Ben de aynı böyle sanıyordum. Çünkü illa birileri geliyordu milletin doğumuna anası, kaynanası, olmadı ablası. İyiki burası var burda yalnız olmadığımı gördüm, çocuğuna tek bakanlar destek verdi onları okudum, İlk zamanlar bu yalnız olma durumuna çok içerledim Allah biliyor, hatta annemin müthiş diğer torunları ile gelme fikrini burda da paylaşmıştım bozuldum, ağladım hatta annemle aramız limoni hala. Ama gelseler de gelmeseler de bu çocuğu 2 aylık yaptım. Hala ihtiyacım var mı var ama Allah güç veriyor yapılıyor bi şekilde. Zor evet ama oluyorBi de çevremde desteksiz büyüten kimse yok. Arkadaşlarımın anneleri hep yanındaydı. Hadi annesi gelemeyenin kvsi vs desteğe geliyodu. Yakın olan sabah gelip gece gidiyordu ama muhakkak bi desteği oluyodu yani. Ben sıfıra sıfırım yakınımda kimsem yok arayıp dertleşeceğim biri bile yok gibi hissediyorum.
Ay benimki de oluyor çok şükür iyi birşey de oluyormuş sütümeBen geceleri sağıp veriyorum yani mesela bu gece sağdığımı yarın gece içiyor . Biberonda bekliyor sütüm . Üzeri kalın tabaka oluyor normal süt kaymağı gibi düşün .
Müşterek çocuk yapıldıysa herkes kendinden fedakarlık yapacak hiç üzülme. Erkeği biraz şımartmaya gelmiyor. Hep kadından fedakarlık bekliyorlar. En azından benimki öyle. Arada söylenerek bazı şeyleri hatırlatmam gerekiyorBen de öyleyim akşam 8 olmadan uyurdum, şimdi ondan çok zor geliyor belki. Eşim yardım ediyor sağ olsun ama onun da sınavı var yine ve YİNE bi yandan da gözleri kitapta, hem üzülüyorum hem sinirleniyorum bilmiyorum
Geçen balkondan patates almaya çıktım o kadar garip geldi ki. Balkona bile çıkmıyomuşum ben, o oksijen burnuma fazla geldi dnfn 40ı çıkmayan bebek yalnız bırakılmaz diyodu kv, altıma işicektim az önce 2 dk bıraktım gittim Allah affetsin çişe gitmek bile bi maceraMüşterek çocuk yapıldıysa herkes kendinden fedakarlık yapacak hiç üzülme. Erkeği biraz şımartmaya gelmiyor. Hep kadından fedakarlık bekliyorlar. En azından benimki öyle. Arada söylenerek bazı şeyleri hatırlatmam gerekiyorzaten şuan yenidoğan oldukları için çocuğun herşeyi bizde hayatımız çok büyük oranda değişti. En basit örnek dışarı çıkamıyoruz yaaa. Hal böyle olunca onların da kendinden fedakarlık yapması gerekiyor yapmazlarsa hatırlatmak gerekiyor
Aynen öyle ama napalım mecbur lavaboya da gidiyoruz, mama yapmaya da gidiyoruz mutfağa da gidiyoruz yapacak bişey yok. Eskiler çok biliyor tabi 10,kişi yaşıyorlarmış evde çocuk zaten tek kalamıyormuş. Biz ne yapalım mecbur 2 dk da olsa tek bırakıyoruz. Benim bi sonraki hedefim uyurken duşa girmekGeçen balkondan patates almaya çıktım o kadar garip geldi ki. Balkona bile çıkmıyomuşum ben, o oksijen burnuma fazla geldi dnfn 40ı çıkmayan bebek yalnız bırakılmaz diyodu kv, altıma işicektim az önce 2 dk bıraktım gittim Allah affetsin çişe gitmek bile bi macera
Ben ne zaman aldım ki duş acaba hatırlayamadım jfjf yarın aliyim eşim dönünce bari ben deAynen öyle ama napalım mecbur lavaboya da gidiyoruz, mama yapmaya da gidiyoruz mutfağa da gidiyoruz yapacak bişey yok. Eskiler çok biliyor tabi 10,kişi yaşıyorlarmış evde çocuk zaten tek kalamıyormuş. Biz ne yapalım mecbur 2 dk da olsa tek bırakıyoruz. Benim bi sonraki hedefim uyurken duşa girmekhala eşimi bekliyorum duş için benim kayınvalidem de biz gaz çıkartmayla uğraşırken biz gaz maz bilmezdik koyardık uyurdu öyle tüm gün diyordu. Ama artık devir değişti onların bildikleri hikaye oldu
