Kızlar bu kıl tüy işini de yorumlamak isterim
Yaklaşık 20 yıldır asla jilet vurmadım, her ay adet öncesi düzenli kuaföre ağdaya giderim. Ama bildiğim ve hijyenine güvendiğim yere tabi ki
Hamile kalınca da öyle yapmaya devam ettim. İlk zamanlar karın küçük olduğu için aynı zaten. Sadece yanımda küçücük bir kavanozda zeytinyağı götürüyorum, onu sürdürüyorum işlem sonrası. Onların ki organik değildir diye.
Kanama geçirdiğim 10. Haftadan bir müddet sonra evde jiletle alayım dedim korkumdan. Aman Allahım bu eziyete nasıl dayanıyorsunuz
hem 2. Gün uzamaya başladı, hem uyuz gibi kaşındı, tahriş oldu yandı. Ve hemen o ay bile kalınlaştı tüylerim.
Bir daha mı, mecbur ve acil bir durum olmadığı sürece asla jilet yapmam. Ki zaten mümkün değil her bölgeye tek başıma da ulaşamadım. Kaldı bazı yerlerde haliyle.
Kuaförde şuan karnım büyüdüğü için yüz üstü yatıramıyor, ancak uygun pozisyonda tertemiz alıyor tüyleri. Tek bir tüy bile kalmıyor ve uzama süresi çok çok uzun. Benin nerdeyse 1 buçuk 2 aya düştü artık kıl kökleri yumuşak ve seyrek olduğu için. Ve bugüne kadar hiç enfeksiyon da kapmadım, yıllardır gittiğim hijyen kurallarına uyan bir kuaför.
İlk gidince insan epey utanıyor kabul ediyorum
ama inanın gidince anlıyorsunuz ki günde onlarca kişiyi görüyorlar. Kadın doğum gibi, seni görmüyor bile aslında, işini yapıyor geçiyor. Ne muhabbetler dönüyor anlamıyorsun bile bitiyor yarım saat içinde. Ki sen de kısa zaman sonra alışıyorsun bu duruma
Ben de tam tersi yakınıma/eşime açıp temizletemem o bölgemi o şekilde utanırım. Yakınım olmasın, profesyonel olsun farkı göreceksiniz.
Doğumdan önce de son bir kez daha gideceğim aksi bir durum olmazsa umarım :)
Kılın tütün de amma muhabbetini yaptım ama umarım işinize yarar