2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
İsin acigi ben calismadigimdan sanki her seyi tam yapmam gerekiyomus gibi hissediyorum. Yani evdesin, calismiyorsun, dolayisiyla bebegine de tam manasiyla bakacaaksin, evin islerini de tqm yapacaksin gibi bi sorumluluk hissediyorum. Eskiler biz nasil yapiyoduk diyolar ya o hesap, onlarin agzina laf vermiyim diye..
ama her seyi yapmaya calisirken sanki hicbir sey yaoamiyorum.
Gunluk evi supuruyorum, toz aliyorum, banyo lavabo temizligi iki gune bir, odalarim hep topludur, mutfagimda tezgahta hic bulasik olmaz temizlerim hemen, bebisin yemeklerini yqpmaya calisiyorum iste, butun bunlar olurken mesela utuye vaktim kalmiyor, ya da soyle gecistirmeden yapilmis bi aksam yemegine zaman bulamiyorum. Gardirobumdqn ayiklamam gerekenler var, hala yaoamadim yibi gibig. Bunlar da beni eksik hissettiriyor.

Bir de evladim dunyaya geleli 7 bucuk ay oldu, cok degil ya saat 9’a kadar uyumayi ozledim. Esim sag olsun bir kere bile bugun sen uyu, ben kalkiyorum demedi. Lhusayken bile geceleri hep ben uyandim. Sabah ayni sekilde. Gerek ciddi gerek sakayla karisik hep bu beklentimi dile getirdim ama asla kabul gormedi. Kaburgalarim agriyor resmen, sirtim boynum tutulmus gibi. Bazen kendimi gercekten yanliz hissediyorum bu surecte. Su an muthis dolmus oldugumu hissettim. Hatta gozlerim doldu yazarken duygusql moddayim sanirim :)
 
Canım benim sana kocaman sarılıyorum

Valla ben hayatımdan elalemi sileli cok oldu. Bu hayata bir daha da gelmeyeceğiz o yuzden gönlümüz nasıl istiyorsa öyle yaşayalım. Mesela bugün kıslık birşeyler aldım pazardan mutfak şuan dandini ama toplamayacagım valla keyif saatim suan sonra yine ben yapacagım evet ama dinlenmiş ve kendine zaman ayırmıs bir ben olarak yapmak istiyorum.

Bir de bazı eslere illa şöyle yap denmesi gerekiyor akıllarına gelmiyor yapması gerekenler. O yuzden çekinme bence söyle baba kız ya da erkek erkege vakit gecirin ben biraz dinleneyim de direk söyle.
 
Ben de çalışmaya 1 yıl ara veriyorum. 12 yıldan sonra Bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Emeklemeye başladığından beri daha çok yoruluyorum, heryerden tutunup kalkıyor, bir yerden düşecek, kafasını vuracak vs diye 1 dk göz önünden ayıramıyoruz. Çok hareketli, yorulmuyor uyurken bile çok dönüyor, gece de 5 6 kez uyanıyor bu ara. Ayrıca artık baston arabasında da durmuyor, bir yere çıkıp gezdirmek isterken ayağa kalkmak istiyor bağırıyor. Ek gıdayı da hala tadımlık 2 3 kaşık alıyor, yediremediğim için sürekli meme de istiyor. Kucakta bile durmuyor tırmanıyor. Kolum belim ağrıyor. Tecrübeliler bu daha iyi günlerin diyor. Depremden sonra halla kafamın içinde sallanıyor hissi var. Ayda 1 kez 5 in üstü deprem oluyor. Geçmiyor, o yüzden uyku problemim de var. Çalışsam kafam dağılır arada sohbet eder kahve içer vakit geçer belki düşünmeden oturduğum 5 dk olur.
Yine de tüp bebek bu çok istedim diyorum, 1 yıl çalışmama lüksüm var kızıma bakmayı tercih ediyorum . Beni anlaması için bazen eşimle yalnız bırakıyorum. Markete gidiyorum diye çıkıyorum 1 2 saat gelmiyorum
Heryer dağınık sen kızımla oyna ben temizlik yapayım ya da ortalığı toplayayım diyorum bi kahve yap oturalım sohbet edelim boşver diyor. Ben çalışmayınca eşimin beklentisi artar, herşey tam olsun diye bekler nasıl yaparım acaba diye düşünürken destekçim oldu. O yüzden daha dinç ve iyi başlıyorum güne. Eskiden herşey tam olsun diye çok çabalardım, yetişirdim de.. Şimdi kızımın en tatlı zamanları, onunla ilgileneyim diğer işler dursun çamaşır yarın yıkansın, bulasık gece toplansın, dolaplar eşim cocukla parka çıkınca düzeltilsin, robot günlük süpürsün.. Saldım biraz. Herşeye yetişmeye çalışma, bazı işler de olmasın:) zaman akıp gidiyor 8 ay oldu 1. Yaş günlerini konuşmaya başlayacağız.
 
