- 14 Şubat 2021
- 8.420
- 22.372
-
- Konu Sahibi palm angels
- #16.901
Ben anne baba ismi koymaya çok karşı değilim ama yarın bir gün seslenip kızıldığı zaman kendimi sanırım çok kötü hissederim o yüzden duru sade güzel isim olsun isterim anne babam hayatta onun için mi bu düşünceye sahibim bilemedim ama bana mesela Muhammed ismi bile çok ağır gelir kızsan kızamıyorsun bişey diyemiyorsun falan olun gibiKızlar size bir şey soracağımmm benim annem düğünümden kısa süre sonra vefat etti ve ne hamileliğimi gördü ne çocuğumu görecek ve ilk torun , ben evlenmeden önce eşime derdim “ kendi anne babamın adını bile vermem dünyada tonla isim var “ falan diye muhabbet ederdik ama şimdi bi kızım olacak ve kendi annemin adını vermeyi istiyorumeşim de buna karşı çıkmadı hatta hamile kalmadan önce o söylerdi kızımız olursa annenin adını veririz diye ,Kayınvalidem de Nisa ismini önerdi eşim de güzelmiş annemin de gönlü olur diyor ikisini de koaylım dedi ama ben nisadan emin olamadım bi de kayınvalidem hatır gönül işini umursayacak bir insan değil yani şöyle koymazsak alınır belki ama koyarsak da “ ay çocuklar benim istediğim ismi verdi bana jest “ yaptı demez yani kaç defa onlara hediye aldık bi sarılmadı bile , ve Allah nasip ederse diğer çocuklarımın ismine de müdahale etmek ister, kimseye ihtiyacım yok ama annem vefat ettiğinde 1 kere bana merhametini şefkatini görmedim, karşısında hüngür hüngür ağladım da bi “üzülme kızım” lafını duymadım ve geçenlerde eltim kaynım büyük bir tartışma yaşadı ve kaynım hatalıydı ama eltimi suçladı, kavga esnasında yaparak da yangına körükle gitti anlayacağınız 20 yıllık gelinine karşı bile böyle davranan birisi şimdi benim yüzüme ne kadar gülerse gülsün eşimle ufak bir tartışmamda bana cephe alacak, bütün bunlar ona karşı ısınmamı engelliyor anlayacağınız,kötü bir insan değil ama eskinin cehaleti mi diyim ne diyim bilmiyorum, isim yüzünden eşimle aramı bozmak da istemiyorum çünkü sonuçta o benim isteğimi yerine getiriyor ben ne kadar ısınamasam da onun annesi ama kafam çok karışık ha şu da var kayınvalidem erkek torun istiyordu biz kız olabileceğini ama net olmadığını söyleyince suratı düştü morali öyle bir bozuldu ki çok canım sıkıldı , kız olduğu netleşince de “ olsun” dedi suratı asık bir şekilde sanki kötünün iyisi olmuş gibi anladınız mı işte tüm bunlar beni soğutuyor , siz olsanız ne yapardınız
Var. Bana duygusallık değil sinir hormonu yükseldi resmenKızlar sizde de hamilelik başından beri sinir ağlama durumu var mı
var valla sinir krizi gibi oluyor mevzu ne olursa olsunVar. Bana duygusallık değil sinir hormonu yükseldi resmen
Yok canım aynı değil her gün ben de bazı günler az ya da güçsüz hissediyorum bu haftalarda normal bazı hamileler bazı günler hissetmiyormuş bileKızlar bebeğin hareketlerini dün az hissettim panik oldum bugün dikkat edecek sizin bebeğiniz hergun aynı mı ya endişeleniyorum da
şeker yüklemesi 24-28. haftalar arası yapılıyor. 28den sonra da yapılıyor mu bilmiyorum ama. ikili üçlü test gibi bir süresi olduğunu sanmıyorum. bu haftalar arası başlıyormuş anne vücudunda yükselen şekerin bebeğe geçmesi o yüzden bu haftalarda bakıyorlar. öncesinde bakılması anlamsız oluyor. ama sonrasında bakılabilir bence. yine de doktorunuza sorun en doğru bilgiyi o verir.Şeker yüklemesi en geç kaçıncı haftaya kadar yapılıyor
