2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    223
Kızlar bi şey sorucam bebeğiniz emzik veya biberonu emerken ses çıkıyor mu yoksa tamamen sessiz mi? Cevaplarınıza göre müthiş bir aydınlanma yaşayacağım

KIZLAR SÜNNET HAKKINDA BİŞEY SORUCSKTIM. 12 gün oldu hala iyileşmedi. BEZE YAPIŞIYOR. Her alt değiştirmede krem sürüyoruz. Kabuk tutmuyor batikon hiç kullanmadık. Bilgi sahibi olan var mı bu konu hakkında

KIZLAR SÜNNET HAKKINDA BİŞEY SORUCSKTIM. 12 gün oldu hala iyileşmedi. BEZE YAPIŞIYOR. Her alt değiştirmede krem sürüyoruz. Kabuk tutmuyor batikon hiç kullanmadık. Bilgi sahibi olan var mı bu konu hakkında
Ne kremi kullanıyorsun bilmiyorum ama kullanma çevremde sünnet olan çocuklarda anneleri zeytinyağıni ısıtıp soğuyunca pipisine sürüp karton bardağı da kesip üzerine koyuyorlardı en fazla 3 gün de iyileşiyordu öyle senin bebk daha küçük 12 gün geç kalmış taze olduğu için iyileşmesi gerekirdi sürekli krem kullandığın için kuruyup iyilesememis

Kızlar bebiş bugün de kaka yapmayınca fitili uyguladık, epey kaka yaptı ama kabız şekilde değildi normal sıvı kıvamdaydı, doktorumuz kabız olunca keçi pisliği gibi olur demişti. Ben anlamadım kabız değilse niye kaka yapmadı dört gündür, mamayı 30’dan 60 ccye çekmiştik ondan mı acaba
Benim bebiş de nerdeyse 15 günlükten beri kakasını 3-4 günde bir yapıyor o zamanlar mama veriyordum ama şimdi vermiyorum hala aynı. Doktorumuz normal olduğunu birkaç sy içinde düzeleceğini söyledi. Yaptığında Katı olmadığı için sadece probiyotik kullanabileceğimizi söyledi. Sen de endişe etme canım düzelecekler inşallah

Kızlar bebelerin saçları ne durumda bizimki dökülüyor gibi önler baya açıldı. Cocugum kıvanç tatlıtugla tüpçü fikret arası bişeye evrildi fikrete yaklaşıyor git gide 😂
Benimki de şu an tam Tüpçü Fikret 😂😂. Ben çok fark edemedim ama dökülmeye başlamış kıyafetlerinde yatağında falan görüyorum hep

Arkadaşlar ya benim bebeğim 55 günlük burnu akıyor soğuk aldı galiba ne yapacağım ilsç verilir mi bu bebeğe korkuyorum doktora göttsem yatırsalar ya

Benimki de şu an tam Tüpçü Fikret 😂😂. Ben çok fark edemedim ama dökülmeye başlamış kıyafetlerinde yatağında falan görüyorum hep
Kız ben de bi anda aydınlandım cocukta değişiklik var ama ne çıkaramıyodum😂 tararken falanda bi değişik eskiden bu kadar kabarmıyodu diorum. Bide rengide açıldı baya acıldıgından öle zannediyordum bi anda düştü jeton😅

Ne kremi kullanıyorsun bilmiyorum ama kullanma çevremde sünnet olan çocuklarda anneleri zeytinyağıni ısıtıp soğuyunca pipisine sürüp karton bardağı da kesip üzerine koyuyorlardı en fazla 3 gün de iyileşiyordu öyle senin bebk daha küçük 12 gün geç kalmış taze olduğu için iyileşmesi gerekirdi sürekli krem kullandığın için kuruyup iyilesememis
Furasin kullanıyorduk. Şimdi batikon sürdüm sanki kabuk tuttu

Biz de bugun olduk ben az once biraz calopol verdim. Yatmadan once de vericem biraz. Agrısı olabilir diye sadece kucağımda uyuyor yerine bıraktıgımda uyanıyor aglıyor. Anakucagında uyudu dieye yemek yapmay gittim yarısında uyandı slinge koydumda oyle devam ettim şimdi uyumus slingte.
Sling ile nasıl is yapıyorsun? Birde Sling dediğin kumas olanlar mı? Kanguru kullanıyor musun?

kızlar sarılık olunca hangi değerlerine bakılıyor. bugün kan verdik bilirubin total 5.88 çıktı. referans değer 0-1 görünüyor. sarılık mı var çocukta. hgb 7 çıktı şimdi acildeyiz. biz aşıdan sonra kırmızı döküntü gibi şeyler oldu ondan dolayı acile geldik. kan baktılar bu sonuçlar çıktı :KK43:

kızlar sarılık olunca hangi değerlerine bakılıyor. bugün kan verdik bilirubin total 5.88 çıktı. referans değer 0-1 görünüyor. sarılık mı var çocukta. hgb 7 çıktı şimdi acildeyiz. biz aşıdan sonra kırmızı döküntü gibi şeyler oldu ondan dolayı acile geldik. kan baktılar bu sonuçlar çıktı :KK43:
Korkma 10un altında değer zamanla atıyorlar o bilirubini. Sıkıntılı zaman ilk haftalar ve 15 ustu değerler. Yinede doktoruna sor tabu. Bizimkinin uzamış sarıligi var o yüzden uzman oldum bu konuda malesef. Hgb ne bilmiyorum.

Sling ile nasıl is yapıyorsun? Birde Sling dediğin kumas olanlar mı? Kanguru kullanıyor musun?
Kanguru almadım daha sling almıstım yenidoganda kullanılan sling. Kangurular biraz buyuyunce kullanılıyor. Bildigin kumaş olanlarda kucagımda iş yapıyoruz. Dikkatli olmak laızm tabi.

Ben artık çiş yaparken kirletmemeyi baya ilerlettim bazen 2 saat içinde 4 5 kıyafet değişiyorduk ama gece uyuycak kıyafet değiştireyim demedim hiç. Zor uyuyunca uyandırmayayım die. Ama şimdi gün boyu ne kusmuk ne çiş olmuyo genelde. Mendil önlük falan koyuyorum kusmasın üstüne diye. Acaba rutine uydurabilirmiyiz gece biz gibi pijama giysin sabah çıkarsın dir merake ttiö
Canım ben Aksam 6 gibi pijama giydiriyorum. Uyuyacaksa da rahat kıyafetle uyusun diye.

Sling değilde kanguru kullanıyor musunuz? Bende bir kanguru var çocuk çok sevdi ama bacaklar iki yana ayrılıyor o yüzden emin olamıyorum kullansam mı kullanmasam mi? Bacakların bu duruşu 45 günlük bebek için sorun olur mu?

Eklentiler

• IMG_20241029_152111.jpg
    IMG_20241029_152111.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 57
X