2023 Şubat - Mart Tüp Bebek Anneleri 😍

Ben okudum o kitabı…
Anlatılanlar çok etkileyici…
Gençlere okutmak lazım…
Sürekli bilinçsiz doğum yapanlara…
Bakalım bizim bebelere biz nasıl davranıcaz..
Evet benimde cok hosuma gitti 6. Aydan sonra özellikle bu konuda cok hassas yaklaşıyor olucam daha kitabin yarisindayim bakalim neler okuyacagim. Anne- Baba sesine bebisin alismasi o sesleri tanıması beni cok etkiledi ya. Eşim dahaa şimdiden karnimla konuşuyor hep bilmeden aslinda harika bisey yapiyormusuz

Bence de çekinmeden aile yakınlarına eksikler söylemeli. Biz tabii yurtdışında olunca getirebileceklerin de bi sınırı oluyor 😅 ama burada en sevdiğim şey baby shower. Türkiyede pek doğru şekilde yapıldığını görmedim henüz 😂 ama bi ara uzun uzun anlatabilirim adetlerini falan. En güzel kısmı anne-baba internetten meşhur bebek sitelerinden yahut amazon gibi sitelerden ihtiyaç listesi oluşturuyor. Baby showera gelenler de gelmeden yahut bebek ziyaretine gelenler orada ihtiyaçları alıyor. Hatta bebek arabası puset gibi daha pahalı ürünleri ortaklaşa da alabiliyorlar oradan görüp. Şahsen benim için düğünlerde bebek ziyaretinde hep kurtarıcı oldu bu listeler kime ne lazımsa onu almıştım ne alıcam derdine de son 😂
Türkiyede de var Joker’de mesela gidip seçip liste oluşturabiliyorsun ama bizim insanımız görgüsüz ve kıro olduğu için ne yazık ki anca modern ve eğitimli çevrelerde kullanılabiliyor. Yoksa millet anca tıkınma ve gösteriş derdinde baby showerlarda.

Ben ameliyat oncesi bir gece onceden yemegi kesiyoruzya ona ragmen stresten ertesi gun motoru bozuyorum 😂😂😂 olmayacak sey oluyor bu bilgiyi aklimdan tamamen silmem lazim😂😂😂😂 bu bana takinti kalirsa hayatta unutmam çünkü hic soyle yaparlar böyle yaparlar diye bilsemde fayda etmez 😂😂
Evet evet sil aklindan yok oyle birseyyyy 🤣🤣

Kızlar vallahi ben de bu sabah bi tuhaf uyandım, kötü hissediyorum kendimi, yani ruhsal olarak. Kafama binbir türlü düşünce geliyor. Hormonlardan dur, normaldir diyorum ama bi yandan da etkiliyor insanı...
İnsaniz canim böyle gitgeller yasiyoruz ama önemli olan baş edebilmek bunlarla... Defet aklindan hemen kış kış de🤣🤣

Evet benimde cok hosuma gitti 6. Aydan sonra özellikle bu konuda cok hassas yaklaşıyor olucam daha kitabin yarisindayim bakalim neler okuyacagim. Anne- Baba sesine bebisin alismasi o sesleri tanıması beni cok etkiledi ya. Eşim dahaa şimdiden karnimla konuşuyor hep bilmeden aslinda harika bisey yapiyormusuz
Aynen bende eşime anlattığımda çok şaşırdı.
Ciddi deney sonuçları var.
Ben Saliha Erdim konuk olan 2 doktor vardı, doğum ile ilgili onlardan duymuştum. Baby showerları bırakın bebeğiniz ile konuşun, 9 ay size ve bebeğinize verilen en güzel hediye kendinizi hazırlayın diyordu.
Bir doktor Salihe ER di galiba nft yapıyormuş ve bu kitap ile seans yapıyormuş annelere... Çok güzel gerçekten...

Türkiyede de var Joker’de mesela gidip seçip liste oluşturabiliyorsun ama bizim insanımız görgüsüz ve kıro olduğu için ne yazık ki anca modern ve eğitimli çevrelerde kullanılabiliyor. Yoksa millet anca tıkınma ve gösteriş derdinde baby showerlarda.
Ben ilk İpek Ongun kitabında tee 90 yazımı.. Bende 2002-2003 lerde okuduğumda böyle adetleri var çok güzel diyordu.
Aile mağaza ile anlaşıp kendine köşe yapıyor, konuklarda oraya gidip alarak aileye yardımda bulunuyor yazmıştı.
O zamanda beğenmiştim, şimdide çok beğendim.
Bende en son çalıştığım yerde öyle birşey yapmışlardı.
Doğum yapacak arkadaştan liste alıp kendi aramızda bölüşmüştük. Çokta güzel şeyler alınmıştı. Eminim ki çoğu ihtiyacını da karşılamıştık...
Ama şuan herşey çok gösteriş üzerine ilerliyor..

