• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ay bir süredir okuyordum ama yazamıyordum. Bizim de alt 2 diş geldi. Emekleme çabası 0, hatta yüz üstü koyunca ya da kendisi dönünce ağlıyor kaldır beni diye 😅 hala desteksiz oturamıyor 😑 üst dişler yolda belli ki gece uykusu zorluyor 😑
Ne d vitamini, ne demir damlası kullanıyoruz. D vitaminini endokrin doktoru kesti, hematoloji de 9. Ay değerlerine göre bakalım duruma göre dedi. Gastroenteroloji karaciğer değerleri düzeldi gelmenize gerek yok dedi. Bugün de artık kalp doktoru kalbindeki delik kapanmış ama fistül duruyor hala, çok önemli değil ama 1 sene sonra kontrol var dedi. Artık hasteneye gitmek zorunda değiliz. Çok mutluyum o yüzden 🥰 sürekli eşimin izinli olduğu günlere randevu kovalamak zorunda kalıyordum.

Ay bir süredir okuyordum ama yazamıyordum. Bizim de alt 2 diş geldi. Emekleme çabası 0, hatta yüz üstü koyunca ya da kendisi dönünce ağlıyor kaldır beni diye 😅 hala desteksiz oturamıyor 😑 üst dişler yolda belli ki gece uykusu zorluyor 😑
Ne d vitamini, ne demir damlası kullanıyoruz. D vitaminini endokrin doktoru kesti, hematoloji de 9. Ay değerlerine göre bakalım duruma göre dedi. Gastroenteroloji karaciğer değerleri düzeldi gelmenize gerek yok dedi. Bugün de artık kalp doktoru kalbindeki delik kapanmış ama fistül duruyor hala, çok önemli değil ama 1 sene sonra kontrol var dedi. Artık hasteneye gitmek zorunda değiliz. Çok mutluyum o yüzden 🥰 sürekli eşimin izinli olduğu günlere randevu kovalamak zorunda kalıyordum.
Gözünüz aydın maşallah kuzuya herşeyin başı sağlık, çok şükür gelmiş geçmiş olsun.

merhaba benim kızım yarın 8 aylık olacak. emeklemiyor, hatta dediğiniz gibi yüzüstünden nefret ediyor doğduğundan beri. doktor tercih etmiyordur önemli değil dedi diye saldım :D

Doğru bizi de belki bu yüzden çağırmadılar aşıya takvimdede yazmıyor ben alerjisinin hafiflemesini beklicem o zaman 1 yaşa kadar evde başka çocukta yok inşallah bişey olmaz diyeyim

Yumurta beyazı veren var mı kızlar? Doktorumuz kontrole az kala ver bakalım gelince konuşuruz gidişatı dedi. Ama nasıl vermeliyim emin olamadım. 3 gün miktarı arttırarak mı vereyim? Yoksa direkt omlet falan mı yapayım? Haşlama mı? Ne diyosunuz help

Yumurta beyazı veren var mı kızlar? Doktorumuz kontrole az kala ver bakalım gelince konuşuruz gidişatı dedi. Ama nasıl vermeliyim emin olamadım. 3 gün miktarı arttırarak mı vereyim? Yoksa direkt omlet falan mı yapayım? Haşlama mı? Ne diyosunuz help
Haşlama yiyorsa içini dışını daha rahat yer ama omlet de baya damağa hitap eder
İkisini de eliyle rahatça yer
Ben pankenlerde çorbalarda tam yumurta kullanıyorum problem olmadı

Merhaba kizlar dun kizimin son uykusu 6.45 gibi bitti , sabah gec uyudugu icin gece kaldi soyle not ettim emme , uyku vs saatlerini aksam 22.17 de uykuya daldi vs. fakat gece 3 defa uyaniyor bu aydaki bebekler gece uyanmadan uyuyabilir deniyor ve gece uykusuna gecene kadar da minimum kisa araliklarla uyaniyor. Boyle bir durum yasayan yasayip da cozen var mi ? Uyaniklik suresinw dikkat ediyorum 3 saatte 1 uyumak istiyor kizim gunduz zorlamamla toplam 2 ile 2.5 saat uyumaya basladi, fakat bolunmeden olmuyor gunduzde? Boyle gece kalkmayan bebeler var mi ?

Eklentiler

• 10BAB8BB-30F0-44C8-BD3C-0F8C266C45AB.jpeg
    10BAB8BB-30F0-44C8-BD3C-0F8C266C45AB.jpeg
    50,8 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba kizlar dun kizimin son uykusu 6.45 gibi bitti , sabah gec uyudugu icin gece kaldi soyle not ettim emme , uyku vs saatlerini aksam 22.17 de uykuya daldi vs. fakat gece 3 defa uyaniyor bu aydaki bebekler gece uyanmadan uyuyabilir deniyor ve gece uykusuna gecene kadar da minimum kisa araliklarla uyaniyor. Boyle bir durum yasayan yasayip da cozen var mi ? Uyaniklik suresinw dikkat ediyorum 3 saatte 1 uyumak istiyor kizim gunduz zorlamamla toplam 2 ile 2.5 saat uyumaya basladi, fakat bolunmeden olmuyor gunduzde? Boyle gece kalkmayan bebeler var mi ?
Benimki de anlattığın gibi
Ben şimdiye dek bölünmeden uyuyuyan bebekle hiç karşılaşmadım. Öyle söyleyen doktorlar ve internet siteleri kimlerde görmüşler çok merak ediyorum
O kadar yıllık anneyim ve o kadar çok doğuran arkadaşım var ki hiçbirisinden bebeğim (1 yaşına dek) deliksiz uyuyor lafını duymadım. Mutlaka vardır da olsa bile moral bozmadan 1 yaşı bekleyelim.
Gerçi benimki 4 yaşa kadar gece illa bir-iki kez kalktı ama neyse moral bozmiiiym 😆

