- 19 Nisan 2021
- 1.460
- 2.366
Dualarınız kabul oldu galiba bugün emzirmeye çağırdılar emzirdim kuzumu yarım saat boyunca bugün nabız hiç düşmemiş çok şükürAh kıyamam küçük kuzumKolay mı dayanmak canım benim kendi derdine düşemedin bebişi düşünmekten. Ama az kaldı inşallah iyileşecek en kısa zamanda ve gelecek kucağınıza, yatağına, odasına Peki ne zaman çıkarırlarmış bir şey söylüyorlar mı? Hastanede ne yapıyorlar tedavi etmek için?
Kesinlikle katılıyorum, dışarı çıkmayı çok istiyorum ama güvensiz hissediyorum dışarıdayken. Havalar da çok soğuk ya zaten ondan da korkuyorum. Ancak biberon vermem lazım güvenebilmem için. Çünkü emmek istese katılarak ağlasa asla hiçbir şey sakinleştirmiyor o durumda.15 gunden sonra ciktim ben her gun pusete koyup cok iyi geldi hem bana hem cocuga. Su bi acgundur hava asiri soguk ve yagmurlu oyuzden cikamadim . Bence psikolojik olarak da cok gerekli.
Ben de yanıma yiyecek birşeyler koyayım iyim dedin bak. Reflü olsa kusar mı? Benimki hiç kuSmuyor. Yatağı da reflü yatağı ve çok gazı olmuyor. Yine de reflü veya kolik olabilir mi ki? Hiç bildiğim birşey değil. Sırf emmek istiyor.Benim 26.gün artık bayağı toparladım dikişleri falan. Bir ara ben de senin gibiydim. İlk bir hafta eşimle gittim tuvalete eğilip pantolonumu bile giyemiyordum çok fenaydı
Bizim bebişi kestirebiliyorum ne zaman katılarak ağlar diye. Onun harici sadece kusma durumundan korkuyorum onun içinde yan koyuyorum bir yere gidecek olursam.
Ya benim yeğenim öyleydi kolikti ve reflüsü vardı. O yüzden dik durmak istiyordu hep. Öyle bir şey olabilir mi?
Sabah bana da oluyor aynı şey o yüzden yanımda atıştırmalık ve bol bol su var. Çünkü uykudan ayıldığımda aşırı halsiz oluyorum şekerim düşüyor çocuğu tutamam vs diye bir şeyler atıyorum ağzıma.
Hadi inşallah canım, deneye yanıla bazı çözümler bulacağız inşallah.
Kaka sayılmıyor. Bezde sarı çizgi var ya hani o mavi olunca çişli bez sayılıyor. 5-6 çişli bez yeterliymiş.Çişli bez kaç tane olmalıymış? İçinde az kaka olubca sayılmıyor mu
Reflü olsa kusar hatta çökelek gibi oluyor ve ekşi kokuyor. Hatta bebişin ağzı da kokuyor.Ben de yanıma yiyecek birşeyler koyayım iyim dedin bak. Reflü olsa kusar mı? Benimki hiç kuSmuyor. Yatağı da reflü yatağı ve çok gazı olmuyor. Yine de reflü veya kolik olabilir mi ki? Hiç bildiğim birşey değil. Sırf emmek istiyor.
Benimki memeden sakinleşiyor. Hep ağlamıyor. Daha katılmadı ama meme isteyince çenesini titretiyor, kırmızı oluyor korkuyorum. Geçen gün gaz meme döngüsüne girmiş olabiliriz. Beş saat emdi. Sonra baya gaz çıkardı. Memeden ayıramamıştım. Dün banyo yaptırdık, bence gazı falan da çıktı kuş gibiydi iki saat uyudu sonra genel meme aradı. Muhtemelen temas istiyor benimki. Zamanla geçecek heralde.Reflü olsa kusar hatta çökelek gibi oluyor ve ekşi kokuyor. Hatta bebişin ağzı da kokuyor.
Kolik olma ihtimali var ama onda katılarak kesintisiz ağlama oluyor. Asla sakinleşmiyor. Eğer o yoksa seninki sadece kokunu istiyordur, dünyasında tanıdık olan tek şey sensin öyle düşün
Emme isteği gazdan da oluyor ya öyle bir şey mi acaba? Hani sen meme istiyor diye düşünüp tekrar veriyorsundur sonra gazı daha çok sıkıştırıyordur sonra tekrar emmek istiyordur falan kısır döngü olabilir mi?
Dediğin gibi temas,sıcaklık güven istiyor bu da bir sorun değil normal ama senin için çok zor. Ama azalacak dediğin gibi akşamdan sabaha bile değişiyor huyları.Benimki memeden sakinleşiyor. Hep ağlamıyor. Daha katılmadı ama meme isteyince çenesini titretiyor, kırmızı oluyor korkuyorum. Geçen gün gaz meme döngüsüne girmiş olabiliriz. Beş saat emdi. Sonra baya gaz çıkardı. Memeden ayıramamıştım. Dün banyo yaptırdık, bence gazı falan da çıktı kuş gibiydi iki saat uyudu sonra genel meme aradı. Muhtemelen temas istiyor benimki. Zamanla geçecek heralde.