Hemde nasıl. O kadar saçma şeylere ağlıyorum ki bazenKızlar sizde de hamilelik başından beri sinir ağlama durumu var mı
Aşırı aşırı saçma şeylere anlayabiliyorum eşim bazen gülüyor sonradan bende gülüyorumHemde nasıl. O kadar saçma şeylere ağlıyorum ki bazen
Ben çalıştığımda dışarıda çok nadir hissediyorum. Tekme beklediğimde de hissetmiyorum anlık oluyor hep 20.hafta öncesi çok düzensiz bir de.Kızlar bebeğin hareketlerini dün az hissettim panik oldum bugün dikkat edecek sizin bebeğiniz hergun aynı mı ya endişeleniyorum da
Allah rahmet eylesin anneciğine. Biçok kişi yazmış zaten hepsine katılıyorum canım ben de enerji olaylarına takılıyorum biraz, vefat eden birinin ismini koymak belki ağır gelir diye düşünürdüm ben olsam. Kayınvalide konusundan ben de muzdaripim kötü kalpli bir kayınvalidem yok ama aklınıza gelebilecek her konuda müdahale etmeyi seven sorulmadığı halde fikir belirten karışan bir kayınvalidem var ama nişanlılık dönemim dahil asla buna fırsat vermedim. Şimdi isim konusunda da ona hiç fikrini sormamışken bi anda İpek demeye başladı, yani ismini koymuş gibi. Ki İpek ismi benim düşündüğüm isimlerden biriydi ama ondan bu ismi duyduğum anda asla İpek olmuycak dedim çünkü ben bu ismi koycak olsam yarın öbür gün her yerde ismini ben koydum dicek herkese ve ben bunu hiç istemiyorumKızlar size bir şey soracağımmm benim annem düğünümden kısa süre sonra vefat etti ve ne hamileliğimi gördü ne çocuğumu görecek ve ilk torun , ben evlenmeden önce eşime derdim “ kendi anne babamın adını bile vermem dünyada tonla isim var “ falan diye muhabbet ederdik ama şimdi bi kızım olacak ve kendi annemin adını vermeyi istiyorumeşim de buna karşı çıkmadı hatta hamile kalmadan önce o söylerdi kızımız olursa annenin adını veririz diye ,Kayınvalidem de Nisa ismini önerdi eşim de güzelmiş annemin de gönlü olur diyor ikisini de koaylım dedi ama ben nisadan emin olamadım bi de kayınvalidem hatır gönül işini umursayacak bir insan değil yani şöyle koymazsak alınır belki ama koyarsak da “ ay çocuklar benim istediğim ismi verdi bana jest “ yaptı demez yani kaç defa onlara hediye aldık bi sarılmadı bile , ve Allah nasip ederse diğer çocuklarımın ismine de müdahale etmek ister, kimseye ihtiyacım yok ama annem vefat ettiğinde 1 kere bana merhametini şefkatini görmedim, karşısında hüngür hüngür ağladım da bi “üzülme kızım” lafını duymadım ve geçenlerde eltim kaynım büyük bir tartışma yaşadı ve kaynım hatalıydı ama eltimi suçladı, kavga esnasında yaparak da yangına körükle gitti anlayacağınız 20 yıllık gelinine karşı bile böyle davranan birisi şimdi benim yüzüme ne kadar gülerse gülsün eşimle ufak bir tartışmamda bana cephe alacak, bütün bunlar ona karşı ısınmamı engelliyor anlayacağınız,kötü bir insan değil ama eskinin cehaleti mi diyim ne diyim bilmiyorum, isim yüzünden eşimle aramı bozmak da istemiyorum çünkü sonuçta o benim isteğimi yerine getiriyor ben ne kadar ısınamasam da onun annesi ama kafam çok karışık ha şu da var kayınvalidem erkek torun istiyordu biz kız olabileceğini ama net olmadığını söyleyince suratı düştü morali öyle bir bozuldu ki çok canım sıkıldı , kız olduğu netleşince de “ olsun” dedi suratı asık bir şekilde sanki kötünün iyisi olmuş gibi anladınız mı işte tüm bunlar beni soğutuyor , siz olsanız ne yapardınız
