Ac bırakmak ne oluyor? Benim bebek sarılık hiç aç bırakamıyorum. Ama bazen memem ile savaşıyor adeta. Nasıl uygulanan bir yöntem bu?Canım aç bırakmayı denedin mi? Bende sağım yapıyordum seni çok iyi anlıyorum. Benim bebeğimin uykusuzluğu gazı emdikten sonra çok azaldı
Ben yeşil incir sitesinden süt çayı aldım faydasını gördüm içmedigim gün hemen fark ediyor mama ile desteklemek zorunda kalıyorum.Kızlar sütüm her emzirmede dolu dolu gelmiyor ya ancak uyuduğumda dinlendiğimde böyle sütün bol bol gittiğini görüyorum az gittiğinde de oğlum sinirleniyor zaten.boyle hissettiğimde bestlak kullanıyorum ama anında fayda etmiyor. Sütünüzü ve kalitesini arttırmak için bir takviye alıyor musunuz? Çay vs tablet gibi var mı öneriniz?
Evet bide yenidogan zamanı beyin bariyeri olusmadıgı için sarılık beyne zarar verir diye onemsenıyor ama şuan artık daha dirençliler. Sınır deger 18 dediler bana hep.kızlar sarılık olunca hangi değerlerine bakılıyor. bugün kan verdik bilirubin total 5.88 çıktı. referans değer 0-1 görünüyor. sarılık mı var çocukta. hgb 7 çıktı şimdi acildeyiz. biz aşıdan sonra kırmızı döküntü gibi şeyler oldu ondan dolayı acile geldik. kan baktılar bu sonuçlar çıktı
Kanguru 4 ay veya 8 kilodan önce önerilmiyorSling değilde kanguru kullanıyor musunuz? Bende bir kanguru var çocuk çok sevdi ama bacaklar iki yana ayrılıyor o yüzden emin olamıyorum kullansam mı kullanmasam mi? Bacakların bu duruşu 45 günlük bebek için sorun olur mu?
Doğu pozisyon bacaklar dısa dogru M harfi olacak şekilde. Bazı kangurular yenidogandan itibaren kullanıma uygun.Sling değilde kanguru kullanıyor musunuz? Bende bir kanguru var çocuk çok sevdi ama bacaklar iki yana ayrılıyor o yüzden emin olamıyorum kullansam mı kullanmasam mi? Bacakların bu duruşu 45 günlük bebek için sorun olur mu?
Benim bebeğimde de sarılık vardı ilk 15 gün saatte bir sonraki 15 gün iki saatte bir besledik çok büyük bi meme reddi vardı bizde. 30.gün silikon meme ucuyla o istediği zaman beslemeye başladım. Çok kriz geçirdiğinde kaşık biberonla 30-40cc süt verip yine meme teklif ettim. 32. gün toplu iğne ucu kadar balı mememe sürüp teklif ettik yine sadece o istediğinde besledim zorla uyandırıp beslemedim.Ac bırakmak ne oluyor? Benim bebek sarılık hiç aç bırakamıyorum. Ama bazen memem ile savaşıyor adeta. Nasıl uygulanan bir yöntem bu?
Bende aynı kısır döngü içindeyim. İki haftalık süreçte kendi kendine kaka yapmadı. Rahatsızlık duyunca biz fitil yaptık birkaç kez. Bence z.yagi masaj vs işe yaramıyor. Dün kontrolümüz vardı. Dr söyledim kıvamı nasıldı dedi normalden bir tık koyu dedim o zaman çok rahatsızlık olursa fitil yapın bir süre dedi. Geçen fitil yaptığımda üç bez dolusu yaptı kakasını. Demekki yapamıyor ve bence uykusunu çok etkiliyorKızlar bebiş bugün de kaka yapmayınca fitili uyguladık, epey kaka yaptı ama kabız şekilde değildi normal sıvı kıvamdaydı, doktorumuz kabız olunca keçi pisliği gibi olur demişti. Ben anlamadım kabız değilse niye kaka yapmadı dört gündür, mamayı 30’dan 60 ccye çekmiştik ondan mı acaba
Canım bende aynı durumdayım. Önlük fln da işe yaramıyor dediğin gibi halı koltuk siliyorum her gün. Bizede de kilosu iyi dedi. Beslenme sıklığını azaltmalisin diyor. Benim bebek bazen bir buçuk saatte bir emmek istiyor olmaz diyor dr en az üç saat ara olmalı ideali 4 saat Mide hazmetmeden tekrar süt verirsen hep kusar diyor. Emzirip hemen yatırırsam sütler genzine kaçıyor okusuruyorBen kızımın sürekli kusmasından çok yoruldum, her emdiğini kusuyor sürekli üzerini değiştiriyorum sürekli koltuk siliyorum yattığı yerleri siliyorum çamaşır makinesindeki bir çamaşır bitmeden diğeri çıkıyor resmen. Doktora gidiyoruz sorun yok kilo alımı iyi bağırsakları uzuyordur normal diyor ama bu sürecin ne zaman biteceğini söylemiyor çok yoruldum çok
Cuk cuk ses çıkıyor ins hava yutmuyordurKızlar bi şey sorucam bebeğiniz emzik veya biberonu emerken ses çıkıyor mu yoksa tamamen sessiz mi? Cevaplarınıza göre müthiş bir aydınlanma yaşayacağım
Korkma 10un altında değer zamanla atıyorlar o bilirubini. Sıkıntılı zaman ilk haftalar ve 15 ustu değerler. Yinede doktoruna sor tabu. Bizimkinin uzamış sarıligi var o yüzden uzman oldum bu konuda malesef. Hgb ne bilmiyorum.
