp sakinleşince devam ediyordum ben. Sürekli bi güncelleme geliyo bebişlere 🥲 biz kiraz çekirdekli kemer ve patikleri sürekli kullanıyoruz. Azıcık sancısı da olsa kemer de patikler de çok rahatlatıyor.
Bebişlerin göz renkleri ne durumda bizimki hala mavi gibi acaba ne zaman tam belli olur ya çok merak ediyorum. Kahverengi olsa şimdiye kadar belli olur muydu🤔
Bizimki de böyle mavi 😍 benim eşimin de mavi, ona aşırı benziyor rengi. O yüzden değişmez gibi geliyor ama kim görse bizim değişti diye diye bizdeki umudu kaybettirdiler 🙃
Kızlar selam 👋🏻
Benim oğlan 2 ay 8 günlük oldu. Tummy time yaptırmaya çalışıyorum. Ama çocuğu yüz üstü yatağa da yatırsam, göğsüme de yatırsam, koltuk altına destek de koysam çocuk yatıyor dinleniyor adeta 😅 kafasını kaldırmaya teşebbüs bile etmiyor. Bıraksam uyur yani. Burnunu temizlerken çok güzel kaldırıyor kafasını ama tummy time etkinlikleri yapamıyoruz. Dinlenir gibi yatıyor, yatmazsa da zemini emmeye çalışıyor, meme arıyor aç olmasa bile. Sizde durumlar ne? Bebeği böyle yapan ve bunu düzelten var mı, varsa nasıl düzelttiniz?
Bizim bebiş de karın üstü pozisyonu hiç sevmiyor, hemen sıkılıyor. Ama yerde sırtüstü düz yatarken çok ilgisini çekmeye başladı sallanan oyuncaklar. Ben doktora da sordum, karın üstü çok az duruyor sorun mu diye ama doktor bu ay en önemli şey sizin onunla konuşmanız, şarkılar söylemeniz ve gülümsemeniz dedi. Karşılık veriyorsa gayet yeterli diyor 🙏🏻 O yüzden daha fazla instagramda gördüklerime stres olmayıp bebişe göre davranmaya çalışıyorum ben de.
Kızlar kötü bir haberim var normal çocuk doktorumuz muayene de kalbinde üfürme sesi olduğunu kardiyolojiye gitmemiz gerektiğini söylemişti bugün kardiyolojiye gittik normalde iki delik oluyormuş deliğin biri kapanmış ama diğer delik çok büyük dedi doktor 1,5 cm kalbinde delik varmış düzenli takip edilecek dedi yüzde 15 düzelme şansı varmış düzelmezse ameliyat diyorlar 😭
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin inşallah. Sen umudunu kesme, kapanacaktır inşallah diğer delik de 🙏🏻 ki olmasa bile ameliyatla düzelme ihtimali var, Allah dermansız dert vermesin 🙏🏻
Biz Babybjörn kullanıyoruz. O olmasa napardık bilmiyorum. Gaz çıkarmasına çok yardımcı oluyor, genellikle onda uyuyor. Genellikle elektriklileri çok önermiyorlardı çocuklar sevmiyor diye. Ondan manuel almıştık. Biz çok memnunuz.

X