Evet tam tarif ettiğin gibi canımcımkızlar bebisi net hissedenler bu his karinda segirme gibi bi hismiydi 19. haftaya yakin zamanda 18+5 iz suan boyle icerde sanki bisey segirerek geziyo gibi hizli hizli degil ama bi yavas kipirti gibi bi gezme
İyi ki benim kayınvalide İpek demedi çünkü ben İpek koyucamAllah rahmet eylesin anneciğine. Biçok kişi yazmış zaten hepsine katılıyorum canım ben de enerji olaylarına takılıyorum biraz, vefat eden birinin ismini koymak belki ağır gelir diye düşünürdüm ben olsam. Kayınvalide konusundan ben de muzdaripim kötü kalpli bir kayınvalidem yok ama aklınıza gelebilecek her konuda müdahale etmeyi seven sorulmadığı halde fikir belirten karışan bir kayınvalidem var ama nişanlılık dönemim dahil asla buna fırsat vermedim. Şimdi isim konusunda da ona hiç fikrini sormamışken bi anda İpek demeye başladı, yani ismini koymuş gibi. Ki İpek ismi benim düşündüğüm isimlerden biriydi ama ondan bu ismi duyduğum anda asla İpek olmuycak dedim çünkü ben bu ismi koycak olsam yarın öbür gün her yerde ismini ben koydum dicek herkese ve ben bunu hiç istemiyorumbence sen de sırf eşinin gönlü kırılmasın diye kayınvalidenin isteğini kabul etme çünkü en zor zamanında bile sana anneliğini hissettirmemiş yanında olmamış sen ne diye onun gönlünü hoş ediceksin ki. Benim düşüncem böyle olur, her zaman kendimi ve eşimi öncelerim her durumda bu böyledir
Evet tam tarif ettiğin gibi canımcımsert tekme gibi hareketler hissetmiyorum henüz, böyle bazen içimde kayıyormuş gibi çoğu zaman kıpırtı seğirme gibi
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun çokta severim ve herşeyin içine de soğan konuluyor ama deniyorum olabildiğinceGeçmiş olsun mide yanmasını bende çok yaşıyorum size tavsiyem soğanı tamamen hayatınızdan çıkarın. Bide gaz yapan yiyecekleri
Bu hafta randevum vardı da sormayı umuttum 22.haftadayım diğer randevuma gittiğimde 26. Haftaya girmiş olurum kaçırmıyım diye sordum teşekkür ederimşeker yüklemesi 24-28. haftalar arası yapılıyor. 28den sonra da yapılıyor mu bilmiyorum ama. ikili üçlü test gibi bir süresi olduğunu sanmıyorum. bu haftalar arası başlıyormuş anne vücudunda yükselen şekerin bebeğe geçmesi o yüzden bu haftalarda bakıyorlar. öncesinde bakılması anlamsız oluyor. ama sonrasında bakılabilir bence. yine de doktorunuza sorun en doğru bilgiyi o verir.
3 lü 4 lü testleri gereksiz görüyor benim Dr. Şeker yüklemesini ilk gebelikte yaptırmadım. Dr um özellikle yaptır demezse yine yaptırmayacağım. Herkes sağlıkla bebeğini kucağına alsın inşallah.Sorma gülüm kafam allak bullak oldu yemin ederim. Ama şimdi iyiyim 3 hafta sonra yine gideceğim perinatolojiye inşallah bi sorun gözükmez 3lü test gapma hakkım bitmiş ama şeker yüklemesi yaptıracağım netim artık o konuda en azından
Ya kadın bana çok acayip geldi bi öyle konuştu bi böyle benim kilom da var böyle sanki yabanıymışım gibi muamele yapar gibi oldu aslında baya ilgilendi falan ama bilemedim. Amin3 lü 4 lü testleri gereksiz görüyor benim Dr. Şeker yüklemesini ilk gebelikte yaptırmadım. Dr um özellikle yaptır demezse yine yaptırmayacağım. Herkes sağlıkla bebeğini kucağına alsın inşallah.
Ayy ne çok severdim İpek ismini valla sağolsun soğuttuİyi ki benim kayınvalide İpek demedi çünkü ben İpek koyucam
Amin sizin de öyle inşallahAyy ne çok severdim İpek ismini valla sağolsun soğuttusizinki ismiyle yaşasın