- 25 Ekim 2022
- 948
- 1.280
- 43
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #23.261
O sancıların rahatsız ettiği çok doğru ama dediğin gibi bazıları için bağırtacak şiddette hissediliyordur belki. Benim yüzümü ekşitiyor, elim karnıma gidiyor istemsizce. Seninki kadar yüksek değildir acı eşiğim büyük ihtimalle ama tecrübelediğim kadarıyla yeni başlayan doğum sancısı bile kıvrandırıyor. İlerledikçe ağırlaşıyormuş bi de Zaten bu gidişle sezaryen olacağım gibi çünkü doktor bebeğin baş ölçümüne göre 37'den sonra normal doğumun zor olacağını söyledi. Sen de sezaryen olacaktın galiba. En azından doğum sancısı çekmeden kurtuluruyoruz.Yakın zamanda doğum sancısı çekmiş biri olarak söylüyorum cidden ağrı eşiğinizle o kadar alakalı bir durum ki.. Benim ağrı eşiğim çok yüksektir mesela 15 dk arayla 90 100 gördük başımda hemşireler bağırıp çağırmamı bekledi sanırım ben sadece gözümü kapatıp derin derin nefes alıp bekledim geçmesini, kimileri baya bağırıyormuş. Bazı insanlar da doğuma girmeden nstde çıkmasına rağmen hiç hissetmiyormuş ağrıları herkesin, her doğumun hiyakesi farklı oluyor gerçekten. O yüzden birilerinin doğumunu referans almak bana doğru gelmiyor Kiloyu niye söylemiyorlar kuzum sana eline verdikleri kağıtta yazmıyor mu bebeğin ölçülerinin yazdığı bir sayfa da veriyorlar. En son söyledim ben kafa büyüklüğünü vs çok dikkatli ölçtü bu defa. Yine de +-%10 yanılma payı oluyormuş zaten ölçümlerde de kiloda da. Eğer karın çevresi ve baş büyüklüğü ölçüleri varsa elinde şöyle bir hesaplama linki buldum. Bir tık fazla çıkıyor burda ama genelde yakın tutuyor benim
Fetus Ağırlığı Hesaplayıcısı
Bebeğin rahim içinde ultrason ölçümlerine göre kilo hesaplamasını yapmak için Fetus Ağırlığı Hesaplayıcısını kullanabilirsiniz.gebelik.org
Benim ultrason kağıdında bebeğin ölçüleri için ayrı bir sayfa yok işte. Gittiğim bir doktorda o sayfayı da vermişti ama benim doktorumda "fl/ac ratio" gibi oranlar var. Ölçerken ekranda çıkıyor ve kendisi de söylüyor hangi haftayla uyumlu olduğunu. 35.4 dedi yanılmıyorsam. Geçen hafta 32. 4 demişti. Hangisi doğru Allah bilir. Senin kafa ölçümüyle birlikte ac ve fl de önden mş gidiyor yoksa sadece kafada mı fark oluyor?