Yağlı olduğunu nasıl anlıyorsunuz acaba? Bebişin kilosundan falan mi. Benim bebis bu ay çok az kilo almış da resmen bunun derdine düştüm sütüm mu yağlı değil diyeKızlar benim sütüm aşırı yağlı . Geçen büyüklerle oturuyorduk yağlı süt çok gaz yapar çocukta yağlı mı sütün diye sordular . Yağlı süt gaz yapar mı ya ?
Ben geceleri sağıp veriyorum yani mesela bu gece sağdığımı yarın gece içiyor . Biberonda bekliyor sütüm . Üzeri kalın tabaka oluyor normal süt kaymağı gibi düşün .Yağlı olduğunu nasıl anlıyorsunuz acaba? Bebişin kilosundan falan mi. Benim bebis bu ay çok az kilo almış da resmen bunun derdine düştüm sütüm mu yağlı değil diye
Ay bende deniyim bakim sağıp dolaba koyduğunuzda 1 gün beklemiş oluyor o zaman. Yağlı değilse ona göre beslenmek istiyorum artık, teşekkür ederimBen geceleri sağıp veriyorum yani mesela bu gece sağdığımı yarın gece içiyor . Biberonda bekliyor sütüm . Üzeri kalın tabaka oluyor normal süt kaymağı gibi düşün .
Benimkide gündüzleri hep öyle ya benim hiperlaktasyon var ön sütü sağıyorum su gibi çıkıyor üzerinde hafif yağ tabakası oluyor ama aylık kilo alımlarıda iyi çıkıyor demekki yarıyor aynı zamandaBen sütü artırmaya değil yağlandırmaya oynucam ya artık, saat başı acıkmamalı bi çocuk bence
Rica ederim evet sağ bi kaç saate bile belli oluyor ama dolapta beklet bi gün daha iyi anlaşılır :)Ay bende deniyim bakim sağıp dolaba koyduğunuzda 1 gün beklemiş oluyor o zaman. Yağlı değilse ona göre beslenmek istiyorum artık, teşekkür ederim
Gece gündüz benimki, gece saat başı emzirmekten kolum morarmış yavBenimkide gündüzleri hep öyle ya benim hiperlaktasyon var ön sütü sağıyorum su gibi çıkıyor üzerinde hafif yağ tabakası oluyor ama aylık kilo alımlarıda iyi çıkıyor demekki yarıyor aynı zamanda
Ben deeeeAzalacak dimi yasanki bu meme gaz bez üçlüsünden çıkamayacakmışım gibi geliyor
Yalnız halletmeye alışmak için zaman tanımalısın kendine . Şimdi en baştan bir destek görünce o gidince başa sardın . Benimde yanımda en baştan annem var o bi yere saatlik bile gitse afallıyorum çünkü hiç tek kalmadım . Gitse herhalde aç kalırım . Ama bi süre sonra düzen oturur diye düşünüyorum . Kayınvaliden sorunlu bi insan bence azıcık zaman lazım en son çarem olmalı çağırmak diye düşünüyorumEn son 5'te yemek yemişim, farkında bile değilim her bulduğum boşlukta uyumaya çalıştığım için. Bi ton kustum şu saatte. Geçecek, daha kolaylaşacak biliyorum ama biliyor olsam da zor geliyor şu an. Kızmayın ama kvye biraz daha toparlayana kadar gel desem nolur çok mu kötü olur, alışamayız dimi beboyla birbirimize öyle? Elim ayağım titriyor beslenme saati geldi alamıyorum çocuğu bile. Kadın gittiğinden beri dışarıdan yemek söylüyoruz 2 gündür, zaten tek maaşlıyız altından kalkamıcaz biz gibi hissediyorum. Eşim salonda uyuyakalmış ben bebeğin gazı var diye çalışma odasına ısıtıcı koydum beşiği buraya getirdim yere de battaniye serdim yerde yatıyorum. Anlamsız bi haldeyiz. Eşim bugün çalışacak, ilk defa tek kalıcam ödüm kopuyor yemin ederim ki. Bi yandan da o baskıladığım yas ufak ufak çıkıyor çünkü ben tek kalmayı hiç sevmezdim, annemi arardım saatlerce görüntülü konuşurduk, konuşmasak bile görüntülü arardım bi köşeye koyardım, şu an bunu da yapamayacağımı bilmek çok kötü etkiliyor beni.
Hayırlı olsun evladın öncelikle canım ben çok şey denedim zamanla artıyor süt merak etme düzenli sağım yap bol su iç . Tahin çok güzel artırıyor bir de solgarın b12 takviyesi . İkisini tavsiye ederim . Tahin helvası yiyebilirsinMerhaba anneler ocak anneleri grubundan geliyorum yeni doğum yaptım. 2 gün oluyor sütüm geliyor bir tatlı kaşığı kdar geliyor bir yandan emziriyorum bi yandan mama veriyorum bi yandan da sütümü sağıyorum lansioh un giyilebilir pompasından aldım. Sütümü arttırmak için ne yapabilirim ne önerirsiniz.