Aynen bende eşime anlattığımda çok şaşırdı.
Ciddi deney sonuçları var.
Ben Saliha Erdim konuk olan 2 doktor vardı, doğum ile ilgili onlardan duymuştum. Baby showerları bırakın bebeğiniz ile konuşun, 9 ay size ve bebeğinize verilen en güzel hediye kendinizi hazırlayın diyordu.
Bir doktor Salihe ER di galiba nft yapıyormuş ve bu kitap ile seans yapıyormuş annelere... Çok güzel gerçekten...
Acikcasi izleyecegim şeyler konusunda bile daha dikkatli olabilirim. Bazı örnekler vardi annenin hamileyken çalıştığı yerde konusulan dili çocuğun konuşması ailede kimse o dili bilmezken , anne karninda dinledigi müzik notalarini hatirlamasi, doğduğu anın olayını hatirlayan kişi yani bunlar cideen mucizevi seyler ve tamamen gerçek olduguna inanıyorum iyi ki almisim dedm bu kitabi

Acikcasi izleyecegim şeyler konusunda bile daha dikkatli olabilirim. Bazı örnekler vardi annenin hamileyken çalıştığı yerde konusulan dili çocuğun konuşması ailede kimse o dili bilmezken , anne karninda dinledigi müzik notalarini hatirlamasi, doğduğu anın olayını hatirlayan kişi yani bunlar cideen mucizevi seyler ve tamamen gerçek olduguna inanıyorum iyi ki almisim dedm bu kitabi
Aynen bende şimdi, dünya müzikleri listesi oluşturuyorum..
Duyacaksa ve aklında kalıyorsa herşeyden duysun..
Yolda giderkn spotify'dan ingilizce tiyatro açıyorum..
Kaliteli şeyleri bulmaya çalışıyorum..
Pop müziği hayatımdan çıkardım. Eşim müzikte profesyonel kesinlikle dinletme dedi..

Roman okuduğumda sesli okuyorum..
Eşimle sohbetlerimizde artık üslubumuza dikkat ediyoruz :KK200:

Aynen bende şimdi, dünya müzikleri listesi oluşturuyorum..
Duyacaksa ve aklında kalıyorsa herşeyden duysun..
Yolda giderkn spotify'dan ingilizce tiyatro açıyorum..
Kaliteli şeyleri bulmaya çalışıyorum..
Pop müziği hayatımdan çıkardım. Eşim müzikte profesyonel kesinlikle dinletme dedi..
Roman okuduğumda sesli okuyorum..
Eşimle sohbetlerimizde artık üslubumuza dikkat ediyoruz :KK200:
Yaaa bunları mutlaka yapicam kendim zevk almasam bile yaabanci kaliteli müzik açmayı planlıyorum bende ve masal kitabi alirim kitap okurum aksamlari ona diye düşündüm. Eşim kitap okumayi sevmez ama ben bazen begendigim kitaplari ya da bolumleri ona okurdum yine oyle yapariz off hayalleri bile cok guzel bunlarin🌸😍

Yaaa bunları mutlaka yapicam kendim zevk almasam bile yaabanci kaliteli müzik açmayı planlıyorum bende ve masal kitabi alirim kitap okurum aksamlari ona diye düşündüm. Eşim kitap okumayi sevmez ama ben bazen begendigim kitaplari ya da bolumleri ona okurdum yine oyle yapariz off hayalleri bile cok guzel bunlarin🌸😍
Benim eşim çok seviyor. Kindle var zaten, çok okur..
Biz bazen kitap ile ilgili beğendiğimiz yerleri yorumluyoruz. Üstüne konuşuyoruz. Daha çok eşim konuşuyor ama olsun :KK70:
Biz akşamları cozy mantığını uyguluyoruz. Şimdi yaz.. Tütsü bazen kokulu mum, loş ışık, arkada hafif müzik, kahve veya çay hangisini az tüketti isek... İster istemez zaten dinginleştiriyor...
Ben türk sanat müziği de dinliyorum.
Bizim müziğimiz batı müziğine göre çok zengin. Makamların sağlık üzerine etkisine göre de ayrılıyor..
Gene hint müziği nota olmayışı ile çok zengin.. Alışmadan dinlemesi zor ama çok iyi geliyor.
Endonezya bali müzikleri, matematiksel hesaplamaları çok yoğun o yüzden zihni canlandırıyor.
Afrika müziklerinde ritim çok üst düzeyde..
Fas kuzey afrika müzikleri bugün eşimle konuştuk, en zengin onlarmış..
Jazz müzik gene hem ritim hem dürtüsel hareketler içeriyor..

