- 17 Haziran 2023
- 1.033
- 2.536
- 53
- 34
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #22.061
Herkes istiyorsa ekleyelimYazan anne grupları vardı hangisi hatırlamıyorum daÇok kalabalığız ya biri doğum yaptığında 30 kişi sormasın kilosunu haftasını diye
İki kayıptan sonra Trombofili Paneli bakıldı, pıhtılaşma bozukluğu çıktı ve bundan sonraki gebeliklerinde kan sulandırıcı kullanacaksın denildi.Bir konuda yardımınızı istiyorum. Hatırladığım kadarıyla aranızda oksapar kullanan birçok anne var. Niye kullanıyorsunuz acaba? Doktoruma ısrar etmeme rağmen 32. haftada ecopirini bırakmamı söylüyor. Bir kaç kez azaltmayı denediğimi ama azaltınca bebeğin hareketlerinin de azaldığını söyledim. Kan testi istedim. ecopirin kullanmama rağmen aPTT süresi sınıra yakın. Ayrıca önceki sonuçlarıma göre süre bayağı kısalmış. Anlayan anneler normal mi bu acaba? Risk almak istemiyorum. Ya ecopirine devam etmek istiyorum ya da oksapar istiyorumSize o iğne yazılmadan önce bir test falan yapılmış mıydı?
Biz siveno yüzey temizleyici ile sildik mobilyalarıKızlar bebek mobilyamız geldi ama feci mobilya kokusu var. Pencereyi hiç kapamadım. Var mıdır kimyasal kullanmadan bunu hızlıca bir çözme öneriniz? Koku nedeniyle şu an yerleştirme de yapmıyorum.
Dipnot: Hastane çantası listesi isteğim arada kaynadı. Help pls
Yeni makine miKızlar benim bir sorum var, bebek kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini nasıl temizlediniz? Yani rutinde makine temizleyici kullanıyorum ama ekstra bir şey yapmalı mıyım böyle zarar vermeden detaylı bir şeyler yapan var mı?
Instada görüyorum millet yeni makine yeni ütü falan alıyor, bana biraz tuhaf geldi bu kadar detaylı düşünmek
Merhaba canımm. Aylardır istirahat eden biri olarak Aramıza hoşgeldin diyorum :)Arkadaslar merhaba, son kontrolümd aldığım biraz tatsız haberlerden bahsetmek istedim belki aynı sorunu yaşayan anneler vardır.
Ben kocaeli'de yaşıyorum fakat doğumum istanbul'da ailemin yanında olacak. Kontrol zamanlarımda da hep istanbul'da doğumu planladığım doktoruma geldim. 29+0'a denk gelen kontrolümde ise bir sebepten kocaeli'de kalmam gerektiğinden özel bir hastaneden randevu alıp bir kadın dogum uzmanına gittim.
Muayeneden sonra bana suyumun cok azaldığını, görüntü alamayacak kadar az oldugunu, ayrıca bebeğin kilosunun, boyunun, karin cevresinin küçük oldugunu, plesantanin bebeği besleyemedigini bu sorunları yaşayan bebeklerin de genelde 34-35. haftalarda kalbinin durduğunu sürece perinatologla devam etmem gerektiğini iletti.
Sonrasında durumu anlatıp istanbul'a kendi doktoruma geldim. Detaylıca muayene etti ve bebegin suyunda herhangi bir azalma olmadığını, kilosunun 1350 gram ile ortalama oldugunu fakat karın çevresinin 27+3 ile uyumlu yani ortalama 10 gun kadar geride olduğunu iletti. Bunun için gün icindeki aktivitelerimi minimuma indirip yatmamı ve protein ağırlıklı beslenmemi önerdi.
Kontrol sıklığımı 2 haftada bire düşürdü. 2 haftada bir yapacağı kontrollerde bebek istikrarlı bir şekilde kilo alma egilimi gosteriyorsa yatarak tutabildigimiz kadar anne karninda tutacağımızı, yok eğer olcumlerde anlamlı bir kilo artışı goremezse de bebeği dogurtup ihtiyaci olan kiloya dışarıda kavusturacagini iletti. Yani ben de erken dogum riski olan bir gebe olarak aranizdayim artik. Istirahat ve protein dışında sizlerin önerebileceği seyler var mi bebise kilo kazandırabilecegim??