Oyyyy hadi inşallahDualarınız kabul oldu galiba bugün emzirmeye çağırdılar emzirdim kuzumu yarım saat boyunca bugün nabız hiç düşmemiş çok şükürdopamin tedavisi yapıyorlar nabızı yükseltmek için okadar canım eğer yarın da nabız düzgün giderse çıkartırlar gibi duruyor
Kakalı bezlerde de renk maviye dönüyorsa onlarda da çiş vardır onlarıda say. Kaka zaten her gaz çıkardığında pıt pıt atıyordu benimki.Kakasız bez sayısı az, sadece çişli 3-4 bez falandır pırtlarken kaka da yapıyor 10 bez rahat gidiyor günde. Ben 2-3 saatte bir alarm kuruyorum gece ama daha seyrek besleniyor
Ya neredeyse 7-8 gündür balkona bile çıkmadığımı fark ettim ev de kalabalıktı anlamamışım geçen zamanı. Eşim markete gidecekti dedi hadi beraber gidelim sonra yolda fikir değiştirdik avm ye gittik (malum Ankara Avm şehridirDışarı çıkabiliyorsunuz ne güzel ben hastane harici çıkamıyorum ya. Çok bunaldım evde. Kv kp gidince çıkalım dedim eşime onlar varken çıktık bir kere. Ben arabada emzirirken onlar soğukta bekledi falan aşırı stres oldum çıkmadık bir daha da.
Benim annem de derdi hep o durumu. Kendi de görürmüş. O durumu dinlediğim için beynim bana oyun oynuyor gibi düşünüyorum. Yine de sure okumadan yatmıyorum benim de bebenin başında da küçük Kur'an var.
Ben fazladan terbiye etmişim bloke oldu memeler artık2 saatte 1 mevzusu ilk zamanlar memenin terbiye edilmesi için diye okudum bi yerde. Bebekle pek alakası yok diyolar. Bebeğin 4 saatten fazla aç kalmaması yetermiş, ne kadar doğru bilmiyorum nereden okuduğumu unuttum
Aynen öyle oluyor tamamdır teşekkür ederimKakalı bezlerde de renk maviye dönüyorsa onlarda da çiş vardır onlarıda say. Kaka zaten her gaz çıkardığında pıt pıt atıyordu benimki.
Herkes bitti bir de avmdekiler mi eksik kaldi la ilahe yaaYa neredeyse 7-8 gündür balkona bile çıkmadığımı fark ettim ev de kalabalıktı anlamamışım geçen zamanı. Eşim markete gidecekti dedi hadi beraber gidelim sonra yolda fikir değiştirdik avm ye gittik (malum Ankara Avm şehridir). Avm ye gidince uzun sürdü tabi gezmek dönmek falan. Bizimki de vardığımız esnada uyandı Allahtan daha arabadaydık tekrar emzirdim sonra bir süre daha ağladı mızmızlandı derken uyudu biraz rahat ettik. Uyanmadan da dönmeye çalıştık. Eğer korkmuyorsanız ikiniz baş başa çıkın canım. Ama çok tedarikli olun. Ben artık 5-6 saat bile duracak olsam 3 takım kıyafet götürüyorum. Bir çıktığımızda sürekli çiş kaka yapmıştı ve hep çişi üzerine çıkmıştı her seferinde hem alt hem üst değiştirmek zorunda kalmıştım hastanede. Daha dik bile duramıyordum karnımdan, kabus gibiydi. Bazen öyle şeyler olabiliyor. Her şeyi bol yedekli tutmakta yarar var.
Avm’de görenlerden bazıları çok küçük ama yine de çıkmasaydınız hava da soğuk falan filan dedi. Bir miktar tedirgin ettiler. Gerçi bizimki 5 günlükken de ebebek gezmişti, yemek falan yemiştik yine avm’de. Acılara yürüyor korkmuyoruz dermişim
Geceleri okuyup yatmak her uyandığımızda emzirirken falan da okumak çok iyi bence hem kendimiz hem bebekler açısından
Ben aldım bi faydasını görmedim valla boşa paraKiraz çekirdeği yastığı denedin mi?
Clinikid için işe yarıyor diyen de çok işe yaramıyor diyen de. Pr çalışması gibi düşünüp almadım. İşe yarıyor mu cidden?
Sıcak sütün gelmesini sağlıyor, soğuk ise tazyikli gelen meme için kullanılması gerektiğini hatırlıyorum canımKızlar meme sertleştiğinde sıcak kompres mi soğuk kompres mi lazım? Taş gibi olmuş sağ meme
Bende 5. Günden itibaren kullanıyorum Philips avent meme reddi yaşamadım ki şuan itibari ile 28 günlük oldu. Meme de veriyorum, emzik deBiz de 31 günlüğüz ama ne bileyim korkuttu doktor ve hemsirem.
Hangisi canimBen aldım bi faydasını görmedim valla boşa para