- 24 Temmuz 2021
- 1.474
- 1.594
- 39
Bende masterchefe bakiyorum iyi kafa dağıtıyorBir an böyle duygusallik çöktü hemen masterchef izleyip dagittim kara bulutlari hopp arada bide besik baktim tamamdir
Normal dogumlarda gecerlidir o cnm sezeryanlarda zaten ac gidiyorsun ya ameliyatta bunu dert edecek birsey yok bakalim hangi yol hayirlisi ise o sekilde dogumlarimiz olsunKızlar nur topu gibi bir fobim oldu bakalım had hayırlısı olsun. Ne guzel forumda okumuyordum herşeyi. Bir ameliyathane ebesi konu acmis hadi bir iki soruya bakayim dedimbakmaz olaydim biri sey sormus (cok ozur diliyorum bu konuya gireceğim icin ama ilk defa duydum ) dogum esnasinda büyük tuvaletimizi yapabiliyormusuz doktoruma nasil bakcam yuzune siz napiyosunuz fln demis bu durumda ya benim ameliyat , hsg , yumurta toplama bunlarin hepsine girerken en büyük korkum buydu tribe giriyordum ne bok yicem simdi ben al dogum icin en büyük korkum oluştu suan
Ben de bu durumdan cok korkuyorum ama doktor ve hemsireler buna dogal profesyonel yaklasirlar cunku kimse bunu isteyerek yapmaz zaten elde degil kendimizi rahatlatmamiz lazim ve insallah olmaz boyle bir seyKızlar nur topu gibi bir fobim oldu bakalım had hayırlısı olsun. Ne guzel forumda okumuyordum herşeyi. Bir ameliyathane ebesi konu acmis hadi bir iki soruya bakayim dedimbakmaz olaydim biri sey sormus (cok ozur diliyorum bu konuya gireceğim icin ama ilk defa duydum ) dogum esnasinda büyük tuvaletimizi yapabiliyormusuz doktoruma nasil bakcam yuzune siz napiyosunuz fln demis bu durumda ya benim ameliyat , hsg , yumurta toplama bunlarin hepsine girerken en büyük korkum buydu tribe giriyordum ne bok yicem simdi ben al dogum icin en büyük korkum oluştu suan
Aynen öyle onlar normal karşılıyorlar biz herşeyi takiyoruz kafayaBen de bu durumdan cok korkuyorum ama doktor ve hemsireler buna dogal profesyonel yaklasirlar cunku kimse bunu isteyerek yapmaz zaten elde degil kendimizi rahatlatmamiz lazim ve insallah olmaz boyle bir sey
Maalesef canim keske soyle kafaya takmama dugmesi olsa bassak boyle polyanna gibi gezsekAynen öyle onlar normal karşılıyorlar biz herşeyi takiyoruz kafaya
Ahahaha ben o düğmeye cok aradim bulamadimMaalesef canim keske soyle kafaya takmama dugmesi olsa bassak boyle polyanna gibi gezsek
Ben okudum o kitabı…Ya suan bir kitaba basladim hele dogmamis cocugun gizli yaşamı diye iyice beni o psikolojiye sokaryani 6 ay dan sonra anne karninda bebegin neler hissettigi duydugunu dair yapilan gözlemler deneyler tarzi boyle seyler anlatiyor ki offf off o cocuklarin arasindan cidden iyiligi seçen ve iyi bir yasam surebileni hem yetistireni hemde kendini tebrik eder onunde saygiyla egilirim cok zor çünkü