bilirubine bakalım derken kan değeri düşük çıktı. biz başka bir şey için kan istemiştik aslında ama kan değeri çok düşük 1 buçuk ayda 4 birim düşmüş dediler. acildeyiz şu an. kontrol için ikinci kere kan aldılar yine düşük. burda pediatri doktoru yok sanırım olan bir hastaneye sevk edecekler. çok üzgünüm ve korkuyorum içim o kadar huzursuz kiEvet bide yenidogan zamanı beyin bariyeri olusmadıgı için sarılık beyne zarar verir diye onemsenıyor ama şuan artık daha dirençliler. Sınır deger 18 dediler bana hep.
bizim de iki günde bir filan yapıyor. normalde hardal gibiyken şu an yapınca baya turuncu oluyor. sizin de öyle miydiBende aynı kısır döngü içindeyim. İki haftalık süreçte kendi kendine kaka yapmadı. Rahatsızlık duyunca biz fitil yaptık birkaç kez. Bence z.yagi masaj vs işe yaramıyor. Dün kontrolümüz vardı. Dr söyledim kıvamı nasıldı dedi normalden bir tık koyu dedim o zaman çok rahatsızlık olursa fitil yapın bir süre dedi. Geçen fitil yaptığımda üç bez dolusu yaptı kakasını. Demekki yapamıyor ve bence uykusunu çok etkiliyor
Canım ben yarım çay kaşığı carpol verdim ateşi yoktu ama benimkinin. Ağrısı vardır diye verdim uykuda da zorlandı o süreçte. Birde burnuna serum sıktım Osman gönülal diye doktor var onun anlattığı şekilde yaptım burun temizliği için birde o doktor anlatıyordu carpol’ü şuan şükür iyi. İstersen ondan da dinle öyle yol izle. ( Doktora gitmedim malum aciller şuan mikrop kaynıyor daha kötü hastalık kapar diye korktum. 1-2 güne iyi olmazsa götürürüm önce evde çözüm arayayım diye de denedim işe yaradı.)Arkadaşlar ya benim bebeğim 55 günlük burnu akıyor soğuk aldı galiba ne yapacağım ilsç verilir mi bu bebeğe korkuyorum doktora göttsem yatırsalar ya
Çok geçmiş olsunbilirubine bakalım derken kan değeri düşük çıktı. biz başka bir şey için kan istemiştik aslında ama kan değeri çok düşük 1 buçuk ayda 4 birim düşmüş dediler. acildeyiz şu an. kontrol için ikinci kere kan aldılar yine düşük. burda pediatri doktoru yok sanırım olan bir hastaneye sevk edecekler. çok üzgünüm ve korkuyorum içim o kadar huzursuz kidua edin inşallah sağlıkla evimize gidelim
Bende acaba nane birazda limon kabuğu kaynatıp mı vereyim dedim ama daha denemdim bide zeytinyağı gögüsüne sürüp bezide göğüsüne kpydum çok küçük diye ilaç vermek istemedimCanım ben yarım çay kaşığı carpol verdim ateşi yoktu ama benimkinin. Ağrısı vardır diye verdim uykuda da zorlandı o süreçte. Birde burnuna serum sıktım Osman gönülal diye doktor var onun anlattığı şekilde yaptım burun temizliği için birde o doktor anlatıyordu carpol’ü şuan şükür iyi. İstersen ondan da dinle öyle yol izle. ( Doktora gitmedim malum aciller şuan mikrop kaynıyor daha kötü hastalık kapar diye korktum. 1-2 güne iyi olmazsa götürürüm önce evde çözüm arayayım diye de denedim işe yaradı.)
