- 27 Eylül 2020
- 7.595
- 11.109
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #34.321
Benim kendi isteği ile yere basıp sert durur oldu ya cidden üstümden yük kalktıMasallah tutunup ayaga kalktiktan sonra cok hizli gelisiyor her sey
Ben kitap okuyorum bol bol. Yukarida yazmistim. Ben okurken ozellikle kitaplarin icindeki minik kapaklari kaldirmayi cok seviyor. Bunun disinda genel olarak hic yasi kucuk anlamaz vs demeden her seyi ogretmeye calisiyorum. Benim oglum hic taklitci degil ama cok guzel komut aliyor. Aylardir bir alkis ogretemedim mesela. Ama karsilikli top oynuyoruz, top nerde oglum diye gostermeden sorunca bulup bana atiyor. Dut dut nerde deyince arabasini bulup suruyor. Organlari ogretmeye calisiyorum bu ara. Annenin burnu nerde, ayicigin gozleri, burnu nerde deyince gosteriyor. Ic ice gecen kaplardan kule yapiyorum onu deviriyor. Sekilleri uygun bosluklardan atmaya calisiyoruz, bazen denk getiriyor cogu zaman getiremiyor ama sokmaya ugrasiyor. Baska da bisey yapmiyoruz galiba. Saliyorum evde emekliyor
Yaa lütfen bu durum bir durum olsunBizim de öyleydi 20 güne yakın sürdü bu durum. Şimdi şükür gece 4 5 kez kalkıyor meme emip uyuyor. Bu hafta sonu 11 aylık oluyor atak geçiyor sanırım. Sürekli meme alınca doymadığını sanmıştım. Çok yedikten sonra da aldı. Ama kalabalık ortama girdik. Cocuklarla oynadı, büyüklerle oynadı vakit geçirdi, avm dolaştık hiç meme aramadı. O gece de rahat yattı. Meme istemesin diye oyalamaya başladımbüyüyüp keşif yaptıkça benden sıkılıyor memeye sarılıyor sanırım
Valla ben sürekli konuşup anlatıyorum bence artık çoğu şeyi anlıyor ama konuşamıyorKızlaaar insanlık için küçük benim için büyük bir adım benim kız bugün ben kolundan tutunca güç alıp ayağa kalktı şükürdün de doktor kontrolü vardı doktoru da nörolojik hiç bir sorun görmüyorum parmak ucu yan basma bişey yok, öncekine göre kaslar gelişmiş belli eğri oturmuyor, bakışı dikkati göz teması güzel, zamanında oturmuş, şuan geç ayaklanacak olması tamamen önceden hareketini kısıtlayan tedavi ve biraz da kendi istememesi dedi. Şuan bizimki 10 ay 20 günlük 9 kilo 250 gr boy da 73 cm olmuş.
Şimdi size sorum motor beceriler kısmı ile ilgili yapacaklarım tamam onu biliyorum da aktivite zihin gelişimi için bu aylarda ne yapıyorsunuz
Kızlaaar insanlık için küçük benim için büyük bir adım benim kız bugün ben kolundan tutunca güç alıp ayağa kalktı şükürdün de doktor kontrolü vardı doktoru da nörolojik hiç bir sorun görmüyorum parmak ucu yan basma bişey yok, öncekine göre kaslar gelişmiş belli eğri oturmuyor, bakışı dikkati göz teması güzel, zamanında oturmuş, şuan geç ayaklanacak olması tamamen önceden hareketini kısıtlayan tedavi ve biraz da kendi istememesi dedi. Şuan bizimki 10 ay 20 günlük 9 kilo 250 gr boy da 73 cm olmuş.
Şimdi size sorum motor beceriler kısmı ile ilgili yapacaklarım tamam onu biliyorum da aktivite zihin gelişimi için bu aylarda ne yapıyorsunuz
Gece uykuları çöp eskiden 3-4 kez kalkardı saati bile belliydi ama artık sayamıyorum kaç kez kalktığını.. sürekli meme istiyor.. uyurkende kucağımda uyumak istiyor ne olcak böyle
İlk dişi çıkıyor sanıyordum meğer 4 diş patlatmış benimki. 1 haftadır yerde miyim gökte miyim bilmiyorum.Aynısını 10 günden fazla yaşadım, şimdi sanki biraz daha iyi olmaya başladı gibi ama ne çektim ya üstten aynı anda 2 dişi çıkıyordu ona bağlıyorum ben ama bilemedim ki mahvetti beni valla
İlk dişi çıkıyor sanıyordum meğer 4 diş patlatmış benimki. 1 haftadır yerde miyim gökte miyim bilmiyorum.
