• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Merhaba kizlar dun kizimin son uykusu 6.45 gibi bitti , sabah gec uyudugu icin gece kaldi soyle not ettim emme , uyku vs saatlerini aksam 22.17 de uykuya daldi vs. fakat gece 3 defa uyaniyor bu aydaki bebekler gece uyanmadan uyuyabilir deniyor ve gece uykusuna gecene kadar da minimum kisa araliklarla uyaniyor. Boyle bir durum yasayan yasayip da cozen var mi ? Uyaniklik suresinw dikkat ediyorum 3 saatte 1 uyumak istiyor kizim gunduz zorlamamla toplam 2 ile 2.5 saat uyumaya basladi, fakat bolunmeden olmuyor gunduzde? Boyle gece kalkmayan bebeler var mi ?
Gece kalkmayan bebek var mı gerçekten ya, bir kere kalkarsa şükrediyorum 🫠

7. Aya dek cidden bölünmüyordu. Aralıksız uyuyorduk. Son 25 gündür korkunç bir hal aldı. Önceden kendi kendine uykuya geçiyordu çünkü. Artık memede uyumaya alıştı gece uyanınca meme olmadan uyumadığı için uykusu bölünüyor. Benim çevremde deliksiz uyuyan bebekler var ama hepsi desteksiz uyuyor. Destekli uyuyan bebek uyanınca kendi kendine uykuya geçemez ve anneyi de uyandırır. Sebebi bu aslında. Ben kızımın uyku saatini geriye çekmeye çalışırken memeye alıştırdım ve kendi kendimi yaktım 🤣
Uyku eğitimi almayı düşünüyorum yakın zamanda eskite dönmek için
Tam uyuyan bebek var mı gerçekten derken senin yazman ve ben şok. Hiç yoruluyorum uykusuzum falan deme hakkına sahip değilsin 😂 burada en rahat anne senmişsinde haberimiz yokmuş kıskandım birazcık 🥲 benim doktorumda memede sakın uyutma diye bas bas bağırdı ama rahatıma geldi şimdi memesiz asla uyumuyor ve dediğin gibi sürekli meme için uyanıyor 😢

Ben ilk omlet gibi verdim ama sarısı beyazı ayrıydı, iyi pişirdim tek tek tattı. 1 2 gün öyle küçük küçük verdim denedik sonra haşlama aynı şekilde denedim çeyreğini yedi gibi oldu, şimdilerde yarımı yiyor sarı beyaz ☺️ tabi yanına peynir, avakado, labne gibi tadı destekleyici ekler yaptım. Bide mesela her gün sade yapmadım omleti sebzeli, soğanlı, peynirli gibi gibi, inşallah yumurtayı sever bambam 😍 aaaa bide zaten biliyorsundur ama onunla aynı yemeği ye, bizim kızda işe yarıyor en azından, biz yumurta yersek elimizden kapmaya çalışıyor mesela 😅
Hahahha cimcime 🤭 tamamdır yarın ayarlıcam inşallah yumurta beyazı beni ürkütüyo biraz yaa

Ben verdim canım. 7. Ayın ilk günlerinde verdim. Sonundayız şuan her gün yiyor. Bir gün haşlama verdim. Bir gün pankek bir gün omlet. Sıkılmasın diye deneye deneye. Miktara artırma olarak bakamadım. Ne kadar isterse o kadar yediği için bazen az yedi bazen çok.
Anladım yumurta akı tedirgin ediyo beni o yüzden kademeli mi versem dedim de yarın bakıcam artık teşekkür ederim 🙏🏻

İnşallah yaa şuan için memede uykuyu kestik istemiyor artık sallanarak uyuyo hala ama memeyi kestiğimiz için olur olmaz uyanmıyo gece 2 defa kalkıyo emmek için. Uyku aralıklarını açtım biraz gündüz uykuları uzadı 1 saate yakın uyuyo 3 uyku gündüz 2.5 3 saate çıktık totalde. Sadece sabaha karşı 5te uyanıyo onuda çözdüm benim ki gece 10 saat uyku alıyor ben 7 7.30ta yatırdığım için 5te kalkıyo onuda çekicem biraz ileri 8e falan o zaman 6da uyanıyo. Onuda halledersem sallama işini bitiricez inşallah bu kadar zaten eğitim dediğim 😀🙏🏻
Memede uykuyu nasıl kestin? Benimki öyle alıştı ki memeye deli gibi ağlıyor vermeyince 🤦‍♀️ gündüz 2 uyku yapıyor benim kızım ama yetiyor akşam 8 de uyuyor sabah 8 de kalkıyor o konuda bir sıkıntım yok tek istediğim desteksiz uyuması

