2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Ben öyle durumlar için eşime her şeyi göstermeye çalıştım. Bazı şeyleri o yapsın diye bastıra bastıra söyledim. Gazını güzel çıkarıyor çocuğun, kusma anı da oldu tembihlemiştim yan çevir hemen diye onu da yaptı. Yarın bebişi yıkayacağız mesela kv diyeceğim biz ikimiz yıkayalım ki yapabilecek miyiz diye bakalım. Öyle.
Ben yardım istemeye alışana kadar onlar gidecek. Salı sabah uçakları var. Bir yerde iyi olacak bir düzem oturtacağız kendi başımıza ama bir yerde ben de yalnız kalmaktan da korkmuyor değilim. Bakalım neler olacak. Bir de tedirgin uyumaktan ara sıra kabus görüyorum inşallah evde yalnız kalmaktan korkmam ya. Bugün de gördüm ödüm koptu. Çok fenaydı.
Önümüzdeki hafta yalnız kalanlar baya olacak sanırım. İnşallah bizi güzel şeyler bekliyordur. Ben ana kucağını çıkardım. Tuvalete falan onu götürmeyi düşünüyorum mecbur. Kanguruyu da denicem bi ara. Kendine bağlarım en kötü. Gerçi benimki ağzında meme olmadan yaşayamıyor ama bakalım ne olacak. Allah'tan bir iki dakka emzik alıyor, o aralarda işlerimi halletmem lazım

Bizimki de öğrendi canım bunları yapmaları bile hem bağ kurmaları açısından çok iyi hem de yükümüzü paylaşmak adına.. Biz de bugün yıkayacağız bakalım eve bi gidebilirsek saatlerdir dışarıdayız.
Dışarı çıkabiliyorsunuz ne güzel ben hastane harici çıkamıyorum ya. Çok bunaldım evde. Kv kp gidince çıkalım dedim eşime onlar varken çıktık bir kere. Ben arabada emzirirken onlar soğukta bekledi falan aşırı stres oldum çıkmadık bir daha da.
Kabus dün değil önceki gece ben de gördüm sayıklayıp ağlıyormuşum rüyamda eşim uyandırdı çok korkutucu oluyor cidden. Annem dedi sakın yalnız yatma. Albasması öyle olurmuş lohusalık bitene kadar yalnız yatılmazmış falan. Bu sabah bizimkiler gitti çarşambaya kadar biz de yalnız olacağız bakalım nasıl olacak ya ben de merak ediyorum.
Benim annem de derdi hep o durumu. Kendi de görürmüş. O durumu dinlediğim için beynim bana oyun oynuyor gibi düşünüyorum. Yine de sure okumadan yatmıyorum benim de bebenin başında da küçük Kur'an var.

Kiraz cekirdegi denemedim. Clinikid ise yarıyor mu inan bende bilmiyorum1😃yarasa belli olurdu ama dimi
Prematüre yeğenlerimde kullanmıştık o yastıklardan, onların da sindirim boşaltım sıkıntılıydı. Etkisini gördük özellikle ilk aylarda.
Bana şey mantıksız geldi dışarıdan sürülen kimyon vs nasıl etki etsin içerideki gaza. En büyük etkisi orayı ısıtması olur bence. Herhangi bir masaj yağını da elinle ya da benmari şekilde ısıtsan benzer etki alırsın gibi.

20. Günden sonra özellikle geceleri ne zaman uyanırsa verin diyolla, benim de aklıma yatıyor. 12. Günümdeyim, gece 3-4 saatte bir besliyorum. Benim bebem gündüz uyumuyor, gece uyuyor, ben de sürekli uyandırmak istemiyorum, zaten uyuduğu için emmiyor. İyice acıksın diye bekliyorun. Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1
Ay ne güzel gece uyuması maşallah maşallah 🧿🧿

Önümüzdeki hafta yalnız kalanlar baya olacak sanırım. İnşallah bizi güzel şeyler bekliyordur. Ben ana kucağını çıkardım. Tuvalete falan onu götürmeyi düşünüyorum mecbur. Kanguruyu da denicem bi ara. Kendine bağlarım en kötü. Gerçi benimki ağzında meme olmadan yaşayamıyor ama bakalım ne olacak. Allah'tan bir iki dakka emzik alıyor, o aralarda işlerimi halletmem lazım
Ben kamera aldım ayrı ekranlı olanlardan bir de tripod. Bebiş neredeyse oraya bağlarım uyurken ben de işimi hallederim onu izlerken diye düşünüyorum. Bırakıp tuvalete gittiğim oldu benim ya. Ama ana kucağını ben de çıkaracağım. Bir deneyeyim olacak mı içine. Uyanıkken mutfağa falan getiririm diye düşünüyorum. Allahtan ebeveyn banyomuz var beşiği önüne çekip duş alabilirim uyurken falan bakalım neler olacak.

