2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    243
2 aydır ters emekliyor düze geçmeyecek galiba Eşim ve kardeşleri emeklemeden yürümüş emeklemiyor diyince söylemiş annesi. Yürüteç için geç mi kaldık diye düşündüm 8.aya kadar öneriliyor yazıyor bazı yerlerde
 
Senin bebe birden kalkacak ayağa belliki aslında hiç önerilmiyor yürüteç ama bence de zararı olmaz. Annelerimiz de bizi bindirmis nolmus sanki çok vakit gecirtmezsin günün belli zamanları bindirirsin hiç bı seycik olmaz
 
Merhaba kızlar bebeklerinizin erken konuşması için çalışma yapanınız var mı ? günde kaç kitap okuyorsunuz ve sıfır ekran devam edebilen var mı ? ben sadece rachel i izletiyorum çok fazla olmayacak şekilde.
 
Kızlar oğlumun bu ara kelime hazinesi o kadar gelişiyor ki şok oluyorum. Bugün kediyi gösterip kedi diyor.
neler diyebiliyor ve özel yaptırdığın şeyler var mı çalışıyor musun full time sen mi bakıyorsun ? biz de anne sık söylüyor baba anneanne canı isterse ve "gel" çok sık diyor. bir ara hadi de çok diyordu ama artık demiyor bayadır.
 
Ücretsiz izindeyim ben bakıyorum. Dogdugundan beri dışarı çıkıyoruz. Çok fazla insanla temas kuruyor. Yaşadığımız şehirde çok arkadaşımız var genelde onlarla buluşuyoruz farklı insanlarla oyun oynuyor falan bence bunun çok etkisi var. Suan anne, baba, mama, dede, al, gel, ver, kedi, hav, cik cik, dut dut, top, gol falan bunları diyor. Ekstra kitapları var onları falan gösteriyorum. Ama sıfır ekran maalesef ki değil. Çok zor yemek yiyen bir bebek ve sadece video açıkken bir kaç kaşık yiyebiliyor o konuda çok vicdan azabı çekiyorum bence bir kac aya daha da artar bebeklerimizin kelimeleri.
 
Erken konuşması için bi çabam yokta genel olarak 0 ekran ama ben çok konuşuyorum herşeyi detayına kadar anlatarak. Kitap asla okuyamıyoruz ya kitabı yiyo yada vurmaya başlıyo şuan anne baba dede bu gel su mama kelimelirini söylüyo bence gayette yeterli söyleyebildiğinden çok benim söylediğimi anlıyor mu ona dikkat ediyorum açıkcası bişeyi yapalım mı diyince başını evet şeklinde sallıyo şapşal..günlük rutin konuştuğumuz her şeyi anlıyor
 
peki o kelimeleri anlamını bilerek mi söylüyor
 
Evet bence de masallah yeterli , ben erken konusmasini cok istiyorum cunku iznim bitince krese vericem derdini anlatabilsin istiyorum.
 
Evet bilerek soyluyor gel derken elleriyle de cagiriyor. Yada benle isi olunca anne diyor
peki o kelimeleri anlamını bilerek mi söylüyor
Yani dedigimi anliyor sukur . Mesela hep oynadigimiz oyuncaklar var adlarini soyledigimde getiriyor. Mesela kopusu getir veya mor topu getir dedigimde getirir. Ama deidigim gibi ogrettigim icin o nesneleri.
 
Is bankasinin hareketli kitaplarindan var mi bilmiyorum ben cok begendim onlari bir de cirt cirtli kitaplari seviyor kizim.
 
Neleri izletiyorsun peki bende yemek yerken genelde aciyorum sadece rachel izletiyorum ingilizce kulagi da duysun alisssin diye
 
Is bankasinin hareketli kitaplarindan var mi bilmiyorum ben cok begendim onlari bir de cirt cirtli kitaplari seviyor kizim.
Ayırt etmeksizin yiyor kitap almıyorum yani değmiyor. Yaa tabi derdini anlatması çok önemli ama o kadar bir iletişim için baya erken bence fazla yüklenme kendine
 
Çok sevindim zamanla ya bir kere ya da hiç uyanmaz inşallah meme olayı biraz zorlar ama yaparsın sen
 
Merhaba, oğlumu işe döneceğim için biberona alıştırmam gerekiyor. Bebecik dönemleri hariç kullanmadık haliyle biberonda almam gerekiyor. Kullandığınız ve memnun olduğunuz biberonları paylaşabilir misiniz? Birde artık kolik biberon vs gerekir mi acaba? Bebecikken çok gazlı ve kusmalıydı ama şimdi düzeldi öyle değil. Yine de antikolik vs mi almalıyım? Birde akışı neye göre seçtiniz? Çok fazla çeşit var boğulmuş durumdayım.
 
Taklit ederek söylemeye çalışıyor bazı şeyleri.Baba,su ya bu diyor,meme,mama söylüyor.Kartlar var üstünde de figürler kediye miyav diyor buluyor aralarından.Sokakta görünce miyav diyor hemen.
Geçen bayram Hollanda’da öğretmenlikten emekli bi yengemiz var üstüne çok düştü elini uzatarak söylüyor merhabayı.Geçen ben Allah Allah dedim onu birebir söyledi.Kuşları izlemeyi çok seviyor karga diyor.Karga ne dedi diye sorunca gak diyor.Kendi evimizde tv hiç açılmıyor hemen hemen.

Bir ara çok rahatsızdım bi çizgi film izlesin de uzanayım dedim Trt çocukta Eymen ve Çimen varmış trene bindiler ben çufçuf dedim onlarda aynısını söyleyince bi hoşuna gitti.Arabaya düt düt dediler bayağı eğitici geldi.Bu şekilde öğretebilirsiniz bişeyleri diyorlar.

Kitap hiç okumadım çünkü kağıt gördü mü ağzına sokuyor.Gerçi her şeyi ağzına sokuyor.

Parka çok götürüyorum birileriyle iletişim kursun diye.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…