- 19 Ağustos 2017
- 4.899
- 5.634
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #34.341
Allah'a şükür iyi bir sıkıntı olmadı hala uyutmadim gözlemlemek adına. Götürmedik hastaneye de yanağı kızarık sadece. Şükür ki yan düşmüş. Hepinize çok teşekkür ederim. Analık çok zor aklım çıktı o an yerde görünceÇok geçmiş olsun, benim oğlum 2-3 kere düşmüştü öyle herhangi bir olumsuz semptom olmadığı için doktora götürmemiştim bir sorun yaşamamıştım siz ne yaptınız gittiniz mi?
Evet ikinci çocuk ama hiç böyle birşey yaşamamıştım. Az çok düşme sonrası takip biliyorum ama o an panik oldum tabi. Şükür birşey olmadı.Hala takipteyim. Bu ara çok panikim zaten büyük kızın hasta olup durması beni psikolojik yıprattı. Buna şükür Rabbim hepsini korusun kaza belalardanBir süre uyumaması iyi olur, takip etmek için. Kusma yoksa hareketleri de normalse endişelenme. Dr a gitse tomografi çekmeden göremezler, Birsürü radyasyon. Takip sonucu bişe yoksa götürme bence. Ama basında şişlik varsa kusar ve hareketler normal dışı olursa götürmek gerekir. Sen tecrübelisin 2. cocuktu sanırım , ama düşünce tecrübe de işe yaramıyor endişe sarıyor. Sakin kal. Geçmiş olsun.
Allah'a şükür iyi bir sıkıntı olmadı hala uyutmadim gözlemlemek adına. Götürmedik hastaneye de yanağı kızarık sadece. Şükür ki yan düşmüş. Hepinize çok teşekkür ederim. Analık çok zor aklım çıktı o an yerde görünce
Yani benimki desteksiz uyuyor ama bu isler biraz da bebege bakiyor galiba. Once gece sonra gunduz uykularinda sallamayi biraktim. Ilk baslarda agliyordu ama hic 20dkadan uzun aglamadi. Birkac gunde alisti simdi yataga koyunca aglamiyor done done uyumaya calisiyor.Merhabalar arkadaslar bebeklerini desteksiz uykuya alıstırabilen varmı ?
Eğer varsada nasıl başardınız cok zorlaniyorum bu aralar bebegim 10 aylık
Mamaya devam edeceğiz doktorumla oyle konuşmuştuk. Ama inek sütü alerjisi geçmişimiz var belki ondan öyle planlamıstır doktor. İlk cocugumda da devam etmiştim ama 15 aylık falandı sanırım içmiyordu artık. Süte de alışmamıstı. Normal bizim gibi beslenip yogurt ayran vs yiyordu.Bebislerini mamayla besleyen anneler, 1 yasindan sonra ne yapmayi dusunuyorsunuz? Gordugum kadariyla doktorlar 1 yasindan sonra formul mama onermiyor, bir faydasi yokmus.1 yas sonrasi devam sutlerine itibar etmiyorlar. Illa sut verilecekse inek sutune gecilebilir ama peynir, yogurt, kefir vs yedigi surece sut vermeye gerek yok diyen de var. Benim ne devam sutu icime siniyor ne inek sutu. Sutu tamamen kesmek de cok radikal geliyor kafam karisik :/
Ben de karar veremiyorum. Kilosu düşük diye , mamaya 7. ayda basladik, memeyi 10.ayda bıraktı. Günde 5 kere 150-180 ml arası içiyor . Doğum gününe 3 hafta kaldı ve 7700 kg. Doktora sormadım henüz . Mamayı kesersek günde iki kere inek sütü verebilirim diye düşünüyorum, öğle uykusundan önce ve akşam yatmadan önceBebislerini mamayla besleyen anneler, 1 yasindan sonra ne yapmayi dusunuyorsunuz? Gordugum kadariyla doktorlar 1 yasindan sonra formul mama onermiyor, bir faydasi yokmus.1 yas sonrasi devam sutlerine itibar etmiyorlar. Illa sut verilecekse inek sutune gecilebilir ama peynir, yogurt, kefir vs yedigi surece sut vermeye gerek yok diyen de var. Benim ne devam sutu icime siniyor ne inek sutu. Sutu tamamen kesmek de cok radikal geliyor kafam karisik :/
Bir de sizin ki ne kadar mama içiyor ? Ben çok mu veriyorum acaba ? Suaralar ek gıdayı aşırı reddetmeye başladı , nerdeyse hicbirsey yemiyor . 24 saatte Toplamda 750-850 ml civarı mama içiyor .Bebislerini mamayla besleyen anneler, 1 yasindan sonra ne yapmayi dusunuyorsunuz? Gordugum kadariyla doktorlar 1 yasindan sonra formul mama onermiyor, bir faydasi yokmus.1 yas sonrasi devam sutlerine itibar etmiyorlar. Illa sut verilecekse inek sutune gecilebilir ama peynir, yogurt, kefir vs yedigi surece sut vermeye gerek yok diyen de var. Benim ne devam sutu icime siniyor ne inek sutu. Sutu tamamen kesmek de cok radikal geliyor kafam karisik :/
Çok şükür sıkıntı yok. Çok teşekkürler.Virgo women nasıl minik gecen nasıl geçti
Bu aylarda ek gidayla birlikte maksimum 720cc olmali diye biliyorum ama o da ek gidaya engel olmuyorsa. Benimki 500 ml civari iciyor, bazen daha az bazen biraz daha cok. Ek gida genelde guzel yiyor. Sizinki mamayla doydugu icin ek gidaya istahi kalmiyor olabilir.Bir de sizin ki ne kadar mama içiyor ? Ben çok mu veriyorum acaba ? Suaralar ek gıdayı aşırı reddetmeye başladı , nerdeyse hicbirsey yemiyor . 24 saatte Toplamda 750-850 ml civarı mama içiyor .
KahvaltıdaHanimlar kahvaltı ve öğün fikri atın uzerime ne olurbebisler için
Maşallah benim kızımda levrek çok seviyor.Kahvaltıda
Avakado üzerine labne ve ceviz rendeliyorum cam rendede.
Yumurtayı yağda pişiriyorum az tuzlu.
Kaşar peyniri tost olarak yiyor. Tostun içini veriyorum.
Mandalin sıkıyorum.
Öğün * levrek çok seviyor, et köfte, pilav, brokoli, köftesi(bizde gaz yaptı) bal kabağı, tarhana çorbası.. Artık sofrada ne varsa yediriyorum. Acı değilse lahmacun bile yiyoruz
Evet mamasına da katabilrsin demişti eczacıHanımlar ishal olan bebeklerimize reflor sase verebiliyorduk dimi
Yarısını yogurduna kattım ama pek yemedi. Diş çıkıyor ondan mı ishal bilemedim . Bugün 3 kez ishal yapti ve çok iştahsızEvet mamasına da katabilrsin demişti eczacı
Tesadüf değilse diş patlarken kızım da hem ishal hem pişik oluyor.Yarısını yogurduna kattım ama pek yemedi. Diş çıkıyor ondan mı ishal bilemedim . Bugün 3 kez ishal yapti ve çok iştahsız