- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #33.281
Geçmiş olsun bu aralar cocuklar cok hastaKızlar bebeğim domuz gribi olmuş bir haftadır hırıltısı vardı gittikçe arttı çok halsizdikkat edin bebislerinize çok kötü salgın var.
Kızlar merhaba iyi seneler herkeseoğlum ve eşim hastaydı bebeğime de geçti. İlk kez anne oluyor gibiyim ateşlenince panik oldum diğeri 9 yaşında olunca ufak için ne yapsam yanlış olacak hissinden kurtulamıyorum. Sabah kafasına vurup duruyordu başı bedenine göre sıcaktı zaten 37.5 falandı kafasına da sürekli vurunca ağrısı var herhalde diye 1 çay kaşığı calpol verdim. 38 oldu ateşi koltuk altı ve başı sıcak sadece az evvel soydum ılık küvete koydum düşmüştü geri çıktı. Aciller ana baba günü gittiğimizde oğlan için yer bile yoktu. Siz ateşlenince ne yaptınız evde ateş düşürücüler var vereyim mi tekrar yoksa 38.5 bekleyim mi
Desteksiz oturuyo bambam eğer heycanlanmazsa tabiKızlar bebişlerin destekli desteksiz oturma durumları nasıl?
Bizim kini oturuyorum bir bakıyorum yüz üstü yatmışKızlar bebişlerin destekli desteksiz oturma durumları nasıl?
Merak etme 3.ye gelince anca anlıyor insan bunları anca hazmediyor yalnız değilsinÖyle iyi anlamışsın ki beni.. bazen sözlerim halim tavrım hiçbir şeyden anlaşılamıyormuşum gibi geliyor. yardımcı için görüştük birkaç kişiyle ama içimize sinmediçevremdeki herkes hala doymuyor bu çocuk o yüzden gece uyanıyor diyip bende doktor gerek görmediğinden dolayı mama vermediğim için acaba haklılar mı diye geçirdm içimden ama o iş öylede olmuyormuş mama alsada uyanacakmış tükendim gerçekten içimi ferahlattın çok teşekkür ederim
Benimki de daha yuzustu bile durmuyoTam 6 aylığız emeklemeyi baya geliştirdik. Nereye isterse oraya gidiyor. Daha geçen sene karnimdaydi cinsiyetini bile bilmiyorduk nasıl güzel büyüyorlar
Patlayip rahatlamasi 10 gunu buldu bizdeKızlar bu diş çıkarma kaç gün sürüyor kızım hiç uyumuyor mahvoldum geceleri sürekli uyanıyor emip uyumak istiyor
Tabii öyle belli bir gelişim aralığı var o aralıkta yapması önemli olan. Bizimde bir anda başladı çok şaşırdım. Her gün biraz daha iyi oluyorBenimki de daha yuzustu bile durmuyo
Gecen doktorum dedi ki her cocuk kendi vaktini bekler diye biraz rahatladim.
Uyutma şeklin nasıl peki canım? Bnmki kucağımda sallayarak uyuyor uyku saati gelmemişse asla dal ıyır direniyor istediğim saatte yatıranıyorum o yuzden yarım saat bile geri çekemiyorumGünaydınlar sonunda bizde ek gıdaya geçtik geçen gün balkabağı yedi çorabımıza kadar değiştikuyku konusu hepimizin aynı sanırım gece 3-4 kere uyanıyor ama kolay uykuya geçiyor şükür ben artık erken yatırmaya özen gösteriyorum yoksa bıraksam 11den önce uyumaz. Bebeği geç yatanlar her gün yarım saat erken yatırmaya çalışın öyle öyle geri gelir saati
Ağlıuor mu peki? Bnmki ağlamadan uyanıyor ama 40 dk da saatte bir falan. Emin olamıyorum acaba siş mi diyeKızlar bu diş çıkarma kaç gün sürüyor kızım hiç uyumuyor mahvoldum geceleri sürekli uyanıyor emip uyumak istiyor
bizde uyku şekli rutini falan kalmadı maalesef nasıl uyutabilirsem öyle uyutuyorum bazen emerken bazen ayakta sallıyorum bazen babası beşiğinde sallıyor uyusun diye tüm tuşlara basıyoruz. Yeniden bir düzen kurucam inş. Benimde öyleydi asla uyumuyordu ama 9a kadar çektim şükür. Ama dediğim gibi her yolu deniyorum. Şimdi artık uyku saati biraz otursun rutine dönüş yapacağımUyutma şeklin nasıl peki canım? Bnmki kucağımda sallayarak uyuyor uyku saati gelmemişse asla dal ıyır direniyor istediğim saatte yatıranıyorum o yuzden yarım saat bile geri çekemiyorum
Herkes çok zayıf çok küçük deyip duruyor kızıma. Sınırlar içerisinde normal aslında. Ama kbb doktoruna gittik ay sağlıklı mı bu bebek bir sorunu yok dimi diyor. Şaka gibi. İyice sinir olmaya başladım. Bu duyduklarımı takmıyorum ama bu sefer destekli bile zor oturması öne kayması vs iyice kafama takılmaya başladı. Bir doktor bile alakasız bir konuda şak diye bu niye bu kadar küçük diyor. Kardiyolojiye gittik oda dedi kbb gittik oda dedi. Hepsi diyor.Desteksiz oturuyo bambam eğer heycanlanmazsa tabiemekleme değilde sürünmeye başladı istediği yere gidiyo artık ama çabuk yoruluyo tabi. Birde dün anne yanı yatağından bizim yatağa geçti kendi kendine bilmiyorum nasıl bir önlem alsam bu işin geceside var malum fark etmezsem yerleri öpebilir bir günde oluyo valla dün yapmıyo dediğimizi bugün şak diye yapıyolar. Sizde durumlar nasıl?
