2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
ben yeni oldum kolum ertesi gunu morluk acisi gibi azcik agridi baskada bisey yapmadi bu arada benim doktorum nekadar gec okadar iyi demisti normalde 27 haf
tada ilki y
aptiricaktim ama dusun icindeki metalim paslanmis korktumda yaptirdim beklemedim
Çok geçmiş olsun canım, çok şükür anlatmışsın. Bana hep 20.hafta da dediler ama bir tür hastalıklardan olamadım o yüzden emin olamadım geciktim mi diye. Hangi koluna vuruldu canım, sol kol olursa gece nasıl üzerine yatcaz onu da düşünüyorum. Bu aylarda genelde solumuza yatmamiz tavsiye ediliyor

C
Ya ben de aynı sebeple olamamıştım 24. Haftada oldum ilk dozu bayramdan hemen önce de grip geçirmiştim yapmamışlardı. Geçen hafta Salı günü oldum ve bogaz ağrısı vücut ağrısı yaşadım doktor halıhazirda bekleyen virüs varmış vücudunda bagisiklik düşünce asi olunca ortaya çıkmış dedi ama bildiğin bogaz enf. Oldum ateşim 37.5 oldu max. Şimdi de grip geçiriyorum ben de böyle dolaylı olarak bir etkisi oldu. Eğer iyileşmediysen tam biraz daha bekle derim.
Çok geçmiş olsun canım, rabbim şifa versin inşallah biran önce toparlarsın. Gribim geçti ama daha vücut halsizligim devam ediyor, 23 hafta 2 günlük bebeğim. Çok mu geciktim diye emin olamamistim ama biraz daha bekleyebilirim sanırım. Teşekkür ederim cevabınız için

Sadece kolum 1 gün ağrıdı oda dayanılmayacak kadar değildi. Bende ateş vs olmadı. Ateş olursa da parol içebilirsin demişlerdi. Bende ilk dozu 20.haftada oldum ikinciyi henüz olmadım mayısın şlk haftası olucam
Anladım canım inşallah ikinciyi de kolay atlatırsın. Bende inşallah ilkini kolayca atlatırim

ben ilk dozu 3 hafta kadar önce oldum 21.hafta gibi. sadece kolum ağrıdı 2 gün, onun dışında ateş olmadı. olursa parol iç demişlerdi gerek duymadım. kol ağrısı da dayanılmayacak bir ağrı değil sanki ağırlık kaldırmışsınız da yorulmuş gibi çok yukarı fln kaldıramadım 2 gün hepsi bu.
Anladım canım inşallah ikinci dozu da böyle atlatırsın

Kızlar karnınıza baktığınız da tekme çıkıtısı oluyor mu sizinde 🥲🥲🥲🥲🥲 günaydın hepinize bu ara 😘😘😘😘😘
Eveet her gün oluyor ve her gün videoya çekiyorum mesela bugünki çok net belli oldu harika bi şey 😍🥰
Kızlar rahim ağzı uzunluğunuz kaç bileniniz var mı?
Benim 38 mm olduğu söylendi detaylı ultrasonda
Ben hala tetanoz aşısının ilk dozunu olmadım. Önce griptim geçsin denildi daha sonra bayram zamanı yola gideceksin ateş ve ağrı yapar dönüşte yapalım denildi. Bayram donusude lekelenmem oldu tedirgin oldum yaptiramadim. İlk sözü hala olmayan var mı? İlk dozda çok ağrı ateş yaşadınız mı?
Sadece 2-3 gün kol ağrım oldu ama dayanılmaz bi ağrı değildi gece sol tarafıma dönük yatamadım ama gündüz çok etkilemedi ağrısı. Ateş vs. yaşamadım ben
Tetanoz olanlar kaçıncı haftada oldunuz?
21+ da oldum ben doktorum 21 ya da 22 de ol demişti
Ben de olmadım🙈ilk doğumumda doktorum zaten steril ortamda oluyor doğumlar gerek yok demişti olmamıstım.Şimdiki doktorum da bana bıraktı yine olmadım🙈🤣
Aslında ben de ilk başlarda olmamayı düşündüm aile sağlığı doktorum enteresan bi şekilde aşılara çok karşı, ‘hastanede tüm her şey steril tetanoz aşısı tiroid bezlerini bozuyo’ filan diye diye beni baya bi soğutmuştu ama daha sonra 19.haftamda yanlışlıkla paslı bir raptiyeye dokundum ve çok endişelendim böyle bir riski göze almak istemedim nerde karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor o yüzden tek doz oldum. Rabbim tüm kötülüklerden bizi ve bebeklerimizi korusun