Canım niye kızalım. Bu yaşadıkların çok doğal eşimin ilk iş gününde o gelene kadar bişey yiyememiştim aç kalmıştım ve ağlamıştım. Yani hepimizde olan şeyler gerçekten ihtiyacın varsa çağır tabiki kayınvalideni en azından tek kalmamış olursun öyle düşün. Elbetteki bebeğinle birbirinize alıştınız sen onun annesisin. Sadece yardıma ihtiyacın var. Hepimizin var. Sürecin normali bu. Yardım edecek biri varsa istemekten çekinme. Benimde gelecek insanım olsa hala isterim biliyor musun. 2 aylık olduk nerdeyse yemin ederim 1 gün bile olsa bie kişi isterim.En son 5'te yemek yemişim, farkında bile değilim her bulduğum boşlukta uyumaya çalıştığım için. Bi ton kustum şu saatte. Geçecek, daha kolaylaşacak biliyorum ama biliyor olsam da zor geliyor şu an. Kızmayın ama kvye biraz daha toparlayana kadar gel desem nolur çok mu kötü olur, alışamayız dimi beboyla birbirimize öyle? Elim ayağım titriyor beslenme saati geldi alamıyorum çocuğu bile. Kadın gittiğinden beri dışarıdan yemek söylüyoruz 2 gündür, zaten tek maaşlıyız altından kalkamıcaz biz gibi hissediyorum. Eşim salonda uyuyakalmış ben bebeğin gazı var diye çalışma odasına ısıtıcı koydum beşiği buraya getirdim yere de battaniye serdim yerde yatıyorum. Anlamsız bi haldeyiz. Eşim bugün çalışacak, ilk defa tek kalıcam ödüm kopuyor yemin ederim ki. Bi yandan da o baskıladığım yas ufak ufak çıkıyor çünkü ben tek kalmayı hiç sevmezdim, annemi arardım saatlerce görüntülü konuşurduk, konuşmasak bile görüntülü arardım bi köşeye koyardım, şu an bunu da yapamayacağımı bilmek çok kötü etkiliyor beni.
Ya evet ben sanki yeni doğurdum gibi hissediyorum hiç yalnız kalmadık ki. Kasım grubunu okuyorum burayı okuyorum herkes aynı aşamalardan geçiyor herkes uykusuz kalıyor ama ben 1 aydır alışmışım bana ekstra zor geliyor sanki. Bi yandan bağ kurmak için gerekiyor bu biliyorum bi yandan aç kalmışım sütüm kesilirse n'olacak diyorum, yarın baş başayız ya uyur kalırsam diyorum. Bilmiyorum o kadar korkunç geliyor ki anlatamam. Bi de sessiz olacak ev o da çok korkutuyor beni başa çıkamazsam, kapattığım her şey bi anda patlarsa diye. Eşime izin alabilir misin demeyi bile düşündüm nereye kadar alacak sanki.Yalnız halletmeye alışmak için zaman tanımalısın kendine . Şimdi en baştan bir destek görünce o gidince başa sardın . Benimde yanımda en baştan annem var o bi yere saatlik bile gitse afallıyorum çünkü hiç tek kalmadım . Gitse herhalde aç kalırım . Ama bi süre sonra düzen oturur diye düşünüyorum . Kayınvaliden sorunlu bi insan bence azıcık zaman lazım en son çarem olmalı çağırmak diye düşünüyorum
Bizimki yardım etmiyor benim sorunum o, komple sahipleniyor bakımı. Ondan çok bocaladım kadın gidince. Emzirip beşiğine koyuyodum 1-2 dakika bekliyodum baktım uyanmadı içeri geçiyodum, 2 saat sonra ya ben ağlamasına uyanıyodum ya kv çaldırıyodu acıktı diye. E o 2 saatte uyandı mı gazı mı vardı sallanması mı gerekti pışpış mı istedi bilmiyorum ki hepsini kv yapıyormuş çünkü. Gün içinde yine aynısı, emzirdim hadi siz geçin dinlenin diyodu biz eşimle geçiyoduk içeri ya uyuyoduk ya dizi izliyoduk ne ala memleket :)) farkındayım çocuk sahibi olmak böyle bi şey değil ama işime gelmiş demek ki bi yandan da. Yemek 3 öğün hazır çeşit çeşit, temizlik yapılıyor falan. Şimdi napıcam hangi birine yeticem boşluk bulunca uyucam mı kediyle mi ilgilenicem evi mi süpürcem bilmiyorumCanım niye kızalım. Bu yaşadıkların çok doğal eşimin ilk iş gününde o gelene kadar bişey yiyememiştim aç kalmıştım ve ağlamıştım. Yani hepimizde olan şeyler gerçekten ihtiyacın varsa çağır tabiki kayınvalideni en azından tek kalmamış olursun öyle düşün. Elbetteki bebeğinle birbirinize alıştınız sen onun annesisin. Sadece yardıma ihtiyacın var. Hepimizin var. Sürecin normali bu. Yardım edecek biri varsa istemekten çekinme. Benimde gelecek insanım olsa hala isterim biliyor musun. 2 aylık olduk nerdeyse yemin ederim 1 gün bile olsa bie kişi isterim.