sevk istediler ama prematüre bebeklerde kan değeri 7ye kadar düşebiliyormuş, alt sınır 7ymiş o yüzden acil sevk kabul etmediler. bebeğim de kabız. iç kanamadan mı şüphelendiler bilmiyorum lavman yapalım dışkısının rengine bakalım dediler. yaptık büyük tuvaletinin rengi sapsarıydı. sorun yok dediler. şimdi ret kağıdı imzalayıp çıkış yapıcaz kendimiz yarın çocuk doktoruna götürücez inşallah.bilirubine bakalım derken kan değeri düşük çıktı. biz başka bir şey için kan istemiştik aslında ama kan değeri çok düşük 1 buçuk ayda 4 birim düşmüş dediler. acildeyiz şu an. kontrol için ikinci kere kan aldılar yine düşük. burda pediatri doktoru yok sanırım olan bir hastaneye sevk edecekler. çok üzgünüm ve korkuyorum içim o kadar huzursuz kidua edin inşallah sağlıkla evimize gidelim
İyi yapmışsın canım inşallah hemen atlatır bebişBende acaba nane birazda limon kabuğu kaynatıp mı vereyim dedim ama daha denemdim bide zeytinyağı gögüsüne sürüp bezide göğüsüne kpydum çok küçük diye ilaç vermek istemedim
Her şeyi denedim maalesef olmuyor üç ay oldu nerdeyse çok çabaladım ama artık ben de tükendimCanım aç bırakmayı denedin mi? Bende sağım yapıyordum seni çok iyi anlıyorum. Benim bebeğimin uykusuzluğu gazı emdikten sonra çok azaldı
Geçmiş olsun canımbilirubine bakalım derken kan değeri düşük çıktı. biz başka bir şey için kan istemiştik aslında ama kan değeri çok düşük 1 buçuk ayda 4 birim düşmüş dediler. acildeyiz şu an. kontrol için ikinci kere kan aldılar yine düşük. burda pediatri doktoru yok sanırım olan bir hastaneye sevk edecekler. çok üzgünüm ve korkuyorum içim o kadar huzursuz kidua edin inşallah sağlıkla evimize gidelim
Değiştir olmazsa canım. Çocuk zorlanıyorsa gerek yok ısrar etmeye, her bebekte aynı etki olmuyor sonuçta.doktor illa evolvia al dedi canım golden goat ı da dedi ama onu 3. sıraya koydu keşke onu alsaydım ya
Maşallah canım, 1 kilo aldıysa iyi gidiyor demektir. Ben de senin gibi günde 2, max. 3 kez veriyorum ama kesersek yavaşlıyor o yüzden bi süre daha devam heralde bizim. 2.ay kontrolümüzü cuma olucaz, o zaman sorucam ben de.Ben 10 gündür hiç vermiyorum ondan öncede günde bazen 1 bazem 2 kere bazı günler hiç vermiyodum dijital tartıya göre bu ay 1 kilo almış
Biberonda bazen arada boşluk kalırsa ses çıkarıyor, iyice ittiriyoruz o zaman ağzına. Emzikte de emme sesi oluyor çok kuvvetli emdiğinde, normalde yok.Kızlar bi şey sorucam bebeğiniz emzik veya biberonu emerken ses çıkıyor mu yoksa tamamen sessiz mi? Cevaplarınıza göre müthiş bir aydınlanma yaşayacağım
Canım sünnet özelinde bilmiyorum ama yaraların iyileşmesi için çok uzun süre krem kullanılmaması gerekiyor, nemli ve yumuşak kaldığı için tam kuruyamıyor. O yüzden batikon kuruma sağlayacağı için daha yararlı olabilirKIZLAR SÜNNET HAKKINDA BİŞEY SORUCSKTIM. 12 gün oldu hala iyileşmedi. BEZE YAPIŞIYOR. Her alt değiştirmede krem sürüyoruz. Kabuk tutmuyor batikon hiç kullanmadık. Bilgi sahibi olan var mı bu konu hakkında
Çok geçmiş olsun canım. Hastaneden çıkmanıza sevindimsevk istediler ama prematüre bebeklerde kan değeri 7ye kadar düşebiliyormuş, alt sınır 7ymiş o yüzden acil sevk kabul etmediler. bebeğim de kabız. iç kanamadan mı şüphelendiler bilmiyorum lavman yapalım dışkısının rengine bakalım dediler. yaptık büyük tuvaletinin rengi sapsarıydı. sorun yok dediler. şimdi ret kağıdı imzalayıp çıkış yapıcaz kendimiz yarın çocuk doktoruna götürücez inşallah.
Bizimki 38 günlük, ilk 20 gün falan saat başı ve 2 saatte bir olacak şekilde emiyordu ama ben hiç müdahale etmedim yani kendisi ne zaman isterse o zaman emzirdim hep hiç zorla vermedim. Şimdi de 3 saatte bir kendisi acıkıp aranmaya başlıyor o zaman veriyorum. Doktor süt tazyikli geldiği için olabilir başta sağ öyle ver dedi sağarken baktım bahçe hortumunu sıkmış gibi çıkıyor süt ama o tazyik hiç gitmiyor süt bitmiş gibi meme aşırı yumuşayınca ancak gidiyor o zaman da çocuğu nasıl emzireceğim bilmiyorum. Bu kadar çok kusan bir bebek ne kadar zormuşCanım bende aynı durumdayım. Önlük fln da işe yaramıyor dediğin gibi halı koltuk siliyorum her gün. Bizede de kilosu iyi dedi. Beslenme sıklığını azaltmalisin diyor. Benim bebek bazen bir buçuk saatte bir emmek istiyor olmaz diyor dr en az üç saat ara olmalı ideali 4 saat Mide hazmetmeden tekrar süt verirsen hep kusar diyor. Emzirip hemen yatırırsam sütler genzine kaçıyor okusuruyor