2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Kızlar merhaba. Dün 5+5 iken doktorum karından yolk sac ı gördü. Henüz bebeği göremedik haftaya inşallah. Yalnız aklım karışık bir konuda sizce napmalıyım? Geçen hafta gittiğim doktor düşüğüm var diye önlem amaçlı progestan ve kan sulandırıcı verdi bir haftadır kullanıyorum. Dün gittiğim de eski doktorum. kanaman vs yok önlem amaçlı diye bu tedavileri mantıklı bulmuyorum dedi. Kullansam mı kullanmasam mı bilemedim. Siz kullanıyor musunuz?
Benim de dusugum oldugu icin önlem amaçlı corasprin verdi ben kullanıyorum

hanımlaar merhaba güzel gün geçirmeniz dileğiyle :)
kimlere söylediniz hamiş olduğunuzu aile bireylerine söylediniz mi biz yarın aileme söylicez çok heyecanlıyım :)
Ben sadece kndi anneme söyledim 12.haftadan önce kimseyle paylaşmak istemiyorum ama eşim misafir geldiğinde ve misafirliğe gittiğimizde konu açılınca hemen söylüyor o kdar uyarmış olmama rağmen

BB_Queen BB_Queen naptın hayatım sesin sedan çıkmıyor
İstirahat ediyorum kuzucum napiyim. Yatıyorum hep 🥲 çok şükür lekelenme geçti. Ağrılarım da öyle. Ufak tefek ağrı kramp yaşıyorum ama onlar da bebek büyüyor olduğu için muhtemelen 🥹😍 sen naptın nasılsın, gittin mi doktora, durumlar nasıl anlat bakalım

Ben sadece kndi anneme söyledim 12.haftadan önce kimseyle paylaşmak istemiyorum ama eşim misafir geldiğinde ve misafirliğe gittiğimizde konu açılınca hemen söylüyor o kdar uyarmış olmama rağmen
Biz de sadece anne babalarımıza söyledik, özellikle uyardık "kalp atışını duymadan kimseye söylemek istemiyoruz, siz de sakın kimseye söylemeyin" diye. Ama kayınvalidem sağolsun kendisini arayan herkese hamileliğimi, düşük tehlikemi falan hepsini söyledi, söylemeye de devam ediyor, sağır sultan bile duydu anlayacağın 🙂

progestan keseyi gorunce baslanan bi ilaç değil zaten. kesenin rahme tutunmasını saglayan bir ilaç . keseyi guclendirmek için tabiri caizse. sizin bilmediginiz bir suru problem olabılır. bu problemleri kayıplar yasadıktan sonra da ogrenebılırsınız. hiç öğrenmeyedebilirsiniz. 2 cocuk dogurup sonrasında 7-8 bebek kaybeden kadınlar var. 1 tane saglam doguırdum dediğinizde problem yok demek değil. sizin beta degerinizde kese gorunurdu fakat gorunmemıs bir problem olabilir diye dusunup problem varsa diye de doktorunuz ilaç vermiş. yani keseyı gormedıgı için etrafında kanam aalanı var mı yok mu? bilmiyor suan. gebelikte hiçbir ilaç mecburi değil zaten. folikte mecburi değil. vitaminler de. mecburi olmaması ihtiyacımız olmadıgı anlamına gelmiyor
Öncelikle üslubunuz hiç nazik değil , “bir tane sağlam doğurdum” şahsen çok kaba bir kelime geldi bana , “sizin beta değerinizde kese görünürdü fakat görünmemiş problem olabilir diye doktor ilaç vermiş.” Buda tamamen sizin çıkarımınız doktor öyle birşey demedi sizin beta değerinizde kese görünürdü neden görünmedi gibi hiçbir ikilemde yaşamadı haftaya cuma tekrar gel bakalım keseye dedi, ben ikinci çocuğum olduğunu tecrübeli olduğumu belirtmek için söyledim kaldı ki düşük amh değerli biriyim ilk çocuğumda da çok doktor gezdim tecrübe edindim bunda da o sebeple hangi ilaç ne için kullanılır biliyorum kendi tecrübeme göre kendi yorumumu yazdım herkes gibi bence diyerek yorumumu yazdım, ama sizin can sıkıcı yorumunuz beni rahatsız etti, bir daha muhattap olmaksak bu platformda çok memnun olurum.