Bende çok yoruluyorum şimdi okuyunca duygulandım . Çok aktif ve yılların emeği işimi bebeğimi kendim büyütmek için bıraktım. Hoş bakacak kimse de yok :) enerjisi yüksek yanından ayrılınca ağlıyor , ek gıda ne pişirsem yese . Evin işi çamaşır katlama genel hijyeni sağlama derken tükendim. Gece de sık uyanıyor . Uyuyunca ben de uyuyamıyorum. Tüm bunların yanında yine de sanki yetersizmişim gibi bi his. Konuları konuşunca sanki bebekten şikayet ediyor gibi hissediyorum ama değil nasıl anlatsam zor ya.
 
Yaaa o sarilmayi hissettim biliyo musin.. cidden ihtiyacim varmis.. sag olasin, eksik olma canim
yazdiklarin o kadar mantikli ve anlamli ki.. bir tek sonuncu cumle olmuyor.. acik da soyledim kapali da ama kar etmiyor. Hadi sabahlari uyanmiyorsun ama bir kere de sen uyut mesela, yok. Bir kere de parka bahceye sen cikar, o da yok. Ben olmadan asla cikarmaz illa beraber gideriz. Nasil imreniyorum cocugunu almis disarda gezdiren oynatan babalara. O sevsin, parayla alinacaklari alsin sanirim boyle bir sey saniyor babaligi. Belki de oyledir kim bilir ama dedim ya imreniyorum bebesiyle basbasa vakit geciren babalara.. Dusunuyorum da bana bir sey olsa allah korusun, hasta olsam vs, ne yapacak bilemiyorm bebeyle. Bu yuzden bile istiyorum ilgilenmesini soyluyorum da ama nafile.. Soylemek kar etmiyor, dua ediyorum devamli. Insallah degisir. Tekrar tesekkir ediyorum


Deprem.. marmara depreminde evini ve arkadaslaeini kaybetmis biri olarak seni anliyor ve yazdiklarin yasadiklarin sonrasinda benimkilerden utandim.. kirban olurum onlari verene. Onlar iyi olsunlar da.. haklisin zaman ne cok hizlo.. az kaldi. Bu son cumlen oyle heyecan ve umut verdi ki..


Sarilma siraai bende.. ben de sana sariliyorum canim benim
Anlatmissin sen de gayet guzel. burada sanmiyorum ki biri de bu yazilanlardan bebekten sikayet ettigimizi dusunsun.. dusunmez oyle kimse emin ol.. onlar iyi ki varlar.. iyi ki dogurmisuz.. allahim isteyen herkese hayirli vakitte saglikli evlatlar versin..
bizi bence yetersiz hissettiren de boylesine yorgun kilan da beklentilerimiz.. ben belki esimden bu denli beklenti icinde olmasam daha cok basimin caresine bakarim.. e bakacak kimse de yok bizden baska.. yalnizlik belki de bizi yoran. Dua ederken hep kizimin saglikla hayirla buyudugunu hatta yuvasininkurdugunu ve bebegi olsugunu hayal ediyorum. Iste o noktada diyorum ki allahim bana sihhat ver, evladimin hep o anlarinda onunla olayim ona yakin olayim ki yardim edebileyim. Onu yalniz birakmiyim. Yorulmasin benim gibi. Annemle ayni sehirde yakin olmayi oyle cok istersim ki..

Yazmak iyi geldi. Insan ferahliyormus paylasinca.. biz dua edelim yine heo de allah bize saglik gic kuvvet enerji versin.
Ustesinden gelicez evelallqh.. qma arada boyle tasmalar da yasamamiz gerek bence..
 
Günaydın kızlar 2 dişimiz çıktı hızlı oldu biraz ama daha iyi sanırım 2 öğün veriyorum ben de yumurtanın beyazını da veriyorum ben artık yiyor valla ekmek vermedim henüz hiç bizim yediklerimizden de vermiyorum salça dokunur diye ama artık vereyim yavaş yavaş
 
Bizim ki de önden çıktı bugun tam çıkmış ama çok zorlanıyor kuzum huysuzluk var şu aralar
 
Gozunuz aydin annesi
Bizimkimin alt iki disi cikmisti simdi sanirim ustler cikacak epeyi zorluyor yumrugunu yemek yemek icin..
Salca olarak ben kapya biberden yaptim kuzum evde. Internette bebek salcasi yapimi vardi basit, belki denemek istersin. Buz kaliplarinda dondurdum, yemege direk atiyorum. Hatta bugun soganli o bebek salcali bulgurlu semizotu yemegi yaptim baya sevdi yedi ta ki icine azicik da yogurt karistiriyim diyene kadar :) yogurdu sadece muzla karistirinca yiyor sipa.
 
