- Konu Sahibi palm angels
- #4.901
Doktorum sadece down sendromunu işaretleri kitapçıkta o nedenle biraz kararsız kaldım. Aslında cinsiyet falan derken yaptırmayı istiyordum ancak kitapçıkta öyle görünce ve çevremdeki herkes yaptırma diyince arada kaldım. Hazırlık kısmı içinde detaylı ultrasonda zaten göreceksin hazirlanman için zaman kalıyor diyorlar. Benimde ilk çocuk olunca türlü türlü düşünceler geçiyor aklımdanDr un anlaşmalı test yerine nelere bakılması gerektiğini bildiriyor. Gerekli görürse yaptır diyor. Benim Dr için rahat etsin çok streslisin, imkanın varsa yaptırabilirsin demişti ikili testte 571 cocuk ta 1 down olma ihtimali çıkmıştı. Sıkıntı yoktu yine de yaptırmıştım. Bu defa fiyatlardan bilgim yok. Dolar üzerinden olduğu için zaten pahalıdır. Aldırıp aldırmamak değil de bir durum varsa hazırlıklı olmak bilmek de önemli bu konuda. Şu an için düşünmek istemiyorum
Fetal yaptirmazsam ikili üçlü yaptirmayacagim zaten canım ikili uclu taramaya ne ben nede doktorum inanmıyor. Türlü kitaplar okudum sadece riski gösterir asla tanı aracı değil diyor taramalar için o nedenle hiç sıcak değilim ikili üçlüye. Doktorum sadece kitapçıkta down sendromlu olan testi işaretlemiş fetalde o nedenle arada kaldım. Digerlerinede bakacaklarsa evet çok mantıklıkesinlikle hatali bi soyleyis cunku fetalde evet aldirmak istemeyebilirsin tercih meselesi ama 2 3 4 lu taramayi zaten baktirticaklar onun yerine fetali baktirman daha net sonuclar verir ve detayli ultrason bebegin kemik ve yapi iskeletine bakiyo detayli fetal dna kalitsal hastalik ve anamolileri buluyo bana deselerki hastalik teshisinde tek sansin var nipt yaptiririm fiyatijida ucuk dusunme cnku 2 3 4lu yaptirmicaksin ayni paraya geliyo hatta bi tikda ucuz kaliyo ama en azindan %99 dogru sonuc