• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Aynı korkuyu ben de aşamadım hala. Benim de bebeğimin kilosu iyi doğdu ama emzir emzir dediler sütüm yoktu bebeğim çok zayıfladı ilk 2 3 gün aç kaldı bebeğim doktor bi 20 Gr daha zayiflasa serum vermek zorunda kalırdık dedi ben vicdan azabından ölecektim bebeğim aç kaldı benim yüzümden diye. Doğduğu günden beri mama veriyorum sütüm de olduğu kadar iciyo. Mamadan kaçmayın bence bosverin verin aç kalacak diye endişe etmektense. Benim bebeğim mamaya rağmen kiloyu hep en alt sınırdan alıyo iştahlı da değil fazla. İnşallah güzel kilo alır ama mamasiz kalmasın bence
Ay sizlerde böyle paylaşınca okuyunca yalnız değilim diyip rahatlıyorum biraz. Ben mama vercemde doktor aşırı karşı mamaya, 2 hafta yediklerine içtiklerine çok dikkat edicem, sıkı protein diyeti önerdi bide sağım yapicam, iki hafta sonra tekrar degerlendircez bakalım. İnşallah 1 2 yaşlarında etli butlu canlı cabbar sapasağlam sağlıklı olurlarda amaaan ne takmışız be boşu boşuna deriz 😀🤲🏻🤲🏻🤲🏻

5 bucuk aylık 6700 şuan. 2820 doğmuştu
Bence senin bebeğin iyi
5 aylık benim kızım da o kadar ki 3800 doğdu
Ama hep mamayla devam ettik anne sütü 1 fincan aldı almadı baslardan şimdi o da yok

15 gün önce herobaby devam sütüne başladım ondan sonra biraz daha topladı Bebelac gold da daha minnakti. Ve daha çok kusuyordu

5 bucuk aylık 6700 şuan. 2820 doğmuştu
Merhaba canım kilosu iyi değil miiiii benim kızım da 2990 dogdu en son 6.700 çıktı ve 5.5 aylkk aynıyız bence çok iyi kilosu 🤗🤗🤗 doğum kilosunun 2 katına çoktan çıkmış zaten niye takıldın ki hepsi tombiş olaxak dihe bir şey yok 🤗🤗🤗

Bugün kendi doktorumuza randevumuz vardı. Artık yumurta kıyma soğan sarımsak ve başka sebzelere geçiş yaptık. Yarından itibaren iki öğüne geçiyoruz. İki hafta sonrada peynirlerde eklenicek listemize. Tecrübeli anneler nasıl veriyodunuz bebelere yumurtayı ? Şuan sadece sarısını ezip vericem ama sevdirmek istiyorum aynı zamanda yumurta yesin. Var mı tarif?
Yumurta sarısını avakado ile çatalla ezip yedirdim şimdilik, yulaf unu ile krep yapıp verilebilir kendi eliyle yerse minik minik, yumurta sarısı yoğurt yulaf unu koyuyorum malzemeye

Bugün kendi doktorumuza randevumuz vardı. Artık yumurta kıyma soğan sarımsak ve başka sebzelere geçiş yaptık. Yarından itibaren iki öğüne geçiyoruz. İki hafta sonrada peynirlerde eklenicek listemize. Tecrübeli anneler nasıl veriyodunuz bebelere yumurtayı ? Şuan sadece sarısını ezip vericem ama sevdirmek istiyorum aynı zamanda yumurta yesin. Var mı tarif?
Peynire geçincede yumurta sarısı peynir omlet şeklinde yapabilirsin kıvamını yogurtla ayarlayabilirsin, şimdilik yumurta sarısı yoğurt omlet, yumurta zaten avakado ile çok yakışıyor tadı avakadoyu içine karıştırmazsanda yanında salatalık gibi veriyorum

Peynire geçincede yumurta sarısı peynir omlet şeklinde yapabilirsin kıvamını yogurtla ayarlayabilirsin, şimdilik yumurta sarısı yoğurt omlet, yumurta zaten avakado ile çok yakışıyor tadı avakadoyu içine karıştırmazsanda yanında salatalık gibi veriyorum
Hah süper avokadoyla vereyim bende 👍🏻😘

