2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
Tecrübeli anneler, kızıma e bebekten ayakkabı aldım. Geçen haftadan beri 2 defa avm de giydirdim. Önce Bi kaç adım ayağı havaya kaldırdı afalladı, sonra alıştı, düşmeden rahat yürüyor şükür. Bi kaç yerde okuduğuma göre ayakkabı zararlı kalın corapla yere bassın yazıyor. Dr lar bu konuda size bilgi verdi mi ne zaman ayakkabı giymeliler.

Başka bir sorum daha var. 12. Ayda Nimerix yaptıracak olanlar var mı? Sağlık ocağı 3 aşı olacak diyor. Ebemiz Menenjit de olursa 4 aşı ağır olur dr ile konusun başka aya ertelesin dedi. Dr a 6. Aydan sonra götürmedim. Devletten herhangi bir dr bexsero için 8 10 13, Nimerix için 12. Ay demişti. Dr sağlık ocağındaki aşıları bilerek 12. Aya özel Nimerix veriyor sonuçta. Ne yapayım bilemedim.
 
Evet yurtdışındayiz . Jersey milk sanırım yok burda ,ya da benim hiç dikkatimi çekmemis de olabilir daha önce . Bir sonra ki market alışverişinde bakacağım bir. Teşekkür ederim .
 
Ben büyük kızıma minipicco nun ilk adım ayakkabısını almıştım oda kış günüydü çoğunluk evde yürüdü zaten çorapla hep. Ama ilk adim ayakkabısı ise aldığın bir sorun olmaz.

Menenjit aşısı içinde ben yine büyük kızıma bir yaşından sonra tek doz olanı yaptırdım. Küçük kızıma da böyle düşünüyorum. Nimenrix ti yapılan sanırım. Bizim çocuk doktoru da bir liste verdi ay ay 3 doz olan . Ben tek doz 1 yaş sonrasini tercih ediyorum bunda da.
İllaki 12. Ay yapılması gerekmiyor diye biliyorum ama mutlaka öğren yinede.
 
Ayy pisikte var evet. Peki bugün surekli gaz sancısı çekip pırt yapması ne ki
İshal ya gaz sancısı da oluyor
1 yaşta cocuk dr a gideyim o halde. Teşekkür ederim
 
Su sekilde ilk adim ayakkabilari en iyisi diye biliyorum ayagin hareketini engellemedigi icin. Ama bunlar da evde degil sadece disarida giymek icin oneriliyor.
 
Uzun zamandır giremiyordum, şimdi mesajları okudum. Herkesin memnun olduğu olmadığı şeyler var benim kızımda bugün 10 ay 8 gün oldu elhamdülillah her şeyde hızlı emekleme ayağa kalkma yürüme çalışıyorum bakıcısı bile çok hareketli Allah kolaylık versin diyor bizimde gece uykuları nanay, bir arkadaş gece 4 5 kez emmeye kalkıyor şükür demiş bu nedir yenidoğan bebek gibi 2 saatte bir emmeye kalkması normal mi? 5 dk emip geri uyuyor ama deliksiz uykuya geçmesi hayal mi? Bizde de desteksiz uyku yok ayakta sallama, emerek uyuma ve hatta ninni, müzik vs. Asla yatağına bırak uyuma olayı yok çünkü benimle bile birlikte yatmıyor 3.5 aylıktan beri kafasını sürekli kaldırıyordu hiç kendi kendine uyuya kaldığını görmedim bu zamana kadar birde merak ettiğim bir konu daha şimdi bakıcısına süt sağıp bırakıyorum 1 yaşından sonra buna devam edecek miyim?
 
Merhaba emme uyumama konusunda. Hangi doktora sorduysam net cevap aldım ve tek. Emmeyi bırakana kadar böyle dediler.Hatta kadın olanlar kndi çocuğuma bile bu konuda çözüm bulamadım dediler. Benim ikinci çocuğum bu ilki de sürekli uyanır iki emer di tamam sabaha kadar bu döngü. Naçizane tavsiyem bende nadiren ise yarıyor her uyandiginda emzirme gece bı şekilde sakinlestrip yatırmayi dene.

Uyku konusu bahsettigin şey uyku eğitimiyle olur bence. Ama nadiren bu düzeni oluşturan bebekler yok değil. Hala şansın vAr eğitim e sıcak bakıyorsan tabi.