Biz de sadece anne babalarımıza söyledik, özellikle uyardık "kalp atışını duymadan kimseye söylemek istemiyoruz, siz de sakın kimseye söylemeyin" diye. Ama kayınvalidem sağolsun kendisini arayan herkese hamileliğimi, düşük tehlikemi falan hepsini söyledi, söylemeye de devam ediyor, sağır sultan bile duydu anlayacağın 🙂
Çok sinir bozucu gerçekten eşim ede kızıyorum bu yüzden tutamıyor ağzını
Sen nasıl oldun hayla hastanede misin durumun nasıl

Kızlarr sizin bebişler embriyo şeklğnden bebiş şekline gelmiş ya :emir_bebek:
Henüz ultrasonda görmedim en son 7 haftalıkken gitmiştim. 12. Haftada gideceğim ikinci randevuma 🥰 ama uygulamadan gün gün takip ediyorum bizde durum bu 🩷 sizce geç mi oluyor 12. Haftada gitmek doktorum öyle dedi ama bu sefer ona da gitmeyeceğim doktorumu değiştiyorum 😄

Eklentiler

• IMG_1725.png
    IMG_1725.png
    229 KB · Görüntüleme: 54
Henüz ultrasonda görmedim en son 7 haftalıkken gitmiştim. 12. Haftada gideceğim ikinci randevuma 🥰 ama uygulamadan gün gün takip ediyorum bizde durum bu 🩷 sizce geç mi oluyor 12. Haftada gitmek doktorum öyle dedi ama bu sefer ona da gitmeyeceğim doktorumu değiştiyorum 😄
Ya kızlar işteyken öğle yemeğine gittim sandalyeden kalkarken diğer sandalyenin ucunu sıyırayım derken biraz karnımı n sol tarafına battı mı diyim vurdu mu diyim agrıdı ama korktum bişey olmamıştır dimi ya evham yapıyorum dimi😐

İstirahat ediyorum kuzucum napiyim. Yatıyorum hep 🥲 çok şükür lekelenme geçti. Ağrılarım da öyle. Ufak tefek ağrı kramp yaşıyorum ama onlar da bebek büyüyor olduğu için muhtemelen 🥹😍 sen naptın nasılsın, gittin mi doktora, durumlar nasıl anlat bakalım
Valla kuşum belki hatırlarsın normal şartlarda bu hafta salıydı kontrolümüz benim bir ufak lekelenmem oldu pazartesi biz akşam iş çıkışına acile gittik. Şükür doktorum o akşam polikliniğindeymiş acildeki hemşire durumu iletti bizi aldı. O güne göre 6+0 gittim diye düşünüyordum bata göre benim bebiş 5+5 çıktı. Lekelenme normalmiş ama nolur nolmaz diye progestan verdi fitil olarak kullanıyoorum işte. Keseyi, yolk sac ve bebeği gördük şükür. Önümüzdeki hafta perşembede kalp atımına çağırdı. İnşallah sağlıkla gününde vaktinde bir tehlike ile acil olmadan o sesi duyarız.

Sen gittin mi sonra doktora tekrar?

Ya kızlar işteyken öğle yemeğine gittim sandalyeden kalkarken diğer sandalyenin ucunu sıyırayım derken biraz karnımı n sol tarafına battı mı diyim vurdu mu diyim agrıdı ama korktum bişey olmamıştır dimi ya evham yapıyorum dimi😐
Yok canım olmamıştır telaşlanma hiç. Allah koruyor 🩷

Öncelikle üslubunuz hiç nazik değil , “bir tane sağlam doğurdum” şahsen çok kaba bir kelime geldi bana , “sizin beta değerinizde kese görünürdü fakat görünmemiş problem olabilir diye doktor ilaç vermiş.” Buda tamamen sizin çıkarımınız doktor öyle birşey demedi sizin beta değerinizde kese görünürdü neden görünmedi gibi hiçbir ikilemde yaşamadı haftaya cuma tekrar gel bakalım keseye dedi, ben ikinci çocuğum olduğunu tecrübeli olduğumu belirtmek için söyledim kaldı ki düşük amh değerli biriyim ilk çocuğumda da çok doktor gezdim tecrübe edindim bunda da o sebeple hangi ilaç ne için kullanılır biliyorum kendi tecrübeme göre kendi yorumumu yazdım herkes gibi bence diyerek yorumumu yazdım, ama sizin can sıkıcı yorumunuz beni rahatsız etti, bir daha muhattap olmaksak bu platformda çok memnun olurum.

hanımefendi alınganlıgınızı hormonlarınıza veriyorum zira bir art niyet falan da değil can sıkmak amaclı da değil. doğurmak kelimesi uslupsuz değil. hepimiz dogurucaz. ben de doğurdum :) inşallah 1 tane daha dogururum Allah nasip eder de.. bundan sonraki satırlarımı lütfen tamamen şahsi algılamayın. tekrar soylıuyorum üzülün kırılın tedirgin olun diye değil. beta 2000 oldugunda doktorlar keseyi görmeyi bekler ve goremezse bazı sebepleri olabilir . iyi veyA kötü , önemli veya önemsiz.. önlem amaçlı da ilacını vermiş. sıkıntılı bir durum olma ihtimaline karşı. herkese açık bir platformda herkese açık bir şekilde yorumlarımızı yapıyoruz birbirimizi banlayamayız. bir daha yönlendirici yorum yapmazsanız tabiiki muhattap olmayız. :) ben de işte " amaan elalemin bebeği düserse dussun " diyemıyorum :) ben tabiiki 1 doktordan daha iyi bilemem ama doktorları da dinlerim. dolayısıyla sizin yorumunuz bana göre herhangi bir anneyi yanlış yöne yonlendırıyorsa bende yorum yapmayı kendime hak gorurum. isminize resminize bakmam :). kusura bakmayın tıbbi konularda herzaman ve herzaman yorumum doktorunuzu dinleyin ona danısın olucaktır :). siz fikrinizi soylediniz neden boyle yaptı dediniz bende doktorun neden boyle yaptıgını anlatmaya calıstım .

