2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Selam kizlar mesela 2. Uyku 5 ile 6.30 da uyuyan bebek gece uykusuna devam edebilir mi yoksa 3 saat ekleyip 9.30 da mi uyur bilgisi olan var mi ? Cok gozleri uykiluydi ama suan acti
Canım gündüz 4 ten sonra uyutmamaya bak. 4 ten önce yapmış olsun gündüz uykusunu. Bebeler artık büyük.ben gündüz iki uykuya geçtim. Sabah 10 da uyuyoruz 11 buçuk civarı kalkıyor. Bir de 2 buçukta uyuyoruz 3 buçuk ta kalkıyor. Son uykumuz akşam 7.30 bazen 8 oluyor bayılıyor. Bı de yeni emekliyor benimki öyle yoruluyorki oyalamazsam 6 da uyur da ben oyaliyorum yoksa sabah ezanı okunmadan diker beni ayağa 😀

Allahım allahım yaa daha benimki emeklemedi ama çok hareketli yürür ise neler olur düşünemiyorum 🫣
Benimki de emeklemiyo ama yürümeye çok hevesli elinden az destek verince çok güzel yürüyo yerinde durmuyo sürekli yürümek istiyo

Kizlar benim bebeğimin burnu tıkalı günlerdir açamıyorum başka bir sikayeti yok ama burnu yüzünden rahat nefes alamıyo biberonla mama yemekte uyumakta zorlanıyo siz nasıl açıyorsunuz serum fizyolojik sıkıyorum sonra otribebeyle çekmeye çalışıyorum

Kizlar benim bebeğimin burnu tıkalı günlerdir açamıyorum başka bir sikayeti yok ama burnu yüzünden rahat nefes alamıyo biberonla mama yemekte uyumakta zorlanıyo siz nasıl açıyorsunuz serum fizyolojik sıkıyorum sonra otribebeyle çekmeye çalışıyorum
Nasıl kullanıyosun serumu?

Şırıngayla yavaşça burnuna sıkıyorum sonra otribebeyle çekiyorum sonra da nebulizatorle burnuna veriyorum
Yavaş yapıyorsan boşaltamayabilirsin genzini. Ben 5ml şırıngayı hızlıca basıyorum burnuna genelde yeterli oluyo çekmeme gerek kalmıyo. Ama tıkalı olduğunda bir seferde 3 4 şırınga kullandığım bile oluyo. Genzindeki mukusu çıkarmak için basınç lazım.

Yavaş yapıyorsan boşaltamayabilirsin genzini. Ben 5ml şırıngayı hızlıca basıyorum burnuna genelde yeterli oluyo çekmeme gerek kalmıyo. Ama tıkalı olduğunda bir seferde 3 4 şırınga kullandığım bile oluyo. Genzindeki mukusu çıkarmak için basınç lazım.

Yaşı küçük oldugu için bizim bebeklerin bana doktor şırınga ile dogrudan boşaltma fikrine izin vermedi, hele 5ml desem hiç izin vermez
Bende 2ml i iki burna bölüştürüyorum, sonra aspiratör ile çekiyorum

Canım gündüz 4 ten sonra uyutmamaya bak. 4 ten önce yapmış olsun gündüz uykusunu. Bebeler artık büyük.ben gündüz iki uykuya geçtim. Sabah 10 da uyuyoruz 11 buçuk civarı kalkıyor. Bir de 2 buçukta uyuyoruz 3 buçuk ta kalkıyor. Son uykumuz akşam 7.30 bazen 8 oluyor bayılıyor. Bı de yeni emekliyor benimki öyle yoruluyorki oyalamazsam 6 da uyur da ben oyaliyorum yoksa sabah ezanı okunmadan diker beni ayağa 😀
Gunduz genel de cok az uyuyor toplam 1.30 saat kadar o yuzdeb aksam erken uyumak isteyebiliyir , son uyku icin o zaman az uyusa sa gunduz 4 ten sonraya birakmamak mi gerekiyor

Eşim hızlıca yapmama izin vermiyor internette bir doktor zararlı demiş o yüzden yavaş yap diyo o da dediğin gibi yeterli olmuyo

Yaşı küçük oldugu için bizim bebeklerin bana doktor şırınga ile dogrudan boşaltma fikrine izin vermedi, hele 5ml desem hiç izin vermez
Bende 2ml i iki burna bölüştürüyorum, sonra aspiratör ile çekiyorum
Görüş farkı tabi siz yine doktorunuzu dinleyin. Ben yenidoğandan itibaren 2ml ile başladım sonra 5e çıktık ihtiyaç olduğu kadar kullanıyorum 🙏

Eşim hızlıca yapmama izin vermiyor internette bir doktor zararlı demiş o yüzden yavaş yap diyo o da dediğin gibi yeterli olmuyo
Malesef işte basınç lazım ki rahatlasın. Asıl aspiratör için tahriş yapar diyolar serum sıkmanın burna su çekip sümkürmekten farkı yok baktığında.

Gunduz genel de cok az uyuyor toplam 1.30 saat kadar o yuzdeb aksam erken uyumak isteyebiliyir , son uyku icin o zaman az uyusa sa gunduz 4 ten sonraya birakmamak mi gerekiyor
Benimki iki uyku yapıyor ama az değil her uykusu bı saati geçkin uyur o yüzden yeterli olabilir ama canım seninki üç uyku yapiyosa kısa kısa uyumasi normal. Bence yine de son uykuyu 4 en geç 4 buçukta bitirmeli ki akşam uykusuna verimli şekilde geçsin. Yavaş yavaş geciktire geciktire alıştır

Ben kucağımda banyoda serumfizyolojik çekiyorum duruma göre. Çok tikaliysa miktarı ve basıncı ona göre ayarlıyorum. Çekmeye gerek kalmıyor bı delikten diğerine çıkıveriyor. İlk başta benim de eşim zararliymis dedi ama baktım emziği atıyor mama yemiyor nefes alamıyor geçtim direkt şırıngaya ve çok rahat ettim. üfleyerek çektiğimiz daha zararlı gibi geldi bana da. Gerçekten de basınç olmazsa temizlenmiyor

Pheebs Pheebs bu eğitim bir harika 🤣🤣
Şimdi sadece saatleri düzenledim ama yine de uyku süreleri uzadı bu bile çok rahatlatıcı geceleri uyanmıyor ya da 1 kere uyaniyor o da sabah 5 gibi acıktığı için emip hemen uyuyor 7 de zorla uyandırıyorum. Allah senden razı olsun çok dua ettim sana 🙏

Pheebs Pheebs bu eğitim bir harika 🤣🤣
Şimdi sadece saatleri düzenledim ama yine de uyku süreleri uzadı bu bile çok rahatlatıcı geceleri uyanmıyor ya da 1 kere uyaniyor o da sabah 5 gibi acıktığı için emip hemen uyuyor 7 de zorla uyandırıyorum. Allah senden razı olsun çok dua ettim sana 🙏
Ne demek yahu rica ederim çok sevindim gerçekten insanın moralini şevkini toparlıyor çocuğunun uyuması 😀🙏🏻 darısı yatağında kendi kendine uyumasına

Back