2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Çok geçmiş olsun canım, çok şükür anlatmışsın. Bana hep 20.hafta da dediler ama bir tür hastalıklardan olamadım o yüzden emin olamadım geciktim mi diye. Hangi koluna vuruldu canım, sol kol olursa gece nasıl üzerine yatcaz onu da düşünüyorum. Bu aylarda genelde solumuza yatmamiz tavsiye ediliyor
tesekkur ederim canim ben hamilelik onceside hep soluma yatarim halaa degismedi tabi sol taraftan yapti ama yatinca agrimadi benimki parmakla basarsam morluk acisi gibi aci oldu sadece

benim de çok aşağıda hareketleri. hatta ayrıntılıda hoca şaşırmıştı ne kadar aşağıda diye, sorun olur mu dedim hayır sıkıntı yok dedi. erken doğum gibi bir ihtimalden ben de korkuyorum çünkü. o rahim ağzı uzunluğuyla ilgili dedi. şimdi 24.haftadayım yine çoğu zaman aşağıda hiseddiyorum ama arada göbeğimin etrafında da oluyor artık hareketler. belki zamanla çıkıyordur yukarı. bu gittiğimde kendi doktoruma da sorucam yine ama insan korkuyor gerçekten o kadar aşağıda hissedince.
Bende bir ara çok aşağıda hissettim hatta kasık tarafında. Ama sürekli orda değildi bazen yukarıda bazen de aşağıda vuruyordu şuan 25.haftadayım ilk defa göbek deliğimin üst taraflarındada hissetmeye başladım ama kasıklarda da oluyo hala doktoruma sordum çok normal bazen geriniyor uzanıyor ayaklarıyla vuruyor dedi

Kızlar okuduğum kadarıyla genelde yatakta bacak kramplarından bahsedilmiş bende de 1 aydır nerdeyse kalça ağrısı var sola dönüyorum sol kalçam feci ağrımış kasılmış oluyor. Sonra sağa dönüyorum acıyla sağ kısmım aynı oluyor sürekli uykum bölünüp duruyor 😔 magnezyum alıyorum ama hiçbir işe yaramıyor büyük ihtimal doğuma kadar böyle gider dedi doktor . Parol alabilirsin dedi. Sizlerde de oluyor mu kalça ağrısı uyurken?
Bende geneliğin en başından beri var. Gece labobaya kalktığımda zoe yürüyorum çok kasılıyor sağ tarafta sol tarafta. Gebelikte oluyormuş bazı kişilerde doğumdan sonra geçiyor dedi. Bana da magnezyum verdi ama ishal yapınca bırakmak zorunda kaldım yoksa magnezyum fayde ediyordu birazda olsa. Sanırım doğurana kada çekeceğiz bunu ama çok feci

arkadaşlar öksürük için cevizle sütü kim önermişti hatırlamıyorum ama çok işime yaradı Allah razı olsun ❤️ umarım mesajı görür 🌸

Bir şeyleri stres mi yapıyorsun acaba kafa rahat olmayınca uykuya dalmakta zorlaşıyor
Canım aslında rahattım fakat bu durum uzadıkça uyku konusunu düşünmek bile stres sebebi olmaya başladı bende, ama eşim çok stresli ve çok tedirgin farketmeden ondan mı etkilendim bilmiyorum

Bende uyuyamıyorum YouTubeden rahatlatici muzikler veya sesler veya bebekler gibi yagmur ve supurge sesi ile sakinlesmeye uyumaya çalışıyorum sende dene umarım faydasi olur
Canım rahatlatıcı sesleri denedim aslında fayda sağlıyor ama genelde su sesleri olduğu için bu da çok sık tuvaletimin gelmesine neden oldu 😔

