2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Cnm kac kilo kc cm ya i sinirlar icerisindeyse sorun yok. Benim ikizlerde oyle destekli oturuyor aninda devriliyorlar yine de. Benimkiler de minik ben uzun boylu olmama ragmen. Gecen doktora gittik doktor hersey normal dedi. Etrafimdaki 6 aylik bebeklere bakinca benimkiler daha mini geliyor gozüme. Bi de instada bi cocuk doktoru var 2 yasina gelene kadar boyu dikkate almayin kesinlikle diyor.

Benimki sınırlar içerisinde bile değil ya :/ ama taktıkça daha kötü oluyorum diye takmıyorum artık. Görenler 3 aylık mı falan diyo aile hekimi bu çocuğa nasıl mama başlamadılar dedi ama çocuk doktoru, endokrinoloji, hematoloji doktorları da başlama, anne sütü alsın dedi.
Beni de atak vurdu sanırım. Gece sadece memede durmak istiyo. Emiyo. Durduğu an çıkarıyorum, tekrar yapışıyo. Tüm gecem bu hareketi tekrar ederek geçti. Canım çıktı resmen

Bencede takma
anne sutu aliyor sonucta
endokrin baslama diyorsa baslama bence
Suan kac kilo canm?

Ikili karisim dedigin cnm corbaya pirinc unu irmik falan mi katiyorsun? Benim de gecen kontrole goturdugum doktor liste vermis benzer bi sekilde once corba sonra tahio ekle falan.

Tadım gününün 3.gunu irmik yada pirinç unu katıyorum.
İkili derken mesela kabak ve patatesi karıştırarak hazirlamak demek istemistim

Merhaba siz Dörtyol’da yaşıyordunuz değil mi? Devlet hastanesinde mi çalışıyorsunuz bende orada calisiyorumda:)

Benimki de minnak bir şey olmaz ne yapalım küçük doğdu öylede gidiyor

Selam oto koltuğu aldınız mı? 360 derece dönmesi önemli mi? Guvenlik dışında neye dikkat etmek gerekiyor kullanım açısından?

Kizlar kakada kan gören arkadaşlar
Ben ilk defa gördüm bezde
normalde yanakları kızarırdı ve mukusu kaka vardi yediğim şeylerede dikat ediyorum
acaba pamukcuk ilacından olabilirmi?
Bizim geçti canım 4 aylıkken şükür dediğin ilaçta süt ürünümü var ama hiç bir dr önmsemiyor kakadaki kanı

Selam oto koltuğu aldınız mı? 360 derece dönmesi önemli mi? Guvenlik dışında neye dikkat etmek gerekiyor kullanım açısından?
Merhaba. Biz beSafe izi turn aldık. Bence dönmesi önemli. Hem koltuğa oturtup alırken konforlu oluyor hem de kızım huzursuzlandığında hemen kendime çevirip biraz öpüp koklayıp sakinleştiriyorum. Bizimki şimdilik 360drc dönmüyor ama zaman ilerledikçe parçaları çıkarıp daha büyük yaşa uygun hale getirince dönecek. Güvenlik amaçlı 90drc kademeli olarak dönüyor şuan. Güvenlik testlerini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bir de yüksek olması bebeğin camdan dışarıyı izleyerek keyifli yolculuk yapmasını sağlıyor. Dönme, güvenlik testleri ve yükseklik benim aradığım kriterlerdi.

Oğlum ek gıdada herşeyi reddetmişti daha önce yazmıştım buraya çok şükür bir kaç gündür yemeye başladı bu süreçte pes etmeden hergün yeni bişey yapıp denedim 1 kaşık yedikten sonra yemeyeceğini bilerek yapmak biraz can sıkıcı oluyor ama benzer durumu yaşayan varsa diye yazmak istedim. Her bebek farklı gerçekten deneme yanılma yoluyla buluyoruz.
İlk tadımları buharda pişirip verdim alerji varmı yok mu diye anlamakiçin sadece anlamış oldum asla yemedi. Ondan sonra lezzet odaklı devam ettim. Denediğim gıdalardan karışık yemekler yapıyorum kıyma koyuyorum içine genelde de, yanına bazen yoğurt bizim gibi yemeye başladı. Geçen hafta karnı baharı sade tatmıştı sonra yoğurtlu yemişti bugünde kıymalı patatesli havuçlu yaptım ilk soğanı sarımsağı yumuşattım azcık kıyma koydum çok kavurup sertleştirmeden minik minik minik doğradım malzemeri koydum, minicikte bebek salçası koydum kimyon da ekledim çok az hem gaz için hemde lezzet veriyor, az miktarda su ekledim çektikçe ekleyerek pişirdim çok lezzetli oldu fikir olması açısından ekliyorum. Ek gıda tadımına 5.ayda başladık şuan 6.5 ay doldu 7 aylık olmak üzereyiz. Yedirirken çatalla ezmeden yedirdim çünkü hepsi çok yumuşak. Kıymayı alırken 3 kere çektirttim yoksa sert gelebilirdi.

Eklentiler

• IMG_20240108_145229.webp
    37 KB · Görüntüleme: 43
Besafe ve I-spin joie olmak üzere 2 oto koltuğu var bende, genelde joie olanı kullanıyorum yalnız onu alırken bide spin olanı var o değil ona dikkat etmeli I-spin olan. Adac puanından sonra yüksek olması geniş olması kriterdi benim için, yüksek olunca bebek etrafı izliyor, 360 derece olması şart değil ama konforlu oluyor, şuan basefe in 360 derecesi yok ama o da çok rahat, joie nin var uzun yolculukta yan çevirmek işe yarıyor bide kademe yatış sayısı da önemli uzun yol için rahat uyur

Cansın kaç gündür ancak girebiliyorum bu dönemlerde eleştiren değil insanın halinden anlayan insan lazım etrafımıza inşirah açıp okurum içimi rahatlatmak için iyi gelir okuduğumda yine okuyum bi toparlanıyım

Kızım hasta oldu Geniz akintisi bolca öksurugu var. Hastaneler inanilmz cocuk dolu özel hastanede 1 saat sira bekledik resmen , herkesin mesaisi biterken cocuk doktorlari 7 de hala hasta aliyordu
Geçmiş olsun inşallah çabuk toparlar kuzu evet gırla rsv influenza domız gribi beta ne ararsan varmış kontrole gidicez ay sonu beni şimdiden panik aldı

Geçmiş olsun inşallah çabuk toparlar kuzu evet gırla rsv influenza domız gribi beta ne ararsan varmış kontrole gidicez ay sonu beni şimdiden panik aldı
Hastalık bulaşır diye sırf bu yüzden bu ay kontrole götürmeyeceğim, sende götüreceksen eşin giriş işlemlerini yaptırırken açık havada bekle eşim kontrol etsin doktorun başka hastası yoksa kolidorlarda beklemeden direkt doktorun odasına geç mecbur kalınca biz öyle yapıyoruz yoksa hasta olmayan bile hasta olur bu salgında hastane ortamında

Kızım hasta oldu Geniz akintisi bolca öksurugu var. Hastaneler inanilmz cocuk dolu özel hastanede 1 saat sira bekledik resmen , herkesin mesaisi biterken cocuk doktorlari 7 de hala hasta aliyordu
Geçmiş olsun kuzucuğa, burnunu serumla temizlersen hem rahat nefes alır hem geniz akıntısı olmadığı için öksürük azalır soğana karanfil dikip odasında belirtirsen uyurken rahat nefes alır, umarım çabucak iyileşir

Doğru diyosun ayyyynen öyle yapalım

Aynen inşallah daha iyiye doğru gider hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…