Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    57
Ay sizdede oluyormu gun içinde karnim davul gibi ama sabah kalkiyorum yumuşacik sanki hamiş dgil gibiyim sonra bugun sabah bi uyandim göğüslerim yumusamiş ilk gunden beri sertti bunlar normalmi benmi yine paronayaklik yaptim🤦😊
Merhaba ben de aynı şeyi araştırdım bütün gün 😄 sonra baktım ilk verdiğimiz kan testinde sağda referans haftalar betalar yazıyor ya 14. Haftada beta düşüyor gösteriyor sanırım o döneme girdik vücut adapte de oluyor diyorlar. Sürekli düşünmekten kafayı yiyorum ben de daha 3 gün önce gördük bebişimizi nasıl geçecek 6 ay bilmem ☺️

Igg negatif olursa daha önce geçirilmemiş oluyor onu sormak istemiştim. Yani ıgg pozitif ise daha önce geçirildiği anlamına geliyor. Benim ıgg de negatif yani daha önce geçirmemişim. Benimle aynı durumda olan var mı çok merak ediyorum..
Evet benimki de negatif. Dikkat etmek gerekiyor evde kedimiz var mesela kumunu eşim değiştiriyor. Ben sokak hayvanlari ile de biraz haşır neşirim mesela doktorum biraz mesafe koy dedi. İgg negatifler hayvan dişkilarindan çiğ etlerden uzak durmalı. Bağışıkliğimiz yok.

Kızlar çatlak kremi olarak ne kullanıyorsunuz? Ben yeni araştırmaya başladım da shea yağı duydum bilen var mı? Ayrıca kakao yağı ve hindistan cevizi yağı. Marka vs tavsiyesi olan var mı? Dr mom diye bi markanın shea yağını gördüm ama bana çok pahalı geldi

Evet benimki de negatif. Dikkat etmek gerekiyor evde kedimiz var mesela kumunu eşim değiştiriyor. Ben sokak hayvanlari ile de biraz haşır neşirim mesela doktorum biraz mesafe koy dedi. İgg negatifler hayvan dişkilarindan çiğ etlerden uzak durmalı. Bağışıkliğimiz yok.
Cevabınız için çok teşekkür ederimm🌸evet doktorum anlattı. Ayrıca sebze meyveli özellikle yeşillikleri karbonatlı ve sirkeli suda bekletmemi söyledi. Sizde böyle mi yapıyorsunuz acaba. Bazen çok kafama takıyorum bu durumu

Kızlar ben bugun 12+0’dayım ama bebek 12+5’te çıktı. Biraz geriden gelmeleri okumuştum ama bebeği haftasindan ileride gelişen var mi ? Normal midir bu durum?

Cevabınız için çok teşekkür ederimm🌸evet doktorum anlattı. Ayrıca sebze meyveli özellikle yeşillikleri karbonatlı ve sirkeli suda bekletmemi söyledi. Sizde böyle mi yapıyorsunuz acaba. Bazen çok kafama takıyorum bu durumu
Evet o işleri de eşim yapiyor ve sirkeli su ile temizliyor. Toxoplazma önemli bir konuymuş bebegin gelisimi için ölümcül de olabilirmiş. O yuzden midye, çiğ köfte, az pişmiş etler, sushi, temizlenmemis yesillikler ( genelde disarda yememeye calisiyorum mesela) ve hayvan dışkısı benim bildiklerim arasinda. Bu parazitlerin olabileceği her şeyden uzak durmak lazim.

Merhaba ben de aynı şeyi araştırdım bütün gün 😄 sonra baktım ilk verdiğimiz kan testinde sağda referans haftalar betalar yazıyor ya 14. Haftada beta düşüyor gösteriyor sanırım o döneme girdik vücut adapte de oluyor diyorlar. Sürekli düşünmekten kafayı yiyorum ben de daha 3 gün önce gördük bebişimizi nasıl geçecek 6 ay bilmem ☺️
Ben en son bir hafta önce gördüm şimdiden içim içimi yiyor ayda bir çagiriyor doktorum 23gun nasil dayanirim bilmiyorum 🤦sizide ayda birmi çagiriyor doktor normlde özele gidiyorum devlete randevu alipmi gitsem ara kacamak yapip diye dusunuyorum😂

Kızlar çok kötüyüm. Bugün bilmeden dışarda kedi dışkısına temas etmişim ve üstüme falan dokunmuş bulundum, hava çok rüzgarlıydı saçlarım da ağzıma burnuma girdi o kadar korkuyorum ki toksoplazma bulaştıysa diye

Igg negatif olursa daha önce geçirilmemiş oluyor onu sormak istemiştim. Yani ıgg pozitif ise daha önce geçirildiği anlamına geliyor. Benim ıgg de negatif yani daha önce geçirmemişim. Benimle aynı durumda olan var mı çok merak ediyorum..
Benimde ıgg negatif ama doktor sorun yok dedi

Kızlar çok kötüyüm. Bugün bilmeden dışarda kedi dışkısına temas etmişim ve üstüme falan dokunmuş bulundum, hava çok rüzgarlıydı saçlarım da ağzıma burnuma girdi o kadar korkuyorum ki toksoplazma bulaştıysa diye
Yani çok iğnenin deliği bir durum kendinizi evhama kaptırmayın hemen. O kadar kolay geçen bir şey olduğunu sanmıyorum ben sokak kedileri ile temas halindeyim yıllardır ve bağışıklığım bile yok. Doktorunuza danışın yine kan testi yapacaktır ve tedavisi de mevcut. Hiç canınızı sıkmayın.

Evet o işleri de eşim yapiyor ve sirkeli su ile temizliyor. Toxoplazma önemli bir konuymuş bebegin gelisimi için ölümcül de olabilirmiş. O yuzden midye, çiğ köfte, az pişmiş etler, sushi, temizlenmemis yesillikler ( genelde disarda yememeye calisiyorum mesela) ve hayvan dışkısı benim bildiklerim arasinda. Bu parazitlerin olabileceği her şeyden uzak durmak lazim.
Bende dediklerinize dikkat ediyorum. Özellikle dışarda yemek konusunda yeşillik yemiyorum. Ama bazı zamanlarda çorba içmek durumunda kalıyorum. Yine de aklımın köşesinde kalıyor hep. Sağlıkla kucağımıza alalım 🙏🏻

Öncelikle kendinizi üzmemeye çalışın. Doktorunuzla konuşun. Bende çok araştırma yaptım bu konuda kaç yıldır kediyle yaşayanlarda bile olmuyormuş. Sizin başınıza gelen Milyonda bir ihtimal gibi bişey.İyi düşünün iyi olsun. Bize de durumunuzdan haberdar edin lütfen.

Back
X