Heh aynen böyle oluyor hatırlayamadığın zaman ben de bi duş alayım diyorsunBen ne zaman aldım ki duş acaba hatırlayamadım jfjf yarın aliyim eşim dönünce bari ben de
Annemler 16. Günümde gittiler ve strestrn sütüm azaldı, yalnızken tuvalete nasıl gidebileceğim diye çok kaygılıydım şuan 31-32. Günlerdeyim inan hepsi halloluyor. Bi yemek işi zor. Onu ayarlarsan hepsi hallolur. Evi b.k götürsün bırak. Kendine dert etme. Kv'ni çağırmak daha iyi hissettirecekse çağır bu işte gurur olmaz. Sen bebeğin ve sütün önemli olan moralini yüksek olması önemli olan kendini nasıl hissedeceksen ona yanar ama yalnız olmak da zor değil. . Tabii senin çok özel bir durumun da var alıştığın telefon görüşmelerin belki olmayacak Bu da seni zorlayabilir onun için kayınvalideni çağırmak içimden geliyorsa Bence çağırabilirsinEn son 5'te yemek yemişim, farkında bile değilim her bulduğum boşlukta uyumaya çalıştığım için. Bi ton kustum şu saatte. Geçecek, daha kolaylaşacak biliyorum ama biliyor olsam da zor geliyor şu an. Kızmayın ama kvye biraz daha toparlayana kadar gel desem nolur çok mu kötü olur, alışamayız dimi beboyla birbirimize öyle? Elim ayağım titriyor beslenme saati geldi alamıyorum çocuğu bile. Kadın gittiğinden beri dışarıdan yemek söylüyoruz 2 gündür, zaten tek maaşlıyız altından kalkamıcaz biz gibi hissediyorum. Eşim salonda uyuyakalmış ben bebeğin gazı var diye çalışma odasına ısıtıcı koydum beşiği buraya getirdim yere de battaniye serdim yerde yatıyorum. Anlamsız bi haldeyiz. Eşim bugün çalışacak, ilk defa tek kalıcam ödüm kopuyor yemin ederim ki. Bi yandan da o baskıladığım yas ufak ufak çıkıyor çünkü ben tek kalmayı hiç sevmezdim, annemi arardım saatlerce görüntülü konuşurduk, konuşmasak bile görüntülü arardım bi köşeye koyardım, şu an bunu da yapamayacağımı bilmek çok kötü etkiliyor beni.
Annemler 16. Günümde gittiler ve strestrn sütüm azaldı, yalnızken tuvalete nasıl gidebileceğim diye çok kaygılıydım şuan 31-32. Günlerdeyim inan hepsi halloluyor. Bi yemek işi zor. Onu ayarlarsan hepsi hallolur. Evi b.k götürsün bırak. Kendine dert etme. Kv'ni çağırmak daha iyi hissettirecekse çağır bu işte gurur olmaz. Sen bebeğin ve sütün önemli olan moralini yüksek olması önemli olan kendini nasıl hissedeceksen ona yanar ama yalnız olmak da zor değil. . Tabii senin çok özel bir durumun da var alıştığın telefon görüşmelerin belki olmayacak Bu da seni zorlayabilir onun için kayınvalideni çağırmak içimden geliyorsa Bence çağırabilirsin
benimki de o gün çok huysuzdu canım. yan etkisi olmasa bile aşı olmanın verdiği stres oluyor sanırım. ertesi gün normale döndü gerçi normali de çok huylu sayılmazKızlar hepatit b aşısı olup bebeği huysuzlanan var mı? Yan etkisi yok dediler ama evde gece çok ağladı. Bi de atak haftasına girdik ondan mı acaba..
Bana bi yorum yapın arkadaşlarım.
Hiç kilo almayan bebem; mama+ anne sütüyle 12 günde 500 küsür kilo almış. Sağlık ocağındaki hemşire sadece süt vererek bi hafta takip edelim dedi. Mememi sıktı süt fışkırdı. Sizce kilo artışı sadece süt vermeye uygun mu? Hemşire sütün var senin diyor
500 kg alsa duramazsın djfnKızlar hepatit b aşısı olup bebeği huysuzlanan var mı? Yan etkisi yok dediler ama evde gece çok ağladı. Bi de atak haftasına girdik ondan mı acaba..