Bebişim bırak bu düşünceleri ya büyük tuvalet konusu çok az rastlanan bir şey çünkü lağman yapılıyor bağırsak sorunu olan yakınım vardı ameliyat oldu bir kaç kez o tutamıyor mesela onda bile hiç sorun olmadı lağman tamamen temizliyor hiç takılacağın bir konu değil. Bide okumayın böyle şeyler zaten stresin en dibini gördük gerek yooookKızlar nur topu gibi bir fobim oldu bakalım had hayırlısı olsun. Ne guzel forumda okumuyordum herşeyi. Bir ameliyathane ebesi konu acmis hadi bir iki soruya bakayim dedimbakmaz olaydim biri sey sormus (cok ozur diliyorum bu konuya gireceğim icin ama ilk defa duydum ) dogum esnasinda büyük tuvaletimizi yapabiliyormusuz doktoruma nasil bakcam yuzune siz napiyosunuz fln demis bu durumda ya benim ameliyat , hsg , yumurta toplama bunlarin hepsine girerken en büyük korkum buydu tribe giriyordum ne bok yicem simdi ben al dogum icin en büyük korkum oluştu suan
Bunu göre kız benim zaten içimden de kız geçiyor bakalım tutacak mıEvet kizlar ailenizin arastirmacisi yine bi haberle geldi. Bazimizin mide bulantilari cok agirken bazimisin normal seviyedi (mesela benim hergun kusacak ya da ilac alacak kadar kotu olmuyor ama ara ara kustugum ve aksamlari ozellikle bi mide bulantisi furyam oluyor) Bilim adamlari hamile kadinlarda cok mide bulantisi yasayanlarin cogunlukla kiz bebek, az bulanti ya da hic yasamayanlarin erkek bebek hamileligi yasadigini bulmus. Kiz bebeklerden yayilan ostrojen hormonunun mide bulantisini ikiye katladigi tespit edilmis. Bu yakin arkadaslarimda test ettim bi arkadasim ilk 3 ay cok kotuydu hatta evine biz yemek goturuyorduk ve kizi oldu diger arkadasimin hic mide bulantisi yoktu ve oglu oldu. Tabii sonuclar sizin genetik yatkinliginizla alakali da degisebilir bunlar sadece olasilik.
Benim yengemin de üç kızı var halayım yaniEvet kizlar ailenizin arastirmacisi yine bi haberle geldi. Bazimizin mide bulantilari cok agirken bazimisin normal seviyedi (mesela benim hergun kusacak ya da ilac alacak kadar kotu olmuyor ama ara ara kustugum ve aksamlari ozellikle bi mide bulantisi furyam oluyor) Bilim adamlari hamile kadinlarda cok mide bulantisi yasayanlarin cogunlukla kiz bebek, az bulanti ya da hic yasamayanlarin erkek bebek hamileligi yasadigini bulmus. Kiz bebeklerden yayilan ostrojen hormonunun mide bulantisini ikiye katladigi tespit edilmis. Bu yakin arkadaslarimda test ettim bi arkadasim ilk 3 ay cok kotuydu hatta evine biz yemek goturuyorduk ve kizi oldu diger arkadasimin hic mide bulantisi yoktu ve oglu oldu. Tabii sonuclar sizin genetik yatkinliginizla alakali da degisebilir bunlar sadece olasilik.
Evet canım doğru hatırlıyorsun çok şükür doğal yoldan olmasa da bana da nasip olduTeşekkür ederim
Teşekkür ederim. Ocakta seninki kimyasal olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam…
Özel mesaj grubundaydık..
Nerden nereye..