Okuyunca o kadar kendim yazmışım gibi hissettim ki bebiş uyuduğunda genelde pertim çıkmış oluyo.ya uzanıyorum ya uyuyorum.ev işi birikiyor bazen dağılıyor falan umursamamaya çalışıyorum.şimdi okul başlıcak nasıl ayrılcaz falan onu düşünüyorum
 
Evet evet cok iyi hic su akitmiyor hemde çocuk pipet cekmeyi erkenden öğrenmiş oluyor. Suanda emme refleksleri aktif ya aldığım gün öğrendi.

Deneyeceğim onu da 1-2 gündür iyi su içiyor çok şükür
İlk Zamanlar dışını soyup verdim ama şimdi hallediyor üzümü soyuyorum o damağına yapışıyor hep..
Ahh dün de bizim öyleydi yani sabah saatleri en aç olduğu vakit yok 2 çay kaşığı bile yumurta yemedi ağlayıp durdu mecbur mama verdim ama çok üzüldüm yememesine
 
Dr çay bardağı deyince uzun süredir ölçüp tabağa alıyorum 1 gün bitirmedi zaten arkasından mama veya meme verince hemen götürüyor.. aşağı yukarı aynı şeye çıkıyor sanırım dedikleri peki 7-8 aydan sonra kaç öğün öneriyor
 
Ben de memnunum munchkinden. Emme refleksleri sag olsun ilk denemede becermisti diyebilirim. Arada bi cok cekiyor oksuruyor ama genel olarak seviyor o sulugu.
Hehhh işte Philips avent alıştırma bardağı var bizde de onda bile genzine kaçırıyor pipetle daha çok zorlanır mı acaba.. bi de eli kolu kafası hiç durmuyor su içerken sürekli hareket halinde

Bir de kızlar bu suyla alakalı bebekleriniz gece uyandığında su teklif ediyor musunuz ben bu hafta 1-2 kez verdim epey içti doğru mu yapıyorum bilemedim.. Artık suyu biliyor zaten su ister misin dediğim de ağzını açıyor dün gece de sorduğum da yine ağzını açtı minnağım ben dr verdim yine çok çok içti
 
Ayyyyyynı durumdayız.. kendimi çok beceriksiz görüyorum ben beceremiyorum demekki diyorum.. instoşta millet bebeğini uyutunca kahve molası paylaşıyor ben kendini toparlayamıyorum..
Bir tarafım kalkıp ortalık toplayıp iş güç yapmak istiyor diğer tarafımın ondan haberi yok yatmak istiyor..
şuan sadece bebeğin bakımına ve evi toplu tutmaya enerjim yetiyor hafta sonu eşim evdeyken temizlik yapıyorum..
çok yoğun tempolu ayakta çalıştığım mesailerim oldu ama niye böyleyim şimdi bilmiyorum
 
sanırım eşlerimiz de aynı tür.. ben hep derim eşime lohusayken sen benden daha lohusaydın diye..
Evet çalışıyor onu da anlıyorum ama benim ona göstermiş olduğum anlayışı keşke o da bana gösterip dediğiniz gibi ayda 1-2 kere sabah alıp bebekle o ilgilense ??? Ki sabah uykusuna bayılır(d)ımmm..
Bence kendimizi eksik hissetmemize sebep tamamen yol arkadaşıyla ilgili çünkü durumumuzu paylaşıp bizi anlayacak biri yok ve bu bizi yalnız hissettiriyor..
 
Ayın 15’inde kontrolümüz var. O zaman nasıl devam edeceğimizi öğreneceğim.
 
Ben de gece uyanınca veriyorum çünkü çok sıcak ve susuyordur diye düşünüyorum.
 
Bexsero 1. Doz yaptırdık bacağından cuma günü. 2 gündür ateş vardı ama bugün çok huzursuz ağlıyor ve ateş 38 de dolaşıyor. Calpol veriyorum. Yaptıran var mı, normal mi acaba. Ne kadar zamanda geçti..
 
Ben aşı olur olmaz verdim 6 satte bir ateşten çok ağrı zorladı gibi iki gün o ayağının üstüne yatamadı ağladı ilaç saati geldikçe
 
Ben aşı olur olmaz verdim 6 satte bir ateşten çok ağrı zorladı gibi iki gün o ayağının üstüne yatamadı ağladı ilaç saati geldikçe
Calpol verdikten 30 40 dk sonra sakinliyor uyuyor. Zor bi aşı sanırım. 2 gün ise iyi, inşallah yarın bizim de geçmiş olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…