2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Benim de ilk bebeğim açıkcası aşırı hevesim var . O yüzden mağazalara girince kendimi zor tutuyorum bir anda hepsini almamak için :) sadece ben değil eşimde, kendi ailem de aşırı hevesliler ve her şeyi almak istiyorlar. İlk torun :) Ben ne kendimin ne de eşimin ve ailemin hevesi kalmasın istediğimizi alalım diyorum. O yüzden her şeyi olsun en iyisi olsun kafasındayız. 🥰
Aa sizde herkes ilk çocuk hevesli canım alın en iyisi neyse onu 🤣 bizde çok torun var herkes alışkın olduğu için tek tek parça parça hediyeler de geliyor bi şekilde. Ya ben gerçekten anlıyorum heyecanı ama nedense bende tık yok. Hep duygusal yerine asiri mantıksal davranan bi tip olduğum için belkide. Zaten kimse hevesinizi de kırmasın her an bir kere yaşanacak bence en doğrusu tadını çıkarmak 🤭😘

Canım bana bir liste atmışlar yok su derecesi ölçer yok işte organik kıllı fırça. Valla ben 4 çocuk baktım( teyzeyim her anlarinda yanindaydim anneleri calisiyordu oyle diyim) hiç böyle şeylere ihtiyaç yok
İlk çocuk heyecanını çok iyi anlıyorum benimde ilk çocuğum olacak inşallah ama biraz da abartmamak lazım diye düşünüyorum. Ama abartacak olana da saygım sonsuz 🫶🏻 vardır paran benim çocuğumun her şeyi en iyi olsun dersin alırsın. Ben açıkçası neye yetersem o kadarım 🤭 🤭🤭🤭
Aynı şekilde düşünüyorum zaten eve de sığmaz onca eşya. Temel bakım malzemeleri yeterli olur bence . Tecrübeli anneler bize sakın şunu almayın kullanışlı değil şu çok kullanışlı dese daha iyi olur bence. Ben kıyafeti en sona bırakmayı düşünüyorum mesela

Ya çok teşekkür ederim britax daha şık gibi ama 13 kgmış pehh 😅 taşıma kapasitesi 23 kg. Sizin aldığınız hafif 8 kg ama taşıma kapasitesi 15 kg. Bilemedim ki bu bebekler kaç kiloya kadar kullanıyor bu arabaları ona göre alalım bari 😂😂
Bende britax var kızım şu anda 4 yaşında ve minyon bir çocuk olmasına rağmen 16 kilo. Daha da kullanırız uzunca bir süre arabasız bu yaş çocuğu ile dolaşmak çok zor oluyor. Biz çok da memnun kaldık. Şimdi ikinci geliyor bir baston almayı planlıyoruz ama henüz değil doğuma doğru alırız büyük ihtimalle. Bu arada evet biraz ağır ama sürüşü çok rahat. Tekerleklerinin boyutu çok küçük değil bu da daha kolay sürüş sağlıyor malum kaldırımlarımız köstebek yuvası dolu 😒 çok büyük de değil tekerler bagaja sığma konusunda da sorun olmuyor.

Kızlar bir de korbel bebek bezi çöp kovası var biliyor musunuz? Ben almış bulundum inşallah işe yarar bir şeydir 😊
Sanırım en işe yarar şeyi almışsın 😅 onsuz biz ne yapardık bilmiyorum 🙈 ama kendi çöp poşetleri çok pahalı uyumlu olan bir türk markası çıkmış şimdi ben de artık ikincide onları kullanırım.

Bende britax var kızım şu anda 4 yaşında ve minyon bir çocuk olmasına rağmen 16 kilo. Daha da kullanırız uzunca bir süre arabasız bu yaş çocuğu ile dolaşmak çok zor oluyor. Biz çok da memnun kaldık. Şimdi ikinci geliyor bir baston almayı planlıyoruz ama henüz değil doğuma doğru alırız büyük ihtimalle. Bu arada evet biraz ağır ama sürüşü çok rahat. Tekerleklerinin boyutu çok küçük değil bu da daha kolay sürüş sağlıyor malum kaldırımlarımız köstebek yuvası dolu 😒 çok büyük de değil tekerler bagaja sığma konusunda da sorun olmuyor.
Aa çok güzel bir bilgi oldu bu teşekkür ederim. Mağazada da son kez bakıcam indirimdekilere öyle karar veririm. Görsel olarak Britax çok hoşuma gitti gerçekten 🥰🥰

Özellikle mesela e bebekten falan çocuk markası tirnak makasları almayın. Mesela onları gerçekten kaliteli olduğu için solingen alın öneri olabilir. Bir de arkadaşlar daha önceden bebek yikama deneyiminiz varsa mümkün mertebe bebe küveti almayın. Cok anlamsız çok gereksiz para onun yerine bebe yikama yatagi yada süngeri alabilirsiniz. Hem çok daha kolay. Bu büyük demirbaslardan da yüzde yüz alın diyeceğim tek şey elektronik sallanan bisey var anakucagi eliniz ayağınız valla hiç düşünmeyin. Koku önleyen bide cop kutuları var yani her gün çöp atamayanlar için birebir. Fakat gereksiz pahalı. En en en önemli önerim lütfen bir ihtiyaç listesi yapıp hangisi gerekli hangisine alternatif alınabilir mutlaka bakın. Yoksa gün sonunda gereksiz bi para harcamış oluyoruz. Insallah başka soru olursa cevap veririm yardımcı olabilirim.❤️❤️❤️
Çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler bunlar. Ara ara tecrübeli anneler böyle bizi güncellese harika olur aslında 😍😍 Aklıma gelirse bir şeyler yine sorarım 😘❣️