Dışarı çıkabiliyorsunuz ne güzel ben hastane harici çıkamıyorum ya. Çok bunaldım evde. Kv kp gidince çıkalım dedim eşime onlar varken çıktık bir kere. Ben arabada emzirirken onlar soğukta bekledi falan aşırı stres oldum çıkmadık bir daha da.

Benim annem de derdi hep o durumu. Kendi de görürmüş. O durumu dinlediğim için beynim bana oyun oynuyor gibi düşünüyorum. Yine de sure okumadan yatmıyorum benim de bebenin başında da küçük Kur'an var.
15 gunden sonra ciktim ben her gun pusete koyup cok iyi geldi hem bana hem cocuga. Su bi acgundur hava asiri soguk ve yagmurlu oyuzden cikamadim . Bence psikolojik olarak da cok gerekli.

Çişli bez sayısı kaç hep eğitimlerde onu takip edeceksiniz dediler onları not aldım ben, şuan saat kursamda kendisi acıkıyor uyanıyor
Kakasız bez sayısı az, sadece çişli 3-4 bez falandır pırtlarken kaka da yapıyor 10 bez rahat gidiyor günde. Ben 2-3 saatte bir alarm kuruyorum gece ama daha seyrek besleniyor

Kızlar bana yardımcı olur musunuz ya, bebo çok sık emmiyor ama emdiğinde uzun emiyor genellikle. Yazıldığı gibi 2-3 saatte bir acıkır kuralı bizim için geçerli değil galiba bazen 1 saat sonra acıkıyor bazen de 4 saat sonra emmek istiyor. 3 saati geçip emmeyince korktum mama verdim 10-15 cc zorla içti uyurken. Acıksa huysuzlanır mı yoksa aç olduğunu anlamıyorlar mı? Mama/meme verdiğim halde almıyorsa toktur herhalde değil mi? Kafaları yedim aç mı tok mu diye
Ben çişli bezi baz alıyorum hep. Yoksa benim bebe sadece emiyor tüm gün, memeden ayrılmıyor. Aç mı diye düşünüyorum sonra çişli kakalı bezleri düşünüp rahatlıyorum. Bence yiyip yememesinden ziyade bez sayısına bak canım

Beboya süt bırakmıştım, kaşık biberondan ziyan oluyor gibi geldi avent biberonla verelim dedik annem yarım saat emdi süt azalmadı bile diyor. Süt boşa gitti aşırı gıcık oldum ya, sizde de oldu mu? Comotomo vericem bi dahakine mecbur kalırsam
Bende onu kullanıyorum. Mama artık çöm vermiyorum ama sarılık olduğu dönemde kulalandım ilk haftalarda bebek baya zor bitiriyor mamayı. O kadar zor geliyor ki. Sıcaklığını ölçmek için bileğime damlatmaya çalışırken bile zorlanıyordum gelmiyordu. Ama tamamen ağzına sokmadan önce damaklarının arasından tutuyorum çünkü tam ucunu sıkınca geliyor süt. Ama baya iyi aslında anne memesini de bırakmadı onunla. Pes etme biraz daha büyüdükçe hızlanıyor emişi

Ben kamera aldım ayrı ekranlı olanlardan bir de tripod. Bebiş neredeyse oraya bağlarım uyurken ben de işimi hallederim onu izlerken diye düşünüyorum. Bırakıp tuvalete gittiğim oldu benim ya. Ama ana kucağını ben de çıkaracağım. Bir deneyeyim olacak mı içine. Uyanıkken mutfağa falan getiririm diye düşünüyorum. Allahtan ebeveyn banyomuz var beşiği önüne çekip duş alabilirim uyurken falan bakalım neler olacak.
Benim de kamera var ama tuvaletteyken ağlasa hızlı hareket edemiyorum dikişlerden, katılırsa diye korkuyorum. Benimki memeden ayrı duramıyor, memesiz uykuya dalamıyor, dalsa yatağa koysam hemen uyanıyor. Hep kucak istiyor. Bilmiyorum nasıl olacak valla. Bazen sabah 7den 11e kadar odadan çıkamıyorum. Annemler gelip buluyor beni, kahvaltı yapamazdım onlar olmasa. Onlarda da durmuyor bebek. Benimkinin uyuduğu an çok az. Bugün sadece iki kez uyudu yatakta. Hep kucakta uyumak istiyor. Kiraz çekirdeğini kullanmaya başladım. Sanki onun sıcaklığıyla daha iyi uyudu bugün.

kızlar ben 3 gündür sadece sağım yapıyorum. elimde şu pompadan var. bir seferde iki memeden toplam 60-80 arası geliyor. ama göğsüm çok acıyor artık ve bi memeyi 20-25 dk sağmam gerekiyor. onun yerine şu yandaki kablosuzu alsam daha iyi olur mu? kullanan var mı
Mochi kablosuz bende var çok memnunum ondan emerken bile topluyorum ben öyle biriktirdim yltavsiye ederim

