2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
aynen yumurtlama günüm daha geç olduğu için çıkıyor bu fark da bence :) bakalım pazartesi kontrolüm var

Kızlar merhaba. Dün 5+5 iken doktorum karından yolk sac ı gördü. Henüz bebeği göremedik haftaya inşallah. Yalnız aklım karışık bir konuda sizce napmalıyım? Geçen hafta gittiğim doktor düşüğüm var diye önlem amaçlı progestan ve kan sulandırıcı verdi bir haftadır kullanıyorum. Dün gittiğim de eski doktorum. kanaman vs yok önlem amaçlı diye bu tedavileri mantıklı bulmuyorum dedi. Kullansam mı kullanmasam mı bilemedim. Siz kullanıyor musunuz?

Bende de kanama alanı falan yok ama ben de kullanıyorum

Ben bu grubaa geldiimm 9 ay sonunda rabbim nasip etti sat 27 Kasım tahmini doğum 3 Eylül Daha çok miniğiz beta 27 inşallah sağlıkla arttığını da görürüm

ikili test ve fetal dna konusunda benim de kafam çok karışıktı bir kaç kişi bu konuya değinmiş bugün tecrübeli annenlerimiz siz ne öneriyorsunuz? İkili test yapmalı mı yoksa direkt fetal mi ?

Hahaha cidden bende onu merak ettim
Kızlarr sizin bebişler embriyo şeklğnden bebiş şekline gelmiş ya

Benim de dün betam 4194 çıktı kese karından ultrasonda gözükmedi ama doktor progestan yazmış , sonrasında telefonda konuştuğumuz için hemşireye sordum önlem amaçlı kasık ağrılarınız için dedi bende şiddetli bi ağrım yok dedim, kaldı ki keseyi bile görmedi hoca , almadım bile eczaneden hiç mantıklı gelmedi bana çünkü kanamam yok bi aşırı ağrı şikayetim yok , ilaç sonuçta buda önlem amaçlı yeni gebeliklere veriyorlar sanırım bide emziriyorum o yüzden başka doktora gideceğim haftaya doktoruda eledim direk. Diğer gebeliğimde hiç kullanmadım progestan düşüğüm de yok anlam veremedim yani

Ben adet sancılarım gibi sancılarım oluyo dedim iki tane de kaybim var onun için duphaston verdi sadece progestan da yazdı onu sadece lekelenme kanama olursa kullan dedi duphastonu da ağrıların bittiği zaman kullanma dedi bana da coraspin verdi geçen aydan beri kullanıyorum

Bende de kanama alanı falan yok ama ben de kullanıyorum
Ben kullanılması gerektiği kanaatindeyim. Bizim önemsemediğimiz normal dediğimiz bazı kasılmalar rahimde meydana gelen kasılmalar olabiliyor hatta rahimde mikro mikro kasılmalar da görülebiliyor. Kan sulandırıcıyı bilemem ancak progesteron zaten vücudumuzda üretilen bir hormon ve hamilelikte artması bebeğin sıkıca tutunmasını sağlıyor. Dolayısıyla emzirme durumunu hariç tutuyorum doktorunuz uygun görür görmez bilemem ancak, ben önleminin erkenden alınmasının iyi olduğunu bile düşünüyorum.

Ama sonuçta ilaç , vücutta üretilen değil ki verilen vücut dışında üretilen ancak vücudumuzda olan hormon yanında ki yardımcı maddelerle ,gerektiğinde çok çok elzem asla ilaca karşı değilim ama gerekmediğinde yada mantıklı bi açıklaması yoksa ben dışardan vücuduma neden hormon alayım, dediğim gibi diğer gebeliğimde hiç kullanmadım 40+6 da normal doğurdum düşük hikayem yok kanama şikayetim yok , gebelik doğal bir süreç bebek zaten vücudun ürettiği hormonlarla tutunabilmeli sağlıklı gebelikte ekstra hormona gerek olduğunu düşünmüyorum, tabi ki kanama olur geçmiş hikaye olur yahut tüp bebektir o zaman değişir ama sağlıklı ilerleyen herhangi bir şikayet olmayan gebelikte gerekli olmadığı düşüncesindeyim, ben doktora da güvenmedim sevmedim başka bir doktor mantıklı bi açıklama yapsa kanama alanın var vs dese kullanırdım tabi.

hanımlaar merhaba güzel gün geçirmeniz dileğiyle :)
kimlere söylediniz hamiş olduğunuzu aile bireylerine söylediniz mi biz yarın aileme söylicez çok heyecanlıyım :)

hanımlaar merhaba güzel gün geçirmeniz dileğiyle :)
kimlere söylediniz hamiş olduğunuzu aile bireylerine söylediniz mi biz yarın aileme söylicez çok heyecanlıyım :)
Biz de keseyi ve bebeği gördükten sonra aile bireylerimize ve yakın arkadaşlarımıza söyledik :)

Benim ve eşimin anne babası kardeşi ve birkaç yakın akraba ve yakın arkadaşım biliyor
ben zaten ilk öğrendiğimde yakın arkadaşımı aradım direk eşime söylemek istemedim emin olmadan ama çok heyecanlı bir durum her yeni bir kişiye söylediğimde aynı heyecanı yaşıyorum

Biz de keseyi ve bebeği gördükten sonra aile bireylerimize ve yakın arkadaşlarımıza söyledik :)
valla bende kese daha görünmedi pazartesi bakıcak keseye biraz acelecimi davrandım diye düşünüyorum hep. eşimin ailesi ve birkaç yakın arkadaşım biliyor benim aileme yarın söylicem. inşallah keseyide görürüz pazartesi

İnşallah canım sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Hiç karamsarlığa düşmeye gerek yok güzel güzel paylaşmışsın müjdeni güzel olacak her şey

progestan keseyi gorunce baslanan bi ilaç değil zaten. kesenin rahme tutunmasını saglayan bir ilaç . keseyi guclendirmek için tabiri caizse. sizin bilmediginiz bir suru problem olabılır. bu problemleri kayıplar yasadıktan sonra da ogrenebılırsınız. hiç öğrenmeyedebilirsiniz. 2 cocuk dogurup sonrasında 7-8 bebek kaybeden kadınlar var. 1 tane saglam doguırdum dediğinizde problem yok demek değil. sizin beta degerinizde kese gorunurdu fakat gorunmemıs bir problem olabilir diye dusunup problem varsa diye de doktorunuz ilaç vermiş. yani keseyı gormedıgı için etrafında kanam aalanı var mı yok mu? bilmiyor suan. gebelikte hiçbir ilaç mecburi değil zaten. folikte mecburi değil. vitaminler de. mecburi olmaması ihtiyacımız olmadıgı anlamına gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…