- 27 Eylül 2020
- 7.595
- 11.109
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #33.341
Diş çıktığından beri kızım ek gıdayı reddediyor. Belki diş çıkıyordur :)Kızlar ya bizim kız menenjit aşısı oldu olalı ek gıda reddediyor aşıdan mı oldu denk mi geldi anlamadım artık kaşık görünce bile ağlar oldu ama meyve versen onu yiyor ben anlamadım gitti
Tuzu yemege sonradan koyuyorum ama salca kullaniyorum ben. O kadarcik tuzdan bir sey olacagini dusunmuyorum zaten az yiyorlar. Baligi da doktor bana beyaz etli balik verebilirsin dedi. Neyin verilip verilmeyecegi doktordan doktora cok degisiyo ya ben artik bebek tepki vermedigi tolare edebildigi surece bal gibi asla verilmemesi gereken seyler disinda cok da kasmaya gerek olmadigini dusunuyorum.Ya bende vermek istiyorum atlıyo sofraya ama tuzu salçayı nasıl ayarlıyosunuz.balık falan da etken yazıyo internetten bakıyorum.ne vercemi şaşırdım.
Distir muhtemelen. Bizimki dis cikarirken neredeyse bir ay agzina surmedi ek gidaKızlar ya bizim kız menenjit aşısı oldu olalı ek gıda reddediyor aşıdan mı oldu denk mi geldi anlamadım artık kaşık görünce bile ağlar oldu ama meyve versen onu yiyor ben anlamadım gitti
Bizim kız sadece anne diyor. Baba,dede falan hiç demedi. Ama çocuklar bir gelişme evresine odaklıyken diğerine mola verebilirlermiş. Mesela şu an emekleme/yürüme/katı gıdaya alışma/diş çıkarma gibi fiziksel gelişimlerinin karmaşık ve yorucu olduğu dönem olduğu için konuşma gibi bilişsel gelişime biraz ara verebilir.Kizlar hepinizin bebegi bababa dedede diye hecelemeye basladi mi? Benimki 6 aylikken baba meme mama birsuru ses cikardi sonra sustu. 7. ayda da birkac kere meme gel falan dedi bitti. Normal mi boyle olmasi? Her gun bir seyler soylemesi gerekiyo mu?
Benimkide gel gel yalarken ge gel diyordu suanda demiyor cok emmek istediği zaman em em diyor. Baba babab gibi şeyler diyor ama anlamli değil diyor doktor. Yani hergun bişey demesine gerek yok annneee diyor ama anne demek için değil.konusmalari için cok erken tabi konuşan vardir cok erken ama istisna. Al diyor kucağa gelmek isterken ama bunlar hazırlık.Kizlar hepinizin bebegi bababa dedede diye hecelemeye basladi mi? Benimki 6 aylikken baba meme mama birsuru ses cikardi sonra sustu. 7. ayda da birkac kere meme gel falan dedi bitti. Normal mi boyle olmasi? Her gun bir seyler soylemesi gerekiyo mu?
Ben zaten benimkinin hicbirini bilincli soyledigini dusunmuyorum ama bu aylarda bilincsiz heceleme yapmalari gerekiyor diye biliyorum benimki bir baslayip bir durunca noluyoruz dedimBenimkide gel gel yalarken ge gel diyordu suanda demiyor cok emmek istediği zaman em em diyor. Baba babab gibi şeyler diyor ama anlamli değil diyor doktor. Yani hergun bişey demesine gerek yok annneee diyor ama anne demek için değil.konusmalari için cok erken tabi konuşan vardir cok erken ama istisna. Al diyor kucağa gelmek isterken ama bunlar hazırlık.
Yok sorun yok benimki bu ara sürekli bagriyor görseniz kafayı yersinizBen zaten benimkinin hicbirini bilincli soyledigini dusunmuyorum ama bu aylarda bilincsiz heceleme yapmalari gerekiyor diye biliyorum benimki bir baslayip bir durunca noluyoruz dedim
MasAllah, bende tarhana diye kaldim hamilelikte ictim en son , canim yine cekti.Sabah makarna lütfenden aldıgım havuclu pankek karısımını yumurtasız yaptım içine azcık pekmez kattım ondan yedi. Öğlen dünden kabaklı havuçlu soganlı corbası vardı azcık ondan yedi. Şimdi akşama da bebek tarhanası yapıyorum kuzu kıymalı ondan yiyecek.
