2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Gümüş kapak aldım e ebbekten ilk bebegim işe yarayıp yaramadıgını yasayarak ögrenicem ama meme yarası yada acımasından cok korktugum için herseyi alırım :)) düz kafa yastıgı aldım bence alınmalı diye düşünüyorum 🤔 he kullanabilir miyim bebek durur mu yada ne olur dedigim gibi onuda yaşayarak ögrenicem emin ol benim de listem bitmiyor simdi lohusa kıyafeti bebişin hastanede giyicegi kıyafet aldım az öncede avent biberon aldım yeni dogan ne olur ne olmaz sütüm gelir gelmez bisey olurda lazım olur acıkta kalmayım diye daha kendime hastanede giymeye bez salondaki ufak beşigi için alez alıcam suan aklıma gelen yani çıkıyor ve bitmiyor galiba doguna kadar bitmicek😂 👶👶🐣🐣🐣😂😙
Doğumdan sonra da bitmicek hiç bitmicek 😂 benim normal korsem var böyle elbiselere falan giyiyorum baya sıkıyor ama tabi balenli falan değil bel desteği için o balenlilerden mi almak lazım hiç bilmiyorum ya kafam çok karışık. Gümüş kapağı da alayım bari keşke demektense 🥲 biberon aldım nolur nolmaz emzik aldım vermek istemiyorum ama aldım burun temizleme zımbırtılarından aldım pilli bebek törpüsü bakıyorum şuan sonra mesaj geldi hb de ebebek %40 indirimi varmış ona bakmaya başladım napıyorum bende bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

Doğumdan sonra da bitmicek hiç bitmicek 😂 benim normal korsem var böyle elbiselere falan giyiyorum baya sıkıyor ama tabi balenli falan değil bel desteği için o balenlilerden mi almak lazım hiç bilmiyorum ya kafam çok karışık. Gümüş kapağı da alayım bari keşke demektense 🥲 biberon aldım nolur nolmaz emzik aldım vermek istemiyorum ama aldım burun temizleme zımbırtılarından aldım pilli bebek törpüsü bakıyorum şuan sonra mesaj geldi hb de ebebek %40 indirimi varmış ona bakmaya başladım napıyorum bende bilmiyorum 🤷🏼‍♀️
Piili törpüden bende aldım tredyoldan inşallah ondanda memnun kalırım😂😂😂 gögüs kalkanı aldım az önce ya benim en büyğk korkum meme de hassasiyetten emzirme işinde zorlanma o yüzden alıyorum hepsini mastik diye bisey varmıs süt fazla birikince olusuyormus ateş yapıyormus falan korkuyorum cok o yüzden alıyorum konu memeyse🥲🥲🫠😂😂 emzik bende aldım of boşver emzik vermeyince bize zorluk oluyor hersey diyorlar ne uykuya dalıyor kolaylıkla ne seni bırakıyor memeyi tiryaki yapıyormus ama emzik verince seni bırakıyormus karnı tokken kullan bacım bosver😂😂😂

Maalesef yapmadılar devlette. Kanama olmayan hastaya yapmıyoruz artık dediler. Başka devlet hastanesine gideceğim bakalım.
Ben bugün gittim dr cuma eşinin kar grubu kartını getir iğnen yapılsın ilk haftalarda olunan aşının koruyuculuğu kalmadı dedi bir de doğum sonrası yapılacak.

Bu korse işini iyi araştırın kullanmak yarar mı zarar mı? Ki kilo alımınız über değilse bence kullanmayın. Ben çok kilo almıştım o yüzden bana sürekli sar kendini dediler şimdi hamile halimle bile alt karnım sarkık. Doğum sonrası rahmin kasılarak kendini toplmasına izin verin. Zaten emzirecekseniz o sıcakta öyle terleyeceksiniz ki çok çabuk verirsiniz korse sıkıyor evet ve kasların çalışmasına engel oluyor sonra ne oluyor? Gelsin sarkmış alt karın zaten normalde bile toplaması zor bir alan. O yüzden bu konuyu iyi araştırın derim ben yine de siz bilirsiniz.

Bu korse işini iyi araştırın kullanmak yarar mı zarar mı? Ki kilo alımınız über değilse bence kullanmayın. Ben çok kilo almıştım o yüzden bana sürekli sar kendini dediler şimdi hamile halimle bile alt karnım sarkık. Doğum sonrası rahmin kasılarak kendini toplmasına izin verin. Zaten emzirecekseniz o sıcakta öyle terleyeceksiniz ki çok çabuk verirsiniz korse sıkıyor evet ve kasların çalışmasına engel oluyor sonra ne oluyor? Gelsin sarkmış alt karın zaten normalde bile toplaması zor bir alan. O yüzden bu konuyu iyi araştırın derim ben yine de siz bilirsiniz.
Karnım sarkmasın diye alcam zaten ona sebep oluyorsa niye alayım ki iyice karıştı kafam

Ben ilk gebelikte 27 kilo aldim
Ama cabuk toparlandim 15 gune kadar hastanede kaldim korse falan kullanmadim gerek duymadim
Gobegim gitti sadece ameliyat izi kalmis

