- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #17.561
Devlet hastanesinde şeker yüklemesi yaptıran yok mu aramızdaHanımlar 24.haftama az kaldı,şeker yüklemesi testi için devlet hastanesinde kadin doğum bölümünden mi yoksa Dahiliyeden mi randevu almam gerekiyor ?Yaptırmış olanlar aydınlatırsanız memnun olurum.
Bildiğim kadarıyla rutin muayenenize gittiğinizde kadın doğum doktorunuz sizi yönlendiriyor ve direkt kan veriyorsunuz.Devlet hastanesinde şeker yüklemesi yaptıran yok mu aramızda
Woww cok guzel hamilesin benimki yanlarda gogsum coook buyuk benimdee yaaaa
Ya ben de 23. Haftadayım (22+3) ben de birkaç gündür bahsettiğiniz yerde öyle bir baskı gerilme gibi şeyler hissediyorum. Normal midir değil midir bilmiyorum. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirimKızlar günaydın. 3 gündür rahim ağzının orda baskı kıpırtı böyle değişik hissiyatlar hissediyorum. Sanki çıktı çıkacak gibi. İlk gebelikle ikinci arasında zaman yok benim 14,5 aylık oğlum var. Şimdi de 26.haftamdayım.Böyle olunca erken doğum riskim olabilir diye dikkatli ol çok yorma kendini demişti doktor. Oğlumda bu hissiyatı son ay yaşamıştım diye hatırlıyorum. Ben mi yanlış hatırlıyorum bunda bi anormallik mi var bilemedim. Böyle hisseden var mı aranızda?
kadın doğuma almıştım ben randevu, o yönlendirdi kan almaya.Hanımlar 24.haftama az kaldı,şeker yüklemesi testi için devlet hastanesinde kadin doğum bölümünden mi yoksa Dahiliyeden mi randevu almam gerekiyor ?Yaptırmış olanlar aydınlatırsanız memnun olurum.
Hayatım göğüslere maalesef çare yok benim C cup tı şimdi D oldular sırtımda genişledi tabi hep göğüsüm büyüktü şimdi dev anasıııWoww cok guzel hamilesin benimki yanlarda gogsum coook buyuk benimdee yaaaa
Benim de öyle baya aşağıya vuruyor gibi hafta içi daha göbek deliğim hizasında yanlarda falan hissediyordum şuan bayaa aşağıda hareketli yerleri geniş hareket ediyorlardır bence sıkıntı yok canımKızlar 22+6 hafta benim önceden yukarıda göbek hizasında hissediyordum birkaç gün baya aşağıda sanki çıkacakmış gibi hafif tekme şeklinde dünde kontrolum vardı herşey yolundaydı sanırım yer değiştiriyorlar yerleri geniş olduğu için
Çok teşekkür ederim yanıtınız için,özelde takibim yapılıyor ama devlette şeker testini yaptirabilirsin diye söyleyince devlet hastanesinde hangi bölümden randevu alındığını anlayamadim nette Dahiliyeden yapıldığı bilgisini alınca ikilemde kalip sormak istedimBildiğim kadarıyla rutin muayenenize gittiğinizde kadın doğum doktorunuz sizi yönlendiriyor ve direkt kan veriyorsunuz.Takip eden doktorunuz o hastanedeyse böyle. Değilse evet önce kadın doğumdan randevu almalısınız ki randevu aldığınız doktor sizi yönlendirsin.
Başka bir bölümle işiniz olmayacak yani.
inşallah ya benim de uzanınca kayboluyor inşallah sütüm az olmazBu konuyu hiç kafana takma arkadaşım, benim kız kardeşimin göğüsleri sırt üstü olunca kayboluyordu ama süt fışkırdı yeğenimi emzirirken, bence bu küçüklük ve büyüklük ile ilgili bişey değil.
Benim çok fazla oluyor. Bir doktor normal dedi diğeri henüz erken dedi. İnşallah normaldir ama şunu fark ettim. Gün içinde sadece 3-4 kez olursa sorun olmuyor. 9-10 kez olunca bebek aşağı iniyor baskı yapıyor. O baskıyı hem hissediyorum hem doktor ultrasonda söyledi bebek rahim ağzına baskı yapıyor ilaç vereceğim diye. İşte o baskı yaparken kasılma olursa rahim ağzını biraz kısaltabiliyor. Yani o kasılmalar önemli değil onlar rahimin bebeğe yer açmak için yaptığı şeyler. önemli olan bebeğin baskı yapıp yapmadığıKızlar benim de sürekli karnım taş gibi oluyor. Sağ tarafım bianda yükseliyor. Sonra geçiyor. Ben bunu bebek orda toplanıyor kafası ya da poposu sanıyordum. Okuduğum kadarıyla yalancı kasılma diyenler var. Bu sıkıntılı bir durum mu?
Ya ben de bazen hissediyorum. Ultrasonda kafası rahim ağzına dayanmıştı. Bazen de tekme atıyor oraya. AcıyorKızlar günaydın. 3 gündür rahim ağzının orda baskı kıpırtı böyle değişik hissiyatlar hissediyorum. Sanki çıktı çıkacak gibi. İlk gebelikle ikinci arasında zaman yok benim 14,5 aylık oğlum var. Şimdi de 26.haftamdayım.Böyle olunca erken doğum riskim olabilir diye dikkatli ol çok yorma kendini demişti doktor. Oğlumda bu hissiyatı son ay yaşamıştım diye hatırlıyorum. Ben mi yanlış hatırlıyorum bunda bi anormallik mi var bilemedim. Böyle hisseden var mı aranızda?
Bazı hastanelerde kadın doğum acili de oluyor. Yoksa bile siz gidin bir.Kızlar 2 gündür göbek deliğimin altında sancı hissediyorum. İshal başladı birde, Devlet hastanesinde acilde kadın doğum oluyor mu biliyor musunuz ?
Çok şükür. Çok geçmiş olsun.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar sagolunben hastaneden çıktım dinleniyorum bebeğim iyi çok şükür
Çok önemli olsa söylerdi bence ama sanırım yerinde olsam ne olur ne olmaz diye perinatoloğa da giderdim benSize bir şey danışmak istiyorumBen detaylı ultrasona 22. hafta civarı girdim. Sorun yoktu. Doktorum da normal muayenede sorun görmüyordu. Başka bir doktoea kasılmalar için gittim. İlaç falan verdi ama ultrasonla bakarken: "Sıvı birikmesi var sen detaylıya girmiş miydin?" dedi. "Evet bi şey yoktu, ne gördünüz?" dedim. Cevap vermedi ama "Detaylı ultrason kağıdına bakmak istiyorum." dedi. Döndüm ekrana baktım o sırada beyni inceliyordu. "Beyinde mi?" dedim. Yine cevap vermedi. Böyle ekranı inceliyordu sadece. Muayene bitince masasına gittim. "Beyinde sıvı mı gördünüz?" dedim. Duymazlıktan geldi. İki gündür bunu düşünüyorum. Emin mi olamadı, yanlış mı gördü, bir şey gördü de önce kağıda mı bakmak istedi, korkutmak mı istemedi diye türlü türlü senaryolar geliyor aklıma. Birkaç gün sonra yine yanına gideceğim. İnşallah bir sorun yoktur sizden de dua istiyorum Bu saatten sonra sorun yok derse bile içim içimi yiyecek. Tekrar perinatologa randevu mu alsam sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?