Biz bazen kitap ile ilgili beğendiğimiz yerleri yorumluyoruz. Üstüne konuşuyoruz. Daha çok eşim konuşuyor ama olsun :KK70:
Biz akşamları cozy mantığını uyguluyoruz. Şimdi yaz.. Tütsü bazen kokulu mum, loş ışık, arkada hafif müzik, kahve veya çay hangisini az tüketti isek... İster istemez zaten dinginleştiriyor...
Bizim müziğimiz batı müziğine göre çok zengin. Makamların sağlık üzerine etkisine göre de ayrılıyor..
Gene hint müziği nota olmayışı ile çok zengin.. Alışmadan dinlemesi zor ama çok iyi geliyor.
Endonezya bali müzikleri, matematiksel hesaplamaları çok yoğun o yüzden zihni canlandırıyor.
Ayy bunlar banada çok güzel bilgiler oldu çok teşekkür ederim😍🙏
Benim muzik repertuarim 90lar poptan ibaret çünkü 🙈🤭🤭🙈🤭🙈🤭🙈
Yavas yavss kendimi alistirmam lazim.
Suan evet zor bende yazlıktayim eşim yanimda kalmiyor o izmirde. Eyluldeb sonra muhtemelen bu hayal ettiklerimi yapmaya baslayabilicem ozamana kadar bu bilgileri biriktirmi olurum bende 🥰

Yavrum sen nesin 🤩🤩🤩 ekran fotosu alıyorum ve bunları değerlendirecem Allahım çok şükür ki havalar soğuk olmuş oluyor vallahi ekime kadar hiç bişey yapamam ben bu sıcakta 🥵

Ayy bunlar banada çok güzel bilgiler oldu çok teşekkür ederim😍🙏
Benim muzik repertuarim 90lar poptan ibaret çünkü 🙈🤭🤭🙈🤭🙈🤭🙈
Yavas yavss kendimi alistirmam lazim.
Suan evet zor bende yazlıktayim eşim yanimda kalmiyor o izmirde. Eyluldeb sonra muhtemelen bu hayal ettiklerimi yapmaya baslayabilicem ozamana kadar bu bilgileri biriktirmi olurum bende 🥰
Benimde evlenmeden önceydi :KK70:
Klasik müzik ders çalışma müziğiydi ..
Eşim ile baya değişti. Liste oluşturup eşimden onayı alırsam size de iletirim :)

Evet kizlar ailenizin arastirmacisi yine bi haberle geldi. Bazimizin mide bulantilari cok agirken bazimisin normal seviyedi (mesela benim hergun kusacak ya da ilac alacak kadar kotu olmuyor ama ara ara kustugum ve aksamlari ozellikle bi mide bulantisi furyam oluyor) Bilim adamlari hamile kadinlarda cok mide bulantisi yasayanlarin cogunlukla kiz bebek, az bulanti ya da hic yasamayanlarin erkek bebek hamileligi yasadigini bulmus. Kiz bebeklerden yayilan ostrojen hormonunun mide bulantisini ikiye katladigi tespit edilmis. Bu yakin arkadaslarimda test ettim bi arkadasim ilk 3 ay cok kotuydu hatta evine biz yemek goturuyorduk ve kizi oldu diger arkadasimin hic mide bulantisi yoktu ve oglu oldu. Tabii sonuclar sizin genetik yatkinliginizla alakali da degisebilir bunlar sadece olasilik.
Yaaaa benim hiç yok birde ikiz iki oğlan mı demek😂ay bayılacam hep hayırlsı ile kızım olsun istedim 🤲🏻

Benimde evlenmeden önceydi :KK70:
Klasik müzik ders çalışma müziğiydi ..
Eşim ile baya değişti. Liste oluşturup eşimden onayı alırsam size de iletirim :)
Ayyy zevkle beklerim bayilirim harikasin🤩🤩🤩🤩🤩🥺 böyle güzel bilgilere egitici öğretici her bilgiye hayranım açığım ❤️❤️❤️🙏

Bu çok faydalı oldu kızlar. O zaman hepimiz elimizdeki kitapları yazalım fikir olsun. Benim aldıklarım hamilelikte bebişin gelişimiyle ilgili sadece. Hızla başka kaynaklarda istiyorum

Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler. Heidi Murkoff Epsilon yayınları
Hamilelik ve Doğum op. Dr. Banu çiftçi Destek yayınları
30’lu 40’lı yaşlarda Gebelik doç. Dr. Arda Lembet Epsilon yayınları

Yavrum sen nesin 🤩🤩🤩 ekran fotosu alıyorum ve bunları değerlendirecem Allahım çok şükür ki havalar soğuk olmuş oluyor vallahi ekime kadar hiç bişey yapamam ben bu sıcakta 🥵
Biz gebeliğin başlarını yaza gelmesi büyük nimet..
Bu halde sıcak geliyorsa, son ayları olanlar napıyordur acep..
Oluşturursam liste sizinle paylaşırım..
Baya kapsamlı dinliyorum..
Halk müziği de dinliyorum..
Eşimde liste oluşturacaksın diye beynimi yakıyorsun. Jazz dan ne ara neşet ertaşa geçtin diyor :KK70:
Daha bebe duymuyorken seçeyim zaman az diyorum..

X