Memede uykuyu nasıl kestin? Benimki öyle alıştı ki memeye deli gibi ağlıyor vermeyince 🤦‍♀️ gündüz 2 uyku yapıyor benim kızım ama yetiyor akşam 8 de uyuyor sabah 8 de kalkıyor o konuda bir sıkıntım yok tek istediğim desteksiz uyuması
Gündüz uykusundan başladım yapmaya uyku saatinden 30dk kadar önce emzirdim uzun uzun biraz daha oyun emme sevişme gibi olunca doydu güzelce ilk uyku 20dk sürdü uyutmam sonra sonra kısaldı 5.gündeyiz heralde 6 7 dk içinde uykuya geçiyor şükür. Uyuturken sallıyorum hala tabi ki. 20si aşımız var ondan sonra sallamayıda kesicem yavaştan

Gündüz uykusundan başladım yapmaya uyku saatinden 30dk kadar önce emzirdim uzun uzun biraz daha oyun emme sevişme gibi olunca doydu güzelce ilk uyku 20dk sürdü uyutmam sonra sonra kısaldı 5.gündeyiz heralde 6 7 dk içinde uykuya geçiyor şükür. Uyuturken sallıyorum hala tabi ki. 20si aşımız var ondan sonra sallamayıda kesicem yavaştan
ben direkt yatağa koymayı deniyorum emzirdikten sonra, bütün uykusu açılıyor. Sallamakta istemiyorum ama bakalım memeden ayırmak için denerim bende belki. Hadi bakalım inşallah başarılı olursun 🙏

7. Aya dek cidden bölünmüyordu. Aralıksız uyuyorduk. Son 25 gündür korkunç bir hal aldı. Önceden kendi kendine uykuya geçiyordu çünkü. Artık memede uyumaya alıştı gece uyanınca meme olmadan uyumadığı için uykusu bölünüyor. Benim çevremde deliksiz uyuyan bebekler var ama hepsi desteksiz uyuyor. Destekli uyuyan bebek uyanınca kendi kendine uykuya geçemez ve anneyi de uyandırır. Sebebi bu aslında. Ben kızımın uyku saatini geriye çekmeye çalışırken memeye alıştırdım ve kendi kendimi yaktım 🤣
Uyku eğitimi almayı düşünüyorum yakın zamanda eskite dönmek için
Ay ne güzelmiş o iş ya
Ben emzirerek uyutuyorum ama şöyle bişey var gece uykudan uyansa illa emmiyor bazen sadece sarılıp koklayıp uyuyor
Biraz dönüyor oynuyor kendi kendine uyuyakalıyor
Yani bebeğe göre değişiyor benim bebeklerim anneyi yoklamayı seviyorlar :) neden bilmiyorum bence annenin verdiği enerjiden kaynaklı. Belki kaygım onları da uyandırıyor.

ben direkt yatağa koymayı deniyorum emzirdikten sonra, bütün uykusu açılıyor. Sallamakta istemiyorum ama bakalım memeden ayırmak için denerim bende belki. Hadi bakalım inşallah başarılı olursun 🙏
Ay amin inşallah aslında bu kadar kısa uykuya dalışından dolayı sallamak sorun olmuyo ama gece uyanınca kendi kendine uykuya dönebilsin istiyorum mecbur denicem. Mayışıkken koyuyosun dimi ? Bende öyleyken koyunca zınk dönüp gülmeye başlıyo. Ama işte yorucu kısmı o kaldor yatır devam etmek lazım 😀