Slm herkeze nasilsiniz bakalım bir süredir işten dolayı giremiyordum iyisinizdir umarım kızlar ne diycem benim ki bu ara aşırı derecede göğüslerimi damaklariyla bastırıyor acitmaya başladı artık 4 aylik asimizi dört buçuk Ken olduk malesef 67 cm boyu 8.bucuk kilo olmuş tosbigim
Mehter bir kayboldun pir kayboldun iyisindir inşallah

Maşallah
Bizim ek gıda süreci 1 haftadır durdu çünkü büyük kızla gelen virüs ile bebeğim boğuşuyor
Kaç gündür çok yorulduk
Hala toparlanamadı yavrum
Sebebi belirsiz ateş
İshal
Kusma
Diş de etkiliyo
Huyu suyu değişti çok üzgünüm. En ufak şeyde mutlu olan bebek gitti sürekli yüzünü ekşiten bebek geldi.
O kadar halsiz ki:KK43:
Abla da tam iyileşmedi

Ek gıda ile girdim nerden çıktım 🥹
Gecmiş olsun bi an once toparlanir insallah
bizimde abisi hastaydi o ve kardesine gecti
dun doktora goturdum iki cesit buhar verdi
bu oksuruk 2 aya kadar uzar dedi☹

K Kokusuzmum canim ben dun cocuk kardiyolojiye goturduk
ilk gittigim doktor 5 6 cm olcmustu bu 8 9 cm olctu kalp deligini
6 ay sonra tekrar kontrol dendi
ilk doktor kapanir dedi ama bu doktor kapanmayabilir dedi 4 yasa kadar takip edecez
sen ne yaptin goturdunmu doktora
senin kac cm vardi delik

Ay sizlerde böyle paylaşınca okuyunca yalnız değilim diyip rahatlıyorum biraz. Ben mama vercemde doktor aşırı karşı mamaya, 2 hafta yediklerine içtiklerine çok dikkat edicem, sıkı protein diyeti önerdi bide sağım yapicam, iki hafta sonra tekrar degerlendircez bakalım. İnşallah 1 2 yaşlarında etli butlu canlı cabbar sapasağlam sağlıklı olurlarda amaaan ne takmışız be boşu boşuna deriz 😀🤲🏻🤲🏻🤲🏻
İnşallah ya

Ek gıda anneleri nasıl gidiyor süreciniz, bizim hiç iyi değil, 2 gündür yumurta sarısına geçtik ilk sade yedirdim 1 kaşık yumurtanın sarısını kuru olmasın diye avakadoyu ezdim zeytin yağı döktüm 1 kaşıkta öyle yedi , en son yoğurt vardı yanında ondan da 2-3 kaşık döktüm üzerine saçma sapan bir hal aldı bizim ek gıda 🤣 neler yapıyorum hevesle hiç bişeyi yemiyor 1-2 kaşık o kadar, yedirdikten sonra da deliler gibi emiyor yediği şeyin tadını unutmak istercesine, ağzında sadece süt tadı kalınca yüzü ancak gülüyor 😃doktor ısrarcı olma sakın ters teper dedi ama bu şapşik hiç bişeye alışamayacak gibi, yememesine rağmen 700 g almış 3 haftada çünkü o kadar hırslı emiyor ki, elime koca bir liste doktor verdi sevmedikçe değiştirip sonra tekrar veriyorum tekrar sevmiyor, pırasaya kadar denedim, sebze yemeyen çocuk olurda meyve veya muhallebi gibi tatlı yemeyen de olur mu, tatlı şeyleri hiç sevmiyor

