2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Benim de bir sonraki gidişim 3 hafta sonra ayın 24 ünde, yani nasipse 10. haftasında göreceğim minnoşu. Daha şimdiden özledim :emir_bebek: uygulamadan gördüğüm kadarıyla 10. haftada bayaa insan görüntüsü oluyor. Ay sağlıkla gelsinler vakitlice gelsinler akılları uzuvları sağlıkları yerinde evlatlar alalım kucağımıza Rabbim bu anksiyeteli anaların yardımcısı ol sen amin 🫣
Lilly fetal dna haftasına giriyoruz o haftalarda doktorlarınız ne dedi ? Benimki ikili üçlüden ziyade imkan varsa fetal yaptır dedi lakin İstanbulda çok pahalı.

Eskişehir de olan varsa Osmangazi üniversitesi 300 lira gibi komik fiyata fetal dna yapıyor kızlar keşke yakın olsam gitsem arayıp öğrenebilirsiniz.dün burda yaptıran biriyle de konuştum hatta.Dbakırdan çok uzak malesef yoksa 15 bin vermekten iyiydi 😂

Eklentiler

• IMG_0485.png
    IMG_0485.png
    193 KB · Görüntüleme: 66
Eskişehir de olan varsa Osmangazi üniversitesi 300 lira gibi komik fiyata fetal dna yapıyor kızlar keşke yakın olsam gitsem arayıp öğrenebilirsiniz.dün burda yaptıran biriyle de konuştum hatta.Dbakırdan çok uzak malesef yoksa 15 bin vermekten iyiydi 😂
A a şaka gibiii 🤭🤭 kaçıncı haftada fetal DNA bakıyorlar ona göre gidip sorayım Osmangazi'ye 😁

Kızlar bu ikili test olaylarını duydukça yaptırmak istemiyorum ya eşimin iş yerinde bi bayan yaptırmış kesin down sendrom demişler ve bebek gayet sağlıklı doğmuş. Ya öyle birşey derlerse ve ben 6-7 ay bunun stresi ile üzülür ve bebeğime zarar verirsem 🥺 Zaten etrafımda kimsem yok farklı şehirde tek başımayım eşim gündüz hep işte ben evde hep tek gidicek bir kapım bile yok böyle birşey öğrenirsem gerçekten kafayı yiyebilirim 🥺

Kızlar bu ikili test olaylarını duydukça yaptırmak istemiyorum ya eşimin iş yerinde bi bayan yaptırmış kesin down sendrom demişler ve bebek gayet sağlıklı doğmuş. Ya öyle birşey derlerse ve ben 6-7 ay bunun stresi ile üzülür ve bebeğime zarar verirsem 🥺 Zaten etrafımda kimsem yok farklı şehirde tek başımayım eşim gündüz hep işte ben evde hep tek gidicek bir kapım bile yok böyle birşey öğrenirsem gerçekten kafayı yiyebilirim 🥺
Canım ben de aynı durumdan dolayı önce 2'li tarama yaptıracağım eğer sorun çıkmazsa yaptırmayı düşünmüyorum fetal

Bende aynı şeyi düşünüyorum ve bı yanım hiç yaptırmak istemiyor

Kızlar benim gibi oksapar kullananlar limon yiyebilir miyiz acaba sakıncası varmı
BEN DOKTORUMA SORDUM GECEN HAFTAA. nar falan yemeyin dediler diye baya güldü bana. oturup kilolarcaaa yiyemeyeceğine göre hiçbir zararı yok. çok komik muhabbetler dondu çünkü burada avokado falan yemeyin diyenler vardı. sadece sanırım sakatat yeme dedi bana :)

yaa kızalar 2 li testte hiçbir doktor kesin down demez yaa. zaten testi yaptırırken 50 tane şey imzalıyorsunuz. ve doktorlar tek tek anltıyor bu tanı testi değil tarama testidir olasılık gosterir diye. ben doktora ozaman olasılıgı bile sordum diyelim down yuksek cıktı oyle mı oluyor dıye. hayır normal de dogabilir. zaten yuksek cıkarsa biz sizi tanı testlerine yonlendiriyoruz o testerde kesine yakın sonuclar alabiliyoruz diye. 2li tarama testi dediğimiz sey zaten kan verme bide ultrasonda kemik ölçümü ense kalınlıgıyıla burun olusumuna bakıyorlar. sadece down taraması değil baska hastalıklara anomalilere de bakıyorlar.

