2023 Şubat - Mart Tüp Bebek Anneleri 😍

kızlar selam nift testi halkında bilginiz varmı doktorum onu yaptırmamı önerdi
Ben bu konuyu epey araştırdım Pgt li embriyo transferi ile hamileyim Mozaik embriyo olduğu için nipty bile kesin sonuç vermediği için genetik hocası perinatoloji dr u ve hatta nipty firmasının kendisi amniosentez önerdi Ama genetik tanılı tüp bebek yaptırmadıysanız yaş faktörü de varsa bence kesinlikle yaptırın 3 ayrı seçeneği var 3 lü 5 li kromozom bozukluğuna bakılan ve kısmı duplikasyon ve delesyonlara bakılan en kapsamlısı Ama 2 li 3 lü tarama fetal dna nipty hepsi tarama testi tek tanı testi amniosentez

Biraz önce tüp bebek hemşirem ile görüştüm embriyoya genetik tarama yapıldığı için nipt testine gerek yok gereksiz maliyet dedi. 2'li testi mutlaka bakanlık istiyor embriyo ne kadar sağlıklı da olsa anneye tutunurken kromazal bağlarda milyonda bir de olsa kopmalar olabilir o yüzden 2 li testi yaptırın kafanız rahat olsun, nipt testi sadece türkiyedeki bilinen kromazal hastalıkları test ediyor aslında milyonlarca hastalık var o yüzden hiç kafanızı karıştırmayın, ama aklımda hiç bi şey kalmasın her şeyi yaptırmak istiyorum derseniz yaptırabilirsiniz dedi. Benim de aklım karıştı şimdi. Siz genetik test yaptırmışmıydınız?
ilk gebeliğimde kese büyümemişti normal yolla hamile kalmıştım kürtaj oldum ve genetiğe gitti bebek onda sorun yoktu, eşime ve bana genetik testler yapıldı ancak embiyolara yapılmadı . yaşım 35 olunca doktor gerekli gördü sanırım ama önce 2 li tarama yaptırıp sonuca göre nift yaptırmak daha mantıklı sanki 🤷🏻‍♀️

ilk gebeliğimde kese büyümemişti normal yolla hamile kalmıştım kürtaj oldum ve genetiğe gitti bebek onda sorun yoktu, eşime ve bana genetik testler yapıldı ancak embiyolara yapılmadı . yaşım 35 olunca doktor gerekli gördü sanırım ama önce 2 li tarama yaptırıp sonuca göre nift yaptırmak daha mantıklı sanki 🤷🏻‍♀️
Yani 2 li de risk oranını yüksek görürse nift yaptırmak daha mantıklı. Bize de genetik test yapılmıştı ilk gebeliğim boş gebelikti yine tedaviyle sonra 4 yıl boyunca olmadı en sonunda genetik taramalı yaptırabildik. Ben de 2 li yaptırmaya karar verdim.

Merhaba, bende Şubat ayinda doğum yapacağım inşallah, tüp bebek ile gebe kaldım. 10. Haftada nifty test verdim ve bir kızım olacağını söylediler. 12. Haftada detaylı ultrasonda cinsiyeti teyit edemedik ama doktor nifty test %100 sonuç verir dediği için biz bir guzel kız bebek kiyafetleri aldık. Pembe fistolu, kurdeleli şeylerle donattık resmen, isim bile seçtik. Herkese de söyledik. 14. Haftada muayene de doktor kiZ değil erkek dedi. Nasıl olru nifty test sonucu kesin degilmiydi deyince doktorda panik yaptı hemen labaratuari aradı. Aslında gelen raporda erkek yazıyormuş ama beni arayan kişi yanlışlıkla kız demiş. Resmen yıkıldım. Oğlum olacağı için değil öyle bı hazırlanmıştır ki elbiselere bakıp bakıp ne yapacağım diyorum hiç başına gelen var mı?