Bu arada kızlar daha önce de bahsetmiştim, yaklaşık bir buçuk aydır uyku problemi yaşıyorum. Geceleri uykuya dalmakda çok zorlanıyorum, uyuyamıyorum. Uyuduğum zamanda saat başı kalkıyorum. Her uyandığımda yeniden uyumam zor oluyor. Tüm gece boyu toplam 3 ila 5 saat arası ancak uyuyabiliyorum. Bu durum bende iyice strese sebep oldu, gece olmasindan uyuyacak olmaktan korkar oldum. Panik atak baslayacak diye de tedirginim. Benim gibi olan başka birileri var mı? Ya da onerebileceginiz bir şeyler var mı, gerçekten ihtiyacım var.
Bir şeyleri stres mi yapıyorsun acaba kafa rahat olmayınca uykuya dalmakta zorlaşıyor

Kızlar çok saçma bise oldu karnıma telefonu düşürdüm tam ortaya değil de sağ alt kasik bölgesine biraz ağrıdı da bi sorun olur mu benim takıntı seviyesini düşününce bunu da taktım tabi ki.
Birşey olmaz. Plesenta koruyor miniğini, sen düşsen bile öyle kolay kolay bişe olmaz :)
Ben 5 sene 2 kere oldugum icin tek doz onerdı dr onuda 26 da ol dedi ondan sordum bende 🙄
Ben geçen sene gebeliğimde 2 doz oldum. Bu gebelikte 5 yıl koruyor nasıl olsa yaptırma dedi Dr um.

Kızlar karnımda sertleşme gibi böyle kasılma gibi bişey oluyor ya çok korkuyorum yaşayan var mı? 🥹
İlk gebeliğimde ben de böyle hep korkuyordum😄 bu defa hep normal olduğunu anladığım için endişe etmiyorum. Sertleşme olması normal ama çok sık olursa endişe ediyorlar. 32. Haftadan sonra nts bağlanıyor kasılma var mı yok mu diye bakıyorlar. O zaman bu konuda da rahatlıyoruz😅

Kızlar okuduğum kadarıyla genelde yatakta bacak kramplarından bahsedilmiş bende de 1 aydır nerdeyse kalça ağrısı var sola dönüyorum sol kalçam feci ağrımış kasılmış oluyor. Sonra sağa dönüyorum acıyla sağ kısmım aynı oluyor sürekli uykum bölünüp duruyor 😔 magnezyum alıyorum ama hiçbir işe yaramıyor büyük ihtimal doğuma kadar böyle gider dedi doktor . Parol alabilirsin dedi. Sizlerde de oluyor mu kalça ağrısı uyurken?

Kızlar karnımda sertleşme gibi böyle kasılma gibi bişey oluyor ya çok korkuyorum yaşayan var mı? 🥹
Benim özellikle geceleri uyurken kasılıyor yatakta öbür tarafa dönüyorum veya biraz kalkıp yürüyorum geçiyor ama baya korkuyordum bugün doktor randevusunda sordum hem normal dedi hem gece uyumadan önce içmem için magnezyum takviyesi verdi bir nebze içim rahatladı diyebilirim.

Magnezyumu günde iki al ve maden suyu iç dedi banada. Magnezyum dışında bir çözümü yokmuş malesef 🥺
Dün biraz ağrısız uyudum şükürler olsun cevap verdiğin için cok teşekkür ederim canım önemli olan bebeklerimizin sağlığı ama bizde sağlığımızdan olmadan sag salim kurtuluruz inşallah

Bu arada kızlar daha önce de bahsetmiştim, yaklaşık bir buçuk aydır uyku problemi yaşıyorum. Geceleri uykuya dalmakda çok zorlanıyorum, uyuyamıyorum. Uyuduğum zamanda saat başı kalkıyorum. Her uyandığımda yeniden uyumam zor oluyor. Tüm gece boyu toplam 3 ila 5 saat arası ancak uyuyabiliyorum. Bu durum bende iyice strese sebep oldu, gece olmasindan uyuyacak olmaktan korkar oldum. Panik atak baslayacak diye de tedirginim. Benim gibi olan başka birileri var mı? Ya da onerebileceginiz bir şeyler var mı, gerçekten ihtiyacım var.
Bende uyuyamıyorum YouTubeden rahatlatici muzikler veya sesler veya bebekler gibi yagmur ve supurge sesi ile sakinlesmeye uyumaya çalışıyorum sende dene umarım faydasi olur

X