• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Süt arttırmak için sağım yapan var mı kızlar? Nasıl yapıyorsunuz? İşe yarıyor mu?

Kehribar kolye kullanan var mı kızlar? Ben aldım bugün taktık inşallah biraz faydasını görürüm 🥲

@Fatmaben BB_Queen BB_Queen @Gncgm28 @lilyrosey @kucuksusam @Kayitli93 @Tali89
hanımlar nerelerdesiniz bebişler nasıl ya tek tek terk ettiniz buraları azaldık iyice😒😒
Kuşum bizim bebiş 4. ay büyüme ataklarına başladığı için nevrim döndü. Zaman zaman lohusa depresyonu baş gösteriyor, bir de 2. reglim başladı ☹️ minik kuşum çok şükür iyi. Canlı destekle oturma denemelerine başladık. Dönme çalışmaları yapıyoruz. Tummy time da daha çok vakit geçiriyor. Babıldamalar başladı. İşveler cilveler... 🥰 Sütüm de yetmemeye mi başladı bilmiyorum, son 2 gündür özellikle ilk memeyi bitirip ikinci memeye geçmeye başladık. Bu ay 800 Gr almış. Sağlık ocağındaki ebe normal dedi hareketlendiğinden ötürü. Bizde özetle böyle.
İnşallah senin minnoş da sen de iyisindir kuşum ❤️

Baby turco bez kullanan var mı varsa hem bezden memnun musunuz hem de 5500 kilo civarı bebeğim 3 numara mı almalıyım 2 numara mı sleepy bionatural kullanıyordum ama bitmek üzere burada da kötüsü satılacakmış artık dediler o yüzden baby turco almayı düşünüyorum

ya aşıdan ya da 4. ay krizinden, bu gece huzursuzluk başladı bizim de :( deliksiz yarım saat uyuyamıyor bebiş

Kuşum bizim bebiş 4. ay büyüme ataklarına başladığı için nevrim döndü. Zaman zaman lohusa depresyonu baş gösteriyor, bir de 2. reglim başladı ☹️ minik kuşum çok şükür iyi. Canlı destekle oturma denemelerine başladık. Dönme çalışmaları yapıyoruz. Tummy time da daha çok vakit geçiriyor. Babıldamalar başladı. İşveler cilveler... 🥰 Sütüm de yetmemeye mi başladı bilmiyorum, son 2 gündür özellikle ilk memeyi bitirip ikinci memeye geçmeye başladık. Bu ay 800 Gr almış. Sağlık ocağındaki ebe normal dedi hareketlendiğinden ötürü. Bizde özetle böyle.
İnşallah senin minnoş da sen de iyisindir kuşum ❤️
Bizde de durumlar aynı uykuya direnmeler hafif dönme oturma çalışmaları diş kaşıntıları başladı. 800 gayet iyi bu arada zaten düşecekmiş kilo alımları artık benimki de 42 günde 1 kilo almış rekor kilo alımımız oldu bu baya sevindim🥲

Kızlar sizinkiler dönmeye başladı mı benim kızım 6.5 kilo tombul diye mi dönmüyor tembel diye mi 😂
Kaç haftalık ki? Benimki 14 haftalıkken kendini çevirmeye başladı şu ands da yan duruyor ama tam dönemiyor yana dönüyor sadece. Kiloyla alakalı değildir çünkü bizimki de 7.300 😅
Baby turco bez kullanan var mı varsa hem bezden memnun musunuz hem de 5500 kilo civarı bebeğim 3 numara mı almalıyım 2 numara mı sleepy bionatural kullanıyordum ama bitmek üzere burada da kötüsü satılacakmış artık dediler o yüzden baby turco almayı düşünüyorum
Ben yenidoğanken kullandım Sleepy yeşil paketin aynısı canım çok ince bir bez ama yumuşak. Kalıbı Sleepy ile aynı. Pişik yaptı bizde ama Sleepy de yapmıştı