Selamlar, beşik konusunda benim kafam biraz karışık, aslında park yatak düşünüyorduk ama çilek’in büyüyen beşiklerini çok aklımıza yattı. Siz niye mobilya yataktan pişman oldunuz acaba?
Evet büyüyen beşik ill başta çok cezbedici oluyor bizim için de öyle olmuştu ama büyütüldüğünde ilk andaki cazibesi pek kalmıyor görsel olarak bence. Bir de genelde karyola eni 80 cm oluyor açıkçası liseye kadar kullanır dediğimiz karyola dar gelmeye başlıyor(bizde öyle oldu).
Kızım 1 senedir kendisi beğendi 120 cm enli baza aldık. İstediği gibi yayıla yayıla uyuyor, bazen birlikte uzanıp keyif yapıyoruz, güzel oluyor.
Bir de montessori tipi çatılı ev gibi yataklar var akılları erince ondan istiyorlar :) yani anlamadıkları zaman işlevsellik, anladıkları zamanda istekleri olmaya başladığı zamanda görsellik ve oda olarak düşünüyorum.
Şimdi de o yüzden duruma göre 2-3 yaşına kadar park yatak ve ablasının odasına da uyacak bir şifonyer; ardından ona da güzel bir oda yaparım diye düşünüyorum.
Park yatağın artısı tatil+izin zamanı aile yanı vs. Her yere kolay taşınır olması, odalar arası bile kolay bir geçiş yapılabilmesi.

kızlar güno. şimdi sizden bana gerizekalıya anlatır gibi anlatmanızı rica edeceğim. puset dediğimiz olay aynı zamanda üzerinde küçük bebek ana kucağı çıkıp oto koltuğu da olmuyor mu? alt iskeleti sonra istersen normal oturmalı pusete dönmüyor mu? ben sadece bebek büyüyünce oto koltuğu değiştircez sanıyordum.
bir aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum <3

Sanırım en işe yarar şeyi almışsın 😅 onsuz biz ne yapardık bilmiyorum 🙈 ama kendi çöp poşetleri çok pahalı uyumlu olan bir türk markası çıkmış şimdi ben de artık ikincide onları kullanırım.
Aa hadi ya süper o zaman🤩 evet baktım kendi çöp poşetleri baya pahalı bende muadil alırım😊

Aa sizde herkes ilk çocuk hevesli canım alın en iyisi neyse onu 🤣 bizde çok torun var herkes alışkın olduğu için tek tek parça parça hediyeler de geliyor bi şekilde. Ya ben gerçekten anlıyorum heyecanı ama nedense bende tık yok. Hep duygusal yerine asiri mantıksal davranan bi tip olduğum için belkide. Zaten kimse hevesinizi de kırmasın her an bir kere yaşanacak bence en doğrusu tadını çıkarmak 🤭😘
Valla daha bende de tık yok torun çok bizim iki tarafta da birde ikizdi ve artık tek kalınca hala korkuyorum ne yalan soyliyim iyice doğum yaklasana kadar pek birşey almayı düşünmüyorum bı ahşap beşiğim var bir de bebek arabamiz sağlam travel sistem iki kızımı da büyüttü daha bunu da büyütür o kadar sağlam diğer herşey bizim de alınacak ama sanırım yaz sonuna doğru alırım 🫠

kızlar güno. şimdi sizden bana gerizekalıya anlatır gibi anlatmanızı rica edeceğim. puset dediğimiz olay aynı zamanda üzerinde küçük bebek ana kucağı çıkıp oto koltuğu da olmuyor mu? alt iskeleti sonra istersen normal oturmalı pusete dönmüyor mu? ben sadece bebek büyüyünce oto koltuğu değiştircez sanıyordum.
Oto koltuğu da oluyor bebeği taşımak içinde kullanılıyor ama onların içinde 7 ay falan durabilir çünkü küçük bebek arabasinin diğer büyük yatağına çeviriyorsunuz arabadada bebek büyüdüğünde yatarak gitmek istemiyor ve normal oto koltuğu almak zorunda kalıyorsunuz yani 🤣

Kızlar bizde Ekim ayının başında erkek bebeğimizi bekliyoruz inşallah.
Bu sıra e bebekte bebek arabalarında indirim var değerlendirmek istiyoruz. Siz hangisini aldınız veya alacaksınız. Travel sistem arabaların şikayeti çok. Puset ve kabin boy arabasını ayrı almak istiyoruz
Ben de kabin boy bebek arabası almayı planlıyorum dün bir kadında gördüm konuştuk biraz sür dene dedi çok hafifti tek elle rahatlıkla sürdüm bayıldım valla zaten kabin boy istiyordum kesin emin oldum

Puseti ilk doğduğu zaman kullanıyoruz bebeği taşımak için😂 arabada da aynı işlevi görüyor ilk5-6 ay sonrasında normal oto koltuğa geçiyoruz

Vallahi kafalar karışık canım benim de öyle en iyisi bir e-bebek ziyareti yapmak. Kuzenimin 6 aylık bebeği var ona danıştım arabaya sığıp sığmamasına dikkat et bir de gidip görüp deneme yapmadan alma dedi :)

X