Çok şükür ki doğal oldu
Normal dogumlarda gecerlidir o cnm sezeryanlarda zaten ac gidiyorsun ya ameliyatta bunu dert edecek birsey yok bakalim hangi yol hayirlisi ise o sekilde dogumlarimiz olsunhem normal dogum oncesi lagma mi ney diyorlar onu yapiyorlarmis iceriyi komple bosaltiyormus dogumdan once ebeler
Ben ameliyat oncesi bir gece onceden yemegi kesiyoruzya ona ragmen stresten ertesi gun motoru bozuyorumBen de bu durumdan cok korkuyorum ama doktor ve hemsireler buna dogal profesyonel yaklasirlar cunku kimse bunu isteyerek yapmaz zaten elde degil kendimizi rahatlatmamiz lazim ve insallah olmaz boyle bir sey
Amin hepimize inş…Evet canım doğru hatırlıyorsun çok şükür doğal yoldan olmasa da bana da nasip oldusağlıkla doğurmak da nasibimiz olsun
Ya Lidyacım tek fobin bu olsun. O doktorlar neler görüyor buna gelene kadar. Korkma olursa da olur, nolcak. Azıcık utanırsın geçer. Hiç bunları takma, doğal olabilen bir şey ki olmuş. Ben de düşünürdüm hatta transferde kadıncağızın üstüne işemem inşallah dedimKızlar nur topu gibi bir fobim oldu bakalım had hayırlısı olsun. Ne guzel forumda okumuyordum herşeyi. Bir ameliyathane ebesi konu acmis hadi bir iki soruya bakayim dedimbakmaz olaydim biri sey sormus (cok ozur diliyorum bu konuya gireceğim icin ama ilk defa duydum ) dogum esnasinda büyük tuvaletimizi yapabiliyormusuz doktoruma nasil bakcam yuzune siz napiyosunuz fln demis bu durumda ya benim ameliyat , hsg , yumurta toplama bunlarin hepsine girerken en büyük korkum buydu tribe giriyordum ne bok yicem simdi ben al dogum icin en büyük korkum oluştu suan
Ayy hiç korkma normal doğumda zaten bilinçli oluyorsun saatlerxe de sancı çekiyorsun…Kızlar nur topu gibi bir fobim oldu bakalım had hayırlısı olsun. Ne guzel forumda okumuyordum herşeyi. Bir ameliyathane ebesi konu acmis hadi bir iki soruya bakayim dedimbakmaz olaydim biri sey sormus (cok ozur diliyorum bu konuya gireceğim icin ama ilk defa duydum ) dogum esnasinda büyük tuvaletimizi yapabiliyormusuz doktoruma nasil bakcam yuzune siz napiyosunuz fln demis bu durumda ya benim ameliyat , hsg , yumurta toplama bunlarin hepsine girerken en büyük korkum buydu tribe giriyordum ne bok yicem simdi ben al dogum icin en büyük korkum oluştu suan
Ya Lidyacım tek fobin bu olsun. O doktorlar neler görüyor buna gelene kadar. Korkma olursa da olur, nolcak. Azıcık utanırsın geçer. Hiç bunları takma, doğal olabilen bir şey ki olmuş. Ben de düşünürdüm hatta transferde kadıncağızın üstüne işemem inşallah dedimolsa da normal o kadar dolu ne olacak
Ya bu sene 4 kere anestezi aldim hepsinde tek korkum buyduAyy hiç korkma normal doğumda zaten bilinçli oluyorsun saatlerxe de sancı çekiyorsun…
Yani bir ara o tuvalet dışarı çıkacak
Sezeryanda epidural anestezi yaparlarsa gene bilinçlisin ve o kasların etkilenmiyordur gene sorun yok…
tam anestezi verirlerse de zaten bir gün öncesi boşalrtma var…
Opu olmuş insanlarız hiç kafana takma bunları…
Opu ile beraber 2 kere tam anestezi aldım. Hiç öyle sorun yaşamadım.
Eminim çoğu kişi de yaşamamıştır…
Böyle bir fobin olmasın..
Zaten kabızlık yaşıyoruz
Evet nereden girdiysem konuyaBebişim bırak bu düşünceleri ya büyük tuvalet konusu çok az rastlanan bir şey çünkü lağman yapılıyor bağırsak sorunu olan yakınım vardı ameliyat oldu bir kaç kez o tutamıyor mesela onda bile hiç sorun olmadı lağman tamamen temizliyor hiç takılacağın bir konu değil. Bide okumayın böyle şeyler zaten stresin en dibini gördük gerek yooook