Herkese selam. size bir sorum olacak ama ondan önce girmediğim süre boyunca öğrendiklerimi aktarmak istiyorum

Telegramda gebeler grubunun linkini attığım için ceza yemiştim yasakmış meğer. 2 gün önce ceza kalktı. Zaten çok pimpirikli bir gebeyim ve o yüzden normal doğumdan çok korkuyorum. Orada sezaryenden de korkutmuşlardı. Muayenemde doğumu ve aşıları vs doktora sordum ve rahatlattı beni. Dedi ki "Ben normal doğumu destekliyorum ama sezaryene öcü gibi bakanlara da çok kızıyorum. Mesela sen güçsüzsün normal doğurmak sana zor gelebilir. Böyle bir durumda sezaryenin ne gibi bir zararı olabilir ki?". Ayrıca erken olduğunu da söyledi zaten o kadar çok gidiyorum ve soruyorum ki o da yoruldu ben de

Bi yerden okuduğum kadarıyla tetanoz aşısı olmam gerekiyormuş ama sağlıkocağındaki ebe doğum iznine ayrıldığı için haberim olmadan haftam geçmiş. Aşıdan, iğneden vs de çok korkarım ve sağda solda tetanozdan korkutanlar da oluyor biliyorsunuz. Onu da sorayım dedim. "Günümüzde bu tür mikroplar çok azaldı, ameliyat ortamı steril zaten ama nolur nolmaz diye tavsiye ediyoruz. olabilirsin, bebeğe bir zararı olmaz." dedi. Zaten tetanoz bizim içinmiş, bebek için değil. O yüzden hâlâ kararsızım. İleri haftalarda yapılabilecek bir tetanoz aşısı da varmış ama sizce yapılması şart mı? Yapmayanlar da çok ama doktorlar genel olarak öneriyor.