2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canım belden uyuşunca nasıl oluyor ben yapamicam galiba belden de. Ama bebeğimin doğduğuna da şahit olmak istiyorum.
Beline iğne yapılıyor. Omurilik aşağısına doğru. Biraz zaman geçince ayaklarına dokunup vuruyor hissediyor musun diye bakıyorlar. Bebek doğunca ağlamasını duyuyorsun, temizlerken görüyorsun, bebek senden önce odaya gönderiliyor. Senin de dikişin atılıyor. Ama hiçbirini hissetmiyorsun. Ben ilk başta korktuğum için bir ara nefes alamayıp bayıldım, ne ara kesti diktiler hatırlamıyorum, ama bebeğimi gördüm fotoğrafçı ameliyathanede bebemle beni çekti, güzeldi😄😄
bele igne yaparken hissediyomusun cok peki ya ben ameliyattan hiiic korkmuyorum tek korkum suan spinal denilen olay oda migrenim var diye yan etkileri cok yuksek oluyomus migrenliye smdi herkeste masallah epidural spinal yapiyo
İğneyi hissediyorsun ama arı sokması gibi. Anlık. Sonra hissetmeyeceksin zaten. Şu an tek korkum ameliyattan bir kaç saat sonra yataktan ilk kalkıp adım attırdıkları zaman. Migren de olmasa ağır ağrı kesici serumlar yapıyorlar hafifliyor.

Günaydın herkese ! Dün doktorumla konuştum hissettiğim şey hakkında, kasılma artarsa , ya da çok rahatsız etmeye başlarsa gel bakalım dedi .

Acaba hareket olabilir mi ? 22. Haftada nasıl hissediyorsunuz ? Ben arada tekmeler de hissediyorum onları bariz anlıyorum ama onlar göbek deliğine daha yakın. Bu aşağıda hissettiğim daha çok baskı (karnımda vajinada değil) gerilme gibi ve özellikle ayaktayken oluyor yürürken karnımı tutma isteği oluyor.
Merhaba ben de 23 haftalığım ve bir kaç kez banada karında gerilme oldu ve dediğiniz gibi sanki karnımı tutunca rahatladı bu sebepten doktora bile gittim normal dedi büyümeye bağlı gerileme sertleşme dedi

Selin aşağısından değilde sırta doğru vuruluyor korkma düşünme ben ilk doğumu sipinal oldum bebeğimi o an sesini duydum ve gördüm bunu düşün çok güzel duygu o an zaten odaya geçince baş ağrısı yapmaması için Türk kahvesi içmeme söylemişti doktorum
doktorda yonlendirir herhalde ya 3 hafta sonra doktorumu degistiricem artik dogum yapicagim bi doktor bulcam tamamlayici gecen insallah yine iyi birine denk gelirim bende saglam bi migren var o korkuttu ya yoksa dedigim gibi ameliyat bana suan viz gelip tiris gidiyo 😂

Beline iğne yapılıyor. Omurilik aşağısına doğru. Biraz zaman geçince ayaklarına dokunup vuruyor hissediyor musun diye bakıyorlar. Bebek doğunca ağlamasını duyuyorsun, temizlerken görüyorsun, bebek senden önce odaya gönderiliyor. Senin de dikişin atılıyor. Ama hiçbirini hissetmiyorsun. Ben ilk başta korktuğum için bir ara nefes alamayıp bayıldım, ne ara kesti diktiler hatırlamıyorum, ama bebeğimi gördüm fotoğrafçı ameliyathanede bebemle beni çekti, güzeldi😄😄

İğneyi hissediyorsun ama arı sokması gibi. Anlık. Sonra hissetmeyeceksin zaten. Şu an tek korkum ameliyattan bir kaç saat sonra yataktan ilk kalkıp adım attırdıkları zaman. Migren de olmasa ağır ağrı kesici serumlar yapıyorlar hafifliyor.
o kadar cok ameliyat oldum ki yumurtalik falan filan hic korkmuyorum ondanda migren korkutuyo acikcasi ama doktorda yonlendirir herhalde genel anesteziyle dogurupta oglani sonra gormekte istemem aslinda dogar dogmaz gorme hissi gibi olamaz diye dusunuyorum tabi surec ne gosterir oda bilinmez

