• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar ya oğlum dünden beri sürekli hapşırıyor öksürüyor ve burun akıntısı var rsv olacak diye çok korkuyorum sabah sağlık ocağına gittik aile hekimi izinliymiş geri döndük ateşi çıkarsa direkt hastaneye gidicm bebişleri hastalananlar bu süreci nasıl atlattınız

Kuzum aynı durumu yaşıyorum ki benimki sizinkinden de küçük, rsv covit domuz gribi hepsi şuan salgın şeklinde varmış doktorumuz öyle söyledi
Hava verdi bizimkine, ciğerlerini dinledi iyi dedi ama bizimkinin bogazı balgamlı Öksürük gibiydi krup öksürüğü gibi diyim anlarsınız o nedenle 3 günlükte antibiyotik verdi
İnşallah seninki ilerlemez (benim okula giden ablası var, okullar da salgın var zaten sınıfın yarısı gelmiyor okula gidenlerde eve mikrop taşıyor nasıl bir zamana denk geldi isek 🤷🏻‍♀️)

Kuzum aynı durumu yaşıyorum ki benimki sizinkinden de küçük, rsv covit domuz gribi hepsi şuan salgın şeklinde varmış doktorumuz öyle söyledi
Hava verdi bizimkine, ciğerlerini dinledi iyi dedi ama bizimkinin bogazı balgamlı Öksürük gibiydi krup öksürüğü gibi diyim anlarsınız o nedenle 3 günlükte antibiyotik verdi
İnşallah seninki ilerlemez (benim okula giden ablası var, okullar da salgın var zaten sınıfın yarısı gelmiyor okula gidenlerde eve mikrop taşıyor nasıl bir zamana denk geldi isek 🤷🏻‍♀️)
Bizde henüz balgam yok gibi iki gündür başladı takipte kalıyorum ebemiz nezle tarzı bir hastalık olursa bol bol emzir ateşlenmeden hastaneye çok gelmeyin kışın demişti o yüzden hastanelere gitmeye de çekiniyorum ay ne zormuş ilk kez hastalanıyoruz 🤦‍♀️

En önemlisi sütün etkilenmemesi zaten sevindim senin adına darısı başıma, dün nohutu haşlayıp tuz atıp fırında kızarttım mesela atıştırmalık ev halkı benden çok yedi gibi şeyler yapıyorum, göbek çizgim dahi duruyor ya benim bu arada göbek gitmediği için mi acaba
Heh ne güzel olmuş bak bu ve varyasyonlarına devam bakma hızlı gidiyo dikkat edince. Bir yudum spor yapmadım daha sadece yediğimle gitti. Yok yaa benimde duruyo dümdüz oldu karnım o hormonal belli ki senesine doğru gider

Pişirdiğimiz sudan ekleyip açıyorum biraz bir mama kaşığı da zeytinyağı koyuyorum tadım bitince de su veriyorum üç tatlı kaşığı suyu arttırayım mı? Başka bir şey eklemem gerek mi ki sebzeye
Yok ben düz verdin sandım zeytinyağı ekle dicektim. Çok doğal biraz kabız olması ilk tadımlar. Bambamın aksine bez sayısı artmıştı ama bazı besinler kabız yapar muz gibi patates gibi. Yanında yoğurt veriyorum genelde belki ondandır.

Yaptınız mı acaba? Yaptıysanız nasıl sonuç aldınız? Bende yapıyorum da bugün 3. günüm henüz pek bir değişiklik hissetmedim o yüzden sizdeki durumu merak ettim :)
Yaptım evet valla bende direkt -2 kg fark etti. Ödemim çoktu heralde 2 günde kilodan gitmez ödemden gider. Bu arada 3 günü aşmayın ayda 1 defa. Emziriyosan 2 gün.

Yaptım evet valla bende direkt -2 kg fark etti. Ödemim çoktu heralde 2 günde kilodan gitmez ödemden gider. Bu arada 3 günü aşmayın ayda 1 defa. Emziriyosan 2 gün.
Yok ben sayfa dikkatimi çekti diye geldim ama henüz çocuk sahibi değilim maalesef. 3 kez tüp bebek denendi bir kerede aşılama oldu herhangi bir sıkıntı da görünmüyor ama henüz kısmet olmadı. Bende ilk defa yapıyorum bu diyeti yarın tartılacağım. 66 kilo ile başladım diyete boyum 161 cm. Belki az da olsa kilo da etkiliyordur tutunmayı diye 56-57 lere gelmeye çalışıyorum:KK64:

Yok ben sayfa dikkatimi çekti diye geldim ama henüz çocuk sahibi değilim maalesef. 3 kez tüp bebek denendi bir kerede aşılama oldu herhangi bir sıkıntı da görünmüyor ama henüz kısmet olmadı. Bende ilk defa yapıyorum bu diyeti yarın tartılacağım. 66 kilo ile başladım diyete boyum 161 cm. Belki az da olsa kilo da etkiliyordur tutunmayı diye 56-57 lere gelmeye çalışıyorum:KK64:
Kilon çok değil aslında ama tabi ki verirsen çok daha iyi her konuda kilo bir köstek oluyo zaten kolay gelsin 🙏🏻 sağlıkla gebe kalırsın inşallah en kolayından