Kızlar okuduğum kadarıyla genelde yatakta bacak kramplarından bahsedilmiş bende de 1 aydır nerdeyse kalça ağrısı var sola dönüyorum sol kalçam feci ağrımış kasılmış oluyor. Sonra sağa dönüyorum acıyla sağ kısmım aynı oluyor sürekli uykum bölünüp duruyor 😔 magnezyum alıyorum ama hiçbir işe yaramıyor büyük ihtimal doğuma kadar böyle gider dedi doktor . Parol alabilirsin dedi. Sizlerde de oluyor mu kalça ağrısı uyurken?
Aynısını yaşıyorum bire bir hatta eşim kaç kere inlememe şahit olup iyi misin diye uyandırdığı oldu parolun da kendine faydası yok bana olsun 🥲 uyku da düzgün uyuyamıyorum bölük bölük gün içinde de uyuyamıyorum son aylarda ne yapıcaz düşünmek bile istemiyorum 😭

Kan uyuşmazlığı ile ilgili bir test baba rh pozitif anne rh negatifse gebelikte dönem dönem istiyor doktorlar sonucuna göre kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor 🌺

3. Trimestere kadar plasenta yukarı çıkabiliyor aşağıdaysa ilişki yasağı, vajinal ultrason yasağı olabiliyor bunlarla ilgili bir şey dedi mi doktorunuz? Belki uyarmadıysa çok da sıkıntılı bir durum yoktur 🌺

Kan tetkikleriniz referans değerlerin hafif altında çok önemli bir şey olduğunu zannetmiyorum yine de sonuçlarınızı doktorunuz değerlendirsin bence siz değerlendirmeye çalışmayın 🌺

Çok tatlı bebeğiniz maaşallah 🧿

Ben şimdilik yoykonun park yatağını aldım pratiklik açısından🌺

Biz de 2 gün önce ayrıntılı ultrasona girdik, bir sıkıntı olmadığını söyledi doktorumuz. Kalpteki parlaklık devam ediyor. Tek başına önemi olmadığını söyledi. Benim kızım çok hareketli dün beni resmen dövdü, bi anda çok sert tekmeler atıyor daha 21 haftalık ben de böyle olunca korktum benim kadar şiddetli hisseden var mı bu haftalarda acaba? Plasentam da önde zor hissedersin demişlerdi.

palm angels palm angels kızımızın adı İpek olarak netleşti listeye ekleyebilir misiniz 💕
Benim doktorum profesör ayrıntılı ultrason için perinatologa gitmene gerek yok ben yapıcam dedi 18+5te yaptı. Kalpte parlaklığı benim de 18. Haftada gördü nipt yaptırmamıştık bi yaptırın kafamız rahatlasın dedi yaptırdık temiz çıktı 20. Haftada tekrar gittik nipt temiz çıkmasına rağmen perinatologa bir görün dedi ya çok korkuyorum. Başka bir doktora gittim downdan şüphelenmek için kalbin yanı sıra böbreklerde ve bir damarda da farklı belirtiler var baktığımız hiç kafaya takma 22-30 arası geçecek o dedi. Yarın da perinatolog randevumuz var bakalım. Nipt temiz çıktı ama rahatlatamadım

Kızlar selam çok güzel geçti şükürler olsun 🙏 kalpteki beyaz noktayı yoksay hiç önemli değil dedi, içimi o kadar rahatlattı ki şu mübarek günde gerçekten 🌸o kadar stresliydim ki ağladım yüzünü görünce bebeğin. İnşallah herkesinki çok güzel geçer dualarım sizlerle 🙏
Yaa maşallah darısı başıma inşallah bizim de kalpte parlaklık var dedi ama perinatologa gönderdi endişeli vir yüz ifadesiyle korkuyorum. Ben de son 3 kontrolde stresten sanırım fenalaşıyorum yatarken kollarım bacaklarım uyuşuyor gözlerim kararıyor midem bulanıyor. Hemşire alkollü pamuk koklatıyor 🥹 ultrasonla bakarken cihazı karnımın alt taraflarına çok bastırırsa eğer o his çok rahatsız ediyor. Hatta son kontrolden sonra 2 gün sızladı alt taraf idrar yolları enfeksiyonu gibi

X