Ay bir süredir okuyordum ama yazamıyordum. Bizim de alt 2 diş geldi. Emekleme çabası 0, hatta yüz üstü koyunca ya da kendisi dönünce ağlıyor kaldır beni diye 😅 hala desteksiz oturamıyor 😑 üst dişler yolda belli ki gece uykusu zorluyor 😑
Ne d vitamini, ne demir damlası kullanıyoruz. D vitaminini endokrin doktoru kesti, hematoloji de 9. Ay değerlerine göre bakalım duruma göre dedi. Gastroenteroloji karaciğer değerleri düzeldi gelmenize gerek yok dedi. Bugün de artık kalp doktoru kalbindeki delik kapanmış ama fistül duruyor hala, çok önemli değil ama 1 sene sonra kontrol var dedi. Artık hasteneye gitmek zorunda değiliz. Çok mutluyum o yüzden 🥰 sürekli eşimin izinli olduğu günlere randevu kovalamak zorunda kalıyordum.
Cok sevindim canim surekli aklimdaydin gittimi diye Bizde cok sukur artik doktor doktor gezmiyoruz cocuk kardiyoloji kaldi onuda ramazandan sonra gidecez insallah
Gercektende cok zor hastane yolu biz gittimizde ayni gun icerisinde 3 doktora gösteriyordum

Tam uyuyan bebek var mı gerçekten derken senin yazman ve ben şok. Hiç yoruluyorum uykusuzum falan deme hakkına sahip değilsin 😂 burada en rahat anne senmişsinde haberimiz yokmuş kıskandım birazcık 🥲 benim doktorumda memede sakın uyutma diye bas bas bağırdı ama rahatıma geldi şimdi memesiz asla uyumuyor ve dediğin gibi sürekli meme için uyanıyor 😢
Evet benim yegenlerimde full uyuyorlardi var yani uyuyan kalkmadan 🙃

Ay ne güzelmiş o iş ya
Ben emzirerek uyutuyorum ama şöyle bişey var gece uykudan uyansa illa emmiyor bazen sadece sarılıp koklayıp uyuyor
Yani bebeğe göre değişiyor benim bebeklerim anneyi yoklamayı seviyorlar :) neden bilmiyorum bence annenin verdiği enerjiden kaynaklı. Belki kaygım onları da uyandırıyor.
Bence de rahatsa anne benek de rahat oluyir biraz salmak lazim da iste o da karakter meselesi

Ay ne güzelmiş o iş ya

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    198,1 KB · Görüntüleme: 45
Helloooo yine bir test faciası yaşamıyosam eğer hamileyim 🫶🏻🥹 bu defa 3 farklı marka yaptım 3 üde silik pozitif geldi. 20si bambamın aşısı var o ara bende kan vericem. İnşallah sağlıklı olurumda emzirmeye devam ederim şuan tek endişem o 😅
Hadi inşallah senin adına çok sevindim 😍 emzirme konusu inşallah devam edersin ama edemezsende üzülme 9 aylık koca dana oldular 1 yaşından sonra devam sütü de rahatlıkla içer 9. aydan sonra ana öğün katı yemek ara öğün anne sütü olacak biliyorsun ama biz annelerin içi rahat etmiyor ki en azından ben öyleyim dayıyoruz memeyi sağolsun benim oğlum yenidoğan gibi sürekli emiyor zaten ek gıda reddi var sanırım belkide bu yüzden, emzirmek anne için çok güzel bir duygu ama olmazsada yapacak bişey yok 9 ay da az bir zaman değil.

Hadi inşallah senin adına çok sevindim 😍 emzirme konusu inşallah devam edersin ama edemezsende üzülme 9 aylık koca dana oldular 1 yaşından sonra devam sütü de rahatlıkla içer 9. aydan sonra ana öğün katı yemek ara öğün anne sütü olacak biliyorsun ama biz annelerin içi rahat etmiyor ki en azından ben öyleyim dayıyoruz memeyi sağolsun benim oğlum yenidoğan gibi sürekli emiyor zaten ek gıda reddi var sanırım belkide bu yüzden, emzirmek anne için çok güzel bir duygu ama olmazsada yapacak bişey yok 9 ay da az bir zaman değil.
Teşekkür ederiiim 🙏 yaaa evet aslında realistik baktığında konuya dediğin gibi ama işte içim almıyo diğer türlüsünü büyük konuşmayayım da emzirmek istiyorum inşallah nasip olsun

Back