Benimki asla bebek yemekleri yemiyor. Muhallebi olsun kasık maması olsun meyve püresi olsun bir kaşık alıp asla agzını acmıyor. Bizim yemeklerimize yakın pişiriyorum artık. Alerjisi oldugundan yogurt ve yumurta temkinli gidiyorum.
Bir de 7 ay 1 hafta oldu diş yok hala bizde de
Benim kv yapti yeni tuzu az dedi verdi denersem belki bebek tarhanasinda tuz yok.MasAllah, bende tarhana diye kaldim hamilelikte ictim en son , canim yine cekti.
Bunun farki nedir acaba bebek tarhanasi? ben yurt disindayim mumkun degildir onu bulmakbende yedirmek isterdim, ustelik bu sene tarhana dagitmadilar akrabalar.
O zaman imkansiz bulmam, seneye icebilir tatile geliriz diye dusunuyorum.Benim kv yapti yeni tuzu az dedi verdi denersem belki bebek tarhanasinda tuz yok.
Sabah yumurta sarısı çok az karabuğday ekmeği tuzsuz zeytin şimdilikKızlar hergun ne yedirdiniz yazsaniz fikir olsa. 7 ay 21 günlük oldu kızım ne versem şaşırıyorum.
Bu aralar hiç giremedim buralarada.
Ben bu hafta katmaya başladım kıymada kuzu veriyorum ama kemik suyunda karışık gidiyorum şahsenKızlar çorbalara et ya da kemik suyu katıyo musunuz.illa kuzu olması gerekiyor heralde
Cok mantikliBizim kız sadece anne diyor. Baba,dede falan hiç demedi. Ama çocuklar bir gelişme evresine odaklıyken diğerine mola verebilirlermiş. Mesela şu an emekleme/yürüme/katı gıdaya alışma/diş çıkarma gibi fiziksel gelişimlerinin karmaşık ve yorucu olduğu dönem olduğu için konuşma gibi bilişsel gelişime biraz ara verebilir.
Aynen benimki de ciglik cigligaYok sorun yok benimki bu ara sürekli bagriyor görseniz kafayı yersinizdoktor sesini taniyor diyor ama hep bagriyor
Bende sabah avokadolu yumurta , öğlen pırasalı tavuk verdim ama akşam tahıllı mama vereceğim ya kilo alsın istiyorum . Sizin menüyü de beğendim yarın yapacağımSabah makarna lütfenden aldıgım havuclu pankek karısımını yumurtasız yaptım içine azcık pekmez kattım ondan yedi. Öğlen dünden kabaklı havuçlu soganlı corbası vardı azcık ondan yedi. Şimdi akşama da bebek tarhanası yapıyorum kuzu kıymalı ondan yiyecek.
Benimki asla bebek yemekleri yemiyor. Muhallebi olsun kasık maması olsun meyve püresi olsun bir kaşık alıp asla agzını acmıyor. Bizim yemeklerimize yakın pişiriyorum artık. Alerjisi oldugundan yogurt ve yumurta temkinli gidiyorum.
Bir de 7 ay 1 hafta oldu diş yok hala bizde de
Evet katabilirsiniz evet kuzu tavukta köy tavuğuKızlar çorbalara et ya da kemik suyu katıyo musunuz.illa kuzu olması gerekiyor heralde
Meyve hep tercihleriKızlar ya bizim kız menenjit aşısı oldu olalı ek gıda reddediyor aşıdan mı oldu denk mi geldi anlamadım artık kaşık görünce bile ağlar oldu ama meyve versen onu yiyor ben anlamadım gitti
Zeytini nerden aldınız ben organikgurmem den aldım ama tadı çok kötü yemez diye vermiyorum pankeke katıyorumSabah yumurta sarısı çok az karabuğday ekmeği tuzsuz zeytin şimdilik
Öğlen sebze çorbası kabak havuç patates soğan bazen kıyma koyuyorum bazen daha önceden kaynattığım et suyu
Ara öğün çorbadan kaldıysa az çorba sonra meyve
Akşam etli ürün köfte ve çok az karabuğday ekmeği veriyorum şuan ileride balık vermeyi düşünüyorum