Hiç kilo almayan bebem; mama+ anne sütüyle 12 günde 500 küsür kilo almış. Sağlık ocağındaki hemşire sadece süt vererek bi hafta takip edelim dedi. Mememi sıktı süt fışkırdı. Sizce kilo artışı sadece süt vermeye uygun mu? Hemşire sütün var senin diyor
İlk ay benimde bebeğim yaklaşık 500 gram kadar kilo almıştı. Hatta sağlık ocağındaki hemşire moralimi bozmuştu baktığım bebekler arasında en düşük kiloyla gelen bebek bu diye.Ama ilk ay hep bebekler 2 saatte bir emzirilmeli diye emziriyodum iki saati bekliyodum. Birde o yorgunluk alışma süreci falan annemler uyarıyodu ben bildiğimi okudum hepKızlar hepatit b aşısı olup bebeği huysuzlanan var mı? Yan etkisi yok dediler ama evde gece çok ağladı. Bi de atak haftasına girdik ondan mı acaba..
Canım benim seni çok iyi anlayamam ama korkunu anlıyorum . Uyuyakalmayacaksın ve zamanla alışacaksın . Olmadı ara gitsin yaaa gelsin geri deccal napalım en azından 3 aylık olana kadar kalır belkiYa evet ben sanki yeni doğurdum gibi hissediyorum hiç yalnız kalmadık ki. Kasım grubunu okuyorum burayı okuyorum herkes aynı aşamalardan geçiyor herkes uykusuz kalıyor ama ben 1 aydır alışmışım bana ekstra zor geliyor sanki. Bi yandan bağ kurmak için gerekiyor bu biliyorum bi yandan aç kalmışım sütüm kesilirse n'olacak diyorum, yarın baş başayız ya uyur kalırsam diyorum. Bilmiyorum o kadar korkunç geliyor ki anlatamam. Bi de sessiz olacak ev o da çok korkutuyor beni başa çıkamazsam, kapattığım her şey bi anda patlarsa diye. Eşime izin alabilir misin demeyi bile düşündüm nereye kadar alacak sanki.
Bugüne de bakıcam cano. İlk yalnız günüm onun korkusu belki. Atlatırsam kendime güvenim gelir birazCanım benim seni çok iyi anlayamam ama korkunu anlıyorum . Uyuyakalmayacaksın ve zamanla alışacaksın . Olmadı ara gitsin yaaa gelsin geri deccal napalım en azından 3 aylık olana kadar kalır belki
Kız ara beni konuşalım tüm gün görüntülüBugüne de bakıcam cano. İlk yalnız günüm onun korkusu belki. Atlatırsam kendime güvenim gelir biraz
Bana böyle tekliflerle gelme, ararım jsfjKız ara beni konuşalım tüm gün görüntülübende zaten anca emziriyorum gündüzleri bomboş
Ben hametanı kullanıyorum çok kaka yaptıysa Arada . Hemen alıyor kızarıklığıKızlar Sağlık ocağındaki hemşire pişiklerde Hametan sür daha yağlı daha iyi oluyor dedi bepanthol'e göre
Darısı bana sağol canımmİlk ay benimde bebeğim yaklaşık 500 gram kadar kilo almıştı. Hatta sağlık ocağındaki hemşire moralimi bozmuştu baktığım bebekler arasında en düşük kiloyla gelen bebek bu diye.Ama ilk ay hep bebekler 2 saatte bir emzirilmeli diye emziriyodum iki saati bekliyodum. Birde o yorgunluk alışma süreci falan annemler uyarıyodu ben bildiğimi okudum hepBana da aynı mama takviyesi de yapalım dedi ikinci ay. Ayrıca sanki sütümde azdı. Sonra ben hırs yaptım senmisin bana öyle diyen sinir oldum bebeğim iki aylıkken dinlenmek falan hiçbişeyi düşünmedim bir saatte bir , bir buçuk saatte bir sürekli 25 - 30 dk emzirdim. Mama da verdim ama mamayı sadece geceleri bir kere daha tok dursun uykusu bölünmesin diye bir de sabah verdim. Gece verilen anne sütünün faydası daha çokmuş çünkü öyle duymuştum.Bu şekilde 3.ay kontrolümüzde 1.200 gram almıştı ve boyuda 5 cm uzamıştı.Bu seferde hatta biraz fazla almış ama toparlamış mamaylamı aldı dedi bende mamayı gece bi kere verdiğimi geri kalan bütün zamanlarda anne sütü verdiğimi söyledim Ve sürekli emzirmeye başladıktan sonra yemek yeme düzenim olmamasına rağmen sütüm daha çok gelmeye başlamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?