Oto koltuğunu hangi marka model aldın ?
Holmer Kids Maxi Protect Aero 3D aldım. Türkiyede üretilmemesine ve ECE sertifikasına dikkat ettim. Benim için ECE, Adac sertifikasından daha önemliydi.
Türkiyede üretilenler hakkında okuduklarımdan sonra korktum açıkçası. Test yaptık diyip yapmayan çok marka var :/ üretici ile iletişime geçtiğinizde test yaptık, sertifikamız var diyor. Sertifika istediğinizde ya göndermiyor, ya gönderdiği test yapan firma tarafından yalanlanıyor. Ki bunu yapan adını çok sık duyduğumuz bebek markaları. :/
Bana kalsa amazon globalden direkt yurtdışı gönderimli alacaktım ama eşim satıcı Türkiyeden olsun, muhattap bulalım kendimize dedi.
Bir de biz 0-36 aldık, çünkü evde kullanacağımız pusetimiz var ama o puset arabaya uygun değil. Evet kemerle bağlanır falan ama isofixle bağlanmıyor, o yüzden güvenli gelmedi. Onu bi yere çıkarken bagaja alırız ama bebek holmer oto koltuğunda yolculuk eder dedik. Eğer puset aldıysanız 0-36 bir şey almanıza gerek yok bence.

Kızlar ben hala isme karar veremedim oğlumun odasını hazırlayamadım bu durum beni geriyor biraz çok hazırlıksız hissediyorum kendimi sizde durumlar nasıl?
Gerilmenize hiç gerek yok ben 1 aylık olana kadar annemler bana isim koyamamışlar. Sonra çok mu dert etmiş kendine annem bilmem rüya görmüş. Rüyasında ablam annem babam misafir geçiriyorlarmış evin bitişiğindeki sarmaşık alev almış eve sıçramış annemde rüyasında babama git Başak'ı kurtar demiş sonra Başak koymuşlar adımı :)) sağlıkla huzurla gelsin miniğin hepsi hallolur...

ben pilli tırnak törpüsü aldım trendyoldan baya hızlı geldi anca kendimde kullanma fırsatım oldu yetişkinler içinde başlık varmış içinde güzel bence kotü bi ürün değil tavsiye ederim. benimde gümüş kapaklardan almam lazım mayıs başında gidip bakicam e bebekten

Kizlar size bir sey sorucam, yeni dogmus bebekle 4 saatlik araba yolculugu yapmak icin ne kadar sure beklenmeli? tabiki bu durum o anki annenin, bebegin durumuna gore degisir ama 3-4 gunluk bebekle 4 saatlik araba yolcuguluna cikilir mi sizce? bol molali bir sekilde vs.
Kuzum benim arkadaş Sakarya'dan Trabzona gitti araba ile bir haftalık gibi iken, bende 20 günlük iken 5 saatlik yola çıkmıştım ama 20 günlükte artık biraz bebek kendine gelmiş oluyor

Kızlar ben 27 haftalığıım gece 1 den beri su içsem kusuyorum 7 kez kustum acil serum verdi bulantı için işe yaramadı yaşayan varmı normal mi kadın doğum doktoruma gidicem

Gerilmenize hiç gerek yok ben 1 aylık olana kadar annemler bana isim koyamamışlar. Sonra çok mu dert etmiş kendine annem bilmem rüya görmüş. Rüyasında ablam annem babam misafir geçiriyorlarmış evin bitişiğindeki sarmaşık alev almış eve sıçramış annemde rüyasında babama git Başak'ı kurtar demiş sonra Başak koymuşlar adımı :)) sağlıkla huzurla gelsin miniğin hepsi hallolur...
Evet bu aralar ben de eşime diyorum keşke rüyamda görsem de bu yük kalksa üstümden:) inşallah sağlıklı olsunlar da :)

Günaydın kızlar
Bugün Bebek için güzel kendim için bi tık riskli haberle doktordan çıktım.
Benden şeker yüklemesi istemedi (şimdilik)
Ama maalesef gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyor
Şikayetlerim yoğun mide yanması ve suyun ağza gelmesi
El ayak şişkinliklerim
Gözlerimin önünde beyaz uçuş uçuş noktalar
Tansiyonum normal (o rahatlattı biraz) ama doktor tedbiri elden bırakmayalım diyor burda tek tecrübeli anne LadyMorganas LadyMorganas bu konuda sanırım :KK43:

Kızçem haftası ile uyumlu 1450 gr 41 cm civarında 🙏🏻

Selam kızlar dünde ben gittim kan uyuşmazlığı var ıgne vurulacağım 27+4 üz bebeğim dönmüş 1400 kg 41 cm dedi saten döndüğünü ben anladım yukarı daha sert vuruyor altta kımıl kımıl hissediyordum tetanoz da vuruldum dün bende gümüş kapaktan alacağım herkes çok öneriyor az kaldı valla heyecanlanıyorum artık 🙈
Ruyamda hep bebek goruyorum saglıklı gelsınler ınsallah

Günaydın kızlar
Bugün Bebek için güzel kendim için bi tık riskli haberle doktordan çıktım.
Benden şeker yüklemesi istemedi (şimdilik)
Ama maalesef gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyor
Şikayetlerim yoğun mide yanması ve suyun ağza gelmesi
El ayak şişkinliklerim
Gözlerimin önünde beyaz uçuş uçuş noktalar
Tansiyonum normal (o rahatlattı biraz) ama doktor tedbiri elden bırakmayalım diyor burda tek tecrübeli anne LadyMorganas LadyMorganas bu konuda sanırım :KK43:

Kızçem haftası ile uyumlu 1450 gr 41 cm civarında 🙏🏻
Gunaydin canim
Benimde bu hafta yogun mide yanmasi arada suyum agzada geliyor el ayak şişkinligim var
Arada gozleriminde ucusmalar oluyor
Ama onemli olan idrar testi
Dun yaptim protein kacagi yok
Sen yaptinmi idrar testi
Bide kac haftaliksin şuan

X