Ek gıda anneleri nasıl gidiyor süreciniz, bizim hiç iyi değil, 2 gündür yumurta sarısına geçtik ilk sade yedirdim 1 kaşık yumurtanın sarısını kuru olmasın diye avakadoyu ezdim zeytin yağı döktüm 1 kaşıkta öyle yedi , en son yoğurt vardı yanında ondan da 2-3 kaşık döktüm üzerine saçma sapan bir hal aldı bizim ek gıda 🤣 neler yapıyorum hevesle hiç bişeyi yemiyor 1-2 kaşık o kadar, yedirdikten sonra da deliler gibi emiyor yediği şeyin tadını unutmak istercesine, ağzında sadece süt tadı kalınca yüzü ancak gülüyor 😃doktor ısrarcı olma sakın ters teper dedi ama bu şapşik hiç bişeye alışamayacak gibi, yememesine rağmen 700 g almış 3 haftada çünkü o kadar hırslı emiyor ki, elime koca bir liste doktor verdi sevmedikçe değiştirip sonra tekrar veriyorum tekrar sevmiyor, pırasaya kadar denedim, sebze yemeyen çocuk olurda meyve veya muhallebi gibi tatlı yemeyen de olur mu, tatlı şeyleri hiç sevmiyor
Maşallah
Benim kızı ben tartıyorum tam almış diyorum
Şimdi bu hastalık çıktı ishal devam ediyor hastalık geçti gibi ama kg vermiş gözüküyor. Bakalım 6 ocakta kontrol ve aşısı var orda ne çıkacak

Ek gıda bugün bal kabağı verdim maks bir çay kaşığı yemiştir
Fakat makarna lütfen markasının muhallebisini çok sevdi ondan iç dört kaşık yiyor
Yoğurt çorbasına bayılıyor ama maalesef yoğurt biraz alerji tetikliyor yavruşta
Benimki de göğüsleri boşaltmıyordu çok şükür ne olduysa artık dibine kadar içiyor.

Maşallah
Benim kızı ben tartıyorum tam almış diyorum
Şimdi bu hastalık çıktı ishal devam ediyor hastalık geçti gibi ama kg vermiş gözüküyor. Bakalım 6 ocakta kontrol ve aşısı var orda ne çıkacak

Ek gıda bugün bal kabağı verdim maks bir çay kaşığı yemiştir
Fakat makarna lütfen markasının muhallebisini çok sevdi ondan iç dört kaşık yiyor
Yoğurt çorbasına bayılıyor ama maalesef yoğurt biraz alerji tetikliyor yavruşta
Benimki de göğüsleri boşaltmıyordu çok şükür ne olduysa artık dibine kadar içiyor.
Bende o muhallebiyi sevmeyen yok diye aldım varmış meğer hemde bizim evdeymiş kendisi, 1 tane sevdiği bişey yok yoğurtu belki keyfi çok yerinde olursa.
Size de çok geçmiş olsun hastalık olunca çok zor iyileşsin de madem yediği şeyler var kısa zamanda toparlar eminim. Büyüdüler de ondan mı daha iyi emiyorlar yoksa ek gıdayla bir alakası var mı bilmiyorum.
Birini bitiriyor benimki de diğerine geçiyor gözü doymuyor diğerine tekrar saldırıyor.
Sürekli tarif araştırıp deniyorum hepsi hüsran. Biz yerken istiyor çok ağlıyor onu rahatsız etmeyecek bir şeyse tattırıyorum bu sefer daha çok ağlıyor pişman oluyor yediğine 🤣

Soğan koyuyo musun hazırladığına? Benimki normalde yemediği kadar yiyor soğan koyduğumda çocuklar lezzet arıyo😀

Soğan koyuyo musun hazırladığına? Benimki normalde yemediği kadar yiyor soğan koyduğumda çocuklar lezzet arıyo😀
Tabi tabi koyuyorum sadece ilk tadımları buharda pişirip verdim, mesela bugün zeytinyağlı kabak yemeği yaptım içinde soğan ve havuçta vardı sarımsakta annem bebek için salça yapmıştı minicikte ondan koydum sadece baharat ve tuz yok yemekte 1 kaşık yedi aha dedim bu sefer oldu bu iş 2.yi yemedi oturdum ben yedim gayette güzeldi tadı, sonra akşam kendimize pırasa yaparken tuz atmadım ondan verdim beyaz yerleri yumuşak oluyor onuda yemedi

Back
X