Persentil de bir sorun olması lazım gelişimsel gerilikten bahsetmek için doğum kilosu boyu ile şuan ki kilo boy paralelse eğer hiç takma olması gerektiği gibi büyüyodur. Ve minyon bir bebekse gayet doğal henüz oturamaması biz hemen her şeyi yapsınlar diye bekliyoruz ama büyük emek var aslında en ufak öğrendiklerinin arkasında buda zamanla oluyo annesi. Benim bebeğimede prematüre doğmuş diyip duruyolar her muayenede ona göre değerlendirme yapıyolar takmıyorum açıkçasıHerkes çok zayıf çok küçük deyip duruyor kızıma. Sınırlar içerisinde normal aslında. Ama kbb doktoruna gittik ay sağlıklı mı bu bebek bir sorunu yok dimi diyor. Şaka gibi. İyice sinir olmaya başladım. Bu duyduklarımı takmıyorum ama bu sefer destekli bile zor oturması öne kayması vs iyice kafama takılmaya başladı. Bir doktor bile alakasız bir konuda şak diye bu niye bu kadar küçük diyor. Kardiyolojiye gittik oda dedi kbb gittik oda dedi. Hepsi diyor.
Çocuk doktoru dışındaki doktorlar kendi işine baksın, doğum kilosundan itibaren gelişimini doktor takip ediyor dimi sorun yok o zaman. Oturma işine de takılma benim 2.çocuğum gelişim aşamaları o kadar farklı ki birinin geç yaptığını biri erken diğerinin erken yaptığını şimdiki geç yapıyor. İlki oturmayı geç öğrendi oturunca yan devrilirdi desteksiz 7.ayda oturuyordu yinede yastık koyardım kaç kere düştü ama 4 aylıkken sürünüp 5 aylıkken emekliyordu nihayetinde 10 aylıkken yürüyordu doktor bile şaşırmıştı her gören gülümsüyordu dışarıda pire kadar çocuk yürüyor. Şimdiki desteksiz oturduğu halde dönmüyor bile bırak emeklemeyi muhtemelen emeklemesi yürümesi geç olacak.Oturma emekleme sürünme dönme ileride yürüme işleri hep vakti gelince oluyor. Anne baba olarak bunlar için antrenman yaptırıp destekleyebiliriz sadece kasları gelişsin diye. Bundan sonra ek gıdaya da başladılar yavaş yavaş yoğurt et suyu kemik suyu gibi kemik gelişimine faydalı besinlerde girecek hayatlarına. Herşeye rağmen minyon bir bebek olabilir. Sen canını sıkma öyle konuşanlarada gerekli cevabı ver gitsin.Herkes çok zayıf çok küçük deyip duruyor kızıma. Sınırlar içerisinde normal aslında. Ama kbb doktoruna gittik ay sağlıklı mı bu bebek bir sorunu yok dimi diyor. Şaka gibi. İyice sinir olmaya başladım. Bu duyduklarımı takmıyorum ama bu sefer destekli bile zor oturması öne kayması vs iyice kafama takılmaya başladı. Bir doktor bile alakasız bir konuda şak diye bu niye bu kadar küçük diyor. Kardiyolojiye gittik oda dedi kbb gittik oda dedi. Hepsi diyor.
Bana da aynı muamele yapılıyorHerkes çok zayıf çok küçük deyip duruyor kızıma. Sınırlar içerisinde normal aslında. Ama kbb doktoruna gittik ay sağlıklı mı bu bebek bir sorunu yok dimi diyor. Şaka gibi. İyice sinir olmaya başladım. Bu duyduklarımı takmıyorum ama bu sefer destekli bile zor oturması öne kayması vs iyice kafama takılmaya başladı. Bir doktor bile alakasız bir konuda şak diye bu niye bu kadar küçük diyor. Kardiyolojiye gittik oda dedi kbb gittik oda dedi. Hepsi diyor.
Aaa biz daha aşı olmadik hemsire de aramadi henüz. Ne kadar sürdü ateş? Bu arada benim kizlardan birisi de 2 gecedir kalkip 1Mesaidekiler belli olsun hemenbiz 2-3 kere kalkıyoruz ama şu an kızlarımdan biri 2 saattir ayakta aşı biraz ateş yaptı ek gıdaya geçince gece mamalarından deneyeceğim inşallah. Bir de hala çok geç uyuyoruz
Evt ben de acmiyorum surekli gunduz araliklarla sicaklik durumuna görr ac kapa yapiyorum. Ama gece serin oluyor diye hep acik tutuyorum. Ikili karisim dedigin cnm corbaya pirinc unu irmik falan mi katiyorsun? Benim de gecen kontrole goturdugum doktor liste vermis benzer bi sekilde once corba sonra tahio ekle falan.Ben ek gıdaya başladım 3 gün kuralına göre bu ay patates,kabak ve bal kabağı verdim. Geçen ay da pirinç unu ve irmik vermiştim. Şimdi artık muhallebili ikili karışım yapıyorum ama az miktarlarda
Dış 1 ocakta ses verdi daha görüntü çok yokşeffaf gibi bir kabartı dün gördüm.
Ben kombiyi sürekli açmıyorum günde 2 3 kere Java durumuna göre kısa aralıklarla aç kapa yapıyorum
Ev 22 24 derece arası tutmaya çalışıyorum.
Sürekli yansa hem çok sıcak olacak hem daha uykusu bölündü
Gece 11 12 gibi kapatiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?