Bizde de durumlar aynı uykuya direnmeler hafif dönme oturma çalışmaları diş kaşıntıları başladı. 800 gayet iyi bu arada zaten düşecekmiş kilo alımları artık benimki de 42 günde 1 kilo almış rekor kilo alımımız oldu bu baya sevindim🥲
Oyy uyku direnmeleri evet ya çok fenaymış.... Benim bıdık hala emzikten nefret ediyor. Çeşit çeşit aldık denedik ama yok asla emmiyor. Ağzına tutuyorum tutarken çiyniyor elimi bırakınca tükürüyor emziği zerre kadar sevemedi, bir türlü sevdiremedik. O yüzden uykuya geçerken meme istiyor illa. Bunu bıraktırmaya çalışıyoruz. Parmak emmeye başladı yavaştan. Biz de uyku rutinlerine başlayalım dedik. Beşiğine koyup sakinleştirme vs 1-3 saat uğraşıyoruz uyusun diye 🥲
Maşallah kuzuşuna 🥰 kaç kilo doğdu ve şimdi kaç kilo sorması ayıp

Kızlar merak ediyorm tadımlara ne zaman başlıcaksınız 17 haftalık olduk biz kahvaltıda kucağımda hep ister gibi bakıyoe bi kaç gündür diline peynir sürüyorum ben labne ufacık ama çok hevesli 😅 annem de bana ilk peynir veriyormuş 3 buçuk aylıkken 😅
Tadımlar için erken bence ya, doktorlar yönlendiriyor zaten bebeğe göre. Alerjik ya da sadece mama ile beslenen bebeklerde 4.ayda başlattıkları oluyormuş da acele etmeye gerek yok. Bağırsakları henüz hazır değil çünkü gıdalara. Zaten ek gıda başlangıcına da doymalık değil tadım gibi olmalı diyorlar. Ben de hevesleniyordum ama zaten sürekli gıda alacak, bedenen hazır olduğunda alsın diye düşünüyorum şimdi.
Ay benim doktor daha erken 4,5 ayda anca dedi oturtmaya 3 ay kontrolünde. Yarın 14 hafta doluyor. Osman gönülal da 3 aydan sonra oturtmaya başlayın diyordu kafam karıştı
Canım bebek yönlendirir demişti bizim doktorumuz. Elinden tutup kaldırmadı ama genel muayenelerinde tummy time pozisyonunda bakıyor, bazı egzersizler yapıp ona göre değerlendiriyor. Bir de ben ağlayınca kucağıma alıyorum ya o zaman mesela kendi kafasını tutabiliyor başka şeye bakmaya gerek yok demişti. Bu gittiğimizde de bizimki sürekli oturmak istediği için ben destekli oturtur pozisyonda tutuyordum. Böyle tuttuğunuz gibi devam edin, zaten canı acısa ya da istemese ağlayarak belli eder dedi. Bebekten bebeğe farkediyor bence gelişim süreci, o yüzden sen bişey yapıcam diye düşünme bence süreçte oluyor

Kızlar demir takviyesine başladınız mı? Bizim doktorumuz yazdı, ocean microfer yazmış zaten onu alacaktım ben de. Ama nasıl vereceğimi bilemiyorum, ağzına damlatma işinden korkuyorum çünkü iki kez öyle boğulma tehlikesi atlattık. Ama başka türlü de nasıl vericez bilemiyorum 🥺

Kızlar demir takviyesine başladınız mı? Bizim doktorumuz yazdı, ocean microfer yazmış zaten onu alacaktım ben de. Ama nasıl vereceğimi bilemiyorum, ağzına damlatma işinden korkuyorum çünkü iki kez öyle boğulma tehlikesi atlattık. Ama başka türlü de nasıl vericez bilemiyorum 🥺
Bizim doktor sadece anne sütü alıyor 6. Ayda başlayalım dedi

Back