Bir de doktora sormayı unuttum belki istirahat onerilen diger annelere doktorları söylemiştir diye sormak istiyorum, bu istirahatten kastımız katı bir şekilde gercekten sürekli yatiyor olmak mi yoksa örneğin belki bir seyahat degil ama market alisverisine vs gidebilecek, uzanmadan oturur şekilde kalabilecek olmak vs. gibi bir durum mu?
Benim doktor tahlil falan vermedi. d vitamini 2 hafta bir yazdı dışarı da çıkmıyorum inş depolarım boşalmazBu arada evde yatış verilen anneler varsa benim gibi, benim doktorum güneş alamadığım için d vitaminimi arttırdı. Siz de sorun onu.
Çok sevindim sağlıklı olmanaUmarım hepiniz iyisinizdir hanımlarBir süredir girememiştim. Girdiğimde ilk bebişimizi gördüm . berfuto çok da tatlı maşallah Allah nazarlardan korusun, onu sana bağışlasın.
Geçen hafta doktorum bir hafta sonra nst için çağırmıştı. Dün nstye girdim. Dün yazmaya vakit bulamadım. İkimiz de erken haftalardan beri kasılma yaşadığımız için en çok da @whiterabbit88 için fırsatını bulup yaziym dedimSancım hep 20-30 civarlarında geziyordu ve şansıma nst esnasında nefesimi kesen kasılmalardan olmadı Bir küçük kasılma oldu. Doktorum da normal deyip iki hafta sonra gitmeme gerek görmedi. Büyük ihtimal çoğunuzun hastane gidişleri sıklaştı veya sıklaşacak ama ben sürekli gittiğim için bıktırdım herhalde doktorumu Önceki hafta bebeğin başı yine aşağıda değildi ama bu hafta aşağıdaydı. Öyle kalır artık herhalde. Bu arada bebeğinin başı 2-3 hafta önden gidenler var mı aranızda?
3 gün pencereler ve dolap kapaklarını açıp havalandırdım ancak öyle çıktı canım sonra yerleştirmeye başladım ben deKızlar bebek mobilyamız geldi ama feci mobilya kokusu var. Pencereyi hiç kapamadım. Var mıdır kimyasal kullanmadan bunu hızlıca bir çözme öneriniz? Koku nedeniyle şu an yerleştirme de yapmıyorum.
Dipnot: Hastane çantası listesi isteğim arada kaynadı. Help pls
Sen çok güçlü ve şanslı bir kadınsın. Minik mucizene kavuştun. Yaz bebek çok dişli çıktı. Bu süreçte bebeğin çıkana kadar sen de toparlanmış olucaksin. Cokkkk güzel bir ömür sizi bekliyor. Rabbim sizi birbirinize bağışladiKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
Hemen apart topar giyindik hastaneye doğru yola çıktık, yolda doktorumuza haber verdik ve 24. Hafta suyu gelip 33te doğurttuğu hastalardan bahsetti cesaret verdi sakinleştirdi. Hemen doğumhane kapısından girdik. Orada doktor önce bebeği sonra beni kontrol etti. Kasılmam ağrım yoktu bu yüzden yatak istirahati ile erteleme yapmaya karar verdiler. Ancak benim küçük fındığım doğmak istedi ve kasılmalarım başladı. Kendi doktorum içine doğmuş gibi bir anda içeri girdi ve elle muayene etti. Muayene sırasında 4 cm açıklığım olduğunu ve en kötüsü de bebeğin kordonunun sarktığını ve sıkıştığını söyledi. Acilen ameliyathaneye geçtik. En son üzerinde hemşireler biri karnımı tutuyor, biri bebekten kalp ritmi almaya çalışıyor bremen mızıkacıları gibi alt alta üst üste duvarlara sedye çarpa çarpa ameliyathaneye girdik. Anestezist geldi gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda bebişimiz yoğun bakıma gitmişti eşim görmüştü sadece ben de yoğun bir ağrıyla odaya çıkarıldım. Daha sonra tekerlekli sandalyeyle bebeği görmeye gittik. Tabi bu süreçleri hep iki göz iki çeşme geçirdik tahmin edersiniz. Doktorumun anlık acil sezeryan kararı olmasa bugün bebeğimiz hayatta değildi. Evet biraz küçük ama bodur tavuk her dem taze:)
Ağrılarım var kanamam var dikişlerim çok can acıtacak bir yerde ama hayattayım ve kızım da hayatta
Büyüycek ve aramıza katılacak. Son bir nah çeken fotoğrafını da ekliyorum:)
Bana da çok abartı geldi, böyle şeyler yapan insanların çok fazla vakti ya da enerjisi var sanırım. Ben o zaman normal temizleyici ile devam edeyim teşekkür ederimMerhaba, herkesin görüşüne saygı duyarım ama bazısı çok abartıyor benceBen normal, diğer kıyafetlerden ayrı yıkadım sadece. İçin rahat etsin istiyorsan belki bir kere boş çalıştırabilirsin
Yeni ev de almamız lazım o zaman ya. Sonuçta bu evler kirlendi.Kızlar benim bir sorum var, bebek kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini nasıl temizlediniz? Yani rutinde makine temizleyici kullanıyorum ama ekstra bir şey yapmalı mıyım böyle zarar vermeden detaylı bir şeyler yapan var mı?