o kadar cok ameliyat oldum ki yumurtalik falan filan hic korkmuyorum ondanda migren korkutuyo acikcasi ama doktorda yonlendirir herhalde genel anesteziyle dogurupta oglani sonra gormekte istemem aslinda dogar dogmaz gorme hissi gibi olamaz diye dusunuyorum tabi surec ne gosterir oda bilinmez
Kuzum benim bir arkadaşımda da migren var o bana dedi ki çıkar çıkmaz bir-iki kupa filtre kahve içtim o kesiyormuş ağrıyı, bence en iyisi negatif doğum hikayelerini dinlememek okumamak. Ben bu sürecimde gerçekten negatif yorumlardan, yazılardan ve hikayelerden ne kadar etkilendiğimi farkettim uzak duruyorum artık 🌸

Kuzum benim bir arkadaşımda da migren var o bana dedi ki çıkar çıkmaz bir-iki kupa filtre kahve içtim o kesiyormuş ağrıyı, bence en iyisi negatif doğum hikayelerini dinlememek okumamak. Ben bu sürecimde gerçekten negatif yorumlardan, yazılardan ve hikayelerden ne kadar etkilendiğimi farkettim uzak duruyorum artık 🌸
ayh valla insallah guzel sonuclandiririz ya amaaan nerden dustu karsima instegramda anlamadimda hic bakmiyorum normalde artik hamilelik+ appi e bile dogru duzgun girmiyorum bu hafta ne olcak ne bitvek diye etkilenmeyim diye

bele igne yaparken hissediyomusun cok peki ya ben ameliyattan hiiic korkmuyorum tek korkum suan spinal denilen olay oda migrenim var diye yan etkileri cok yuksek oluyomus migrenliye smdi herkeste masallah epidural spinal yapiyo
Ben hiç hissetmemiştim canım belden uyuşturuldum bebeği o anda görmek paha biçilemez bi de zaten bez geriliyor göğüsünden aşağıya pek olan bitenle işin de olmuyor muhabbet sohbet hatta benim bebek büyük olduğu için (4500 ölçüldü ultrasonda 38+3 de aldılar) zorunlu sezeryan oldu bi arkadaşım var epidural normal doğum yaptı iki çocuğunu da kız bir iki ıkındı bebek doğdu öyle kolay bir normal doğum iki gün sonra bağdaş kurup yere oturuyordu hahahha herkesin farklı yapısı işte

kızlarcıımmm günaydıın ben dun instegramda bi dogum sonrasina rastladim ve dogum sekillerini arastirmaya basladim spinal epiduralle tecrubeli annelerde dogum yapan var mi beni bi korkuttu sezeryanda ya offf nasil dogurucam ben 😢 normalden ben korkuyorum genel anestezi yaptiricam galiba ya yada benim pi psikolaga gitmem gerekiyo 😢

Canım belden uyuşunca nasıl oluyor ben yapamicam galiba belden de. Ama bebeğimin doğduğuna da şahit olmak istiyorum.
Ben de aynı şekildeyim ya. İnşallah normal doğum istiyorum hiçbir korkum yok ama sezeryan korkusu var bende de. Eğer mecburen sezeryan olursa bebeğimin doğumuna şahit olmak isterim ama belden uyuşma vs. o esnada ameliyat oluyor olduğumu bilme düşüncesi beni çok geriyor. Tamamen bayılmak da aynı şekilde 😞 inşallah hepimizin her şey gönlüne göre olur korkularımızı yenebiliriz

Kızlar bugün kontrolüm vardı 24+5 günlük olduk ama hala bebeğin eşi asagidayms gramida biraz az dedi doktor 656 gram çıktı kilo alması için ne yapmam lazım acaba
Muz ceviz kaşar. İlk gebeliğimde bebeğimin kilosuna yaramıştı.normalde ne kadar olması gerekiyormuş bir şey söyledi mi. Benim 22 haftalıkken 470 gr iyi demişti

Senin anterior plasentaydi ya belki bebişin yukarıdaki hareketleri daha plasentayi aşamiyodur sadece alttakileri hissediyosundur 🤩
Olabilir plasenta kaynaklıdır belki . Ya da aşağıda olabilir bebek, misal bugün de göbek deliğimin orası geriniyor . Hareket kaynaklı sanırım , mesela son ultrasonda tam takla atarken yakaladık 🤣🤣o takla attıkça bana da bir haller oluyor belki de

Son düzenleme:
X