Burada konu bizim bebelerin gün boyu bize yapışık yaşamaları, kamerayı kullanacak durumun olmaması 😀 yoksa mutfağa götürüyorum ama tek el serbest 😀 tuvalet, hele ki banyo bambaşka seviyeler, evde birileri varken bile her an mümkün olmuyor. Sağlık olsun diyerek önümüze bakacağız 😀

Benim de kamera var ama tuvaletteyken ağlasa hızlı hareket edemiyorum dikişlerden, katılırsa diye korkuyorum. Benimki memeden ayrı duramıyor, memesiz uykuya dalamıyor, dalsa yatağa koysam hemen uyanıyor. Hep kucak istiyor. Bilmiyorum nasıl olacak valla. Bazen sabah 7den 11e kadar odadan çıkamıyorum. Annemler gelip buluyor beni, kahvaltı yapamazdım onlar olmasa. Onlarda da durmuyor bebek. Benimkinin uyuduğu an çok az. Bugün sadece iki kez uyudu yatakta. Hep kucakta uyumak istiyor. Kiraz çekirdeğini kullanmaya başladım. Sanki onun sıcaklığıyla daha iyi uyudu bugün.
Aa ne diyorsun süper, bir yol bulmuşsun en azından 🧿 nasıl kullanılıyor o canım?

Benim de kamera var ama tuvaletteyken ağlasa hızlı hareket edemiyorum dikişlerden, katılırsa diye korkuyorum.
Benim 26.gün artık bayağı toparladım dikişleri falan. Bir ara ben de senin gibiydim. İlk bir hafta eşimle gittim tuvalete eğilip pantolonumu bile giyemiyordum çok fenaydı
Bizim bebişi kestirebiliyorum ne zaman katılarak ağlar diye. Onun harici sadece kusma durumundan korkuyorum onun içinde yan koyuyorum bir yere gidecek olursam.
Benimki memeden ayrı duramıyor, memesiz uykuya dalamıyor, dalsa yatağa koysam hemen uyanıyor. Hep kucak istiyor. Bilmiyorum nasıl olacak valla.
Ya benim yeğenim öyleydi kolikti ve reflüsü vardı. O yüzden dik durmak istiyordu hep. Öyle bir şey olabilir mi?
Bazen sabah 7den 11e kadar odadan çıkamıyorum. Annemler gelip buluyor beni, kahvaltı yapamazdım onlar olmasa. Onlarda da durmuyor bebek. Benimkinin uyuduğu an çok az. Bugün sadece iki kez uyudu yatakta. Hep kucakta uyumak istiyor.
Sabah bana da oluyor aynı şey o yüzden yanımda atıştırmalık ve bol bol su var. Çünkü uykudan ayıldığımda aşırı halsiz oluyorum şekerim düşüyor çocuğu tutamam vs diye bir şeyler atıyorum ağzıma.
Kiraz çekirdeğini kullanmaya başladım. Sanki onun sıcaklığıyla daha iyi uyudu bugün.
Hadi inşallah canım, deneye yanıla bazı çözümler bulacağız inşallah.

Burada konu bizim bebelerin gün boyu bize yapışık yaşamaları, kamerayı kullanacak durumun olmaması 😀 yoksa mutfağa götürüyorum ama tek el serbest 😀 tuvalet, hele ki banyo bambaşka seviyeler, evde birileri varken bile her an mümkün olmuyor. Sağlık olsun diyerek önümüze bakacağız 😀
Bizim de oluyor öyle anlar. O anlarda genelde bir sorunu oluyor ama gaz, açlık, uyku vs onu halledince sakinliyor genelde. Ama sakinleştirene kadar canım çıkıyor. Zamanla düzelir diye düşünüyorum. 2. 3.haftalarda beni daha çok zorluyordu çünkü. Bence dalgalı bir süreç ya inişli çıkışlı ama daha çok inişli 😁

20. Günden sonra özellikle geceleri ne zaman uyanırsa verin diyolla, benim de aklıma yatıyor. 12. Günümdeyim, gece 3-4 saatte bir besliyorum. Benim bebem gündüz uyumuyor, gece uyuyor, ben de sürekli uyandırmak istemiyorum, zaten uyuduğu için emmiyor. İyice acıksın diye bekliyorun. Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1
Benim bebo 9 günlük, 1 hafta full uykuyla geçti iki gündür düzensiz gibi. 2 saatte bir olayı bize uymadı anacım 🤷‍♀️

Ben çişli bezi baz alıyorum hep. Yoksa benim bebe sadece emiyor tüm gün, memeden ayrılmıyor. Aç mı diye düşünüyorum sonra çişli kakalı bezleri düşünüp rahatlıyorum. Bence yiyip yememesinden ziyade bez sayısına bak canım
Çişli bez kaç tane olmalıymış? İçinde az kaka olubca sayılmıyor mu

X