2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Bende öyle yapıyorum emziriyorum birini sonra emzirdiğimden başlayıp ikisini de sağıp buzluğa atıyorum öyle dene birde istersen hem ilerisi için süt iyi oluyor dolapta olması
İki memeyi sağınca kaç ml süt çıkıyor acaba? Meme enfeksiyonu olduktan sonra antibiyotik kullandım sütümün azaldı malesef. Bebeğe yetmemesinden endişeleniyorum

Kızlar sütü artırmak için neler yapmayı önerirsiniz? Benim memede enfeksiyon oldu çok fena ağrı üşüme titreme ateşlenme şikayetleri.. memede de sarı akıntı oldu. Dr antibiyotik verdi. Sonra da sütüm azaldı. Sağınca ne karar sütünüz çıkıyor bebeğe yetmiyor diye endişeleniyorum.

Sana da çok geçmiş olsun, kaynar suda havluyu sıkıp koyuyorum günde bir kaç kez yapacağım. Doktora gittin mi?
Ben iki kez mastit oldum bebek bile açamadı sütler çok birikmişti çok fena oldum üşüme ateş titreme oldu gece ve sabahına ağzımda burnumda uçuk çıktı sağlık ocağına gittim antibiyotik yazdırdım yoksa geçmiyor 2 gün aynı şeyleri yaşadım

gittiğimiz doktor üzerinde böyle süt kesikleri ve mukusumsu yapılar olunca alerjiden şüphelendi. Biraz yediklerime dikkat edeceğim bir kaç hafta, bebeğinin kakası benimki gibi süt kesikli olan var mı kızlar? hep kaka resmi attım kusura bakmayın ben de daha sekiz gün oluyor doğum yapalı bilmediğim bir şey olduğu için evhamlanıyorum size soruyorum.
Açıkçası ben doktordan daha çok erken, normal olabilir gibi bir iç rahatlatıcı açıklama beklerken alerji olabilir açıklamasıyla eve döndüm moralim bozuldu
Eki Görüntüle 3500833
Bence faydalı şeyler ye çok tatlı ve ekmek makarna gibi karbonhidrat değil de protein ve kuruyemiş falan gibi avokado gibi şeyler yiyebilirsin. Sütün içeriği daha kaliteli olursa düzelir gibi. İlla alerji olmayabilir dengesiz ve kötü beslenme sonucu da olabilir. Öyle bir yazı okumuştum çünkü. Eğer öyle değilse süt ve süt ürünlerine bir süre ara vermeyi deneyebilirsiniz o zaman alerji mi diye düşünülür

Kızlar sütü artırmak için neler yapmayı önerirsiniz? Benim memede enfeksiyon oldu çok fena ağrı üşüme titreme ateşlenme şikayetleri.. memede de sarı akıntı oldu. Dr antibiyotik verdi. Sonra da sütüm azaldı. Sağınca ne karar sütünüz çıkıyor bebeğe yetmiyor diye endişeleniyorum.
Dut kurusu tahin bol su içmek uyumak

Kolik bebek ne kadar zormuş kızlar 😔😔resmen dövüyorlar sanki o kadar avazı çıktığı kadar bağırıp agliyor ki bebeğim. Boğazı tahriş oldu hırıltılı nefes alıyor artık ağlamaktan. Çok çaresiz hissediyorum kriz anlarında asla ne meme ,ne mama ,ne kucak hiçbir sey onu sakinlestirmiyor
Bebeğiniz kaç günlük , saç kurutma makinesiyle çok yüksek ayarda olmadan karnına sıcak tutun rahatlıyorlar hem sesten hem histen

Bence faydalı şeyler ye çok tatlı ve ekmek makarna gibi karbonhidrat değil de protein ve kuruyemiş falan gibi avokado gibi şeyler yiyebilirsin. Sütün içeriği daha kaliteli olursa düzelir gibi. İlla alerji olmayabilir dengesiz ve kötü beslenme sonucu da olabilir. Öyle bir yazı okumuştum çünkü. Eğer öyle değilse süt ve süt ürünlerine bir süre ara vermeyi deneyebilirsiniz o zaman alerji mi diye düşünülür
Aslında hep dediğiniz gibi besleniyorum karbonhidrattan ziyade ama gazdan da olabilir ağzından gazını çıkartamıyorum çünkü

Ben iki kez mastit oldum bebek bile açamadı sütler çok birikmişti çok fena oldum üşüme ateş titreme oldu gece ve sabahına ağzımda burnumda uçuk çıktı sağlık ocağına gittim antibiyotik yazdırdım yoksa geçmiyor 2 gün aynı şeyleri yaşadım
Çok kötü olmuş seninde ya 😏 şu an ne durumda

Bu arada hafif kızarıklık var ameliyat kesisinde bu normal mi?
Benim söyle kabuk bağladı ya oralar onlar dökülüyor o kızarıklık pembelik arası bisey kalıyor yara iyileşmesi gibi düşün . Doktorum krem verdi bana yara izi için ben onu kullanmaya başladım . Kızarıklık gibi değil pek rengi sadece kırmızı pembe arası kavuk düştükten sonra yara izi gibi düşün

Benim söyle kabuk bağladı ya oralar onlar dökülüyor o kızarıklık pembelik arası bisey kalıyor yara iyileşmesi gibi düşün . Doktorum krem verdi bana yara izi için ben onu kullanmaya başladım . Kızarıklık gibi değil pek rengi sadece kırmızı pembe arası kavuk düştükten sonra yara izi gibi düşün
Acaba hangi kremi verdi bende şehir hastanesinde doğum yaptım ama iz için bir krem vermediler iz kalsin da istemiyorum. Günde kaç kere kullanıyorsunuz

Sanırım benimki de aynı, bana da jel verdi ama 4 5 gündür kullanmayı unuttum :KK43: çocuk uyuyunca bende otomatik uyuyorum. Bugünden itibaren kullanacağım düzenli bir şekilde

Kucakta emziriyoruz ya, yatarak, ters tutuş, koltuk altı gibi pozisyonlar var öyle emzirmek lazımmış. Bebek hep aynı şekilde emdiği için diğer kanalları boşaltamıyormuş sanırım. Benim sertlik başlamıştı. Koltuk altı pozisyonunda emzirdim uzun süre. Azaldı baya

Bebeğimin yüzünde böyle şeyler çıktı nedeni nedir doktora soran varmı? İlk doğduğunda yoktu 15 günlükken çıktı

Eklentiler

• 1000095227.jpg
    1000095227.jpg
    106,3 KB · Görüntüleme: 36
X