Merhaba, bende Şubat ayinda doğum yapacağım inşallah, tüp bebek ile gebe kaldım. 10. Haftada nifty test verdim ve bir kızım olacağını söylediler. 12. Haftada detaylı ultrasonda cinsiyeti teyit edemedik ama doktor nifty test %100 sonuç verir dediği için biz bir guzel kız bebek kiyafetleri aldık. Pembe fistolu, kurdeleli şeylerle donattık resmen, isim bile seçtik. Herkese de söyledik. 14. Haftada muayene de doktor kiZ değil erkek dedi. Nasıl olru nifty test sonucu kesin degilmiydi deyince doktorda panik yaptı hemen labaratuari aradı. Aslında gelen raporda erkek yazıyormuş ama beni arayan kişi yanlışlıkla kız demiş. Resmen yıkıldım. Oğlum olacağı için değil öyle bı hazırlanmıştır ki elbiselere bakıp bakıp ne yapacağım diyorum hiç başına gelen var mı?
Bebeğinizi kucağınıza alınca değişik bir anı olarak kalacak Bazen doğuma kadar ultrasonda farklı görünüp doğunca süpriz oluyor

Ah canm evladını sağlıkla kucağına al inşallah 😌 ama kötü bir sürpriz olmuş yapılan hazırlıklar emekler hep boşa gitmiş gibi oldu şimdi

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah ❤️ bu kesinlikle çalışan hatası olduğu için ben belli başlı alınan şeylerin dekontlariyla talep yapardım duygusal şeyin karşılığı zaten olamaz. O kadar pahalı bir şey yaptırıp böyle yanılma kabul edilmez yani. Gözlerinin önünde yazani nasıl farklı söyleyebilir. Size evrak beyanı yapılmadı mı sadece sözlü bilgi mı verildi?

İşini iyi yapmayan insanlara sinir oluyorum 😤

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah ❤️ bu kesinlikle çalışan hatası olduğu için ben belli başlı alınan şeylerin dekontlariyla talep yapardım duygusal şeyin karşılığı zaten olamaz. O kadar pahalı bir şey yaptırıp böyle yanılma kabul edilmez yani. Gözlerinin önünde yazani nasıl farklı söyleyebilir. Size evrak beyanı yapılmadı mı sadece sözlü bilgi mı verildi?
Ülkemizde cinsiyet belirtme yasal olmadığı için pgt fetal dna ve amniosentezde belli olsa bile resmi rapora yazılmaz O nedenle cinsiyet sadece sözel olarak söylenir

Ülkemizde cinsiyet belirtme yasal olmadığı için pgt fetal dna ve amniosentezde belli olsa bile resmi rapora yazılmaz O nedenle cinsiyet sadece sözel olarak söylenir
Doğrudur ama sonuçta ortada bir mağduriyet var şimdi şikayet var vs gibi sosyal mecralara yazsa isim verse daha büyük kayıp onlar için bu tip işler yapan firmalar geri dönüşü önemser. Bence çok hoş görülecek bir hata değil ve bedeli ne ise ödemeleri talep edilmeli. Dediğim gibi duygusal durumun zaten karşılığı yok. Paradan ziyade ders olur daha dikkatli olurlar

Doğrudur ama sonuçta ortada bir mağduriyet var şimdi şikayet var vs gibi sosyal mecralara yazsa isim verse daha büyük kayıp onlar için bu tip işler yapan firmalar geri dönüşü önemser. Bence çok hoş görülecek bir hata değil ve bedeli ne ise ödemeleri talep edilmeli. Dediğim gibi duygusal durumun zaten karşılığı yok. Paradan ziyade ders olur daha dikkatli olurlar
Çok haklısınız kesin sonuç çıkan bir test sonuçta Benim görüştüğüm firma bir hata riskine karşılık sigorta tarzı birşey yaptıklarını söylemişti Tabi mozaik embriyo olunca size test uygun değil diye genel merkezden dönüş geldi Ama bu durumu karşılar mı bilmiyorum

X