Instada görüyorum millet yeni makine yeni ütü falan alıyor, bana biraz tuhaf geldi bu kadar detaylı düşünmek
Ohh kuzum benim baya annesi gibi esprili olacak bu kız da belliKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
Hemen apart topar giyindik hastaneye doğru yola çıktık, yolda doktorumuza haber verdik ve 24. Hafta suyu gelip 33te doğurttuğu hastalardan bahsetti cesaret verdi sakinleştirdi. Hemen doğumhane kapısından girdik. Orada doktor önce bebeği sonra beni kontrol etti. Kasılmam ağrım yoktu bu yüzden yatak istirahati ile erteleme yapmaya karar verdiler. Ancak benim küçük fındığım doğmak istedi ve kasılmalarım başladı. Kendi doktorum içine doğmuş gibi bir anda içeri girdi ve elle muayene etti. Muayene sırasında 4 cm açıklığım olduğunu ve en kötüsü de bebeğin kordonunun sarktığını ve sıkıştığını söyledi. Acilen ameliyathaneye geçtik. En son üzerinde hemşireler biri karnımı tutuyor, biri bebekten kalp ritmi almaya çalışıyor bremen mızıkacıları gibi alt alta üst üste duvarlara sedye çarpa çarpa ameliyathaneye girdik. Anestezist geldi gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda bebişimiz yoğun bakıma gitmişti eşim görmüştü sadece ben de yoğun bir ağrıyla odaya çıkarıldım. Daha sonra tekerlekli sandalyeyle bebeği görmeye gittik. Tabi bu süreçleri hep iki göz iki çeşme geçirdik tahmin edersiniz. Doktorumun anlık acil sezeryan kararı olmasa bugün bebeğimiz hayatta değildi. Evet biraz küçük ama bodur tavuk her dem taze:)
Ağrılarım var kanamam var dikişlerim çok can acıtacak bir yerde ama hayattayım ve kızım da hayatta
Bana 34 te yapacak hastadan hastaya değişiyor olabilir.Aaa normal doğum düşünenlere vajinal muayene mi yapılıyor, ne zaman yapılıyor peki
Teşekkür ederim bilgilendirme içinCanım normal doğum düşünenler için 37 . Hafta genel daha öncesi de olabilir ama çatı muayenesi ile doğumu tetiklediği için genelde 37 en erken bakıyorlar çatı dar zor yaparsın yapamazsın vs vs bilgi veriyor .
Ama direk planlı sezeryan olacaksa hiç yapmıyorlar zaten .
Ekledim seni Cem 'in annesimerhabaaaaa CEM 'in annesi ben :))kediannesibiri
Ya nasıl güzel bir bebiş maşallahKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
anladım benim direkt aPTT değer yazıyor o yazmıyor. Teşekkür ederimProtein s seviyesi pıhtılaşma ile alakalı bir şey ama normal protein değil.
amin inşallahUmarim en sağlıklı sekilde atlatırız bu süreçleri. Stres olmadım açıkçası ama yine de daha fazla ne yapabilirim hissi oluyor insanda. Saglikla aliriz insallah kucagimiza bebisleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?