Brokoli, yeşil soğan, yeşil sarımsak, maydonoz, ruşeym. Karıştırdım tost makinesi arasında köfte gibi oldu. Katı değil çünkü yumurta koymadım. 3 tane yedi, bayaaa yedi. 2 saattir pırt pırt atıyor uyanıyor. Gaz yaptı sanırım. Bi de dişini gıcırdatıyor 8. Diş geliyor. Öyle gıcırdatıyor ki kıracak diye korkuyorum . Bize bu gece de uyku yok, saygılar, sevgiler
Çok geçmiş olsun Rabbim bundan büyük kaza göstermesin, arkadaşım bizden 1 ay küçük bebeğini 2 kez düşürdü ikisinde de sürekli ağlama olmadığı için en az 4 saat uyutma göz bebeğini kontrol et kusma vs takip et demişler tabi bir film vs çekilmiş sonra çıkarmışlardı bişey de olmadı şükür. İnsan böyle durumda dışardan git gitme diye yorum yapamıyor ama inşallah huzursuz değilse senin minik de iyidirHanımlar bebeğim annemlerde bazadan düştü uyuyordu. Uyanıp ses çıkarmamış ki düşmüş yanaginin üstüne.giutigimde yan yatıyordu. Aglamadi ama ben çok bağırdım görünce birde güm sesine gittim odaya çok korktum ben bgrdim o bnden korkup ağladı. Yanak kizarik sadece .herşeyi normal. Hareketi bilinci kusma fln da yok. Eşim nöbette. Götürsem mi acile gozlemlesem mi . Elim ayağım titriyor. 50 cm yukseklik
Cok geçmiş olsun kafa arkasi düşmesi tehlikeli 36saat gözlemlemek gerekir. Benim oğlumda malesef düşü. Büyük oğlum kusmuştu koridora bende onu temizlerken minik ağlamaya başladı büyük oğlum yatağa almış sonra buzdolabının kapısı açık kalınca sinyal veriyor ya onu kapatmak için çocuğu yatağa bırakıp gitmiş oda peşinden giderken yüz üstü düşmüş çok ağladı alni ve göz altı kızardı alnı şişti evde sos stick vardı sürdüm geçti kusma olmadi biraz uyutmadim.allah beterinden korusun cok geçmiş olsunHanımlar bebeğim annemlerde bazadan düştü uyuyordu. Uyanıp ses çıkarmamış ki düşmüş yanaginin üstüne.giutigimde yan yatıyordu. Aglamadi ama ben çok bağırdım görünce birde güm sesine gittim odaya çok korktum ben bgrdim o bnden korkup ağladı. Yanak kizarik sadece .herşeyi normal. Hareketi bilinci kusma fln da yok. Eşim nöbette. Götürsem mi acile gozlemlesem mi . Elim ayağım titriyor. 50 cm yukseklik
Bir süre uyumaması iyi olur, takip etmek için. Kusma yoksa hareketleri de normalse endişelenme. Dr a gitse tomografi çekmeden göremezler, Birsürü radyasyon. Takip sonucu bişe yoksa götürme bence. Ama basında şişlik varsa kusar ve hareketler normal dışı olursa götürmek gerekir. Sen tecrübelisin 2. cocuktu sanırım , ama düşünce tecrübe de işe yaramıyor endişe sarıyor. Sakin kal. Geçmiş olsun.Hanımlar bebeğim annemlerde bazadan düştü uyuyordu. Uyanıp ses çıkarmamış ki düşmüş yanaginin üstüne.giutigimde yan yatıyordu. Aglamadi ama ben çok bağırdım görünce birde güm sesine gittim odaya çok korktum ben bgrdim o bnden korkup ağladı. Yanak kizarik sadece .herşeyi normal. Hareketi bilinci kusma fln da yok. Eşim nöbette. Götürsem mi acile gozlemlesem mi . Elim ayağım titriyor. 50 cm yukseklik
4 üst 3 alt çıktı. Alttaki 4. Çıkıyor ama çok zorluyor bebemi. Şu bebekler dişli doğsa ne güzel olurdu8. Diş mi? Hay maşallah
Alt iki dişi olan bebem ile ben susuyorum4 üst 3 alt çıktı. Alttaki 4. Çıkıyor ama çok zorluyor bebemi. Şu bebekler dişli doğsa ne güzel olurdu
Şu acıyı çekmeseler, tırnak saç gibi rahat çıksa diye öyle dedimAlt iki dişi olan bebem ile ben susuyorumbide dişli doğsa diyon ben öleyim arkadaşım da bana imreniyor onda hiç yok
O konuda haklısın bak hani bu kadar merasim her biri için ayrı ayrı zorŞu acıyı çekmeseler, tırnak saç gibi rahat çıksa diye öyle dedimsizin dişler aynı anda çıkacak heralde ben 4. Aydan sonra hep yeşil soğanın kalın kısmını eline verdim. Çok sevdi. İyi geldiğini düşünüyorum . Damağında sürüp durdu. Tavsiye ederim.
Cidden ya4 üst 3 alt çıktı. Alttaki 4. Çıkıyor ama çok zorluyor bebemi. Şu bebekler dişli doğsa ne güzel olurdu
Hanımlar bebeğim annemlerde bazadan düştü uyuyordu. Uyanıp ses çıkarmamış ki düşmüş yanaginin üstüne.giutigimde yan yatıyordu. Aglamadi ama ben çok bağırdım görünce birde güm sesine gittim odaya çok korktum ben bgrdim o bnden korkup ağladı. Yanak kizarik sadece .herşeyi normal. Hareketi bilinci kusma fln da yok. Eşim nöbette. Götürsem mi acile gozlemlesem mi . Elim ayağım titriyor. 50 cm yukseklik