Süt sağma konusunda fikrim yok. Ama ana öğün ek gıda artık zaten anne sütü ara öğün tatlı niyetine. Ek gidayi iyi alsın diyorsan günde 4 kere emzir demişti doktor mesela. Nasıl ek gıda ile arası seninkinin.
 
Benim kız ishal kusma salgınına yakalandı sanırım. Bu sabah kustu ishal üstüne bide bu eklendi gaita temiz şükür rota adeno değil.
Bağırsak enfeksiyonu sanırım şu İllet salgın.
Var mı yakalanan bebeklerden ne kadar sürede geçti. Asla birşey yemiyor.dun gece sabaha kadar memede durdu sürekli ağladı emdi ağladı, emdi ağladı.
 
Gecmis olsun benimki haftada bir gun yuvaya gidiyor o yuzden bir aydir hastayiz neredeyse. Bitiyor tekrar basliyor. Ishal olmadi ama hastayken ne yese kusuyodu, ek gida bilerek vermemeye calistim ben.
 
Gecmis olsun benimki haftada bir gun yuvaya gidiyor o yuzden bir aydir hastayiz neredeyse. Bitiyor tekrar basliyor. Ishal olmadi ama hastayken ne yese kusuyodu, ek gida bilerek vermemeye calistim ben.
Bu süreçte ne ile beslendi peki. Gece full emiyor abartısız 45 dk ya uyanıp.
Gündüz ağzını açmıyor zaten kaşığa . Hep emerek doymuyor da eminim ama biraz sıvı almış oluyor. İlaç kullnmdiniz mi bu arada
 
Ateslenince calpol verdim baska antibiyotik vs icmedi. Valla sabah aksam mama icti gibi bir sey. Tarhana corbasi seviyor ondan icti, bi de yogurt yedi biraz. Ozellikle gece yatmadan once kati bir sey yerse kesin kusuyodu ben de vermedim.
 
Şükür ek gıda ile arası iyi. Zaten bıraktığım süt en fazla 60 CC oluyor olsa ne olmasa ne 1 yaşından sonra duruma göre bakarım olmadı.
Dediğin gibi her defasında kalkmiyim diyorum ama çıldırıyor bazen mecbur.
Bide instada birisinde görmüştüm mesela kalkacağı saatler hemen hemen aynı oluyor bazen alarm kurup emzir vs bir kaç gün sonra kalkmamaya başlıyor tarzında bir şeydi ne zaman onu denemeye niyet etsem mesela üst üste 12 de kalkıyor diyelim ben 11.30 a alarm kuruyorum bizimki o gece 11 de kalkıyor ne zaman denesem böyle oldu hep alarmdan önce uyandı
Eğitime sıcak bakarım ama benim kıza uygun değil bence pek dediğim gibi asla kafasını koymuyor yanımda vs uzanmıyor hep bir hareket halinde. ayağımda sallarken bile bazen kundak yapıyorum uyuyunca açıyorum yatır kaldır odada bırak vs denememe fırsat bile vermez sanki
 
Ateslenince calpol verdim baska antibiyotik vs icmedi. Valla sabah aksam mama icti gibi bir sey. Tarhana corbasi seviyor ondan icti, bi de yogurt yedi biraz. Ozellikle gece yatmadan once kati bir sey yerse kesin kusuyodu ben de vermedim.
Mama zaten almıyor emiyor sadece.
Çorba yoğurt asla yediremiyorum günlerdir aç resmen süzüldü küçücük kaldı. Ateş fln olmadı şükür bizde ishal için çinko ve prebiyotik kullanıyoruz .inşallah gecer artık ya çok üzülüyorum
 
Olsun anne sütü 1 damlası bile kıymetli derler. Tatlı niyetine yeter ona o. Sen yokkan senden bı parça gibi.
Şey denesen emmeye kalktı diyelim ilk kalktığında mesela emzirme pispisla dokun vs. Baktın susmuyor kucağına al sakinlestr ama uyanmasın tamamen emzirme pozisyonnda da alma.uyursa geri koy.
Sonraki uyandığında emzir mesela.
Böyle böyle azalt bakalim bide bunu dene.
Kelin ilacı olsa misali bende bu durumdan muzdaripim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…