Ben ilk çocuğumda hiçbir tarama testini yaptırmadım. Detaylı ultrasonu yaptırmıştım sadece. Doktorum da ısrarcı olmadı bir sorun görürsen aldıracak mısın dedi hayır dedim o zaman bakmamız şart değil dedi aklınızı karıştırmak istemem kızlar ama sadece fikir🙂 bu çocuğumda da yaptırmam sanırım

BEN DOKTORUMA SORDUM GECEN HAFTAA. nar falan yemeyin dediler diye baya güldü bana. oturup kilolarcaaa yiyemeyeceğine göre hiçbir zararı yok. çok komik muhabbetler dondu çünkü burada avokado falan yemeyin diyenler vardı. sadece sanırım sakatat yeme dedi bana :)
Avokado ben de duydum ama saçma gelşyor canım.Sarımsak vs neler beelr çıkar araştırınca ama sonuçta kilolarca yiyişmiyor haklısın

Birinci dereceden yakınım fetal dna yaptırdı sonuç temiz çıktı ama bebek hidrosefali olarak doğdu. Eğer aldırmayacaksanız kabul edecekseniz her şekilde bu kadar strese girmenin manası yok bence. Ben ikiliyi yaptırcam eğer orta yüksek risk çıkar ise fetale yönelicem. Bence hiç bir testin yüzde yüz garantisi yok. Bir şey yaşanacaksa ne olacaksa olsun yaşanacak diye düşünüyorum bu kadar stres yapıp kötüyü çağırmayalım 🙏

Aynen öyle canım bilmiyorum ki nasıl olucak benim bide 2 haftam kaldı karar vermem de gerek 😐
Hakkında hayırlısı olsun ama ben büyük ihtimalle yaptirmicam son an kararım değişmezse down sendromlu olunca istemicem mi bebeğimi yine istivem kendimi strese sokmak istemiyorum ama tabi ki belli olmaz son ana kadar kararım değişebilir 11. Haftada mi yapiliyodu ikili tarama

Birinci dereceden yakınım fetal dna yaptırdı sonuç temiz çıktı ama bebek hidrosefali olarak doğdu. Eğer aldırmayacaksanız kabul edecekseniz her şekilde bu kadar strese girmenin manası yok bence. Ben ikiliyi yaptırcam eğer orta yüksek risk çıkar ise fetale yönelicem. Bence hiç bir testin yüzde yüz garantisi yok. Bir şey yaşanacaksa ne olacaksa olsun yaşanacak diye düşünüyorum bu kadar stres yapıp kötüyü çağırmayalım 🙏
Beni yanlış anlayıp kızmayın lütfen ben de bebek taşıyorum kimsenin üzülmesini istemem 🙏🌸

Merhaba kızlarr 🤗 Nipt testi yaptırmayı düşünenler firma araştırmasına girdiniz mi? Ben geçen hafta doktoruma sorduğumda yaptırmali miyim diye çok iyi olur dedi. Bı kaç firma broşürü verdi görüştum v.s Genelde Euro bazında yapiyolar TL ile 12 13 bin arasında değişiyor fiyatları. Ben yaşım itibariyle yaptırmak istiyorum 35 yaş ve ilk gebeligim olduğu için. Umarım saglikcakla alırız yavrularımızı 💕💕

Kızlar benim gibi oksapar kullananlar limon yiyebilir miyiz acaba sakıncası varmı
Merhaba ben de kullanıyorum iğne. Bana sadece greyfurt yeme dedi. Limon yeşil çay vs aşırı olmamak kaydıyla tüketiyorum öyle kaçındığım bi şey pek yok. Narı sürekli duyuyorum bu aralar cuma kontrolüm var meraktan ben de soracağım 🤣

X