Yok ben düz verdin sandım zeytinyağı ekle dicektim. Çok doğal biraz kabız olması ilk tadımlar. Bambamın aksine bez sayısı artmıştı ama bazı besinler kabız yapar muz gibi patates gibi. Yanında yoğurt veriyorum genelde belki ondandır.
Yoğurt vereyim en iyisi biraz ben tamamdır peki su miktarına ne diyorsun acaba susuz mu kalıyor dedim katı kaka yapınca üç tatlı kaşığı falan içiyor suyu

Yoğurt vereyim en iyisi biraz ben tamamdır peki su miktarına ne diyorsun acaba susuz mu kalıyor dedim katı kaka yapınca üç tatlı kaşığı falan içiyor suyu
Suyu hiç vermesen bile olurmuş anne sütü yeterliymiş. Ama tadımla beraber susuyolar tabi bende veriyorum. İyi içiyo bence

Kızlar bebegimin yatağını değiştirmeyi düşünüyoruz, 2 hafta sonra 6 aylık olacak. Hangi yatakları önerirsiniz, memnun kaldığınız bir model, bir marka vs. var mı?

Kızlar bebegimin yatağını değiştirmeyi düşünüyoruz, 2 hafta sonra 6 aylık olacak. Hangi yatakları önerirsiniz, memnun kaldığınız bir model, bir marka vs. var mı?
Bizim yatağımız chicco next2me forever 4 yaşa kadar kullanılabiliyor reflü yatağı olabiliyor çok kademeli her türlü yatağa uygun ayakları çıkıp montesorri yatak olabiliyor. Şahsen 2.5 3 yaş sonrası kullanılacağını sanmıyorum boydan kısa kalıcaktır. Ama o zamana kadar götürmesi bile yeterli sonrasında zaten yatak alınır 👌🏻

Benim ilk çocuğum seninkinden de kiloluydu geç yürür dedi herkes aksine 10 aylık yürüdü yürüme işi biraz keyfi çocuğun doğasıyla ilgili, şimdiki kuduruk normal kilosu buna erken döner emekler dedi doktor ama hiçte öyle olmadı tam bir kucakçı bebek ten temasını istiyor yüzünü yüzüme dayayıp kandırıyor beni içimi eritip akşama kadar kucağımda kendini gezdiriyor 🤣
Benim ki de aynı. Kucakta olmak istiyor sürekli. Yerde çok vakit geçirmiyor o yuzden isteksiz. Tüp bebek olunca ekstra da kıyamıyorum sanırım. Azıcık mizlarsa hemen alıyorum 😇

Hamileliğimin başından sonuna limon aşerdim. Limonata, limonlu tatlılar, limonun kendisi, limonlu yemekler ne ararsan. Yedim içtim de yani kan sulandırıcı etkisi var sadece bildiğim bir sorunun yoksa problem yoktur 👏🏻
Hani diyorlar doğumda tansiyon falan vurur falan diye bilmeden insanı korkutuyorlar benden ondan endişelendim

Hani diyorlar doğumda tansiyon falan vurur falan diye bilmeden insanı korkutuyorlar benden ondan endişelendim
Yok be yahu doğumda tansiyondan başka şeyler vuruyo ahahaha. Doğumu etkileyecek şeyler tabi tansiyon kilo şeker bunlar ama limonlu bişey yedin içtin diye sanmam. Doktoruna sor tabi yine

Yok be yahu doğumda tansiyondan başka şeyler vuruyo ahahaha. Doğumu etkileyecek şeyler tabi tansiyon kilo şeker bunlar ama limonlu bişey yedin içtin diye sanmam. Doktoruna sor tabi yine
Randevuya gidince sorayım içimde endişe oldu çünki tuz limon tüketmekten çekinir oldum

Benim ki de aynı. Kucakta olmak istiyor sürekli. Yerde çok vakit geçirmiyor o yuzden isteksiz. Tüp bebek olunca ekstra da kıyamıyorum sanırım. Azıcık mizlarsa hemen alıyorum 😇
Oh çok iyi yapıyorsun annesi o mızlanmadan bile al 😍 en güzel kucak dönemleri dolu doluda geliyorlar kucağa sarılıyorsun ya oh mis gibiler büyüyünce sarılmıyorlar, eşim hem şikayet ediyorsun hemde çocuğu kucağına alıyorsun hiç bırakmıyorsun diyor sanane karışma anayım ben anayım kızarımda severimde diyorum 🤣

Randevuya gidince sorayım içimde endişe oldu çünki tuz limon tüketmekten çekinir oldum
Limon değil de tuz zarar çünkü tuz şişirdikçe şişirir ödem yapar ödem çok olunca eklemleri rahat kullanamazsın hem hantallaşırsın hem şişmanlarsın bu da doğuma olumsuz etkilerinden birisi
Limon ye ama limonlu su da iç, idrar yollarını temizler.
Her şeyin azı karar çoğu zarar demiş büyüklerimiz:)

Back
X