2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Dualarınız kabul oldu galiba bugün emzirmeye çağırdılar emzirdim kuzumu yarım saat boyunca bugün nabız hiç düşmemiş çok şükür dopamin tedavisi yapıyorlar nabızı yükseltmek için okadar canım eğer yarın da nabız düzgün giderse çıkartırlar gibi duruyor

15 gunden sonra ciktim ben her gun pusete koyup cok iyi geldi hem bana hem cocuga. Su bi acgundur hava asiri soguk ve yagmurlu oyuzden cikamadim . Bence psikolojik olarak da cok gerekli.
Kesinlikle katılıyorum, dışarı çıkmayı çok istiyorum ama güvensiz hissediyorum dışarıdayken. Havalar da çok soğuk ya zaten ondan da korkuyorum. Ancak biberon vermem lazım güvenebilmem için. Çünkü emmek istese katılarak ağlasa asla hiçbir şey sakinleştirmiyor o durumda.
Yalnız çıkmak müthiş cesaret benim için helal olsun

Ben de yanıma yiyecek birşeyler koyayım iyim dedin bak. Reflü olsa kusar mı? Benimki hiç kuSmuyor. Yatağı da reflü yatağı ve çok gazı olmuyor. Yine de reflü veya kolik olabilir mi ki? Hiç bildiğim birşey değil. Sırf emmek istiyor.

Reflü olsa kusar hatta çökelek gibi oluyor ve ekşi kokuyor. Hatta bebişin ağzı da kokuyor.
Kolik olma ihtimali var ama onda katılarak kesintisiz ağlama oluyor. Asla sakinleşmiyor. Eğer o yoksa seninki sadece kokunu istiyordur, dünyasında tanıdık olan tek şey sensin öyle düşün
Emme isteği gazdan da oluyor ya öyle bir şey mi acaba? Hani sen meme istiyor diye düşünüp tekrar veriyorsundur sonra gazı daha çok sıkıştırıyordur sonra tekrar emmek istiyordur falan kısır döngü olabilir mi?

Benimki memeden sakinleşiyor. Hep ağlamıyor. Daha katılmadı ama meme isteyince çenesini titretiyor, kırmızı oluyor korkuyorum. Geçen gün gaz meme döngüsüne girmiş olabiliriz. Beş saat emdi. Sonra baya gaz çıkardı. Memeden ayıramamıştım. Dün banyo yaptırdık, bence gazı falan da çıktı kuş gibiydi iki saat uyudu sonra genel meme aradı. Muhtemelen temas istiyor benimki. Zamanla geçecek heralde.

Dediğin gibi temas,sıcaklık güven istiyor bu da bir sorun değil normal ama senin için çok zor. Ama azalacak dediğin gibi akşamdan sabaha bile değişiyor huyları.

Ben daha gazı olmayan yenidoğan görmedim ya her an her dakika gazları var. Sadece bazılarının daha çok var fark o.

Banyo çok rahatıyor bizimkini de yaz olsa her gün sokardım da böyle 2-3 günde bir ancak.

Oyyyy hadi inşallah Bir daha hiç düşmesin pıt pıt pıt atsın minik kalbi annesinin kucağında

Kakasız bez sayısı az, sadece çişli 3-4 bez falandır pırtlarken kaka da yapıyor 10 bez rahat gidiyor günde. Ben 2-3 saatte bir alarm kuruyorum gece ama daha seyrek besleniyor
Kakalı bezlerde de renk maviye dönüyorsa onlarda da çiş vardır onlarıda say. Kaka zaten her gaz çıkardığında pıt pıt atıyordu benimki.

2 saatte 1 mevzusu ilk zamanlar memenin terbiye edilmesi için diye okudum bi yerde. Bebekle pek alakası yok diyolar. Bebeğin 4 saatten fazla aç kalmaması yetermiş, ne kadar doğru bilmiyorum nereden okuduğumu unuttum

Ya neredeyse 7-8 gündür balkona bile çıkmadığımı fark ettim ev de kalabalıktı anlamamışım geçen zamanı. Eşim markete gidecekti dedi hadi beraber gidelim sonra yolda fikir değiştirdik avm ye gittik (malum Ankara Avm şehridir ). Avm ye gidince uzun sürdü tabi gezmek dönmek falan. Bizimki de vardığımız esnada uyandı Allahtan daha arabadaydık tekrar emzirdim sonra bir süre daha ağladı mızmızlandı derken uyudu biraz rahat ettik. Uyanmadan da dönmeye çalıştık. Eğer korkmuyorsanız ikiniz baş başa çıkın canım. Ama çok tedarikli olun. Ben artık 5-6 saat bile duracak olsam 3 takım kıyafet götürüyorum. Bir çıktığımızda sürekli çiş kaka yapmıştı ve hep çişi üzerine çıkmıştı her seferinde hem alt hem üst değiştirmek zorunda kalmıştım hastanede. Daha dik bile duramıyordum karnımdan, kabus gibiydi. Bazen öyle şeyler olabiliyor. Her şeyi bol yedekli tutmakta yarar var.
Avm’de görenlerden bazıları çok küçük ama yine de çıkmasaydınız hava da soğuk falan filan dedi. Bir miktar tedirgin ettiler. Gerçi bizimki 5 günlükken de ebebek gezmişti, yemek falan yemiştik yine avm’de. Acılara yürüyor korkmuyoruz dermişim
Geceleri okuyup yatmak her uyandığımızda emzirirken falan da okumak çok iyi bence hem kendimiz hem bebekler açısından

Herkes bitti bir de avmdekiler mi eksik kaldi la ilahe yaa

Kızlar aranızda uyku tulumu kullanan var mı? Üstünü örtmek tedirgin ediyor beni ama ilk aylarda kullanışlı olur mu bilemedim

Kızlar selamlar, bebişlerinize uzun ömürler versin rabbim 2025 şubat annesiydim. 31 haftalık iken erken doğum yaptim 4 gündür aralık annesi oluverdim. Bebeğim yoğun bakımda ben ise evdeyim süt sağımı yapıyorum fakat 2 gündür göğüslerimi tam boşaltamıyorum taş gibi oldular. Sizler tecrübelisiniz var mi önerileriniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…