Ben şimdiye dek bölünmeden uyuyuyan bebekle hiç karşılaşmadım. Öyle söyleyen doktorlar ve internet siteleri kimlerde görmüşler çok merak ediyorum
O kadar yıllık anneyim ve o kadar çok doğuran arkadaşım var ki hiçbirisinden bebeğim (1 yaşına dek) deliksiz uyuyor lafını duymadım. Mutlaka vardır da olsa bile moral bozmadan 1 yaşı bekleyelim.
Gerçi benimki 4 yaşa kadar gece illa bir-iki kez kalktı ama neyse moral bozmiiiym 😆
bir de ilk daliista uykuya dalma problemi neden acaba bu arada ilk 3 ay cok iyiydik full uyuyordu sutlerim hep tasiyoedu son 5 ay hic sutte tasma yasamadim hep kuru ustum 🙃

Hala adet olmayan var mı benim gibi
Beenn şiş şiş kaldım :( 10 gün sonra randevum var doktoruma
Bizim kız baya yiyor beyazı, iki minnak dişiyle ısıra ısıra mutlu oluyor ☺️

bir de ilk daliista uykuya dalma problemi neden acaba bu arada ilk 3 ay cok iyiydik full uyuyordu sutlerim hep tasiyoedu son 5 ay hic sutte tasma yasamadim hep kuru ustum 🙃
Hadi ya ne güzel içiyor desene hepsini
Benimki de sürekli emiyor ama hala üstüm başım süt, bazen yüz üstü yatınca orası ıslanıyor bayağı öyle rahatsız oluyorum gece. Ama ilk doğan gibi değil çok şükür

Dişlerden olabilir uykuyuz dalma
Benim kız da bayağı dolanıyor yatakta çok uykusu olsa bile
Ve mutlaka uykuya daldıktan sonra bir ya da iki kez açıyor gözlerini
Gece uykusuna geçti diyip bir iki saat bir yere gidemem yani öyle bir güvensiz uykusu

Ama nasıl veriyosun işte mevzum o şuan benim 😀 bilmiyorum ne miktarda vermem gerektiğini
İstersen ilk gün bir yumurtayı yulaf unuyla azıcık suyla ya da peyniraltı suyuyla çırp pankek gibi pişir yedir
İkinci gün haşla beyazından tattır
Üçüncü gün omlet yap ver
Sanki böyle kademe kademe çoğalmış gibi oldu kafamda

İstersen ilk gün bir yumurtayı yulaf unuyla azıcık suyla ya da peyniraltı suyuyla çırp pankek gibi pişir yedir
İkinci gün haşla beyazından tattır
Üçüncü gün omlet yap ver
Sanki böyle kademe kademe çoğalmış gibi oldu kafamda
Yulafa intoleransı var sıpanın şimdi karıştırırsam onunla anlamam ama pankek okey veya haşlayıp bir ince dilim versem zaten blw yapıyo iki ısırık sonra salla aşağıya
Omleti yer kesin sarısıyla seviyo böyle daha sever peynirli falan yaparsam 👍🏻

Ama nasıl veriyosun işte mevzum o şuan benim 😀 bilmiyorum ne miktarda vermem gerektiğini
Ben ilk omlet gibi verdim ama sarısı beyazı ayrıydı, iyi pişirdim tek tek tattı. 1 2 gün öyle küçük küçük verdim denedik sonra haşlama aynı şekilde denedim çeyreğini yedi gibi oldu, şimdilerde yarımı yiyor sarı beyaz ☺️ tabi yanına peynir, avakado, labne gibi tadı destekleyici ekler yaptım. Bide mesela her gün sade yapmadım omleti sebzeli, soğanlı, peynirli gibi gibi, inşallah yumurtayı sever bambam 😍 aaaa bide zaten biliyorsundur ama onunla aynı yemeği ye, bizim kızda işe yarıyor en azından, biz yumurta yersek elimizden kapmaya çalışıyor mesela 😅

Son düzenleme:
Ben verdim canım. 7. Ayın ilk günlerinde verdim. Sonundayız şuan her gün yiyor. Bir gün haşlama verdim. Bir gün pankek bir gün omlet. Sıkılmasın diye deneye deneye. Miktara artırma olarak bakamadım. Ne kadar isterse o kadar yediği için bazen az yedi bazen çok.

7. Aya dek cidden bölünmüyordu. Aralıksız uyuyorduk. Son 25 gündür korkunç bir hal aldı. Önceden kendi kendine uykuya geçiyordu çünkü. Artık memede uyumaya alıştı gece uyanınca meme olmadan uyumadığı için uykusu bölünüyor. Benim çevremde deliksiz uyuyan bebekler var ama hepsi desteksiz uyuyor. Destekli uyuyan bebek uyanınca kendi kendine uykuya geçemez ve anneyi de uyandırır. Sebebi bu aslında. Ben kızımın uyku saatini geriye çekmeye çalışırken memeye alıştırdım ve kendi kendimi yaktım 🤣
Uyku eğitimi almayı düşünüyorum yakın zamanda eskite dönmek için

Back