- 15 Ekim 2007
- 1.854
- 1.970
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #33.201
Hemen hemen benziyor. Bizde bugün hastaneye götürdük. Dr damla verdi rahatlatır dedi kaşıntıdan uyuyamıyordu muz vermiştim ondan olabilir muzu kes dedi. Bebeğe ek gıda vermeye korkuyorum anında kızarıyor şimdiye kadar ne verdiysem kızardı6. Hastalık döküntüsü kızamık gibi nokta nokta kızarıklıklar halinde oldu. Böyle değildi. Ama alerji olduğunda önce noktalar halinde sonra böyle yayılarak geçti. Alerji için serum aldı ve 5 gün ilaç kullanmıştık. Sizin fotoda ki gibi yayılarak geçti. Ateş olmamıştı.
Muz vermiştim Dr ondan olmuş olmalı dedi ilk defa vermiştim. Calpol dan da olabilir muzdan da. Dr damla verdi rahatlatır dedi.Çok geçmiş olsun 6. Hastalık mı acaba bizim de oldu
Bebelere ne yediriyorsunuz herkes bir günlük menüsünü yazsa
6. cı hastalık ateş yapıyormuş sadece birde kızamık gibi olur nokta nokta küçük küçük. Kaşıntı da yapmıyormuş. Benim kızım sürekli kendini kaşıyor alerji olmuş büyük ihtimalleÇok geçmiş olsun 6. Hastalık mı acaba bizim de oldu
Merhaba biz 10gundur tatildeyiz ek gidamiz sekteye uğradı. Ama kıymayı az suyla haşlayıp sebzelerinin içine koyabilirsiniz, normal verebilirsiniz ve corba veriyorsaniz icine koyabilirsinizKızlar ek gıdada kuzu kıymaya geçtinizmi?nasıl tariflerle yapıyorsunuz
Biz de yarın geçicez 8 aylık oluyoruz
Nasıl yapsam iyce acemi gibi hissediyorum kendimi
Canım ben bugün ilk kez denedim. Kuzu kiyma kasaptan 2-3 kez çekilmiş istedim. Az zeytin yağında kavurdum. Üzerine kabak havuç rendesi ve çok az su ekleyerek pişirdim. Ayrı kapta yoğurt ile karıştırıp el blenderindan geçirdim. Bayilarak yedi. Ayni mantikla diger sebzeler de kullanılabilir.Kızlar ek gıdada kuzu kıymaya geçtinizmi?nasıl tariflerle yapıyorsunuz
Biz de yarın geçicez 8 aylık oluyoruz
Nasıl yapsam iyce acemi gibi hissediyorum kendimi
Yaa harika fikirlerCanım ben bugün ilk kez denedim. Kuzu kiyma kasaptan 2-3 kez çekilmiş istedim. Az zeytin yağında kavurdum. Üzerine kabak havuç rendesi ve çok az su ekleyerek pişirdim. Ayrı kapta yoğurt ile karıştırıp el blenderindan geçirdim. Bayilarak yedi. Ayni mantikla diger sebzeler de kullanılabilir.
Yarın da terbiyeli ekşili sulu köfte yapicam.Sonra bunu da blenderdan geçirip vericem. Bunun içinde pirinç havuç kiyma var. Suda pişirip bunun suyundan ayri kaba alip yumurta sarisi ve limonla terbiye yapiyorsun. Biz kendimize kiyma pirinç ile top köfte yapıp una bulayıp suda haşlarız sonra terbiyeleriz. Ben unsuz bebege kofte yapmadan deniyecegim .
Büyük parça koparabilir,kucuk kucuk verebilirsnBebek bisküvisi yaptım o şekilde eline versem yiyebilir mi yoksa ezmem mi lazım
Canım güzel oldumu ? Bize de tarif verebilirmisinBebek bisküvisi yaptım o şekilde eline versem yiyebilir mi yoksa ezmem mi lazım
Nasıl yaptiniz acaba bugun bende bi tarif denedim ama içi islak gibi kaldı anlayamadim tarif alabilirizBebek bisküvisi yaptım o şekilde eline versem yiyebilir mi yoksa ezmem mi lazım
Nasıl yaptiniz acaba bugun bende bi tarif denedim ama içi islak gibi kaldı anlayamadim tarif alabiliriz
M _Mayra_Nasıl yaptiniz acaba bugun bende bi tarif denedim ama içi islak gibi kaldı anlayamadim tarif alabiliriz
Acaba mama gibi mi yapsam dedim ya bile edin yiyebilir mi öyle çok küçük sankiBüyük parça koparabilir,kucuk kucuk verebilirsn
Benim de ye ye doymadı sanki ahahah yediği 3 kaşık merak etme zamanla yedirirsin alerji zor iyi başa çıkıyprsunAy kızlar siz ek gıda konuştukça beni telaş alıyor alerji ile geriden geldik zaten şimdi de düğün memlekete tayin çıktı ev taşı derken bir düzen oturmadı ya hala alerji mi diye tatması gereken şeyler var, şükür ama galiba yumurtayı da açtık dün yedi sorun yok bugün yedi bakalımanlayacağınız bizde durumlar kaplumbağa hızı ile gidiyor
Benim bebiste yemiyor ya biz hiç ilerleyemedik sonra 2haftalik bir tatile ciktik kavonaz mamasi aldim meyveleri rendeledim, acitva yoğurt aldim yumurta ve labne veriyorum ikisini ayri ayri verince ceyrek yiyor, biraz zeytinde verdim. Ama labne ve yumurtayi karıştırınca bütün sarı yedi ama onu da ayri ayri yemesi daha iyi diye düşünüyorum bulamaç gibi hos gelmiyor..velhasil kelam ilerleyemedik biz zaten öncesinde de yemiyordu. Meyveleri seviyor, karpuz,armut bublari yerken cok iştahlı sirf doktor doymayacak bir yasa kadar demesine biraz için rahat ama hiç iştahlı bir bebis değil. Savaş alanına dönüyor heryer. Ama tatilin en güzel yani suya girdi, huysuzluk yapmadı 10gundur geziyoryz şükür o açıdan sakınBenim de ye ye doymadı sanki ahahah yediği 3 kaşık merak etme zamanla yedirirsin alerji zor iyi başa çıkıyprsun
Çoklu besin alerjisi gerçekten zormuş en basit havuç bile bizim için önce benim açmam gereken bir süreçti yumurta geçerse geriye daha süt ürünleri ve kuruyemiş var bakalım nasipBenim de ye ye doymadı sanki ahahah yediği 3 kaşık merak etme zamanla yedirirsin alerji zor iyi başa çıkıyprsun