Benimki 7 ye kadar çıktı hiç sarılık olmadı kuşumkızlar aylık kontrol için medipoldeki doktorlara artık güvenmediğim için sakura ya gittim. kan tahlili idrar tahlili kalça ultrasonu hepsine baktılar. yüzü doktora biraz sarı geldi. idrar istedi sonuçlar yüksek ama ben değerlendiremiyorum tabi. anlayanınız var mıEki Görüntüle 3537992
O zaman kendine bunu da yaşamak, deneyimlemek için izin ver. Buna senin de ihtiyacın var. Bi şekilde yaparsın emin ol, ben deli gibi uykucu bi insanım hala öyleyim bebişle gün içinde tekken onun ihtiyaçlarını karşılıyorum ve hemen onunla uyuyorum zaruri olmadıkça başka bişeyle ilgilenmiyorum. Yemeği ilk günler dışarıdan yiyorduk ya da eşim yapıyordu şimdiyse 1 gün 2 günlük yemek yapıyorum bir gün dışarıdan, 1 gün kahvaltı böyle böyle hafta bitirmeye çalışıyorum. Ev hiç önceliğim değil zaten. Burda eşine büyük görev düşüyor. Yemeğe, temizliğe el atması lazım. Tabi bebeğe de ama bebeğe yapacakları şeyler sınırlı o yüzden yemek temizlik yapsa daha iş görür. Merak etme su akıyor yolunu buluyor. İlk günler zor evet. Ama bi şekilde yapıyorsun benim gibi gün saya saya da olsaBizimki yardım etmiyor benim sorunum o, komple sahipleniyor bakımı. Ondan çok bocaladım kadın gidince. Emzirip beşiğine koyuyodum 1-2 dakika bekliyodum baktım uyanmadı içeri geçiyodum, 2 saat sonra ya ben ağlamasına uyanıyodum ya kv çaldırıyodu acıktı diye. E o 2 saatte uyandı mı gazı mı vardı sallanması mı gerekti pışpış mı istedi bilmiyorum ki hepsini kv yapıyormuş çünkü. Gün içinde yine aynısı, emzirdim hadi siz geçin dinlenin diyodu biz eşimle geçiyoduk içeri ya uyuyoduk ya dizi izliyoduk ne ala memleket :)) farkındayım çocuk sahibi olmak böyle bi şey değil ama işime gelmiş demek ki bi yandan da. Yemek 3 öğün hazır çeşit çeşit, temizlik yapılıyor falan. Şimdi napıcam hangi birine yeticem boşluk bulunca uyucam mı kediyle mi ilgilenicem evi mi süpürcem bilmiyorum
Ben de öyleyim akşam 8 olmadan uyurdum, şimdi ondan çok zor geliyor belki. Eşim yardım ediyor sağ olsun ama onun da sınavı var yine ve YİNE bi yandan da gözleri kitapta, hem üzülüyorum hem sinirleniyorum bilmiyorumO zaman kendine bunu da yaşamak, deneyimlemek için izin ver. Buna senin de ihtiyacın var. Bi şekilde yaparsın emin ol, ben deli gibi uykucu bi insanım hala öyleyim bebişle gün içinde tekken onun ihtiyaçlarını karşılıyorum ve hemen onunla uyuyorum zaruri olmadıkça başka bişeyle ilgilenmiyorum. Yemeği ilk günler dışarıdan yiyorduk ya da eşim yapıyordu şimdiyse 1 gün 2 günlük yemek yapıyorum bir gün dışarıdan, 1 gün kahvaltı böyle böyle hafta bitirmeye çalışıyorum. Ev hiç önceliğim değil zaten. Burda eşine büyük görev düşüyor. Yemeğe, temizliğe el atması lazım. Tabi bebeğe de ama bebeğe yapacakları şeyler sınırlı o yüzden yemek temizlik yapsa daha iş görür. Merak etme su akıyor yolunu buluyor. İlk günler zor evet. Ama bi şekilde yapıyorsun benim gibi gün saya saya da olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?