Valla kuşum belki hatırlarsın normal şartlarda bu hafta salıydı kontrolümüz benim bir ufak lekelenmem oldu pazartesi biz akşam iş çıkışına acile gittik. Şükür doktorum o akşam polikliniğindeymiş acildeki hemşire durumu iletti bizi aldı. O güne göre 6+0 gittim diye düşünüyordum bata göre benim bebiş 5+5 çıktı. Lekelenme normalmiş ama nolur nolmaz diye progestan verdi fitil olarak kullanıyoorum işte. Keseyi, yolk sac ve bebeği gördük şükür. Önümüzdeki hafta perşembede kalp atımına çağırdı. İnşallah sağlıkla gününde vaktinde bir tehlike ile acil olmadan o sesi duyarız.

Ben doktorumu değiştirdim. Acildeki doktor çok ilgiliydi, haftaya polikliniğe gel dedi onda randevu aldım 30 una bakalım. Acildeyken ultrason baktı hızlıca. Kese gözüktü karından 6+1 diye ama bebiş gözükmedi malesef. İnşallah 30 unda kalp atışı ve bebek için gideceğiz biz de

Kız progestanı ben ağızdan alıyorum farkediyor mu fitil vs diye doktor bişey demedi çünkü, hastanede de ağızdan alıyordum zaten

Çok sinir bozucu gerçekten eşim ede kızıyorum bu yüzden tutamıyor ağzını
Sen nasıl oldun hayla hastanede misin durumun nasıl
Hastanede 1 gün kaldım çıktım güzelim kendi isteğimde. Zaten serum falan vermiyorlardı. Hap ve yatak istirahati. Oda arkadaşım olan yan yataktaki teyzenin Corona riski varmış, test sonucu da çıkmamış. Cam da açtırtmıyorlardı doğru düzgün, ben de huzursuz oldum eve çıktım. Çok daha iyiyim Allah'ıma bin şükür.
Ya eşim dese yine bi nebze anlarım, kendi çocuğu sonuç olarak. Kayınvalidem çok sinirimi bozdu. Ben mesela ananemle aramız çok iyidir, ananeme bile söyleyemedim, sırf heyecanlanır da ağzından kaçırır diye ki sır tutabilen birisi. Ama kayınvalidem komşularına bilmemnelerine her telefon edene sormasalar da söyledi sağolsun. Eşime dedim bak herkese söylüyor, uyar diye, eşim hani uyarmaya kalktı, kayınvalidem demesin mi "kankalarım onlar benim söylicem tabi". Ulan bebek benim, ben kendi kankalarıma söylemedim. Ki bu uyarının üzerinde 4-5 kişiye daha söylemeye devam etti.... Neyse ki yarın dönüyorlar memlekete de doktor kontrolünde burada olmicaklar çok şükür

Kız progestanı ben ağızdan alıyorum farkediyor mu fitil vs diye doktor bişey demedi çünkü, hastanede de ağızdan alıyordum zaten
kuzu ben fitil diye direk fitil olarak uygulamaya basladım ama bikac gun kasıntı yaptı acayip. ozaman doktorum agızdan alabilirsin dedi. biraz mide sıkıntısı bas donmesı falan yapabılıyormus agızdan alınca. vajina toparlayınca tekrar oraya donersin dedi.

kuzu ben fitil diye direk fitil olarak uygulamaya basladım ama bikac gun kasıntı yaptı acayip. ozaman doktorum agızdan alabilirsin dedi. biraz mide sıkıntısı bas donmesı falan yapabılıyormus agızdan alınca. vajina toparlayınca tekrar oraya donersin dedi.
Evet ağızdan alınca baş dönmesi hafif mide bulantısı yapıyor. Ayy şu ilaç şifa olsun hepimize inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Valla kuşum progestan hormonunun kendisi bulantı ve baş dönmesi yapan bir hormon. Ki bil bakalım kimin tüm gün aralıklarla bastıran dehşet bir bulantısı başladı :bicak: Dolayısıyla doktorum hem çalışıyorsun hem de daha etkili dedi ve fitil olarak verdi progestanı.

X